10049
-
kissssss #469 fő a változatosság :-D -
xemperor #468 Mátyás (4/5/5), gyenge trónörökössel, Austria CB-t kap Hungary ellen :D
a másik változatban pedig sajna Ausztria Perszonál Uniot kap..
Mátyást választom :D -
hana1 #467 Mátyást, van hozzá sok event, már csak azért is érdekesebb + Mátyásnak jók a skiljei -
xemperor #466 vajon V. László magyar gyermekkirály után Mátyást rakjam a trónra vagy "egy német király" jobb választás? -
kissssss #465 néha pedig megszokott dögleni a csatákban rögtön a csata kezdetekor hogy aztán az egész harc alatt tábornok nélkül keljen küzdeni, de erre elég kicsi az esély. -
#464 releváns :DDD -
hana1 #463 egy uralkodót ki lehet nyírni valahogy?
próbáltam csatában...megsemmisítettem az általa vezetett hadakat vagy 10szer, de csak nem akart az emberei sorsával osztozni :( -
kissssss #462 ez már eu3-ban is benne volt, gyengébb kevés manpower-al rendelkező országoknál talán érdemes figyelembe venni ezt is, de a későbbiekben akár le is lehet felejteni. -
xemperor #461 észrevettétek, hogy a supply limit változik egyrészt az évszakok, másrészt az időjárással is? (pl kemény tél, enyhe tél) .. csak lestem, amikor egy 13-as supplymitű provinciám 10-re csökkent mert "kemény tél" beköszöntött.. -
#460 bécsnél collectelj egy kereskedőddel. útvonalakat nem tudsz változtatni.
konvertálást szinte csak decisionökkel meg eventekkel lehet gyorsítani.
pápasághoz nem nagyon értek. -
#459 szövetség +1 diplo pontba kerül. Ha nem érzi már gyümölcsözőnek a szövetségeteket és kellene másra a pont, akkor simán felbontja, ahogy te is tennéd.
Amúgy meg ha nem harcol melletted semmit vagy hamarabb kilép a háborúból mint te (ha te vagy a war leader) akkor prezstízst veszít és romlik a kapcsolatotok, meg az összes többi szövetségesével is talán. -
pocoksari #458 ha megvan a wargoal akkor tobbletpontot kapsz erte..pl. ha terulet akkor az ido mulasaval egyre tobb pontot kapsz erte amig tartod -
pocoksari #457 hmmm...erdekesek ezek a timuridak, este majd posztolok terkepet... -
hana1 #456 nem lehet, hogy gyenge a videokártyád?
próbáld meg frissíteni hozzá a drivert, hátha az segít -
Qwertino #455 Segitsetek! Elinditom a játékot, el is indul, hallom a menü zenéjét, de sötét a képernyő, és kikapcsol a monitor. Mi lehet a gond? Valamilyen felbontási hibára gyanakszom, vagy frissitési problémára. De nem tudom, hogy javitsam ki ezt a hibát? -
browing #454 heló, lenne néhány kérdésem remélem valaki fog majd tudni válaszolni
Magyarokkal játszok és az lenne a kérdésem, hogy a tradepowert csak technikai fejlődéssel és martketplace-féle épületekkel tudom növelni?
Illetve sikerült a bécsi kereskedő útvonalon a legtöbb tradepowert megszerezni de nem vettem észre semmi pozitív változást, amúgy lehet létrehozni Pesti útvonalat?
Háborús indíték kreálása csak területre vonatkozhat?
Hogy lehet a hittérítést felgyorsítani, mert magyarokkal 1400-as években eléggé lassú?
A pápai befolyás azt szabályozza, hogy ahhoz az országhoz ahonnan a Pápa származik a többi keresztény nemzet jobban viszonyul?
Hogyan lehet saját Pápát Szentpéter trónjára ültetni, egyszer már volt magyar de őt event segítségével sikerült a Vatikáni államba küldeni?
remélem nem lett túl sok,
a hibákért bocsi de már elég fáradt vagyok -
farferi #453 Értem én,de akkor is idegesít. -
GOAAL #452 Japánnal próbálkozott valaki?
Én egy vazallus államként kezdtem ott, lassan, de biztosan meghódítottam a többit aztán legyűrtem a császárt. Ahhoz képest hogy mennyit háborúztam a környezetem sem rühell igazán, a túlterjeszkedés sem vészes, szal egyenlőre jól állok.
Valaki megmondaná mitől lesz jobb nekem ha teljesítem a war goalt? -
Norbi930523 #451 A koalícióknál nem igazán az a lényeg, hogy ki kivel van koalícióban, hanem, hogy ki ellen. Ha agresszívan terjeszkedsz, akkor a szomszédos országok jó eséllyel koalícióba lépnek ellened.
