94
 • Zoliz
  #94
  Teljesen egyetértek. Ezek a szemét idióták a komplett PC konfigurációk eladásait vetik össze az iPad vagy Nexus 7 eladásokkal. Teljesen egyértelmű, hogy többen vesznek egy agyonintegrált kézi készterméket, mint egy szabadon összeválogatott (sokszor gagyi alkatrészes) Tescos asztali gépet.
 • zola2000
  #93
  Már régóta megtanultam, hogy a magyar helyzetből kiindulva soha nem itéljük meg a nemzetközi helyzetet

  (egy apró példa: a nintendo ds megdöntötte a ps2 rekordját is, eközben magyarországon)...
 • Dodo55
  #92
  Itt egy cikk, ebből is látszik, hogy primitíven fogják fel az egészet:
  http://index.hu/tech/2012/08/19/az_asztali_pc-nek_befellegzett/

  Asztali PC-knél bűn eladásokról beszélni. Manapság már minden olyan felhasználó, aki minimálisan is tudtában van a PC platform modularitásának, plusz teljesítményszükséglet esetén először bővítésen gondolkozik, kikéri egy hozzáértőbb ismerőse véleményét. Itt ha az ismerős új gépet javasol, akkor azt is hozzáteszi, hogy jobban megéri összerakni alkatrészekből az új gépet, mert hajszálpontosan hozzá lehet szabni az igényekhez, illetve sokszor meglévő alkatrészekkel lehet spórolni.

  Persze akiknek nem szempont a kiadás mértéke, az biztos megveszi minden alkalommal a legdrágább PC konfigurációt, de ez szerintem azért ritka. Meg tudjuk, hogy a gazdagok is szeretnek spórolni, sőt :)

  A lényeg, hogy pl én ilyen "hozzáértőbb ismerős" vagyok sok ember számára itt a városban. Nem tudom mikor hallottam olyat utoljára, hogy valaki kész PC-t vett volna, ellenben bővítéssel vagy új gép összeállításával kapcsolatos tanácsot nagyon sokszor kérnek. Jó ok, Magyarország, megélhetési válság stb, persze hogy mindenki spórol, ettől szerintem aki kicsit is tudatosan fogyaszt, külföldön is így tesz.

  Innentől tehát PC alkatrész eladásokat szeretnék látni a statisztikákban, és akkor hajlandó vagyok azokat komolyan venni :)
 • Papichulo
  #91
  "Ebből élek...mármint nem a trollkodásból, hanem a kódolásból...és MS-nál csak azt látom hogy kapkodnak..."

  Viszont az XCode utan vissza fogod sirni a Visual Studio-t :) Meg mindig az a legjobb RAD kornyezet. Mindazonaltal sok sikert a valtashoz... es bele ne orulj a Provisioning Profile-okba! :)

  Ja, majd kesobb azert fel fogod fedezni az OSX arnyoldalait is. A jo hir viszont, hogy a shell az rohadt jo, abban tenyleg mindent meg tudsz csinalni.
 • zola2000
  #90
  "Ha lenne mobil eszköz, - (és nemsokára biztosan eljön az a korszak is!) - ami képes teljesítményben kiváltani teljes mértékben a mai leggyorsabb toronyházas desktop-okat"

  ezt írhattad volna 6 (?) évvel ezelőtt, és ma már elérik egy 20 dollárból rendelhető alkatrésszel (pl tegra3 chip), mire elérünk oda hogy eléri a mai asztali pct a mobil, addigra mégerősebb mobil lesz, kérdés az, hogy egyáltalán kell-e, a mai szoftvereknek már nem kell a core i 5-7 sem a játékokon kívül,(de már azok sem igényelnek újabb gépeket, legalábbis az UE4től és az Agni's Philosophytól sem volt akkora állesés, mint az eddigi generáció váltásoknál).
 • Dodo55
  #89
  A 100x jobb hűtési lehetőségek és a lokálisan korlátlan energiaforrás miatt a PC-k mindig is teljesítménybeli előnyben lesznek akármilyen kisméretű eszközhöz képest.

