10049
-
Condás #549
Ez a jelenlegi magyarokkal való állásom. -
Condás #548 Haha lol észre sem vettem,köszi!
18 éves kortól uralkodhat az örökös ? A mostani királyom nálam eddig rekordidőt élt. 68 éves eddig,s még bírja! -
Töketlenfecske #547 - Mért, ki vagy te?
- Töketlenfecske vagyok, a britek királya! És a franciáké is. Meg Finnország hűbérura. Valamint Dánia, Magyarország, Hollandia uralkodóinak családtagja és szoros szövetségese. Már csak azt kéne tudni, hogy abban a várban ki lakik!
-
#546 LOL, minimap, van egy kis lakat gomb az 5 alap térképmód mellett, katt rá, és lehet válogatni... -
Condás #545 Esetleg nincs egy gomb,amivel a revolt riskes nézetet lehet előhozni ? Mert arra még nem akadtam eddig rá. -
#544 Immár nincs infamy, a szomszédaid között távolság arányosan szétosztva jelenik meg egy "viszony" rontó negatív szám. Minél távolabb van tőled valaki, annál kevésbé zavarja a te hódításod. -
Joker307 #543 Az Infamy adatokat hol írja hogy mennyi van? -
Condás #542 Szép! Ázsiát jól bevetted. Magyarokkal az új célom a top 5 nagyhatolom között lenni. Franciákkal karöltve elképesztő nagy hódításokat,háborúkat lehet vívni,s annyira nem jön ki,h "csak" 60 000-es seregem van.
Pocok azt elárulod légyszíves,h h tudtál képet feltölteni egy kis offban ? Mert nekem nem enged,mondjuk pár napja regeltem nem tudom,h azért-e. -
pocoksari #541 bonts fel pár szükségtelen kapcsolatot ill. a dipó ideát válaszd... -
pocoksari #540 és megint lement 50év...
200ev
spanyolokkal megszaladt a szekér, főleg, hogy szétkaptam a franciákat :)
indiában még mindig passzív vagyok, eu jobban izgat... -
Condás #539 Ööö a diplomatic power elvileg nő mindig nem csökken. A királyod meg még néhány tényező befolyásolja. Ha esetleg csökken az nem jó.
Az inflációval nincs is gond,mert 0,1-el csökken évenként. :)
Bakker majdnem megszívtam,s megint a franciák perszonáluniója alá kerültem... De sikerült gyorsan összehozni egy nem is akármilyen utódot! 5/6/6 (!). -
marcussHUN #538 ottvan ugye a diplomatic powerem ami nekem mindig csökken a diplomatic relations miatt... srácok lehet h ez már felmerült meg volt rá válasz de mitévő legyek ezzel h ne csökkkenjen mindig a diplomatic powerem??? -
#537 Aztán az inflációt is kalkuláljátok bele, ha túl magas az arany részaránya a bevételben pikk-pakk elszállhat az infláció. -
#536 Hát ha kihal az uralkodó utód nélkül, akkor mindenképp jelentkezni kell a trónért, sajnos nem automatikus a PU:)
Kell a Condás által amlített magas prestige, meg egy erős sereg, hogy be tudd húzni a trónt. -
Condás #535 Aki a magyarokkal van,s esetleg Ausztria felé terjeszkedik feltétlenül vegye számításba Tirol elfoglalását,mert ott van egy aranybánya,s nálam az a provincia 55-öt hoz,míg Bécs,vagy Velence összehasonlításképp 25-27-et. -
Condás #534 Magasabbnak kell lennie a prestigednek,mint az övé. Hirtelen nem tudom,h még van-e feltétele,de ez az 1 tuti. -
farferi #533 Ha házasságban vagyok egy nemzettel és utód nélkül meghal az uralkodója akkor automatikusan pu lesz vagy kell hozzá a claim the throne is? -
#532 A Humble Paradox Bundle révén maradt egy EUIII complete, Warlock, Dungeonland steam kulcsom, ha valakit érdekelne, pm-ben írjon rám, mi kell, aztán dobom a kulcsot (ingyen-nagylelkűség napja). - Bocsi az offért. De nem szeretném, ha a levegőben lógna pár jó játék, ami már megvan (eu3), meg ami nem érdekel. Köszi:) -
Condás #531 Egyébként akinek esetleg van trade nodeja nagyon érdemes felvenni a riválisok közé a 2. vagy a legytöbb trade powerrel rendelkező országot,s utána csapni rá egy trade embargot,mert így plusz pénzhez jutsz. Esetenként havonta 1-2 ducathoz. Persze nyilván nem a szövetségeseddel szemben tanácsos embargot kreálnod,de a lényeg,h számottevő trade powerrel rendelkezzen a nodeodban. -
