72
  • Savmacska
    #72
    Nem tudjátok esetleg, ilyen vagy ehhez hasonló K A B Á T O Thol lehet venni ? Nagyon nyálcsorgatós...
  • Interfan
    #71
    Maximálisan.
  • koschwarz
    #70
    ...ja, és ebből azt akartam kihozni, hogy aki csak az ilyen témájú oldalakon akar tájékozódni pl. egy filmről, akkor leginkább csak a szarozást fogja látni.
  • koschwarz
    #69
    ez és a lejjebb olvasható fosöntés annak a pszichológiájából fakad, hogy aki meg volt elégedve a filmmel (vagy bármi mással), az általában nem fárasztja magát azzal, hogy mindenáron bizonygassa, hogy milyen jó a film (van egy-két kivétel persze). aki viszont csalódott, az így dolgozza fel azt a rettenetes frusztrációt, amit ez okozott, többszörösen ki kell nyilvánítania és bizonygatnia a negatív véleményét.

    én mindig röhögök ezen. minden megnézett film után felmegyek az imdb-re, és értékelem, és kíváncsiságból meg szoktam nézni az ott indított témákat (általában csak a címeket)...teljesen mindegy, hogy a film milyen jó átlagpontszámmal bír, akár több százezer szavazó átlaga alapján is, akkor is az első 5-6 topik arról szól, hogy milyen szar, milyen csalódás volt a film, milyen hibákat láttak benne, stb.

    mielőtt valaki félreérti, nincs bajom az eltérő véleményekkel, csupán látszik ennek a jelenségnek a tiszta pszichológiája.
  • zord01
    #68
    "Ezen kivül kiemelném még Christian Bale-t is aki nagyon jól játszotta a megtört Waynet"

    Ezzel egyet tudok érteni, és ez nekem is tetszett, nagyon is, viszont a "felemelkedése" mögött pszichológiai mélység, és a hatalmas szellemi teljesítmény, elmaradt. Nagyon elnagyolt lett.
    Ami egy Dark Knight után nem megengedhető, hisz ott pont az volt a lényeg, hogy minden karakter az utolsó részletig ki volt dolgozva. A motiváció, a jellem, a gesztusok, a gondolatok, logika, vagy annak hiánya.
    Sőt ha azt nézzük, hogy az egész új trilógia erre épült (hisz az első rész teljes egészében arra ment ki, hogy felépítsék Batman személyiségét. Megértsük a traumát, s hogy miért fordult a nidzsicu felé, miért nem öl és miért olyan elszánt, áldozatkész.

    Aztán kövezzetek meg, most lehet hogy nyálas baromnak fogtok tartani, de én igenis elvártam volna, hogy egy sokkal mélyebb érzelmi szál alakuljon ki Batman és Macskanő között, mint anno az eredeti 2-ben. Ez is elnagyolt lett.

    Aztán most***spoilerezek kicsit *** mikor Batman leszámol Bainnel az elég gyermeteg volt. "Azért jöttél, hogy végignézd imádott városod vesztét?" "Nem azért jöttem, hogy leszámoljak veled." Hát ez nekem kissé olyan mint a 80-as 90-es években volt Chuck Norris, Lungran, vagy épp a mimika gyilkosa Segal. Elég igénytelen volt, az egész hangulatot agyoncsapta.

    Pont ennyire kidolgoazatlan és érzelmileg sivár volt az a rész, mikor Alfréd lemondja, Bruce-nak, hogy valójában élete nagy szerelme nem is őt választotta.
    Majdhogynem így nézett ki a beszélgetés.
    -Ne mond má'!
    -De mondom.
    -Akkó húzzáel!
    Ennél azért több színészi játékot vártam.
    Ha csak az akciókat nézzük de factó, azok jók voltak, de ez nem egy akció film kellett volna legyen.
    Pont a mélységet hiányoltam belőle. Sajna tömegfilm lett. A készítők nem tudtak túllépni a saját árnyékukon.

