10049
Europa Universalis IV
  • DasIsFuck
    leginkább a hivatalos fórum mod szekcióját ajánlom, ha szeretnél pár dolgot változtatni a játékon belül.
  • pecaboy
    Van egy olyan gyanúm, hogy lesz benne részed.
  • McCartman
    Kösz, szeretem a kihívásokat. :)
  • kissssss
    sok szerencsét :)
  • McCartman
    Én is kezdek egyet Bizánccal, a régi idők emlékére, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.
  • pocoksari
    hmmm...így elsőre nem hiszem, hogy sikerülhet...de pár hónap múlva amikor überpro leszek kiderül...egyértelműen az lesz a célom, hogy behúzzam a teljes térképet...eu3-ban is sikerült, itt is megoldom valahogyan :)
  • pecaboy
    Nem a muszlimra, hanem az ottománokra gondoltam, bocs. Ottoman tech group, ugyanannyi málusz, mint az easternnél (asszem +20%). Ebben is kódolva van a későbbi lemaradásuk. A katonai egységeket nem néztem még meg, de szinte biztos vagyok benne, hogy a koraiak erősek. A későbbieket meg nehezen érik el a tech lemaradás miatt.

A lassítás alatt nem tudom, mit értesz. Tudtommal az EU3-ban is ugyanakkora volt az ottomán és a "keleti" (eastern) lemaradás a technológiában, leszámítva, hogy az ottók magasabbról indultak, asszem 5-ről.

Az AI teljes randomitását megkérdőjelezném. Pl. követik a küldetéseket. Az eventek meg szinte minden országnál mások. Ezen kívül pl. Magyarországgal játszva tudtommal mindenkinek az az érzése, hogy Ausztria mindenképpen megtámadja Magyarországot, a törökök mindenképpen igyekeznek megszerezni a balkáni államokat és így tovább. Bár lehet, hogy ezek a küldetésekben vannak benne. Plusz: biztos vagyok benne, hogy az is szerepet játszik a cselekményben, hogy melyik ország mennyire van ellenséges viszonyban a másikkal. Lényeg a lényeg, igyekeztek úgy összehozni az EU4-et, hogy 100-200-300 év múlva hellyel-közzel hasonló erőviszonyok legyenek, mint a valóságban. Nyilván minél messzebb haladunk az időben, annál nagyobb lesz az eltérés, meg aztán ott van a játékos ténykedése is.

A bukott mentésemben a végére, kb. a 16. század közepére ugyebár az országom lényegében összeomlott (ez lehet az én hibám is ), a törökök szépen terjeszkedtek a balkánon, a franciák megerősödtek, ahogy a lengyelek is. Moszkva hatalmas területeket szerzett. Kb. ennyi lényeges változást érzékeltem. A nagy furcsaság csak annyi volt, hogy Anglia csúnyán megszívta a skótok révén, és technológiában is lemaradt. Az EU3-ban ekkorra már szinte minden borult volna, még ha nem is csinálok érdemlegeset.
  • pecaboy
    Én a játék kezdetekor a csehekkel léptem szövire, az osztrák viszonyt akartam építeni (mivel ezt választottam első missziónak), ill. a lengyeleket szemeltem ki célpontnak és jelöltem riválisnak. Na, ebből kb. semmi nem jött össze. A Habsburgok, ill. Magyarország mint osztrák rivális miatt a viszonyom sosem ment 100 fölé, igazából az 50-et sem érte el (folyamatos border tension, rival, stb.). A csehek az osztrák támadáskor elárultak, korábban a lengyel csatában meg nem hívhattam őket, mert engem is a Teutonok hívtak segíteni. A lengyeleket meg nem tudtam kettesben a teutonokkal leverni, mert utóbbiakat közben Dánia (és vele persze a skandinávok) tizedelték meg, egyedül meg nem volt erőm Lengyelo.+Litvánia+Moldávia ellen. White peace, utána támadtak a HREmperor osztrákok, akikkel elvileg a jó viszonyt kellett volna ápolni... Bukás, Horvátország kiszakad, lázadások, játék abbahagy.

Apropó, cascading alliance van a 4-ben is? De utáltam...
  • pecaboy
    Akkor valamit félreértettél... Két külön dologról írtam, vesszővel elválasztva, a másodikban gondolatjelek közé foglalt példákkal.