  Az egér és a fizikai billentyűzet adta precíz és villámgyors input lehetőségekkel maximum a gondolatvezérlés érhetne fel, de annak a megfelelő elterjedése (itt elsősorban a megfizethetőségre gondolok) még nagyon messze van.

  A monitort meg te is mondtad.

  És akkor ugye még itt van a bövítés lehetősége, amivel lehetőség van a hardware lépésenkénti teljesítménynövelésére kisebb egyidejű kiadásokkal.

  Ettől függetlenül teljes mértékben életképesnek tartom a mobil platformokat, de azok soha nem fogják felváltani a PC-t. Más a kettő felhasználási célterülete. Úgy kell ezt felfogni, hogy a PC-k már elfoglalták helyüket az utóbbi pár évtizedben, míg a mobileszközök egy űrt töltenek be szépen lassan.

  A különbségeket felmérve az a célravezető, ha a software-esen is elkülönül a két platform, különösképp a kezelőfelület és az erőforrásgazdálodás. Ismét kiemelem, hogy ettől függetlenül az átjárhatóságra törekedni kell: adatformátum kompatibilitás és könnyű, szabványos, szabad adatátvitel a lehető legtöbb módon. Az Android pl ilyen téren nagyon jó: sima USB mass-storage, bizonyos fájlkezelő programokban Samba client. Ez kb a jelen szabványok mellett elég is.
 • end3
  #88
  Pedig a döntés (az MS-nél egy kicsit későn megszülve..!) előrelátás. A világban egyre kevesebben vannak akik megengedhetik maguknak a desktop PC "luxusát". Azért, mert jönnek-mennek a nagyvilágban, folyamatos mozgásban, - néha napok alatt több alvóhellyel, - egyszerűen nincs más alternatíva, mint a mobil számítástecnika használata. A fejlődés egyértelmű, kellenek a minnél nagyobb teljesítményű mobil eszközök, mert a számítástecnika alkalmazásának csak a teljesítmény szabhat határokat. (A hivatkozott Win95 v. Win98 "shell" is azért volt olyan design-világú mert az akkori, mondjuk Pentium1-es PC-k teljesítménye ezt tette lehetővé.)

  Ha lenne mobil eszköz, - (és nemsokára biztosan eljön az a korszak is!) - ami képes teljesítményben kiváltani teljes mértékben a mai leggyorsabb toronyházas desktop-okat, akkor már csak a nagyobb monitort kapcsolnád,- azt se mindíg, legfeljebb, ha több időd van, esetleg látáshibád okából - a mobilra, amikor este vagy szabadnapon az állandó lakóhelyeden hajthatod álomra a fejed. (A PC ma még valóban nem egyenlő a tabletekkel, de "holnap" a tabletek egyenlők lehetnek a PC-kel.)

  Ehhez szükség van a kis megjelenítőkön (is) működtethető oprendszerre, de az a felhasználó szempontjából egyáltalán nem árt, ha fejlett erőforrás-kezeléssel és funkcionalitással is bír. Ez pedig a többi mobil-oprendszertől eltérően a Windows-oknál eleve adott. (Sajnos a mai általános "okos" mobil eszközök azért még nem lennének képesek erőforrásokkal támogatni egy Dx11-es AERO desktop környezetet, ami hozta magával a "csúnya csempéket" és az egyszerűsítést. De ami késik nem múlik, néhány év alatt tovább fejlődik az "ARM", és visszajöhetnek a bonyolultabb desktop elemek is, lévén a Windows-nál a "fejlesztési felszín alatt" úgy is ott vannak valahol.)