    Persze, ez csak az én véleményem, örülök, hogy sokatoknak tetszett, legalább ti nem csalódtatok.
  • tomboy013
    #67
    Mondjuk azért nem néztem meg mindent mert vannak egyéb elfoglaltságaim, pl munka 2 helyen is. Ami érdekelt megnéztem akárki akármit írt róluk. Nyilván nem azért írt ide mert őt nem érdekli a film, hanem mert érdekelte. Ami nem érdekel azt nem nézem meg de azokhoz a cikkekhez nem is kommentelek. Egyébként meg már írta hogy irónia volt az egész. És igen büszke vagyok arra hogy nem vagyok irányított ember, hanem megvan a saját véleményem. Egyébként az az irányított ember aki másnak elhisz úgy dolgokat hogy közben ő nem tapasztalta meg azokat. Természetesen itt érdeklődési körön belül beszélek. Én sem nézem meg például az Alkonyatot mert kiesik az érdeklődési körömből. De ugyanúgy nem is írom oda kommentbe hogy ha már ennyien szarozzák akkor meg sem nézem. Remélem érted már a különbséget. Úgy érzem ezt túltárgyaltuk úgyhogy inkább maradjunk a cikk témájánál ami a Sötét Lovag: Felemelkedés. Bevallom keserű szájízzel ültem be a filmre mert sokan fikázták, de kellemeset csalódtam benne a hibái ellenére is.

    richard45: Ezt akár én is írhattam volna ugyanis kb ugyanez a véleményem a filmről
  • richard45
    #66
    Nekem baromira tetszett, elvárásaimon túl teljesített pedig én igazán nem számítottam sokra, főleg a Sötét Lovag után ami elégé magasra tette a lécet nálam. De ezzel ellentétben a Felemelkedés egy igaz adrenalin bomba volt, szinte csak úgy elszállt az a 3 óra. Bár igaz, hogy a film egy kicsit nehezen akar beindulni, de amint felbukkan Bane onnantól aztán beindul minden, csak úgy kapkodtam a fejem. A karakterek jók voltak, csakúgy mint az őket alakitó színészek, főleg Tom Hardy Bane-je aki nálam a film csúcspontja, bár a szinkron egy kicsit elvett a karakterétől nálam de ez csak egy apróság. Ezen kivül kiemelném még Christian Bale-t is aki nagyon jól játszotta a megtört Waynet, és a Sötét Lovaggal ellentétben itt jobban a középpontba került.
    A zene meg a megszokott Zimmer-i mestermunka, még úgyis, hogy igazából csak az előző részek zenéiből dolgozott, de szerintem nem is volt szükség változtatásra.
    Természetesen volt bár logikai baki, mint például, hogy Bruce, hogy tudott bejutni a teljesen elbarikádozott Gothamba, meg néha túl gyorsan ugrottak egyes jelenetek között, de ezek eltörpülnek a film grandiózussága mellet.
    A lezárást meg nagyon jól megoldották, igazából a befejezéstől féltem a legjobban, de szerencsére nem volt csalódás kelltő.
    Összegezve a Batman trilógia utolsó darabja egyátalán nem lóg ki a sorból, nem lett a filmek filmje, nem váltotta a meg a világot, viszont a szórakoztatás garantált, szerintem hiba kihagyni ezt a filmet.
  • zetortraktor
    #65
    "Én úgy értettem, hogy nézze meg és döntse el maga, hogy tetszik-e neki vagy sem."

    Ja. Legyen birka és nézzen meg mindent. Nézd meg zord01-et alattam, panaszkodik, hogy mennyi csalódás érte. Te is az egyik legjobbnak tartod, ami azt jelzi, hogy láttál jó pár gyatra filmet az idén és a jobbakat elkerülted. Vajon, amit nem néztél meg, miért nem nézted meg, ha nagyra vagy a saját véleményed fontosságával?

    "Nekem ha valamit szaroznak is megnézem, mert van saját véleményem a dolgokról, nem vagyok egy irányított ember."

    Most ezt tényleg úgy írod, mintha büszke lennél arra, hogy szar filmeket nézel. Nem az az irányított, aki sok véleményt elolvasva eldönti, hogy érdemes-e megnézni valamit. Nem. Nagyon félreérted.
  • dresden1
    #64
    Látszik, hogy nem kicsit bejött azért a közönségnek a film.