"pár évtized alatt világhatalom bármelyik kis európai egyprovinciás Csóringerlandből, <-VESSZŐ
    országok - Cseh-, Lengyel-, stb. - kígyózó terjeszkedése nomád területeken ésatöbbi"
  • Party Hard
    Taníts mester!
    Vagy linkelj valami jó oldalt pls
  • DasIsFuck
    nem azért de semmi ilyen nincs a muszlim tech grouphoz csatolva.
    pl eu3-ba a muszlim group kisseb módosítóval rendelkezik, de nincs rajta lassítás ellentétbe az easternel amin van egy ilyen kód.

vannak eventek amik történelemhez vannak kötve, de a játékmenet az sandbox és random h épp mit csinál az ai.
    Pont ez a lényege.

az adott kezdő pontok meg azért számítanak mert ha épp van 1-2 vazallusa az országnak vagy perszonáluniója,jó provinciája teljesen más felállás és balansz van.

• warcat
    Hivatalos bolt/digitális forgalmazók Brazíliában,ez digitális kiadás,tehát kulcsot veszel amit Steamen aktiválsz.Azaz nulla.
  • Hegi90
    bajorokkal, csehekkel, vagy velencével érdemes játék kezdetekor egyből szövetségre lépni, utána nyomatni a claimet lengyelekre/valamelyik balkán nemzetre, másik diplomatával meg osztrák kapcsolatot javítani.
    Sajnos a lengyelek előbb utóbb mindenképp meg fognak támadni, az osztrákokról nem is beszélve.
    Annyiban segít most a játék, hogy nagyon durva warscore-orkat lehet kapni már a legkisebb csatákért is. Pl 0.9%-ot kapsz már akkor is, ha 1k-s sereget kinyírsz. A csapatmozgásokra figyelve ezt könnyen előnyödre tudod fordítani, főleg azoknál a nemzeteknél, ahol kurva sok a manpower (Emperor, Lengyelo., törökök). Másrészt a 3. résszel ellentétben itt jobban megéri offenzívre és qualityre építkezni.

Vazallusokat és nem-core tartományokat nem éri meg tartani.
  • Hegi90
    és onnan mennyi a szállítás?
  • Hegi90
    lol azért elég erős túlzás cseheket meg lengyeleket csóringerlandnek nevezni
  • Torisaru
    Én is belefolytam Hunyadi János régensünkkel és a Magyar Királyi Fösereggel(hosszú ékezet híján), 4lovas 16 gyalogos ezreddel, a Bohémia Lengyel unió(Litvánia, Mazóvia és még vmi kicsi vazallus) közötti háborúba Breslauért.
    Érdekes hogy ahogy rögtön, és még jó párszor Krakkót, a kereskedelmi központjukat kezdtem ostromolni, az egyesített seregükkel mindent hátrahagyva nekem jöttek.
    És bár Hunyadi kora legjobb hadvezére volt(talán Montecuccoli volt nagyobb), váltakozó sikerrel folytak a csaták, hát persze hogy visszaverik a sereget ha már előtte kimerült.
    De ha kezd nagyon kimerülni az ország, diplomáciai pontokkal csökkentheted 0-ra, így a sereg morálja egyenesbe jön, a lázongások lecsillapodnak stb.
    Viszont elköltöttem a diplomácia techre szánt pontokat, dehát dokkot minek építeni egyetlen kikötőre, marketplace-ek(+1 trading power) helyett majd courthouse-okat(+20% tax modifier) építek a 4. szintű admin technológia kifejlesztésével.
  • warcat
    Nuuvemen máris akciós a játék
    EU IV Ez kb 5000 forint.
    Az extreme edition 6k.
  • pecaboy
    Valóban, sokkal nehezebb, de reálisabb is lett a játék. Nekem így bejön :) Mondjuk kicsit erősnek tartom a tech fejlődés (meg úgy általában minden) uralkodói képességhez kötését, talán átestek a paci túlfelére. De még mindig jobb, mint ami a háromban volt (pár évtized alatt világhatalom bármelyik kis európai egyprovinciás Csóringerlandből, országok - Cseh-, Lengyel-, stb. - kígyózó terjeszkedése nomád területeken ésatöbbi). Aki itt gyengébb országból akar bivalyerőset, tényleg fel kell kötnie az alsót :)