Condás #530 Esetleg tudja vki,h annak van-e értelme,h 2 trade node-al a sajátomtól steerelek a kettőnk közötti trade node felé ? S persze onnan meg a sajátom felé steerelek. Csak mert azt gondoltam,h akkor talán a kettőnk közötti node-ból többet tudok steerelni,mert több power van így nyilván. Csak nem tudom,h ez lehetséges-e. Az adatokból még nem derült ki egyértelműen nekem. -
Condás #529 Ti melyikre tartjátok érdemesebbnek a pontok elköltését ideakra,vagy inkább a három dolog fejlesztésére ? Mert én mindig csak nagy nehezen tudom eldönteni,h melyik a fontosabb. -
browing #528 az igazsághoz hozzá tartozik, hogy van egy kis player bonus opció ami besegít de majd csak addig míg kezdő vagyok.
Amúgy igen, a franciák a legerősebbek, pedig még vannak foltok az országuk területén.
Hát, hogy mennyi pénz azt nem tudom, mert eddig csak addig jutottam, hogy haiti fele az enyém lett, aztán ki is kapcsoltam a gamet, szóval már csak holnap fogom megnézni, hogy a hatásokat.
De majd szükségem lesz egy saját Amerikához közeli területre a hajóknak, szóval szerintem Marokkó alatti területet gyarmatosítom a franciák előtt, aztán európai terjeszkedés helyet megszerzem Marokkót.
Amúgy itt van olyasmi bónusz a mint a Victoria 2-ben ( nem tudom ismeritek-e), hogy amikor egy civilizált néppel támadok egy civilizálatlan afrikait vagy bárki mást, akkor az nem olyan drága, nem ugyanakkora értékű és másokra nézve fenyegetettségű mint ha másik civilizált országok, például Ausztriát támadnám?
-
Condás #527 Magyarokkal ? Az szép. Én meg sem próbáltam. Azt a részt igazából nem is nagyon tudom,h h működik,de azt gondoltam,h magyarokkal nem is leszek érdekelt ebben,de akkor ezek szerint mégis bele lehet menni.
Franciák a legjobb szövetségesei a magyaroknak. Az nagyon jó pont,h velük vagy,ha a játékodban erősek,mert szinte akárki ellen tudnak segíteni,s az egyik legnagyobb erővel rendelkeznek. Legalábbis nálam,de gondolom nálad sem lehetnek gyengék.
Mennyi pénz van ebben a gyarmatosításban ? Gondolom erről már rég lekéstem,de ha majd esetleg újrajátszanám másokkal,akkor legalább nem tudatlanul ülnék le. Azt látom,h a kereskedelmi gócok Gibraltár körül jócskán megnőttek/megnőnek a földrajzi felfedezéssel egyidejűleg,de mondom abszolúte nem voltam még Európán kívül (Kis Ázsiát,Észak Afrikát nem számítva),így nem tudom h mi a helyzet ezzel. -
browing #526 amit a második commetben írtál lesz a probléma. köszi
amúgy jól haladok, 1500-as évek eleje és franciák, portugálok mellet én vagyok a harmadik ki gyarmatosít Amerikában. -
Condás #525 Nagyon fontos,h vazallusnak nem lehet 3-nál több provinciája,valamint neked is elég nagy területtel kell rendelkezned. Ezt a tárgyalásnál fogja specifikálni neked. -
Condás #524 Ennek lehet pár oka. Rá kell vinni az egeret,s kiírja elvileg,h mi a gond,ami miatt nem lehet megcsinálnod ezt. 1. békébe kell lennie a célállamnak 2. 190-es kapcsolat legalább 3. királyi házasság 4. szövetségesnek kell lennie 5. azonos vallás. Ezek a variák,aztán h melyik a gond,azt tényleg nem tudom így látatlanban megmondani sajnos. -
browing #523 köszi a segítséget mindenkinek
még egy kérdésem lenne, hogy mikor lehet felajánlani egy országnak, hogy vazulusom legyen? Tudom háború útján is de diplomáciai útja is van, ahol hiába van zöld pipa nem engedi, ez miért van? -
Condás #522 Akkor itt is összefutunk. :) Sajnos a Dome-on nincs annyira nagy kelete a hasonló játékoknak,max a TW sorozatnak. Mind1 is.