    Hogy tetszett A sötét lovag: Felemelkedés?
    Tetszett, jó film (76%)
    Közepes lett (18%)
    Gyengén sikerült (7%)
  • zord01
    #63
    Jah azt még had tegyem hozzá, hogy az Underword 4, meg a John Carter fényévekkel szarabb, mint a Dark Knight volt anno (igaz nem is ugyanaz a kategóra, ezek nem is akarnak drámaiak lenni, és szólni valamiről), de ezekre kifejzetten úgy is ültem be, hogy nem voltak elvárásaim. Ezek után a DKR-ra úgy ültem be, hogy előtte ott volt a DK, ami nagyon odatette magát, és annak ellenére is magasan volt a léc, hogy biztos voltam benne, hogy a DKR nem fogja hozni a DK színvonalát. Tehát lejjebb tettem a lécet pár méterrel, de a DKR még így se tudta megugrani. Kár.
  • zord01
    #62
    Kicsit off, de amúgy én úgy nézek filmet, hogy csak arra ülök be moziba, ami vagy új, és mondják, hogy nagy durranás, vagy már bizonyított. Csak ezeknek szavazok bizalmat, minden más HBO vagy videótár...
    Ámbátor az elmúlt időszakban csalódás csalódás hátán ért. Trasformers 3, Batman 3, Prometheus. Idén kb 2 film volt ami bejött, az egyik a világszarnak kikiáltott John Carter (pedig kicsi koromban az összes magyarul megjelent regényt olvastam a Mars sakkmestereit leszámítva), amire úgy ültem be, hogy köze nem lesz a regényekhez, és nagyon gagyi lesz. Annak ellenére, hogy átírták a storyt, és hogy nem volt jó csaj Dejah Torris, tetszett a film. Ha nem is best ever, de jó volt. A másik pozitív élmény az Underword 4, ami ha jó nem is volt, hozta az első két rész színvonalát.

    Ami a lényeg, ennyi pofáraesés után nem hiszem hogy idén megyek még moziba (Talán James Bond, de még meggondolom. Mind a 24 filmet láttam eddi, így szép hogy a 23.részt is meg fogom nézni. A kérdés csak az, hogy moziban-e).

    Szomszéd srácnak van egy 4 méteres vászna meg egy full HD projektora. Köröket ver a mozira a képminőség (igaz a hang az nem annyira király, mert a hi-fi cucca már régi). Szóval lehet megvárom a TVs bemutatót...
  • Interfan
    #61
    Csak irónia volt, megnéztem, rohadtul tetszett a hibái ellenére is. A TDK színvonalát nem érte el, de méltó befejezése volt a trilógiának.
  • zord01
    #60
    Az. Szerintem most spórolsz magadnak 1500 + kaját. Ha vissza lehetne forgatni az idő kerekét, én sem mennék el újra. Nem csak hogy 1500+2000 ft dobtam ki az ablakon, de az életemből elment 4 óra tök fölöslegesen. Ha megvártam volna a TV-s bemutatót, akkor csak 2,5 óra megy pocsékba. Nagyon nem érte meg megnézni semmilyen szempontból. Persze vagyok akkora fan, hogy azt mondjam, hogy hát egy jól sikerült első 2 rész lezárása, tehát látni KELL, egynek elmegy, de elvárásotok ne legyen, úgy üljetek be rá. Aztán ha netán tetszik a film, akkor pozitív élménnyel távoztok, máris nyert ügyetek van, ha meg nem, akkor nem ér csalódás titeket, tehát már így is nyertetek picit.

    Azt azért hozzátenném, hogy én is úgy ültem be, hogy biztos sokkal bénább lesz az első két résznél, mert azok olyan színvonalon meg voltak csinálva, hogy na (nyilván azok sem hibátlanok, de a feelingjük akkora volt, hogy minden mást pont lexart az ember).
    Szóval úgy ültem be, hogy biztos gagyi lesz, és még ehhez képest is csalódtam. Ez már azért nem gyenge, igaz?
    Mondom konkrétan ***spoiler*** amikor Gordon eljtette a blokkolót én majdnem felálltam, annyira elcsépelt, hatásvadász baromság. Az utolsó 10 perc meg akkora baromság (ráadásul Alfrédnak hála a végét is tudtuk már a film felétől), hogy konkrétan a kólás poharam tetejét kellett széttépnem, hogy ne a fejemet verjem a falba.
  • tomboy013
    #59
    Én úgy értettem, hogy nézze meg és döntse el maga, hogy tetszik-e neki vagy sem. Csak a film eleje unalmas, utána viszont rohadtul beindul és jó is. Nekem ha valamit szaroznak is megnézem, mert van saját véleményem a dolgokról, nem vagyok egy irányított ember. Ennyi. Ha neki nincs saját véleménye az igazából az ő baja. Legközelebb inkább nem is reagálok az ilyenekre mert úgy látom folyton valami kötekedő emberbe botlok...
  • zetortraktor
    #58
    Most komolyan gratulálsz, mert más negatív kommentjei alapján ítéli meg a filmet, és elvárod, hogy a te pozitív kommented alapján ítélje meg? Vicces vagy.

