558
-
levente68 #118 Minderre már válaszoltam.
Nem tehetek róla, hogy az csípi a szemed és inkább úgy csinálsz, mintha nem láttad volna.
Továbbra sem érdekel egy olyan cikk sem, ami a sima tényekkel szembe megy.
Igen, vannak ilyen programozók, kerestél ellenpéldát is? Én nem fogok neked és helyetted, mert teljesen szükségtelen.
Magyarázd el, hogy aki nem hagyja ott az Android-ot és profi programokat ír sorban, sőt sok ingyenest, miközben bőven fizetős lehetne a színvonala okán, az mind hülye! Vagy karitatív, mint az Apple, háháháhá
Félek, meg is próbálod bebeszélni nekem...
Kérlek, ne fáradj vele, további mocsárba süppedést nem viselek el. -
Papichulo #117 Te valamit nagyon felreertettel. Te mit hittel, hogy en miert emlitettem a Note-tal kapcsolatos kalandjaimat? En csak azt akartam alatamasztani, hogy mennyivel bonyolultabb a teljes update+root eljaras androidon, mint iOS-en.
Es akkor jossz olyan hulyesegekkel, hogy nem tudom meghatarozni a firmware verzioszamat, meg nem tudom letolteni, amikor mar a legelso hozzaszolasomban irtam, hogy pont akkor toltom le a korabbi valtozatot. Ennyire gyenge lenne a felfogasod?
"Teljesen normális, igen, mivel más fejlesztésű ROM-okról beszélünk, inkább kérdezz, mert megint csak a hozzá nem értésed világlik. Más cégek ROM-jai a saját készülékükre vs. AOKP vs. AOSP."
Ertsd mar meg, hogy egy atlagember szamara ez maga a pokol, amirol itt te beszelsz! Azt hiszed John Doe olyanokat akar hallani, hogy az "AOKP es az AOSP ROM-okkal nem kompatibilis az stock ICS ala irt TouchWiz launcher a KXJ baseband alatt"? Hihetetlen, hogy csak az esszenciajat nem erted meg a mondandomnak...
"De, aki ért hozzá, az mondja, mert nehezebb, igen!"
Most nem foglak gyozkodni teged a szakmai elomenetelemmel kapcsolatban, mert vegulis csak 30 eve programozok PIC-ektol kezdve Mainframe-ekig mindent, tehat gondold azt, hogy te mindenben tobbet tudsz nalam es meg John "f***ing" Carmacknal is! -
TheCunami #116 jailbreak milyen találó név kifizetsz 200k hogy Houdinit játszhass -
Papichulo #115 Erdekelne, hogy milyen altalad programozott alkalmazas van az appstore-ban vagy az android marketen. Biztos vagyok benne, hogy valami nagyon eros grafikus engine-t irtal es portoltal a ket rendszer kozott es ennek tapasztalatai alapjan tudsz egy ennyire komoly ervekkel alatamasztott allaspontot kidolgozni. Azonban ha esetleg elfogadod egy kezdo jatekprogramozo velemenyet, akkor olvasd el John Carmack velemenyet a kerdesrol:
"The official word here is that we are definitely going to get some games compiled on the Android platform, but we are not yet committed to selling something on the Marketplace. Because I'm honestly still a little scared of the support burden and the effort that it's going to take for our products, which are very graphics-intensive.
The iOS platform has really been a pleasure to work on compared to all of the... half of the reason for us ditching the old feature phones was that it was so much more pleasant to develop for iOS. And I fear that we would be slipping back into some of that quagmire on the Android side of things."
Ezt a cikket is imadni fogod:
"Why iOS Apps Look Better Than Android Apps"
http://www.wired.com/gadgetlab/2012/04/easier-design-apps-ios/
Meg hogy mennyire husegesek az android es iOS feljesztok:
"For every 10 apps that developers build, seven are for the iOS operating system." - http://9to5mac.com/2012/06/07/report-for-every-7-ios-apps-built-there-are-3-for-android/
De tudom, hogy ezeket is mind hulyek es kamuznak ossze-vissza. Te vagy az egyetlen igazsag ura... ;)
-
levente68 #114 Ha neked egy Note-ra esetleg egy olyan ROM felrakása gondot okoz, ami szerepel a listában - jelesen megkeresés és letöltés, majd telepítés, kb. max fél óra, akkor kezded már érteni azt, aki hajlandó ezt az egyszerű dolgot kicsi pénzért megcsinálni neked?