Minimális EU4 (és elég jó EU3) tudással első játékom kudarcba fulladt. A lengyelek ellen nem volt elég katonai erőm, villámgyorsan fogyott a manpower - erre a négyben külön figyelni kell, mert rohadt lassan tölt újra. A revoltriskről nem is beszélve, ami meg gyorsan nő. Szóval az osztrák sógorok is betámadták totál kimerült országomat (mivel claimet szereztek Sopronra), gyorsan white peace a lengyel-litván-moldován szövetséggel. Volt egy-két csata, ami pont elég volt arra, hogy belássam: buktunk. De a Habsburgok nem érték be Sopronnal, ellenben nagyon tetszett volna nekik, ha Horvátországot elengedem. Legyen úgy. Viszont ekkorra már annyi volt a revoltrisk és a lázadás, hogy a 4-esre legyengült seregemmel nem tudtam vele mit kezdeni.

Kész, vége, jöhet az újabb játék, némi tapasztalattal felvértezve :) Asszem, átnézem a guide-ot is, nem árthat meg :)
  • WolfKrieger
    Na ha ebben a játékban letarolod a teljes térképet akkor templomot építek neked:)
  • pocoksari
    en is most kezdem tanulni...pontosabban a ck2-t elfelejteni es xvisszarazodni az eu kornyezetebe...ahogy nezem ezek a koaliciok es a keves manpowet elegge behatarolja a lehetosegekez...
  • Party Hard
    Mivel elvérzett a nyugati technológiai kategóriához való csatolásának terve bementem és a nemzeti alapképességeknél átríttam, hogy 20 %al kevesebbe kerüljön a technológia kifejlesztése. Azonban a játék kifagy ha rákattintok a fejlesztésekre.
    Valakinek van hasonló szintű tapasztalata? Vagy csináljak egy eu4 moding topikot?
  • Party Hard
    slavoniát nem találom sehol a sistory\provinci mapában. Próbáltam főváros alapján. Ha valaki már megtalálta írjon, hogy hogy kell rákeresni
  • Party Hard
    A kereskedelmi útvonalakat és központokat lehet változtatni az idők során?
    Tehát hogy krakow és bécs helyett Pest legyen a térség központja...
    Sajnos nekem kimaradt a 3 as.
  • pecaboy
    Annyiban történelmi szimulátor, hogy a későbbi eseményeket is próbálja vázlatosan rekonstruálni. Három dologban tér el a valóságtól: egyrészt minden téren van némi random tényező, másrészt az AI is cselekedhet furcsán, harmadrészt ott a játékos, aki teljesen "történelmietlen" döntéseket is hozhat. Egyébként viszont a játék igenis igyekszik szimulálni a későbbi valóságot is. Pl. decisionök, küldetések, és gondolom az AI is programozva van bizonyos irányokra. Plusz: a kiinduló helyzet is olyan, hogy később valóra válhasson az, ami történt! Sokakat - köztük téged is - ez zavarhat, hogy a startnál lévő értékekben is benne rejlenek a későbbi lehetőségek. Például a törökök: kezdetben megvan bennük a potenciál, jó ideig gyarapodhatnak (az EU3-mal ellentétben), viszont két-három század múlva hanyatlásnak fognak indulni, azért (is), mert a muszlim tech groupba tartoznak. Vagy mi, magyarok: a kiinduló helyzetből az AI soha nem fog tudni sokat kihozni, sőt, Mo. általában egy-másfél évszázadon belül csúnyán megfogyatkozik.
  • Party Hard
    Nagyon helyes.
    Valakinek sikerült már átírni a nyugati szlávokat... hát nem is tudom finnugor ? ra XD
    Csak vicceltem.
    Na tehát valakinek sikerült már átírnia? és mik lettek a következményei?

Valamint én próbálkoztam a nyugati technológiai csoportba rakni magamat ami hatására nyugat európai egységeket kaptam. valakinek van ötlete ennek a kiküszöbölésére?
  • szabii98
  • Hegi90
    2011-ben, akkor még az EU3 ügyében már küldtem nekik erről egy emailt, most küldtem egy újat, a korábbira válaszolva:

címzett: Boel
    Hi again!