    Az embernek általában van annyi esze, hogy elolvassa a véleményeket és döntsön. Még te is írod, hogy marha unalmas a film harmada. Innentől kezdve egyértelmű, hogy nem nézős számára. (írtam lejjebb, hogy hány jobb film volt ennél.)
  • tomboy013
    #57
    Én csak gratulálni tudok neked ha más emberek negatív kommentjei alapján ítélsz meg egy filmet. A hibái ellenére szerintem így is az egyik legjobb film az évben. Én mindenképpen megnézném a helyedbe moziban.
  • Interfan
    #56
    Na elolvastam a hozzászólásokat, most már tuti nem nézem meg a filmet, biztos egy B kategóriás szar.:( :(
  • okosan gyerekek
    #54


    legnagyobb, köszi ezt a hozzászólást, kurva nagyot röhögtem! :'DD
  • unknown nick
    #53
    Érdekesség annak, aki nem ismerné ezt:

  • tomboy013
    #52
    Nah most néztem meg a filmet. Az eleje marha unalmas de kb 3/4 óra elteltével kezdett alakulni. Bane-ről azt hittem hogy kis hoki ellenség lesz, de a puszta megjelenése is durva, főleg mikor péppé veri Batmant ott érződik igazán az ereje. Kellemeset csalódtam benne. A macskanő nem igazán illett a sztoryba nem értem minek rakták bele a filmbe. A vége nagyon beindult a filmnek és voltak olyan dolgok amikre nem számítottam. Összességében nézve a filmet nem üti a Sötét Lovagot de nem sokkal marad el tőle. Kár hogy Jokert meg sem említik a filmben.
  • Piszkos  Fred
    #51
    "Kezdve a macskanővel, aki nem csak hogy ronda"
  • zord01
    #50
    A filmnek két baja van.

    1. Nincs benne színészi teljesítmény.
    2. Nincs korrekt story.

    Spoiler---

    Az első pont két részre osztható. Vannak ugye a már bizonyítottan jó színészek, mint pl Morgan Mreeman, Christian Bale, és Michael Caine. Na ők a forgatókönyv miatt nem tudtak alakítani. Bale-nek ugye jutott az életunt fapofa szerepe, arra azonban nem kapott lehetőséget, hogy korrekt módon előadja a padlóba döngölt ember "felemelkedését".
    A másik két úr pedig alig néhány percet volt a vásznon.

    A többi színész meg pocsék volt. Kezdve a macskanővel, aki nem csak hogy ronda, de még olyan fapofával tolta végig a filmet, mint ahogy én nézem a mosópor reklámot.
    Sőt, már a karakter önmagában vicc. "Mestertolvaj" mondják rá, mikor 3 A4-es oldalnyi priusza van. Röhej. Mestertolvaj az, akit sosem kapnak el, vagy talán egyszer, egyetlen egyszer...

    A fő gonosz nőci is egy nulla volt, és hát Bain esetében meg nincs miről beszélnünk.
    Lehet valaki a világ legtehetségesebb színésze, ha a fejét kitakarja egy maszk, onnan már nincs mit tenni. (Kivétel a V mint Vérbosszúban Hugo Weaving, de legyünk őszinték, ott pont a maszk volt a lényeg, és a shakespeari műveltségell megáldott főgonosz/hős karakter).
    Ezúttal sajna Gery Oldman is elég vérszegényre sikeredett, főleg mikor leoltotta a volt társát, hogy miért nem veszi fel a kesztyűt, és harcol.

    A második pont pedig elég egyértelmű. Ugyan az van, mint a Transformers 3-ban.
    A történet mellékes, klisés, kiszámítható, a lényeg a látvány, és a minél nagyszabásúbb tömegjelenetek.