Mint ahogy egyeseknek a szifonra egy csengőhang rakásáért is kell ilyen segítség?
Nála okosabb vagy, de az itt kevés lehet, ne haragudj, csak a színvonalat rombolod, mikor ilyeneket mondasz.
Bocsáss meg, ha leromboltam a világodat, amiben gurunak hitted magad. -
levente68 #113 „””””
"Aki egy Note root-olásával küzdelemben van, az nekem ne tartson oktatást kernelekről, mert mocskosul nem én szorulok rá a továbbképzésre."
De, mocskosul raszorulsz: "Before we start the root process, please check what firmware you are currently running. Here is the list of firmware versions that can be rooted directly: XXKJ1, ZSKJ6, XXKJA, XXKJ, JPKJ4, XXKK3, XXKKA, JPKK2, XBKK4, DXKK1, ZSKK1, DXKK1, XXKK9, XXKKA, DXKL3, DXKL1. If you are running one of these, then you can proceed to the rooting process. Otherwise, go on and follow the steps to downgrade your Samsung Galaxy Note to an older ROM."””
””””””
Háháháhá, erről beszélek, neked probléma meghatározni a ROM-od verziószámát? Vagy, ha nincs a felsoroltak között, akkor megtenni pár lépést ennek érdekében? Tényleg nem tudok vitázni veled, akár vezetés közben telepítünk páran néha, meg szarás közben, te meg ezen problémázol. Atyavilág, nem szédülsz, mikor ilyen magasságokban jársz már?
Bakker…
„”””””””
"Aki szerint egy Xperia ide tartozik, az annyit ért az Android világához, amennyire tellett neki ezek szerint. "
Ja, hogy mekkora hulye voltam, hogy Xperia-t vettem? Ezt akarod mondani? Persze hiszen elfelejtettem, hogy itt hosszas elotanulmanyokat kell folytatni a vasarlas elott. Ez biztos hatalmas elony az atlagember szamara...
„””””””””
Nem mondom, hogy hülye voltál, hogy azt vettél, csak gondolom, amit mondok, hogy nem értettél hozzá és szart vettél, igen.
„””””
””"De tessék, hány grafikus layert tud kezelni egy szifon? Hány widget megy rajta? Egy sem. Tudsz róla, hány nagyon hasznos real-time widget létezik?"
Grafikus layer? Az micsoda? A launcher-re gondolsz? Ilyesmi nem letezik iOS-en, de szerintem szukseg sincs ra. Mivel eleg regota hasznalok android-ot, ezert tisztaban vagyok a widget-ekkel es nagyra ertekelem oket, igazan hasznosak. Ez valoban hianyzik iOS-en, bar jailbreak utan mar van ra megoldas. De igazad van, biztos ezen ket feature miatt lett ennyire nepszeru az android es eselye sincs az Apple-nek... behozhatatlan hatrany. :)””
”””””
Piszkosul nem vagy tisztában, mert nem vitáznál, de az előző hsz.-emben írtam erről.
„””””””
"Senki nem mond senkinek olyat, hogy kellene egy Sense Multitask-nak például mennie akár egy Stock, akár egy AOSP, vagy AOKP ROM-on. Csak ilyen kötözködő hozzá nem értők citálnak ilyeneket, miközben ráadásul sok ilyen feature portolható simán."
Szerinted az normalis, hogy egyazon telefonon, egyazon OS-en belul portolni kell a programokat? Es ezt nevezed te felhasznalobaratnak?
„”””””
Teljesen normális, igen, mivel más fejlesztésű ROM-okról beszélünk, inkább kérdezz, mert megint csak a hozzá nem értésed világlik. Más cégek ROM-jai a saját készülékükre vs. AOKP vs. AOSP.
„”””””””””
Ezenkivul senki sem mondta, hogy annyira NEHEZ lenne programozni androidra. Mindossze - ahogy en azt peldakkal is alatamsztottam - nem eri meg az idobefektetes, mivel ugyanennyi munkaval iOS-re sokkal jobban megeri fejleszteni...
