10049
-
#189 tessék
a videó elején van egy link a tutorial videóira is. -
pecaboy #188 Először játszik vele, ez azért nem az igazi...
Nincs a jutúbon esetleg olyan "let's play" videó, ahol jó játékos játszik és magyaráz? -
pocoksari #187 inkább ne nézzen bele...én megtettem.... -
pecaboy #186 Igen, ez egy ilyen játék. Kár, de végső soron jogos. Ebben az időszakban nem volt egy országnak se akár halovány esélye a "világhódításra", (ellentétben a 20. századdal - Hitler, Sztálin, utána a két hidegháborús klikk). De szerintem modolással megoldható, ha mondjuk kevesebb pontért lehet core-t rakni a provinciákra. -
pecaboy #185 Utánanéztem ennek a Postomous dolognak. Szóval Ladislau Postomous valójában V. (utószülött) László akarna lenni, csak az előbbi név teljesen helytelen (vagy csak angolosított?). Németül hívták Ladislaus Postumus-nak. Neki nyilván gyenge értékei vannak, hiszen nem volt egy kemény uralkodó - csecsemőként koronázták meg, 13-17 éves kora között uralkodott, gondolom érthető, hol a bibi :) 17 évesen meghalt, pestisben vagy mérgezésben, nem lehet tudni biztosan.
Hunyadi László nem volt király, hiszen lefejezték, úgy meg elég nehéz uralkodni. Nagy lett volna az országban a fejetlenség :) -
pocoksari #184 akkor te nem jöhetsz :D -
pocoksari #183 no, megállapítottam, hogy nem lehet a teljes térképet elfoglalni...400 év alatt kell kb. 1000 tartományt core provinciává tenni, ami min. 100k admin pont, tehát havonta 20 fölött kellene kapni és akkor 0 techhel menne, mivel még 10 fölött sem kapsz, a 0 techet sem bírod, ráadásul másra is kell, teljesen kizárt...kicsit zavaró :(
a franciákkal próbálkoztam kicsit...elég gyorsan megutáltak, koalícióban a portugál, spanyol, aragón, osztrák (burgundi terkával kiegészülve császárként), angol, velence, lengyel meg egy tucat kisebb...párszor összepakoltam őket tengeren és vizen egyaránt...szóval megállapítottam, hogy nem a gép hanem a szabály miatt nem fog menni... -
#182 Én is ha tanítotok és nem kell eredeti :P -
pocoksari #181 én benne vagyok :) -
Signon #180 Hali
Van olyan aki szokott multiba is játszani? Össze kéne hozni egy csapatot akikkel alkalomadtán összejönnénk és játszanánk egy két órát, mert random emberekkel nem sok értelme van. -
pocoksari #179 én pl. most franciákkal maradok le techben :)
az admint elviszi, hogy corrá tegyem a terkákat, a dipót pedig a béke...egyedül a katonai áll jól, ezért katonai ideát választottam... -
Party Hard #178 Akkor menyél CS-zni -
#177 De én utálok minden szöveget kibogarászni és kiírni a fordítóba... akkor inkább csak nyomkodom a gombot. -
Party Hard #176 Valaki nem vágja hogy tudnám bebiztosítani az uralkodómat legalább 40 50 évre? Modolási ötletek is jöhetnek -
Party Hard #175 én sem de ha elég türelmes vagy és használod a google fordítót akkor nem lehet baj. Ha gondolod és elmúltál 18 vegyél fel skypra és kitárgyaljuk a témát.(ez esetben írj egy privát üzenetet -
#174 Oksa... a legnagyobb problémám hogy nem tudok jól angol -
Party Hard #173 Ajánlom, hogy legelőször kezdj valamelyik bennszülött néppel.
Én az irokez ekkel tanulgattam. Az egésznek tutorial hangulata van. Van 2 nép rajtad kívül és körben a nagy felfedezetlen pusztaság. -
pecaboy #172 Baromi unalmas lenne, ha elejétől végéig a történelmet kellene lépésről lépésre ismételned - mondjuk tanértéke lenne, de akkor nem játéknak hívnák :) -
pecaboy #171 Először játszd végig mindegyik tutorialt, aztán olvasd el a guide-et. Akkor már tudni fogod, mi merre hány méter, a többi meg tapasztalattal jön ;) -
#170 Ő egy híresebb videós, és a linknél található az ő let's play-e, bár angol nyelvű. Aragóniával játszik és elég sokáig eljutott, talán tud segíteni ha belenézel :) -
#169 Kár hogy semmit nem értek benne... az egységek készítésén kívül nem sok mindent értek....
Politika,szövetségek,kereskedés,meg a kismillió minden ami van... hiába csináltam végig a tutorial 10x nem értem meg :D -
#168 így van, kitűzöl valamilyen célt magadnak és megpróbálod elérni.
nagyjából ez a lényeg. -
#167 De azon kívül hogy rohadtul nem értem... ebben mit is kell csinálni?
Végigjátszani a történelmet?
Meg is lehet változtatni?
Pl a magyarokkal felfedezhetem amerikát?
Elfoglalhatom japánt? -
Torisaru #166 Akkor Gondolom meg kell várnom mire Ladislau(aki Hunyadi László szerintem), elpatkol és Mátyás kerül a trónra, akinek a képességei még az apjánál is jobbak(de az 1,2,1-es Ladislau ül a trónon>.<).