    Amúgy nem tudom melyik volt a nevetségesebb. Az a verembörtön, amiből nem tudott senki kimászni (jé az senkinek nem jutott még eszébe, hogy valamivel, akár egy fogpiszkálóval vájatokat reszeljen a falba azon a kb. 4 méteren, amin át kellett ugrani? Ne mondják már nekem, hogy több száz életfogytigos rab, akikre még őr sem vigyáz, ugyanakkor kötelük, felszerelésük van, képtelen áthidalni egy 4 méteres szakadékot. Nevetséges.) vagy a rendőrattak volt szánalmasabb. Grrrrrr...
  • Xerox10
    #49
    Én is azon a véleményen vagyok, hogy Nolan nem foglalkozott eleget a forgatókönyvvel. Ehelyett nagyobb helyszíneket és több embert vitt képernyőre, ami látványos, de történet gyengeségén nem javít. Ami még idegesítő volt, hogy sokszor sok mindent az ember szájába rágtak. A felemelkedés sem volt világos, hogy hol történik, Bane nem volt gyenge ellenfél, de Jokerhez képest sehol sincs.
  • bujtorgy
    #48
    Sajnos egyet kell értenem a cikk írójával. Hétfőn láttam a filmet, és azóta is azon gondolkodom, hogy miért is nem tetszett. Pedig a Sötét Lovag az ott volt a szeren...
  • scagnetti
    #47
    Nekem tetszett!
    Talán még jobban is mint a második. Bane szerintem nagyon karakteresre sikerült (függetlenül attól, hogy a képregényben vagy háromszor ennyire muszklis).
    A lezárás is tetszett, persze niytva hagyták a dolgokat rendesen, de engem ez nem zavart.
    A Macskanő-ben meg kellemeset csalódtam ,már ami a szerepét illeti, (számomra Anne Hathaway attól még mindig lófejű marad), de sokkal rosszabbra számítottam.
  • stain
    #46
    A total recall is elég triviálisra sikeredett.
  • stain
    #45
    A realista != sötét hangulatú. A Vörös és fekete realista. Egy fantasy-sci fi-képregényfilm nem lehet realista...
  • zord01
    #44
    Jah és amúgy de, totál kiszámítható volt, a "nagy csavarokat" 10-15 percre előre lehetett tudni...
  • zord01
    #43
    Hellyel közzel reális kritika, csak én még markánsabban kiemelném a fent vázolt hiányosságokat, és azt határozottan cáfolom, hogy a "macskanő vitte a filmet". Xr volt ő is, mint az összes többi színész (különösen fájó, hogy a film végéig nincs lélektani kapcsolat közte és BM. között). Plusz, ha már itt tartunk, tény, hogy egyáltalán nem volt a filmben pszichológiai mélység, és színészi teljesítmény, ami az 1-2-t jellemezte.
    Az egész gyakorlatilag egy klónja volt az 1-2. résznek, ami látványban jó volt azt felturbózták, és írtak köré egy totál béndzsa, nevetséges forgatókönyvet.

    Epic fail, nem érte meg a jegy árát...
  • veghzol
    #42
    Persze szíved joga ha neked nem jött be a film, engem ez nem is zavar és az ellenkezőjéről sem akarlak meggyőzni pusztán arra hívtam fel a figyelmet, hogy a nagy hájpnak köszönhetően lehet sokan túlzott elvárásokat támasztottak a filmmel szemben, így nem biztos, hogy jól ítélik meg. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de ha végig kellett volna élned a Batman és Robin fajta borzalmat lehet ez a film jobban bejött volna neked. Valamint amit Te írtál az rád is igaz: Azt is el lehet fogadni ha valakinek viszont bejött a film.
  • zetortraktor
    #40
    A "csinálj jobbat" baromság után jön ez a "nem kerestem hibákat"? Ki a tök keres hibákat? Nem kell valakinek ahhoz hibákat keresni, hogy megmondja nem volt túl jó a film.

    "ami manapság azért ritka"

    Annyira nem ritka. Idén legalább 20 jobb film volt. Csak az elmúlt pár hétben láthattunk 3-4 jobbat.