  És ez a nagy igéret a Win 8-ban vagy utána a Win 9-ben, stb. Hogy sikerül-e megvalósítani az elképzelést, szerintem nem lehet kérdés. Ne ebben az évben, játékra megvásárolt, akárhány-100 ezer forintos nVidia kártya, PC, stb. lebegjen a szemed előtt, amikor a Win 8-as sorsáról gondolkozol, hanem az, amilyen szédítő tempóban költöznek a processzormagok és a számítási teljesítmény a legfejlettebb mobil eszközökbe. A elektronikai-számítástecnikai eszközök folyamatos miniatürizálódása, szinte törvényszerűség az emberiség történelmében. (A megjelenítő eszközök méreteződése természetesen nem ezt a trendet követi. Ott az emberi "megalomániát" is tetten érhetjük.., olykor-olykor.)
 • errorista
  #87
  ,,Nagyon sokan azt nem értik meg, mert kevesen hívták még fel rá a figyelmet, hogy a régi asztal eltüntetésének az az oka, hogy olyan módon működik, hogy amiatt gyakorlatilag lehetetlen 8-9 óra üzemidejű eszközöket piacra dobni. Egész egyszerűen a COM-os shell miatt és az események kezelésmódjának köszönhetően folyamatosan írja és olvassa a Registry-t ez pedig azt eredményezi, hogy az OpSys nem tud lemenni alvó, vagy enregia takarékos üzemmódba és ez zabálja az akummulátor időt."

  azt akarod behazudni nekönk, hogy a statikus asztal több prociidőt fogyaszt, mint a dinamikus? ilyen hülyék mi sem vagyunk.

 • socheater
  #86
  1996 körül voltak Windows95-re ilyen egy vagy több CD-s multimédiás programok, például gyerekeknek. Nah, a Win8 dizájnja talán azt a szintet üti meg. Azóta eltelt 16 év. A PC nem tablet, az egér és a billentyűzet nem véletlenül lett kifejlesztve, feltalálva, vált be és terjedt el. Ezek a beviteli eszközök már bizonyítottak, teljesítettek, és még fognak is, például amikor már a tabletek meg az érintőképernyők sehol sem lesznek, illetve lesznek egyéb fejlettebb lehetőségek. Nem vagyok megmondó, majd az idő megmondja. Ez az os egy bűncselekmény a PC ellen. Én MS párti vagyok, de ez a Win8 projekt nekem nagyon ellenszenves, és remélem bele is törik a bicskájuk. Próbálom felfogni, de nem értem, hogyan merülhetett fel egy ilyen innovatívnak nevezett OS elképzelése is. Az alap elképzelésnél bukik meg a dolog: PC=Tablet
 • ProgServ
  #85
  A MS előnyére legyen mondva, hogy végre nem hullamosó a designer.

  A vista volt a csúcs! Sötét háttér és fekete menük! :DDD Elég volt bekapcsolni a gépet éa már depressziós lett az ember. :D
 • soundsonic
  #84
  Amúgy ezt úgy képzeljétek el, hogy ez amit láttok egy 23 colos monitoron van. Én nem jöttem rá míg használtam, hogy lehet e a csempéket kicsinyíteni
 • zola2000
  #83
  Nem rossz, de: ha a telefonos vonalat akarják másolni, akkor kellenének bele alkalmazásfelületek, élő hátterek, ha egérrel rámutatok egy mappára akkor nyíljon meg a tartalma (valami buborék formájában), aztán egy kattintással induljon az alkalmazás.

  ->persze lehet ha ezeket valaki lemásolná-átemelné, akkor a google perelne, mert ezek androidos dolgok.
 • soundsonic
  #82
  Igen ennek az lesz az egyik hátulütője, ha valaki sok appot és programot használ.. Van azért letisztultabb "háttér" is.
 • ProgServ
  #81
  Gyerekszobába lehet kitenném, ha lenne gyerekem, mert végülis aranyos...de azok a szögletes...csempék valahogy irritálnak. A telefonomon is. Ja...telefon meg csempés rendszer.


  Nekem már több mint 1 éve ilyenem van, ennélfogva tele is van appokkal. Basszus azért nem kis meló, mire az ember végig görgeti, és megtalálja azt amit keres...plusz ronda is.
 • item
  #80
  Ezt elhiszem.
 • dyra
  #79
  Átláthatatlan borzadály
 • ProgServ
  #78
  Ebből élek...mármint nem a trollkodásból, hanem a kódolásból...és MS-nál csak azt látom hogy kapkodnak...óriási..tényleg nagyon komoly dolgokat álmodnak meg, és egészjól meg is csinálják....aztán mire a kóder kezdené használni...mert tényleg fasza, aztmondják...bocs, nem jött be, felejtsd el az egészet..de van egy sokkalsokkal jobb cuccunk és eez aztán eez fúúú..eeez a tuti.