A szövetségesekkel eddig nekem nem volt problémám, szépen segítettek, mondjuk volt is mivel :) A random szövetségfelbontást én eddig szintén betudtam a terjeszkedésnek/rivalizálásnak -
pocoksari #450 csak az a szövetség örök amit a gép nem tud és te nem akarsz felbontani... -
pocoksari #449 ha a vazallusom nagy, mondjuk 20-30 provinciás, akkor is be tudom olvasztani? -
farferi #448 Ja, meg a koalíciós rendszer, hiába zúzzod le a gyengébb felet, a legnagyobbtól is kell egy csomó területet szerezni, hogy legyen elég warscoréd a kicsi elfoglalásához.Az afrikai mali, hogy a tökömbe lép koalícióba a francia királlyal nem tudom. -
Tauri #447 Kezd idegesíteni a játékban a szövetségi rendszer. :@
Nem elég hogy ha háborúban vagyok a szövetségeseimmel...röhögve végignézi a szövetséges 30K haderő a szomszéd provinciából hogy lezúznak engem...
De hogy egy +180 / +130 as szövetségem miért bontja fel a szövit minden ok nélkül...ezt nem értem!
Se háború se semmi.
Áhh elegem van -
farferi #446 Az mitől lehet, hogy lassan 10 évnyi játékmenet alaat évente legalább 2-3 negatív eventet kapok?Lassan játszhatatlan lesz. -
pocoksari #445 hmmm...kipróbálom timuridákkal, reméljük a legjobbakat... -
McCartman #444 A lényegen nem változtat. -
#443 Valamelyik steppe/nomad teches államra. -
#442 15 perccel az ide való linkelés után. -
McCartman #441 Amiről gyönyörűen kiderült, hogy kamu. -
hana1 #440 Hali!
Magyarokkal játszom, de Mátyás trónrakerülését eddig nem sikerült soha összehozni.
Hogyan lehet egy eventet kézzel aktiválni?
Amúgy az is zavart, hogy a horvátokat magyarosítani kell...átírtam, hogy a horvát is legyen accepted culture, így kicsit történelemhűbb. -
#439 hopsz:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#438 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
http://img853.imageshack.us/img853/1749/8y88.png -
farferi #437 A következő szituációra van valamilyen megoldás? Fáradságos munkával bontogattam Aragont és amikor már csak 4 tartománya volt ismét hadat üzentem.Nem is volt probléma, gyorsan elfoglaltam a területeit ám amikor békét akartam kötni, nem lehetett.Megnéztem, koalícióban van(nem szöviben) jónéhány országgal ellenem, köztük a franciákkal.Így a 100 %-os warscore nem akkor jön ha az ő területeit elfoglalom, hanem ha mellette a franciáktól is nagyon sokat.Ez persze már keményebb dió, nagy nehezen annyira feltornáztam francia területekkel a ws-t, hogy legalább az utolsó európai területét megkaptam.A békekötésnél azt is írta, hogy nem volt casus bellim, pedig volt claimem rá.Ez így elég idegesítő, egy kisebb ország belép egy koalícióba és sokkal nehezebb meghódítani. -
pocoksari #436 horda alatt mit értesz? steppe nomád tech groupot vagy az arany/oriat hordát?
a török játék nem tetszik, mert keletre nem ment érdemben és a ruszkikat sem bántotta -
#435 Épp ma láttam screen eu4 forumon csávó egész ázsiát behúzta hordával, kb. a magyar határon volt, valami sokszázezres sereget tudott összehozni...
Forum link
a 33. oldalon van egy gyönyörű ottomán játék is:D -
#434 Igaz én csak kezdő vagyok, de timuridákkal nyomtam, és nekem nagyon erősnek tűntek... 1-2 jó szövetségessel az életben nem támadott meg senki:D -
pocoksari #433 hordaval...hmmm...mwgneztem, timuridakkal lehetne okorkodni, abban a 10 evben amig erosnek szamitanak fel lehet talan epiteni egy olyan bazist ami eleg lehet a jatek vegeig...a ruszkiktol mondjuk tartok, nagyon erosek szarazon es ha kicsit expanziv vagyok osszeakadok veluk...hat nem tudom, egy probat meger, te probaltad? -
kissssss #432 " erre a rohadek haza uszott"
-
#431 Esetleg ha hordával kezdesz? -
pocoksari #430 most olvadom: Larger countries core province much more slowly, as each non-overseas province you own will increase coringtimes by 5%. This sets a soft limit to your country size, as eventually it will take prohibitively long to core provinces. As an example, at 100 province it would take 3 * (1+100*0.05) = 18 years to core a single province
magyarul az integralassal a jatek legvegeig kell varnom...nem tudom elkepzelni a teljes terkep elfoglalasat..