„”””””””
De, aki ért hozzá, az mondja, mert nehezebb, igen!
„”””””
Nem tudom miert kezdted el a szemelyeskedest, de velemenyem szerint valami kisebbsegi komplexus lehet az oka... esetleg kirugtak valami OKJ tanfolyamrol? :)
„”””
Bár volt olyan, hogy EU támogatásos iskolában lehúztam munknélküliként poénból egy tanfolyamot, ki se rúgtak, meg bajom se volt velük, mégis néhány dolgot én magyaráztam el egy-két kvalifikált tanárnak, de ez nem motivál, ha most így nem kérdezel rá, nem is jutott volna eszembe.
Azért személyeskedtem, mert a tudásszint, amit prezentáltok, ezt sugallja. Gyorstalpalón valami plakett, amit bekeretez és büszke rá valaki, miközben hülye maradt a tárgykörben. Láttam már ilyet és erre emlékeztet a sok tudatlan nagyképű beszólás.
-
levente68 #112 Valamint: még te is képes vagy megírni egy egyszerű progit iPhone-ra, de osztod az észt róla...
Természetesen értem a megtérülési ráta gondokat, de ez egy mondvacsinált ok, tekintve hány ezer kitűnő ingyenes program van, amik egyrészt sokkal nagyobb tudást igényelnek, mint egy szifonra rittyentett, mégis elkészülnek, másrészt mégis igen komoly bevételeket eredményeznek.Sok balfék fejlesztő hagyta már ott az Android-ot és sok bele se vágott, sokuk esetében jól is járunk így. Bizonyíték erre azon appok sokasága, amik képesek megütni azt a valóban magasabb szintet, amit az Android fregmentáltsága követel.
Ha csak egy ilyen lenne, igazad lenne. Addig azonban, amíg vérprofi programokkal nagy számban tudok példálózni, addig ez az érvelés hibás, főleg, mert az iOS-re fejlesztők közül is van ellenpélda elhagyásra. -
Papichulo #111 "Aki egy Note root-olásával küzdelemben van, az nekem ne tartson oktatást kernelekről, mert mocskosul nem én szorulok rá a továbbképzésre."
De, mocskosul raszorulsz: "Before we start the root process, please check what firmware you are currently running. Here is the list of firmware versions that can be rooted directly: XXKJ1, ZSKJ6, XXKJA, XXKJ, JPKJ4, XXKK3, XXKKA, JPKK2, XBKK4, DXKK1, ZSKK1, DXKK1, XXKK9, XXKKA, DXKL3, DXKL1. If you are running one of these, then you can proceed to the rooting process. Otherwise, go on and follow the steps to downgrade your Samsung Galaxy Note to an older ROM."
De persze neked el kellett kezdeni a szemelyeskedest csak, hogy ezzel lejarasd magad...
"Aki szerint egy Xperia ide tartozik, az annyit ért az Android világához, amennyire tellett neki ezek szerint. "
Ja, hogy mekkora hulye voltam, hogy Xperia-t vettem? Ezt akarod mondani? Persze hiszen elfelejtettem, hogy itt hosszas elotanulmanyokat kell folytatni a vasarlas elott. Ez biztos hatalmas elony az atlagember szamara...
"De tessék, hány grafikus layert tud kezelni egy szifon? Hány widget megy rajta? Egy sem. Tudsz róla, hány nagyon hasznos real-time widget létezik?"
Grafikus layer? Az micsoda? A launcher-re gondolsz? Ilyesmi nem letezik iOS-en, de szerintem szukseg sincs ra. Mivel eleg regota hasznalok android-ot, ezert tisztaban vagyok a widget-ekkel es nagyra ertekelem oket, igazan hasznosak. Ez valoban hianyzik iOS-en, bar jailbreak utan mar van ra megoldas. De igazad van, biztos ezen ket feature miatt lett ennyire nepszeru az android es eselye sincs az Apple-nek... behozhatatlan hatrany. :)
"Senki nem mond senkinek olyat, hogy kellene egy Sense Multitask-nak például mennie akár egy Stock, akár egy AOSP, vagy AOKP ROM-on. Csak ilyen kötözködő hozzá nem értők citálnak ilyeneket, miközben ráadásul sok ilyen feature portolható simán."