  És ez így rém idegesítő tud ám lenni.
 • item
  #77
  Szíved joga,de azért fals érvekkel ne hülyítsd a többieket. Én nem akarlak meggyőzni semmiről sem,csak szemet szúrtak az érveid a két rendszer között.

  "2009. augusztus 28-án a 10.6-os Snow Leopard','
  2011. július 20-án a 10.7-os Lion
  2012. február 16-án a Mountain Lion,' ' Aktuális verzió."

  11 nap differenciával két éves lesz..

  Na peace..
 • soundsonic
  #76
  Én azért nem mondanám csúnyának:
  Direkt ilyen vidámra csináltam. Viszont továbbra sem győzött meg az upgrade-ről
 • hurkaur
  #75
  Az osx kozel sem annyira tokeletes, mint beallitod. Jo rendszer, de vannak hibai. _mint apple faggot, mondom ezt_
 • soundsonic
  #74
  Én is erre akartam célozni :)) meg a hardvertámogatottsága
 • ProgServ
  #73
  De nem olyan régi ám az! Nem 2 éves! :) Csalni tettszik!
  Mindegy...én így döntöttem sok sok év után, mert amit a MS művel az bizalomvesztésre ad okoat.

  Gondolj bele...mindig csak ígérgetnek! Hogy ez ilyen meg olyan jó lesz, meg majd sook sook milliót eladunk belőle, meg te..igen te mint fejlesztő, jól jársz ám!

  Ezt eljátszották a SilverLight-al, a WindowsPhone7-el, és még ki tudja mivel...szerencsére csak ebben a kettőben voltam benne...épp elég volt, köszönöm MS! Részemről ennyi. Ez a csempés ákombákom megint bukta szagú.

  Ronda, nincs kézre, és még eleinte appok se lesznek. Akkor meg minek?
  Egyébként április elsején jelentették be a metro felületet...remélem érzitek az iróniát.

  Ja egyébként szóltak, hogy nem Metro lesz a neve, mert pl a német Metro áruház perrel fenyegetőzik...és egyébként is sok a hetero! :DDDD
 • item
  #72
  Én a Mountain Lion-ról beszélek. A Snow Leo lejárt lemez már. Azóta két új generáció jött ki.
 • soundsonic
  #71
  na ezaz.. és most meg mountain lion van :P Mellesleg van egy 7 éves m-audio hangkártyám is többek közt, windowson xp óta támogatott... el akartam adni egy mac usernek mire közölte hogy szép és jó de már intel alapú mac-hez nemjó
 • ProgServ
  #70
  Van egy 6 éves első generációs céges Mac notink. Snow Leo megy rajta...mellesleg jól. Na erre mit mondasz? :)
 • item
  #69
  Vele adják a rendszert is. Ebben az árkategóriában meg nem a home premium jár hozzá hanem a pro vagy az ultimate.

  Az az 5 éves periódus eléggé sántít. Az új OS minden funkciója kizárólag a 2-3 éves modellekkel kompatibilis,nézz utána ha nem hiszed.
 • ProgServ
  #68
  Igen. Az Almát szeretnék másolni mindenben. Ez talán még jó is. De nem tudom...a rendszerükről meg úgy mindenről az jön le...hogy gagyi. Erőlködnek.
  Mi a windows 8?

  Hát..végülis egy kiherélt win7. Kidobáltak belőle egy halom cuccot amit fehérember nem használ, hogy gyorsabb legyen a rendszer...eldobták a start menük...és semmi nem utal arra, hogy úgy egyébként hol a navigációs menü...tök zavaró és béna dolog...aztán még metrót is tettek hozzá, hogy igazán felemás legyen a rendszer, és a júzer garantáltan azt se fogja tudni, mit és hol...meg miért keressen...nagyon béna lett az eredmény.

