49
  • Sir Ny
    ,,Ugye az eredeti kérdés onnan indult, hogy az MS-nek miből van pénze - milyen piacokon piacvezető. "

Hogy mi? Nem abból indult ki, hogy az összes létező piacon gyenge? EZ azért merész állítás a világ 1-3. legnagyobb informatikai cégére nézve.
  • kakamatyi123
    >Ettől függetlenül sokkal több helyen használják, mint az M$ SQL-t.
    A sokkel tobb hely nalam darabszamot jelent, nem bevetelt:)

>az Oracle piacot nyer, az MS kárára.
    Ez igaz, pont a mysql-lel... Valsag van ugyebar...

• Komolytalan
    Nem is az a baj hogy drágább, hanem az, hogy a jelenlegi MS megoldásokhoz is mérsékelten csatlakozik. Ha meg a rendszergazdák azt mondják, hogy megvizsgáltuk az ügyet, és a tabletet nem tudjuk olyan szinten távolról menedzselni, hogy fel lehessen engedni a céges wifire, akkor elbukják azt a vevőkört, amelyiknek az ár annyira nem számítana.
  • Komolytalan
    ">Ettől függetlenül sokkal több helyen használják, mint az M$ SQL-t.
    Na ne rohogtess... Forras?"
    Nem röhögni kell, hanem beírni a google-ba, hogy oracle rdbms market share. Ha az oracle saját oldalakat kihagyjuk, akkor is itt egy

forrás
    48.8% vs 17.0%, és a tendencia azt mutatja, hogy az Oracle piacot nyer, az MS kárára. Az persze igaz, hogy egy Oracle licensz drágább, mint egy MSSQL licensz. De mindennek pont annyi az ára, amennyit hajlandók érte fizetni, vagyis amennyit ér (tökmind1 hogy minőség miatt, vagy kompatibilitási kényszer miatt).

"Komolyabb multiplatform/multidatabase (pl. ORM) alkalmazasoknal szinte mindenutt a Win/SQlServer vagy a Lin/Oracle parost hasznaljak..."
    A fenti cikkből azt is láthatod, hogy kifelejtetted pl. az IBM DB2-t.

"For the last few years, when it came to database market share, Oracle typically led the field in terms of revenue, Microsoft SQL Server led in units sold."
    Ugye az eredeti kérdés onnan indult, hogy az MS-nek miből van pénze - milyen piacokon piacvezető. Ha csak a telepített szerverpéldányok számát nézzük, akkor valószínűleg a mySQL mindent vinne, és PostgreSQL is verné az Oracle Enterprise-t is, MS SQL-t is. FB mySQL-t használ, Yahoo PostgreSQL-t. Az azért tolja a darabszámot. Szóval telepített szerverszámban sem domináns az MS SQL. De alapvetően nem erről volt szó.
  • kakamatyi123
    >Ettől függetlenül sokkal több helyen használják, mint az M$ SQL-t.
    Na ne rohogtess... Forras?

Komolyabb multiplatform/multidatabase (pl. ORM) alkalmazasoknal szinte mindenutt a Win/SQlServer vagy a Lin/Oracle parost hasznaljak...
    Es mivel ceges kornyezetben a Win piacvezeto, nyilvan az SQL server van tulsulyban...
    (Itt most kizarnam a opensource megoldasokat hasznalo cegeket, azok nem vesznek adatbaziskezelot...)

Az egyszerubb fejlesztesekhez tutti hogy nem vesznek Oracle-t, raadasul az Oracle-hez erto fejlesztok szama is sokkal kevesebb, mint az MS stackhez ertoke... Nezd csak meg barmelyik allasportalon hany Ora es hany Sql server fejlesztot keresnek:)

For the last few years, when it came to database market share, Oracle typically led the field in terms of revenue, Microsoft SQL Server led in units sold.

Szoval visszaterve az eredeti kijelentesedre:
    >és adatbázis szerverekben se domináns
    Eladott darabszamban sajnos epphogy dominans...
  • BlackVoid
    Szerencsere az MS lovoldozi a nagy ongolokat. Mondjuk erthetetlen, hogy lehetnek ennyire ostobak.