I respond to one of your old emails, but it's the context for this email.

First of all, congratulations on the release of Europa Universalis IV!
    You guys did an excellent job, it is a true sequel with an epic
    gameplay.

On the other hand, people on Hungarian forums are offended again, by
    Paradox not listening to them. The in-game Hungarians are still
    considered Slavic. People around the world, kids and adult who learn a
    lot from this game (like myself) are now believe that Hungarians are
    Slavic. This is like calling an Asian Chinese instantly. Just because
    Hungarians live in Eastern Europe, it doesn't mean they are Slavic!

Wouldn't it be a good decision to make Hungarians Hungarian, and they
    accept the Slavic culture too? Like in the real world historical
    Hungary?

xx xx

2011/8/4 Boel <[email protected]>:

> Hi there Tamas!
    >
    > So happy you like our games!
    > Thank you for the feedback, I sent it straight to our development team! :)
    >
    > cheers,
    > Boel / Paradox Interactive
    >
    >
    > On 2011-08-03 17:04, xx xx wrote:
    >>
    >> Dear Paradox Interactive,
    >>
    >> I am an admirer of your company, and mostly one of your games, Europa
    >> Universalis III. I have been playing it for over a year now, but there is
    >> something I have just noticed.
    >>
    >> As a hungarian myself, I often play with Hungary, and to my astonishment,
    >> when I took a look on the Cultural map mode, the game told me that Hungarian
    >> people were slavic.
    >> Well, excuse me, but this is a big mistake. Hungarian people are from the
    >> Uralic family, like Finnish, Mani, Khanty, Sami, etc. people. The genetic
    >> researches shows us, that Hungarian people are possible mixed Uralic and
    >> Turkic.
    >>
    >> Maybe it was a decision for the sake of the better gameplay, I don't know.
    >> But if it's because you didn't know about this ethnic thing, I ask you to
    >> correct this in the next patch.
    >>
    >>
    >>
    >> Yours faithfully,
    >> xx xx
    >
    >
    >
    >
  • DasIsFuck
    de ez ben történelmi szimmulátor.
    csak annyi köze van a történelemhez(vagyis kéne h legyen) ami az adott kezdő dátum-nál volt a helyzet.

az hogy az adott játékba épp ki alakul mivé az beletartozik a sandbox játékmenetébe.
    az adott korban meg nem voltak olyan értéktelen tartományaink, nem voltunk kitudja mennyivel lemaradva a szomszédos ausztriától.
    ezek a tények, ahogy az is h nem szlávok vagyunk.

mit kell ezen balanszírozni?
  • kissssss
  • phylemon
    80 év alatt kb 6 üstökös jött, ami lehúzta a stabilitást. Reális...
  • pecaboy
    Hiába volt rengeteg értékes aranybánya az országban, azok szinte mindig el voltak zálogosítva - az aranyunk szépen hömpölygött főként Bécsbe, meg egyéb helyekre. Tehát voltaképpen jogosak az osztrák aranybányák, csak furcsán néznek ki.

Asszem Mátyás kora azon ritka kivételek közé tartozott, amikor az aranytermelésünk nagy része a saját kezünkben volt. Ezt leszámítva azok a bányák nem nekünk dolgoztak.

A "nyugati-szláv" szintén a játéktechnikával kapcsolatos. Így "közelebb állunk" a csehekhez és főként a lengyelekhez - perszonálunió és hasonló dolgok vonatkozásában.

A lengyelek ebben a korban (ugyebár a játék 1444-ben kezdődik) évszázadokon át fénykorukat élték; a franciák innentől alakultak át európai, később világszintű hatalommá; az osztrákok szintén nem sokkal később, a Habsburgok alatt lettek meghatározó tényező; mi, magyarok csak egy szűk évszázadig beszélhetünk fénykorról (1526-ig), sőt, igazából csak Mátyás uralma idején. Csak ekkor voltunk "összevethetők" az osztrákokkal és a lengyelekkel, később nem. De pl. a franciákkal ekkor sem. Egyszerűen nyugaton akkora volt a népsűrűség (és az ebből származó előnyök), hogy lehetetlen volt velük hosszú távon tartani a lépést. A terület önmagában egy dolog, a lakosságszám meg egy másik. Nézd meg ma Japánt - nem nagy ország, mégis világhatalom, technikában legalábbis mindenképp. Vagy nézd meg a luxemburgi munkabéreket.
  • pecaboy
    Igen, sajna nyugaton kb. azt tudják, amit a környékünkbeli országokból súgnak nekik. Érdemi külpolitikánk ez irányban nincs (pontosabban sincs, de nem akarok belemenni).