  Mindegy, én csak szemlélődök, és elengedtem a MS kezét, azt csinál amit akar...de nélkülem. 1 user nem nagy veszteség...de több millió már igen. A piac fog ítélni.
 • ProgServ
  #67
  Jó értem...drága. Tudjuk. Oszt mennyi rá egy oprendszer? Ja, ha most veszed ingyen van! Mennyi lesz az újabb? 19, vagy 29 dolcsi!

  Plusz amit nem írtam...Almánál van egy 5 éves periódus. Ami azt jelenti, hogy bemész, és jó drágán megveszed a géped...bizony 5 év múlva is azon a gépen a legújabb rendszerük menni fog!

  Akkor most mi a drága?
 • soundsonic
  #66
  nekem legális win7-em van, éppen ezért keveslem a win8-ba fektetett "energiát", hogy váltsak rá. Innováció? Igen én tényleg nyitott vagyok az új dolgokra de a kipróbálható változat nem győzött meg. A design még nem minden.. ha 200euró közeli áron lesz a tablet-jük, talán elgondolkodom rajta, mert az androidnál többre tartom és az ios meg dárga. Drága a mac gép? Sajna igen! Nyilván ha kifejezetten munkára kellene akkor spórolgatnék egy mini-re, de sajna játszom is olyanokkal amik osx alatt nem futnak. Másrészt viszont a mostanában lezajlott apple pereskedések ,tőkehalmozás és túlárazás miatt a céget nem szeretem. De a termékeik jók. Abban persze igazad van, hogy divat szídni az MS-t is főleg, hogy (elnézést ezért), de sokan tényleg csak képről láttak legális op rendszert, mégis fikázzák az Ms új törekvéseit, fejlesztéseit. Előbb utóbb eljön az az idő is amikor az MS olyan aktivációs rendszert hoz létre ami miatt kiszorul a warez. Szerintem az új acc rendszer is ennek előfutára, de lehet már ez is megkerülhetetlen lesz.
 • ProgServ
  #65
  Az lehet. Van céges droid fonom...ha nem ezen hivogatnának az ügyfelek, rég a szemétbe vágtam volna, vagy odaadtam volna valami kisgyereknek, mert vannak rajta jó csengőhangok. :D
 • item
  #64
  Netto árak! Ehhez számold hozzá még a vámot és az áfát. Ezenkívül csak az USA területére érvényes az ingyenes szállítás. Ki is derül mi mennyibe kerül valójában!
 • nyuny01 #63
  Én ezzel tisztában vagyok, következő telefonok között szerepel az iPhone!
  Értem én hogy a wp sehol nincs hozzá képest, de mondom android után felüdülés a lumia! :)
  Még azért ne írjuk le wp-t!Ha lesz rá okunk akkor majd jövő ilyenkor! ;)
 • ProgServ
  #62
  Mac Pro Másképp
 • item
  #61
  "Meg az hogy mi a drága... 1000 dolcsi körül van egy macbook pro...drága.

  Nade tételezzük fel, hogy én egy legális júzer vagyok. Bemegyek a boltba, veszek egy PC-t i5ös procival, 4 gigarammal, 500-as vinyóval, meg valami fasza alu házban, hogy mégse hulljon szét egy év alatt.
  Mennyit fizetek? Hát 200 fölött, az erősen sanszos.
  Úúú...de a gépem tök üres...kell rá egy Windows...de én jó kisfiú vagyok megveszem...hát valami olyan kéne amiben van minden mert én ugyan szart nem veszek...akkor premium.
  Win7 premium meg 40 000 fölött van.
  Adjuk össze hol tartunk!
  Háááát...lehet ez a buli drágább lesz a végén mint egy Mac!"

  Ne beszélj már zöldeket. 1000 dolcsiért te nem kapsz mac book pró-t

  mac book pro
 • ProgServ
  #60
  Menjetek be egy almás boltba és egy Ájfóóónt nyomogassatok meg...aztán fogjátok érezni, hogy milyennek kéne lennie a dolognak.