Hogy akarnak szembeszallni az iPad-el, ha dragabb a keszulek???
  • narumon
    Itt van, hogy miből van MS-nek pénze:

Fiscal 2011 Income by Division

Windows & Windows Live: $12.281 billion, down 6 percent from $13.034 billion a year earlier.
    Server & Tools: $6.608 billion, up 19 percent from $5.539 billion a year earlier.
    Business: $14.124 billion, up 23 percent from $11.504 billion a year earlier.
    Online Services Business: Loss of $2.557 billion, up 9 percent from $2.337 billion loss a year earlier.
    Entertainment & Devices: $1.324 billion, up 114 percent from $618 million loss a year earlier.
  • Sir Ny
    and?
  • messen
    Az én apukám akkor is erősebb :D

Mindegy. Mióta volt a kezemben a kütyü, elővett az "ez nekem kell" érzés. Szép, könnyű, windows van rajta, tehát szét tudom majd hackelni olyanra, amilyenre akarom, stb.
    Az ára, szerencsére, nem érdekel. Úgysem a soványpénzűeknek szánják. Azért azt remélem, hogy a levelező idegesítő fagyási hajlamát kijavítják megjelenésig
  • Komolytalan
    Vagyis nem Windows...
  • Sir Ny
    UNIX
  • Komolytalan
    És a bankok szerverein mi fut?
  • Komolytalan
    "Olyan piacokon, ahol több mrd dollár profitot(!) és többtíz mrd dollár bevételt realizál, nem nevezném gyengének."
    Melyik ez a piac? Az egereké? Merthogy perifériákban is erős. Lenyomná talán a Logitechet?
    Az M$ amiben erős, és amiből pénze van:
    - Windows
    - Irodai alkalmazások (Office, Sharepoint, levelező szerver, stb)
    - XBox
    - Egyéb windowsos célszoftverek (pl visual studió)
    Ahol még valós piaci szereplő, bár nem vezető az a szerver szoftverek (IIS, MS-SQL).
    Ezen kívül sok területen ott van, a futottak még kategóriában. Erre marha jó példa a mobil oprendszerek piaca, mivel ott az Androidból licenszek után neki fizetett X dollárokból több pénze jön be, mint a saját oprendszerű telefonoknál a teljes licenszdíjból. És tessék, forrás(de kereshetsz rá magad is). Ennyit ér a több millió eladott példány egy olyan piacon, ahol több 100 millió terméket adnak el évente. 1-2%-ot. Ami lóf.sz, nem meghatározó.
  • atomkrumpli
    "Minden olyan helyen ahol számít a megbízható működés linux van."

pláne a bankok ATM cuccain ... ja nem azokon XP fut
  • Komolytalan
    "Dolgoztam sok fos MS termekkel, de a SQL Server pont az egyik legjobb..."
    Nem arról volt szó, hogy mi jó és mi nem jó, hanem hogy hol piacvezető, és hol nem az. Az Oracle Enterprise adatbázis szerver szerintem is igen szar termék. Ettől függetlenül sokkal több helyen használják, mint az M$ SQL-t. Ennek többek között az az oka, hogy SQL alapú Oracle szerver 1979 óta van, M$ SQL meg 2000 körül vált le a Sybase-ről (mert addig együtt fejlesztették, és tök ugyanaz volt a két rendszer a logók kivételével - akkoriban pont dolgoztam mindkettővel). Migrálni elég macerás Oracle-ről, mivel az SQL szabványtól masszívan eltér. Így elég erősen bebetonozta magát ebbe a piacba.
    Ezért:
    "netto faszsag ez a "szakmai" erved:)"
  • sanyicks
    te melyik bolygón élsz? olyan szépen felsoroltad azokat az ágazatokat is ahol a béka segge alatt van az m$ nem hogy piacvezető lenne :D
  • Sir Ny
    Mi az, hogy nem domináns? Olyan piacokon, ahol több mrd dollár profitot(!) és többtíz mrd dollár bevételt realizál, nem nevezném gyengének.