Szerinted az normalis, hogy egyazon telefonon, egyazon OS-en belul portolni kell a programokat? Es ezt nevezed te felhasznalobaratnak?
Ezenkivul senki sem mondta, hogy annyira NEHEZ lenne programozni androidra. Mindossze - ahogy en azt peldakkal is alatamsztottam - nem eri meg az idobefektetes, mivel ugyanennyi munkaval iOS-re sokkal jobban megeri fejleszteni...
Nem tudom miert kezdted el a szemelyeskedest, de velemenyem szerint valami kisebbsegi komplexus lehet az oka... esetleg kirugtak valami OKJ tanfolyamrol? :) -
levente68 #110 Sajnos, ez nagyon így van, több olyan seggnél látható iPhone, aki a bekapcsoláson túl már alig ért hozzá, pizzafuti kapta nagyitól, a sok maffiózó és gyökér, mint igazi komoly embernél, bár olyan is van sok, de közöttük is inkább azért elterjedt, mert trendi, sőt kötelező, ezen túl meg egyszerű, hisz nem geek ő sem.
Mára ebbe a kategóriába tornázta fel magát a Samsung az SGS2 és SGS3-mal, de nagyon fontos, hogy nem ettől jó, illetve jobb telefon ez az iPhone-nál.
Szeretem ezeket a majom dolgokat, mikor egymást azzal fikázzátok, hogy ha hülyék a barátaid az téged jellemez, meg hogy 5-ből négy Android-os barátod szerint szar az Android. Ez egy hibás logika annak kiderítésére, melyik a jobb. Ettől még az Android szakmai szemmel messze sokoldalúbb és kihasználhatóbb.
Ha azt nézzük, a kevés funkcióját milyen stabilan ellátja a szifon, akkor megállapíthatjuk, hogy a telefónia Trabant-ja inkább, mint az ásza. Túlzok, persze, de ahogy egy Trabant-ban nem romlik el az ABS, úgy nem lesz gondja a szifonnak az abban nem létező dolgokkal, amiből azért van néhány.
Nekem az ismeretségi körömben senki nem ért közel annyira ezekhez a dolgokhoz, mint én, mégis leginkább Android-os telefonokat látok náluk. De van iPhone-os is, sőt olyan is, akit az első sikertelen, pontosabban nem teljesen jól sikerült frissítés eltántorított és szifont vett. Nem ért hozzá, használni akar pár funkciót, annyit még a szifon is nyújt, így elvan vele, bár néhány dolgot hiányol és nincs elájulva.
Mondok egy példát, amit szeretek: WaveLauncher-rel indított widget. Hol tud ilyet a szifon? Vagy WaveLauncher-rel indított InstaCameraPro.
Aki nem tudja, mi ebben a poén, ez több réteg a kijelzőn, azt hiszem 5-ig jutottam, most nem jut eszembe, mivel.
Tehát: bármelyik alkalmazás futtatása közben, a home gombos baromság nélkül elindítasz egy ikonsort a WaveLauncher-rel egy ujjmozdulattal, az ikonsorból meg azt hiszem 12 alkalmazásikonból választhatsz és azonnal indul pl. az említett kamera widget-je, amit előre beállítottál, hogyan készítsen egy felvételt, fókuszál, ment, majd eltűnik és ott folytatod, ahol voltál. Szifonon hány plusz gombnyomás és mennyi idő kellene ehhez? Ne feledd, kilépések is számítnak, amit itt nem kell!!!! Ez csak egy példa volt.... -
M2 #109 Nincs itt szó tudás hiányáról, egyszerű befektetett munka költség, megtérülés számítás.
iPhone - hamarabb elkészül az app, kevesebb fejlesztői munkaórával és több pénzt hoz, update verziókba mehetnek új dolgok
Android - sok a munkaóra, kevesebb pénzt hoz és az update verziók nagy része a különféle készülékeken előugró bugok javítgatása. -
Papichulo #108 " Egyébként már mondtam párat, ami ősidők óta hatalmas hiba iOS-nél és Androidnál sosem volt vele gond. BlueTooth, FM Rádió, testreszabhatóság, Mp3 csengőhangá tétele 3. program nélkül... "
Komolyan ezek azok a nelkulozhetetlen es forradalmi funkciok, amelyekkel az ICS es a JB legyozi az iOS-t? Ez szamomra leginkabb egy tizeneves gyerek kivansaglistajanak tunik. Csak ezekkel biztos nem nyeri meg az android az OS haborut :)
Elarulok valamit, ezek koncepcionalis okok miatt nincsenek megvalositva az iOS-en, nem pedig azert mert annyival fejlettebb az android OS.