Miért nem tudok feltölteni sem ide képet,sem máshonnan linkelni ? Mondjuk most regeltem,de elvileg képet lehetne attól feltölteni. -
warcat #521 Aham,meg a prohardveres :) -
Condás #520 Bocs,de a képet nem tudom,h h lehet megfelelően feltölteni.Remélem,h most sikerülni fog.
-
Condás #519 Browing: Mátyásra én kb 30 évet vártam. A történelmi halála körül jelent meg,de persze ez a lényege a játéknak, az alternatív történelem alakítása. Kb a 15. század legvége felé bukkant fel.
Provinciánál a legfontosabb a jövedelem,h mennyit hoz. Másodlagos ugye,h támogatja-e az országod az ott élő népeket,vallást. S egyetértek,h nagyon fontos,h Core legyen,ezt pláne a magyaroknál kell kihangsúlyozni,mert nagyon nagy a lázadásokra a hajlamuk a stabilitás esések miatt,s ezt az overextension csak növeli,habár viszonylag kis mértékben,de ha szarul áll a revolt risked,és a stabilitásod,akkor ez bőven elég arra,h elég nagy szarba keverjen. Én jó 30-40 évig szarakodtam a lentebbi képen látható Wallachia területeivel,illetve Bosniával.
Ennél a képnél érdemes figyelni a bevételt. Velencét,s két közvetlen határos területet elfoglaltam. Az 1444-es állapotokhoz képest 8 új területtel gyarapodtam,s már a 18. vagyok. Egyedül adminisztrációban vagyok lemaradva a fejlődésben,de abban is csak amiatt,h folyamatosan vonta le 30-40-50 éven keresztül szinte 2-3 havonta az eventsorozat a stabilitásokat,amiket helyre kellett állítanom a lázadások elkerülése végett. Tehát,aki a magyarokkal játszik,azoknak elég hasznos ez az ábra. Még 2-3 területet lehetett volna elfoglalnom,de inkább pihengettem,fejlesztgettem. A diplomácia,s a military szint az ugyanolyan,mint a franciáknál,sőt nem olyan régen volt,h 2-vel meg is előztem a nyugatiakat,mert rengeteg military powert kaptam,s volt,h +6 éves negatív bónuszt kaptam a military fejlesztésére,annyira elöl voltam.
Warcat,te a Pcdome-s warcat vagy ?
-
warcat #518 Meg kell nézni mennyi adót fizet illetve mennyit és mit termel a provincia szerintem,de a nagy pénz a kereskedelemben illetve annak irányításában van ahogy néztem a dolgokat,a több node-on hazavezetett kereskedelem többet fizethet mint kb ha tied lenne egész Európa
Az elfogadottság annak függvénye,hogy mennyi van az adott kultúrából a birodalomban,talán a tartományok 15%-át ha eléri akkor már elfogadott,nem emlékszem pontosan -
browing #517 nálam is az a Habsburg jött és én is megpróbáltam harcközben megölni, mert hát még a fia is jobb uralkodó lenne mint ő de nagyon szívós mert mindent túlélt de még event se jött fel arra, hogy beteg lenne.
De a fia aki ugye jobb nála arra bezzeg egyből jött az event, hogy 50-50%, hogy meghal.