A mostani szlovák tanítások szerint VISSZAMENŐLEG mindenki, aki a mostani területükön született vagy élt valaha is, az szlovák. (Pl. a kasai születésűek, pozsonyi születésűek, rimaszombati születésűek stb., mindegy, hogy hat éve vagy hatszáz éve születtek.) A szlovák kultúra évezredeken át visszavezethető az ún. Nagymorva Birodalomra (ami természetesen hatalmas volt, szinte az egész Dunántúlt is magába foglalta egyebek közt!). /A valóságban vagy egy, vagy két külön, megye méretű valami volt, a mai Szlovákia nyugati része ill. Szlovénia környékén./ A Hitler által 1940-ben létrehozott Szlovák Protektorátus /ami valójában az első, félig-meddig önálló szlovák állam/ voltaképp nem is volt Szlovákia.

A románok szerint Mátyás igazából román király volt (Hunyadi Jánosról nem is beszélve), aki a magyarok felett uralkodott. A románok a dákoktól származnak, tehát dicső római nép az övék, igazából igényt tarthatnának a (megmaradt) magyar Tiszántúlra is. És ezt tanítják az iskolás gyerekeknek. Megvan a román térkép az 1. világháború idejéből Nagy-Romániáról, ahol minden tiszántúli települést is, beleértve pl. Szegedet, Debrecent, Nyíregyházát, Szolnokot, szépen "románosítottak".

Satöbbi satöbbi... Sok baromságukat lehetne még említeni.
  • pecaboy
    Én 1280x1024-ben játszok - mit mondjak, nagyon kellemetlenek a hatalmas infóablakok pl. provincia vagy sereg kijelölésénél :/ A játékot optimalizálhatták volna kicsit erre a felbontásra is.
  • pecaboy
    Jogos. Az egész szerintem arról szól, hogy hosszabb távon is szimulálni akarják a történelmi helyzeteket, azaz pl. Magyarország 1526-os összeomlását. A játék kezdete után van egy Hunyadink, jó magas értékekkel, vele elég sokakat meg lehet verni, de később keményedik a helyzet. Az AI-féle Magyarország bukásra van ítélve. Mazochistáknak és kihívásokat kedvelőknek érdemes lehet az AI játékot 1500-1550-ig pörgetniük, és utána átvenni, ami megmaradt országunkból - és indulhat a revízió :)

A politika sokszor szól bele a történelmi játékokba is, ezért lehetnek "szlovákok" (EU3 nemhivatalos kiegészítőkben) meg "Transylvania Ország" (EU3-ban) pár játékban a 15. században is. Szerencsére az EU4 ebből a szempontból elég korrekt (magyar vonatkozásban mindenképp). Egy-két horvát tartományban, a Dráva-Száva közén mondjuk lehetett volna magyar a kultúra, és a ruténoknak is elég lett volna egy tartomány kettő helyett a Magyar Kir. határain belül. (Zemplén mint ősrutén terület )

Mátyás ideje nagyon elcsépelt a játékban. Megnéztem az 1400-as évek végét - szinte semmi nincs meg a valóságban megszerzett tartományokból. Értem én, hogy játéktechnikailag elég nehezen valósítható meg pl. Bécs elfoglalása (mivel főváros), de akkor is. Nem ártana, ha a készítők erre a térképre vetettek volna egy pillantást:

• DasIsFuck
    Nyilván lehet modolni, csak a modolás az mondjuk azora marad akinek van hozzá türelme,tudása és kitartása és általában nem a többség szokta modolásra adni a fejét.
    Plussz nem is az a lényege ennek, hogy most épp a te játékodba hogy nézzen ki például a Magyar királyság.
    Sokkal inkább az az értelme, hogy a sok ember ki játszik a játékkal és innen szerez tudomást az országunk múltjával kapcsolatba például ne olyan égből szalajtott baromságokat kapjon h a magyar az nyugati-szláv meg a szlovák,román bullshit ami a tartományokat nézve van vagy, hogy ebben a korban már egy elmaradott gyenge ország voltunk.
    Akkor arról h a tartományaink kb szart sem érnek a játékba.