"de nem vagy képes rákattintani az első két találatra? Külön kell belinkelni? "
Nekem nem kell semmit keresgelnem. Neked kell belinkelni a hivatkozott szoveget a forrasmegjelolessel egyutt, ahogy en tettem kicsit lejjebb. -
M2 #107 Pár kérdés, ha túl személyesnek érzed, ne válaszolj, csak engem tényleg érdekelnek (zárójelben a kép ami kialakult bennem az írásaid alapján):
- Hány éves vagy? (tippem: 15)
- Hol laksz? (tippem: Tiszabő)
- Miért kattintottál egy olyan címen, hogy "Már szeptemberben jöhet az új iPhone"? -
levente68 #106 Na, erről beszéltem. Aki egy Note root-olásával küzdelemben van, az nekem ne tartson oktatást kernelekről, mert mocskosul nem én szorulok rá a továbbképzésre.
Aki szerint egy Xperia ide tartozik, az annyit ért az Android világához, amennyire tellett neki ezek szerint. Következő lépcsőben LG telefonnal jössz, ami aztán végképp a tiltott kategória? Könnyen lehet, nézve, hogy ZTE, meg egyéb szarokkal példálóztok.
Aki olcsót vesz, az ne csodálkozzon, nem véletlenül az. Ha iPhone-nal kapcsolatban vizsgálódunk, legyetek már annyira korrektek, hogy a prémium kategóriát nézzük, hisz azon az áron egy csúcs Android fér bele, meg esetleg tartalékba egy ócska ZTE.
Haveromnak valóban én sem tudok, meg nem is akarok segíteni, mikor Blade-re akar olyat, ami nekem van, vicces dolgok ezek.
Milyen olyan funkciók vannak, amik nincsenek iPhone-on? Hát hányszor kell elolvasnod? De tessék, hány grafikus layert tud kezelni egy szifon? Hány widget megy rajta? Egy sem. Tudsz róla, hány nagyon hasznos real-time widget létezik?
A cikk értelmezésében is csak fikázni próbálsz, holott te nem érted, miről ír és mekkora ordas baromságot...
Senki nem mond senkinek olyat, hogy kellene egy Sense Multitask-nak például mennie akár egy Stock, akár egy AOSP, vagy AOKP ROM-on. Csak ilyen kötözködő hozzá nem értők citálnak ilyeneket, miközben ráadásul sok ilyen feature portolható simán.
Maradjunk annyiban, volt néhány dolog, amit iOS-en láttunk először és soká nem volt Android-ra, de mára ez inkább fordítva van, ébresztő!
Programozásról meg annyit, hogy profi programozónak (bár több munkát és szakértelmet igényel az Android-ra fejlesztés) nincs komoly gondja az Android-ra programozással, aki jártas ebben, ilyet nem állít, tekintve, hogy nagyon sok ellenpélda van. Nem a Skype például, akik elsunnyoghatnak a mai napig, hanem olyan vérkomoly progik írói, akik képesek megírni azokat úgy, hogy az sok telefonon és sok Android változaton fussanak. Amiket felsoroltam, azok közül sok ilyen van.
Akinek az Android-ra programozás ennyire elrettentően nehéz, az hagyja is, egy OKJ-s tanfolyam a mélyvízhez kevés....
Bizonyíték erre az a rengeteg programozó a rengeteg programjával, akik ezt valami isteni tudás birtokában megoldják. Olyan itt ne osszon észt, aki ettől ennyire messze van, kérem!
Ott a Waze, később lett Android-ra valóban, de mennyivel? 1-2 hónap? Több száz telefonon mégis gyönyörűen megy? Bújjatok el, ha buták vagytok! -
Papichulo #105 "Hátrány a választék? :D Hát ez is érdekes. "
Android fejlesztesrol volt szo, ember! Ebbol a szempontbol igenis hatalmas gond a fregmentacio...