Az Administration, Diplomatic és Military pontokat az uralkodó, a tanácsadók és események befolyásolják. -
Party Hard #165 Előre pörgeted az időt a koronázása napjáig és úgy kezdesz.
Én mondjuk saját uralkodó nemzetséget is csináltam magamnak -
Party Hard #164 Hogyan lehet a fejlesztési pont limitet növelni? Illetve mitől függ? -
Torisaru #163 Tudja valaki, hogyan keülhet minél hamarabb trónra Mátyás, ha meghal Hunyadi János és Ladislau Postomous kerül először utána a trónra és Mátyás lesz az utódja? -
McCartman #162 0/0/5ös második bizánci uralkodó, ez komoly? :S :D -
pecaboy #161 Ha már technológia. Az EU4-ben az ideiglenes tech máluszt tök könnyű kijátszani.
Az EU3-ban ugye voltak a csúszkák, és ha kaptál egy negatív tech módosítót, az mindenképp korlátozta a fejlődésedet, hiszen a kapacitás nagy részét minden ország a tech fejlesztésre nyomta (kivéve, aki jó sok pénzt és óriási inflációt akart felhalmozni, de ugyebár ez nem volt egy jó ötlet). Így napról napra elveszett valamennyi a tech fejlődésből.
Az EU4-ben viszont a fejlesztés egyik pillanatról a másikra történik. Kit érdekel, ha három évig -10% van a fejlődésre - majd fejlesztesz negyedik évben. Addig pedig gyűjtöd a monarch pontokat; ha meg már közel lenne a limithez, csinálsz vele valami más hasznosat, pl. parancsnokot toborzol, stabilitást növelsz és így tovább. -
pecaboy #160 Viccelsz? Az EU3 és EU4 techjeiben csak annyi a hasonlóság, hogy mindegyik 3-ról (EU3 ottók 5-ről) indul, illetve a nevek és a bónuszok, amit adnak. De a szisztéma teljesen más lett. -
pocoksari #159 másik gépen
majd ezen is lesz, reméljük :) -
#158 hogy mi azt nem tudom, de az kikövetkeztethető, hogy ha az easternél,nomádnál van míg a westernél nincs így kivehető h valami negatív módosító.
és ugye az ottomán tech-be nincs.
az eu4 mivel nincs meg nem tudom, de én úgy halottam h a tech-ekhez nem nagyon nyúltaka 3-hoz képest.
lehet jobban beleszámít de az alap gondolom ugyan az mint a 3-ba van.
-
Party Hard #157 Hát én Mátyás Királyt kicsit megerősítettem és vele szoktam kezdeni szóval ezzel behozom a méltatlan hátrányt
De igen utána elég random. És mivel az ai megkapja a történelmi adatok szerinti tápot így csak mélyül a hátrány. De akinek nem tetszik irány vissza az age of empires méltán nagy de letűnt korszakába -
pecaboy #156 Mi a nyavalya az a slow_limit? A többit vágom.
EU4-ben változott a helyzet a 3-hoz képest. Elsősorban azzal, hogy az uralkodók értékei nagyon sokat számítanak a techben is. Az meg, hogy milyen uralkodót kapsz, gondolom elég random dolog. -
Party Hard #155 valaki ismer modolással foglalkozó fórumot vagy oldalt? csak mert én nem találom
-
Party Hard #154 Ezért cheteltem szarrá magyarországot -
McCartman #153 3ban sem volt sétagalopp, de pont ez a jó benne. :D -
Solyom2 #152 Keresztes hadjárathoz hogy tudok csatlakozni?
magyarokkal vagyok 1457ben és a pápa meghirdette a háborút az oszmánok ellen, de nem tudok ellenük háborút indítani, mert nem találom a keresztes hadjárat casus bellit. -
#151 EU3ban behuztad a mappot? azigen. van kep?:O -
#150 eu3-ból.
ottoman = {
modifier = 0.80
start_level = 5
cav_to_inf_ratio = 0.5
eastern = {
modifier = 0.85
start_level = 3
cav_to_inf_ratio = 0.6
slow_limit = 6
western = {
modifier = 1.0
start_level = 3
cav_to_inf_ratio = 0.5
nomad_group = {
modifier = 0.1
start_level = 3
cav_to_inf_ratio = 1.0
slow_limit = 6
a technológiákhoz ennyi van kódolva, amiből látszik, hogy az easternen van lassítás míg az ottománoknál nincs.
tekintettel arra, hogy a western annyiiban jobb csak h a módosítója nagyobb.(valszeg eu4-be kb ugyan ez van)
a history fájloknál is csak az adott kezdődátum uniói,háborúi és egyéb dolgai vannak kódolva, de az h mi fog csinálni az ai az nincs.
azért esik szét a játék későbbi szakaszában mert akkor már akkora a tech különbség a nyugatiak és a magyarok között h onnan már lehetetlen tartani+nincs is olyan nagy manpowere az orzságnak és ha erre rávesszük azt h az ai játéka korántsem olyan hatásos mint azt egy ember csinálná így az olyan helyzteket nem is tudja megoldani.