  És amúgy tök érdekes. Seholsehallom azt, hogy úúúú öcsééém..te az olyan faszaa..majdnem olyan mint egy Windows phone! :DDD

  Nem. Mindent az Almához hasonlítanak!
  Biztos azon filóztok..jójó persze én valami újgzadag vagyok és megtehetem és fikázom az átlag népenek szánt rendszert...nem nem erről van szó, gazdag se vagyok, arról van szó, hogy a MS amit csinál az teljesen gáz!
 • nyuny01 #59
  Wp 7,5-re, gondolom ezt akartad írni! :)
  Én is lumia 800-ra váltottam és hát...
 • ProgServ
  #58
  Ez egy ló ami az utolsókat rúgja.
  XP óta vagyok fejlesztő...hát nem egy Carmac de ebből élek.
  XP óra egymás után hozzák a rossz döntéseket, és váltogatnak hol ide hol oda...lehet hozzájuk alkalmazkodni persze, mert kénytelen az ember, és nagyonsok energiát emészt fel, hidd el nem éri meg.
  AWindows fonom van...de volt iPhone is...viszont sajnálom hogy túladtam rajta, és azt látom hogy a MS kínlódik.
  Mindennel próbálkozik amit kitellik tőle, vannak egészjó ötleteik, csak a piac úgy reagál rá...hogy sehogy.

  És hiába lehet minden vasra feltenni...a legtöbb júzer ingyen teszi fel...amit önmaga rak össze és jönnek a hibák, ezekkel a hibákkal vannak tele a fórumok.

  Én ezt így összesen untam meg.

  Nem...az se jó amit az Android csinál, de legalább ők elég nagy hittel,beleéléssel, innovációval oldják meg amit tesznek...és az embereknek ez bejön.

  Visszatérve picit az iOS-re. Igen, drágák a termékeik.
  Nekünk. Egyébként mást fel lehet hozni ellenük? Szerintem nem.

  Meg az hogy mi a drága... 1000 dolcsi körül van egy macbook pro...drága.

  Nade tételezzük fel, hogy én egy legális júzer vagyok. Bemegyek a boltba, veszek egy PC-t i5ös procival, 4 gigarammal, 500-as vinyóval, meg valami fasza alu házban, hogy mégse hulljon szét egy év alatt.
  Mennyit fizetek? Hát 200 fölött, az erősen sanszos.
  Úúú...de a gépem tök üres...kell rá egy Windows...de én jó kisfiú vagyok megveszem...hát valami olyan kéne amiben van minden mert én ugyan szart nem veszek...akkor premium.
  Win7 premium meg 40 000 fölött van.
  Adjuk össze hol tartunk!
  Háááát...lehet ez a buli drágább lesz a végén mint egy Mac!

  Arról meg szerintem ne is beszéljünk, hogy mit ad az egyik rendszer meg mit a másik...kényelemben szoftver minőségben és supportban.

  Plusz ha fejlesztői szemmel nézzük a dolgokat...mert én nem FarmVillezni vettem...látogassunk el egy olyan oldalra ahol távmunkákat ajánlanak!

  http://odesk.com Írjuk be, hogy C# aztán hogy c++ aztán hogy XNA aztán hogy silverlight aztán hogy windows phone .... húha nagy a gond alig vannak találatok!

  És igen, indiaiakkal kell versenyezni! Aztán írjuk be, hogy iOS vagy Android.

  No...több mint 1000...ennyi, ebből élek ez a jövő...a MS meg...hát majd talán sikerül egyszer eldönteni, hogy mit akar, csak ne legyen túl késő!
 • item
  #57
  Akkor nem tudhatod,hogy milyen hibák vannak az OSX-ben. Nincs tökéletes rendszer,ezt jól teszed,ha most feljegyzed valahova. • brodix
  #56
  Velem teljesen ugyanez történt. Meguntam az Android-ot, mert az volt az érzésem, hogy folyton foltozásra van szüksége. Átálltam Windows 8-ra Lumia 800-on. És abszolút meg vagyok vele elégedve. És ha megfizethető áron jön a Surface, én tuti vevő vagyok rá!
 • ProgServ
  #55
  Akkor nagy a baj.
  3 napja tértem át erre a rendszerre...20 év után.
  A 20 év hiba volt.