Vagy ha 30% a piaci részesedése és a szegmensen vezetés profitból és bevételből gyengeségnek számít?

Mobilpiacon is az operációs rendszere tízmilliós nagyságrandben kelt el. El tudod képzelni, hogy ez mekkora szám? Csak szeretnél ennyi rizsszemet megvenni, mint ők telefont adtak el ( nem adnak el telefont ).

( igazából az összes hasból ment, a HPC tényleg nem játszik Microsoftnál. Top500-ból a legjobb eredményük 4 gép volt, mittudom én, top1000, vagy top2000 szintén sem lehet sokkal több ( nem is tudom megbecsülni mennyi HPC van a világon. Mondjuk egyetemenként 1 db, de nemtom ) )
  • Sir Ny
    *vállrándítás

Csak nem akartam azt írni, hogy hazudsz. Gondoltam hátha etikusabb inkább forrást kérni. Engem mondjuk nem kifejezetten érdekel, még azok sem, akiket megvezetsz ezzel, hogy az iOS-nek a BSD-hez köze lenne.
  • Sir Ny
    ráadásul vedd figyelembe, hogy nem is OSX-ről van szó, hanem iOS-ről.
  • Bannedusermail
    Eleve a Microsoft még nem közölt árakat, meg az iPad sem olcsóbb.
  • kakamatyi123
    >és adatbázis szerverekben se domináns (mert pl Oracle eléggé "érdekesen" működik MS oprendszer alatt).

Dolgoztam sok fos MS termekkel, de a SQL Server pont az egyik legjobb...
    Az meg hogy az Oracle default beallitasokkal jobban teljesit Lin alatt nem veletlen, hiszen miota dobtak a Solarist, Linuxon fejlesztik, optimalizaljak... De ez nem a Win-t minositi...:)
    A lenyeg hogy netto faszsag ez a "szakmai" erved:)

A tobbit nem cafolom, uncsalmas es tul meleg van:)
  • hurkaur
    De, mindegy. csak lecci ne terjesszunk mar faszsagot.. foleg ne ilyen ezereves urban legendet.
  • hurkaur
    Hiaba terelsz, "A kevésbé normálisabbak meg megveszik a BSD-s táblákat, mert ugye az iOs egy BSD." ez akkor is netto faszsag.
  • Papichulo
    Csak erdekesseg gyanant, az XCode 4.2 ota az LLVM a default compiler OSX-en ;)
  • Komolytalan
    "vigyazat, akaratos balfasz vagyok"
    Látom tükörbe néztél. Azt meg nem tudom észrevetted-e te read only majom, hogy mire válaszoltam. Nem a BSD/OS.X, illetve linux/Android farokméregetésre, hanem arra, hogy linux alapú táblát melyik hülye gyárt, mert a Windows tablet piacon mindent visz.
  • Komolytalan
    "Leszámítva a szervereket"
    Ez nem igaz. "Irodai" szerverekben erős az M$, de webszerverben már gyenge, szuperszámítógépeknél szintén gyenge, és adatbázis szerverekben se domináns (mert pl Oracle eléggé "érdekesen" működik MS oprendszer alatt).

"HPC-ket"
    Nem tétel

"adatbázisokat"
    Oracle, SAP szerverek is inkább unix fölött szoktak futni.

"irodai programokat"
    PC program, részhalmaz.

"konzolokat"
    Azért van 2 erős konkurens - hol egyik vezet hol másik.

"telefonokat"
    Ebben mindig is gyenge volt.