    De abban egyetértek veled, hogy a többi lényegtelen. Tök jó, hogy tetszett neked, de te is elfogadhatod, hogy sokaknak nem jött be.
  • veghzol
    #39
    Mindenki sejthette, hogy a felfokozott várakozás miatt lesznek páran, akik így vagy úgy de fanyalogni fognak. Nolan ezzel a trilógiával rendbe rakta az annak idején alaposan elfuserált Batman történetét és három igen jó filmet adott a közönségnek. Lehet fanyalogni Banen, de akkor jobban sírt volna mindenki, ha új Jokert kapunk. Én úgy ültem be a moziba, hogy nem kerestem a hibákat és egy jó filmet láttam (ami manapság azért ritka), a többi meg lényegtelen...
  • Attila1234
    #38
    Tom Hardy mindent megtett, és még így a maszk mögött is óriási volt, de csodát ő se tud tenni. Azért sajnáltam a dolgot, mert az egyik kedvenc színészem.
  • kalapos01
    #37
    A Dreddnél sem lesz sok arcjáték, de éppen ezért voltak Hardynak olyan teátrális mozdulatai, a gesztusaival és persze a hangjával próbált játszani. Bár kissé illúzióromboló, hogy ugye végig utószinkronozva van, tehát a hangja utólag lett meg.
  • Attila1234
    #36
    Nem volt rossz film, csak egy kicsit unalmas, és volt egy-két katartikusnak szánt, de voltaképpen triviális és kiszámítható fordulat. A legnagyobb baja talán az volt a filmnek, hogy rosszul választottak negatív karaktert. Tom Hardy nagyszerű színész, de senkinek se tűnt fel, hogy ebben a ronda nagy maszkban semmi se fog látszódni a színészi játékából? OK, hogy ő a super villain, csak ez így annyira nem volt hatásos.
    Egy korrekt iparos munka, de semmi több az én szememben ez a film.
  • Tojesz
    #35
    Én olyan 7/10-re értékelem. Többször untam magam a filmen, borzasztó elnyújtott, szájbarágós. Írtatok már pár gagyi jelenetet, én hozzávenném azt is mikor meghal a nő... Szánalmas "alakítás", majd nézzétek újra!
    + már a realizmusnál tartunk, Bane hogy táplálkozott? 120 kiló izom, és infúzión kapja a napi 5 csirkét?
  • Chocho
    #34
    Korrekt kritika.

    ***SPOILER***

    Mi ez a hülyeség, hogy a film vége "a nézőre van bízva"? Van a frászt, Wayne életben maradt és az ellopott gyöngysor árából kezdett új életet. Vicces, hogy a sok Batman-rajongó még csak követni sem tudta a filmet, de azért hajtogatják, hogy "hűdeállat".
  • sandor8206
    #33
    aha
  • ktamas74
    #32
    "Ha képregény-rajongó vagy, akkor láthattad volna, hogy Selina Kyle, hogy ver le olykor lazán embereket több évtizede, ebben nem volt semmi meglepő, főleg, hogy nem is mindig ment neki, s sokszor nímandoknak adott nyaklevest."

    Ugyanakkor Nolan szereti reálisabban bemutatni a hőseit, ami itt szerintem nem sikerült.

    "Az az 1 perc pedig épp az volt, hogy a nézőre bízott mindent, hiszen nem tudhatod, hogy Alfred látott-e valamit, vagy csak oda képzelte.,"

    Szerintem ez csak magyarázkodás.


    "Ezt ne írtad volna..., ebben a leggyengébb a film, amikor holmi üzenetet lát bele a néző vagy a rendező, de az ilyen faék-dolgokat ne misztifikáljuk már túl."

    Szerinted. Szerintem meg nem. Szerintem Nolan előszeretettel mutatja meg az emberi természet mélységeit, ami nagy tömegben kihat a társadalomra is.
    Sok diktátor segített hatalomhoz jutni a tömegpszichózis.
    Jelen filmben az antikapitalista tüntetőket ,az elkényelmesedett rendőröket, a gerinctelen befektetőket és a társadalom vezetőit teszi felelőssé a gonosz felemelkedéséért. Nem a söpredék tehet arról, hogy hatalmat kap, hanem az elpuhuló figyelem. Nem közvetlenül a demokrácia létjogosultságát kritizálja, hanem a túlzott liberalizmust.

    De az a filmek lényege, hogy mindenki mást lát benne. Te ezt, én meg amazt.


  • dresden1
    #31
    Ha képregény-rajongó vagy, akkor láthattad volna, hogy Selina Kyle, hogy ver le olykor lazán embereket több évtizede, ebben nem volt semmi meglepő, főleg, hogy nem is mindig ment neki, s sokszor nímandoknak adott nyaklevest.

    Az az 1 perc pedig épp az volt, hogy a nézőre bízott mindent, hiszen nem tudhatod, hogy Alfred látott-e valamit, vagy csak oda képzelte.,

    "A társadalomkritikai mondanivalója 10/10"

    Ezt ne írtad volna..., ebben a leggyengébb a film, amikor holmi üzenetet lát bele a néző vagy a rendező, de az ilyen faék-dolgokat ne misztifikáljuk már túl.

    Hans Zimmer A sötét lovagból és az Eredetből szépen összetette a zenét, jó volt, de eredeti ötlet alig.