Azért baromság ez a balansz mert akkor az osztrákok,franciák vagy épp lengyelek hogy lehetnek olyan erősek?
  • pecaboy
    Trianonban tárgyalnak az országok további sorsáról a világháború után. A tárgyalás közepén jelentkezik a magyar küldött, hogy szólni kíván.
    Felszólítják.
    - Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor idejöttünk a Kárpát-medencébe, éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
    A többiek nem igazán értik, kérdi az elnök, szeretné-e a magyar, hogy a hozzászólást jegyzőkönyvbe vennék.
    - Á, nem, nem kell. Csak úgy mondtam…
    A tárgyalás folytatódik, megint szólni kíván a magyar:
    - Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
    Megint kérdik, jegyzőkönyvbe akarja-e vetetni? Mondja:
    - Nem kell, csak úgy mondtam…
    A tárgyalás folytatódik, a magyar megint szólásra kér engedélyt:
    - Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor idejöttünk a Kárpát-medencébe, éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
    A román küldöttnek már vörös a feje, üvöltve kifakad:
    - De hisz akkor még itt sem voltunk!
    Mire a magyar:
    - Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe!
  • Bandras DaSilva #113
    Érdekes egy téma ez.

Az igaz, hogy a nemzeti felfogás kicsit más volt a középkorban mint manapság. Fontos volt a vallás meg, hogy éppen ki volt a hűbérúr. Ezek persze változhattak is.

Ami kellemetlenebb az az, hogy a 20. századtól a környező országok szépen kezdik kiszakítani a történetüket a magyar történelemből és alapvető dolgokat kérdőjeleznek meg. Ilyen pl. amit a szlovákok csinálnak, akik egyszerűen átnevezték a történelmi Magyarországot Uhorskora és azt sugallják, hogy abban a magyaroknak nem nagyon volt komolyabb szerepük és igazából mindig is rengeteg szlovák élt itt és a felvidék, stb stb mindig is szlovák többségű volt, csak mint magyar királyi alattvalók ugye z országhoz tartozónak vallják magukat. Az, hogy a legtöbb régi templomom, középületen még mindig magyar nyelvű felirat van, az nem zavarja őket...vagy a nevek a temetőben stb stb,.

Ennek az egyik folyománya az, hogy ilyen nagyszerű sorozatokat lehet nézni különböző csatornákon, hogy a szlovák várépítészet a 16. században. És még lehetne sorolni. Legutóbb ugye koronázásokat tartottak Pozsonyban mint afféle látványosság, ahol persze a Szent koronával koronáztak, és a speaker közölte, hogy hát a Bratislavában mindig is koronáztak. Ami valahol igaz, csak akkor m,ég Pozsonynak vagy még inkább Pressburgnak hívták és nem nagyon volt szlovák benne...sokáig magyar sem túl sok. És akkor az olyan angol kifejezések, hogy battle of Bratislava (907) is azt ülteti el az olvasó fejében, hogy azt a várost már akkor is így hívták...

Ennek a politikának a sikerét mutatja az, hogy az összes ilyen történelmi játékban egyre inkább kiszorul az a gondolat, hogy itt a magyar nép volt többségben elég sokáig és tört föl újabb és újabb területeket (gyepü).

Persze ezen nem sírni kell, hanem el kell kezdeni rendbe rakni a dolgot. Az a legnehezebb mert a környéken már mindenki legyártotta a saját történelem verzióját és nekünk kell hozzájuk alkalmazkodni, ami vicc. A legjobb az, hogy lassan az osztrákok elveszik a szürke marhát is, mert ugye Európába már Bécsen keresztül jutottak ezek, szóval nyugaton az egy osztrák dolog.

nehéz dolog ez, de okosan tiltakozva, békés hangnemben kellene ezeket javíttatni.

• WolfKrieger
    Vaz mekkora az a monitor?:) 47-es?
  • Party Hard
    most jött ki a játék. Még nem is csinálja senki tudomásom szerint.
    Kitartás én is google fordítóval nyomom
  • LeWyTy
    Nincs magyar nyelv?...
    Vagy csak még nincs?

+fav