Amúgy lehet, hogy noob kérdés de még nem látom át teljesen a játékot, melyek a jobb provinciák, gondolom a number one az ahol trade csomópont van de azon kívül?
Amúgy van olyan, hogy core-t szerzek de kultúrát nem változtatok egy adott provinciát és ott lévő németek, vagy bármi más elfogadottá válik,
ez mitől függ, illetve ha már elfogadott akkor az ugyanolyan jó mint ha magyar lenne? -
Scharnhorst #516 Nekem ezt sikerült elérnem első játékban eddig. A korábbi képeket látva messze le vagyok maradva egyesektől tudásban :D :D
-
#515 Magyarokkal terület foglalás utáni teendőim:
kultúra: csak ha van rá event, kivárom :)
HRE területnél: (úgyse lesz elég idő kilépni szal megkapom a törvénytelen terület titulust a császártól, de azért mindig megpróbálom)
- azonnal core, aztán kilépés a HRE-ből
Nem HRE: ha van elég pont akkor egyértelműen fontosabb CORE-ba befektetni mint pl technology-ba.
Mátyás király: passz, nálam Jancsi után a hasburg hülyegyerek jött, holott jancsit választottam.. ráadásúl kb 10 éve kihelyeztem hadvezérnek, harcol mint az állat de még nem deglett meg. Hátha most a törökkel :) elég dúrva lesz.. hiányoznak a csehek :) a szemetek felbontották a szövetséget, de megverte őket az isten mert már az összes területüket befoglalták a lengyelek, kiváncsian várom a békekötésüket :) -
pocoksari #514 na,lement meg 50 év timuridákkal:
150ev
egyiptom PU alatt, most próbálom hízlalni őket kicsit, de első körben swahilit pénzre ütöm be...kazahokat hízlaltam, de nem zárhatom le az átjárómat, szóval most nem kapnak területet addig amíg át nem török az oriat hordán,akkor viszont egész szibériát megkapják
nincs jó cb szóval a törököket nem tudom hízlalni...indiában is létrehoztam a csatlós államot, szóval ha lassan is, de ott is beindul a terjeszkedés...már a kárpátokon belül vagyunk :) -
browing #513 heló
én is magyarokkal játszok most (már egy-kétszer újrakezdtem) de nem sikerült Mátyást trónra ültetni.
Az elején amikor lehet, Hunyadi Jánost megválasztom kormányzónak/helytartónak míg nincs király de halála után, akár évtizedekig nincs Mátyásról semmi, még egy event sem.
Mit kell csinálni, hogy Mátyás megjelenjen a játékban?
Illetve ha ti elfoglaltok egy provinciát akkor a vallást és a kultúrát is megváltoztatjátok és ha igen akkor nem maradtok le túlságosan a technikai fejlődésben révén, hogy máshová költitek a dip., adm. pontokat? -
#512 Jelenlegi orosz kampány állása:
Kép1
Itt pedig a "valós" hatalmam, Ukrajna PU, Polotskot PU-ba akartam tenni, de a Dánok tették, és a háborút is átörökölték, ami immár a dán trónért szólt :P jó kis bug, így lett a legnagyobb "ellenségem" a legnagyobb PU-m:)
Kép2
A magyarokkal is toltam, de az afféle beszokási játék volt, akkor diplomáciát nem használtam ki, így inkább hagytam egyenlőre.
Kép3
Nyugatizálva, HRE császára voltam, de női uralkodóm lett, szóval, volt-nincs... -
Condás #511 Egész jól állsz Paul. Én lenyomtam 140 évet 2 nap alatt, pedig nem is játszottam olyan nagyon sokat. -
Condás #510 Én is csak azt találtam a lovasságról,amit odaírt,de semmi kézzelfogható bónusz. Ha magas a csapatban a gyalogság/lovasság aránya a másikhoz képest,akkor igen,hátrányokat kapsz.
Én megszereztem a 8. területemet is. Sikerült a franciákat az osztrákok ellen hangolnom. Sok pénzt nyertem,meg ugye a területet. Most a törökök eléggé elburjánztak,s bejöttek észak-kelet Magyarországig. Lehet ők lesznek a következő célpontjaim.