"számítógép perifériákat"
    Ez sem igaz - Samsung, Seagate, HP - mind erősebb, nagyságrenddel.
  • Komolytalan
    Warez windowson tolod, a játékprogramok amiket szintén warezoltál közel sem érnek 5 milliót, egy 1 millió fölötti random program számodra ugyanolyan kihívás lenne, mint majomnak egy 747-es pilótafülkéje.
  • Komolytalan
    Mire forrás? Meg egyébként is: ez csak egy sz.ros cikk comment, nem phd dolgozat.
  • Ferrer
    Ugyanazokkal a parancsokkal megy mindkettő, a default C fordító is ugyanaz, akkor meg mondd meg, nem mindegy?!
  • hurkaur
    "elég bekapcsolnod a tévéd. De pl. a routerek/switchek egyéb hálózati eszközök 99%-n linux van. Minden olyan helyen ahhol számít a megbízható működés linux van. Még a telefonok terén is több a linux mint az Apple v. az MS álltal gyártott op."
    linux, biztonsag, megbizhatosag ...
    na hat, ebbol az anyagbol kerek en is
  • paj01
    Az Apple is elkarcolgat a premium kategorias "szarsagaival" nem értem Msnek miert ne mukodhetne. A win8on sok minden fog mulni. Sztem fáintos ez a szurfész cucc. Erre elobb vennek fel szemelyi kolcsont mint egy ipadre.
  • hurkaur
    bazze egyszer kell felneznem erre a szakmai portalra (nevet) es felbasznak idegileg
  • hurkaur
    aztakurva.
    Ennel idiotabb konzekvenciat mar csak a windows nt, posix <-> unix parhuzambol vonhatnal le...
    A xnu (mach,bsd,I/O-kit) egyresze 4.4 bsd szarmazek, ami mint task, a march "tetejen" implementalja a e.g: a vfs, tcp/ip networking, memory protection -UNIX filesystem semantics viselkedesi formakat.

Annyira bsd alapu az "os x", mint a bsd az "os x", mert igen, tortent kodcsere a ket project kozott, de ez kolcsonos: e.g: http://www.freebsd.org/doc/en/books/design-44bsd/overview-memory-management.html
    Eskuszom kene valami warning a neved melle, hogy vigyazat, akaratos balfasz vagyok. Mert maga a felhasznaloneved meg nem elegge elrettento es a vegen valaki meg elhiszi mit zagyvalsz.
    Az android linux gondolatodra meg csak egy /sigh jut.
  • Papichulo
    "Minden olyan helyen ahhol számít a megbízható működés linux van"

"Enyhen" tulzo kijelentes :)

Egy pelda a mission critical felhasznalasra a Windows vilagabol:

"The Type 45 destroyers now being launched will run Windows for Warships: and that's not all. The attack submarine Torbay has been retrofitted with Microsoft-based command systems, and as time goes by the rest of the British submarine fleet will get the same treatment, including the Vanguard class (V class). The V boats carry the UK's nuclear weapons and are armed with Trident ICBMs, tipped with multiple H-bomb warheads." - http://www.theregister.co.uk/2007/02/26/windows_boxes_at_sea/
  • Sir Ny
    ,,Az MS a pécéken kívűl mindehol szopóágon van."

Leszámítva a szervereket, HPC-ket, adatbázisokat, irodai programokat, konzolokat, telefonokat, számítógép perifériákat ésatöbbi. Az Ms nagyjábül az összes területén piacvezetõ, de legalábbis nagyon jól áll.
  • Vers
    nyugodtan hasznald a linuxodat , ha mar nem telik 30 ezer eg windowsra, csak ne szedits a baromsagaiddal , a szoftvereim erteke 5 millio felett van , a tizede erheto el linux alol
  • Sir Ny
    ,,Még a telefonok terén is több a linux mint az Apple v. az MS álltal gyártott op."

Az ebben a negyedévben eladott telefonok esetén. Összességében szvsz a symbian vezet.
  • Sir Ny
    ,,De pl. a routerek/switchek egyéb hálózati eszközök 99%-n linux van. "

hazugság
  • Sir Ny
    Hogyhogy elbukni? Hogy lehet elbukni egy reklámot? Úgye tudod, hogy a reklámok pénzbe kerülnek, és a termékek vásárlását segítik elõ?
  • Sir Ny
    forrás?