"Szerencsére a világ nem így gondolja és amit mondtál, az lehet hogy elméletben így van, de a gyakorlatban nem realizálódik."
De, pontosan, hogy ez tortenik. Nem is ertem, hogy ezt hogyan lehet felreerteni. Akkor megegyszer: Egyre tobb fejleszto - es nem csak kis cegek - hagyjak ott az Android platformok az altalam emlitett problemak miatt.
"Game Developer Leaves Unprofitable Android Market
Mika Mobile, the developer behind Zombieville USA and Battleheart, is pulling its support away from Android. The studio just can’t justify the money spent on Android based on how much it makes off the platform." - http://www.gottabemobile.com/2012/03/12/game-developer-leaves-unprofitable-android-market/
"Popularity of Android for the developer seems to be eroded and tend to experience a negative trend. A survey proves that more and more developers leave the platform from Google that.
Fragmentation in the Android, called the King as the 'ringleader' failure to attract developers of this OS. The difficulty comes from the variation among a large number of devices running the OS 'green robot'." - http://www.aroundgadget.com/2012/03/lots-of-developer-leave-android.html
Egyebkent ez a szakmam...
"Nekem volt olyan, hogy odajött fanboy haverom, hogy mennyire király már az ájfón"
Ne haragudj, de ezek a baratok csak teged minositenek. De erdekes vilagban elhetsz te, az osszes iPhone birtokos ismerosod tajbunko, bezzeg az ugyvedek, kozgazdaszok es kozjegyzok meg egytol-egyig Samsung fanatikusok. :)
" (Defym volt még akkoriban)"
Annyira vicces, hogy te ajanlod nekem az angolom fejleszteset, amikor meg a Defy szot sem tudod kiejteni :) -
#104 "Hat teged aztan biztosan nem. Viszont az is biztos, hogy nem marketinggel foglalkozol"
Naná hogy nem foglalkozom marketingel, user vagyok nem Google alkalmazott. Az iPhone userekben pedig az a legjobb, hogy Apple marketingesek :) Ezt vedd mer ez jó!!! Holott nem tudja mi más van még a földön, mert ugye leragadt a 2.3-nál. -
#103 Egyébként ott az arcfelismeréssel való kioldás stb... de ezek mind mind le vannak írva. -
#102 de nem vagy képes rákattintani az első két találatra? Külön kell belinkelni? Egyébként már mondtam párat, ami ősidők óta hatalmas hiba iOS-nél és Androidnál sosem volt vele gond. BlueTooth, FM Rádió, testreszabhatóság, Mp3 csengőhangá tétele 3. program nélkül... De ezeket már a 2.2 is tudta, úgyhogy lerágott csont. -
#101 Az is tény, hogy az átlag user soha nem fog kiigazodni az iOS és az Android számos verziója és változata között, de ez nem is lényeges, mert ezek az emberek vagy a szolgáltató által rájuk erőltetett szart (2.3, bada, rim) fogják venni, vagy a hypeolt SIII-at illetve 4s-t. -
Papichulo #100 "Ki a fa*zomat érdekli, hogy mit gondol a parasztok 80%-a az Androidról? "
Hat teged aztan biztosan nem. Viszont az is biztos, hogy nem marketinggel foglalkozol, mivel ha nekem az ot androidos ismerosom kozul negy azt mondja, hogy ez egy szar rendszer, egy meg dicseri, akkor annyira nem lenne ketseges a valasztasom.
"Egyébként ez ügyben a mobilszolgáltatókat és a gyártókat lehet hibáztatni, nem pedig az Android fejlesztőit."
En nem hibaztattam senkit, en a realitast vazoltam fel, ahogy a legtobb felhasznalo megeli ezt.
"És igen azt gondolom, hogy az Apple kiégett és semmi újat nem fognak tudni behozni, amit a jelenlegi Android már ne tudna."
Azt allitottad, hogy 5000 ilyen feature van. En arra kertelek, hogy ebbol emlitsd meg a 10 legfontosabba, mely nincs iOS-en. Te allitottal valamit, amit neked kell forrasokkal alatamasztani. Nem az en feladatom, hogy bizonyitsam a te kijelenteseidet.
"Utóbbihoz meg már linkeltem, tanulj meg angolul és használd a Google-t. "
Ez a ket tanacs az en relaciomban nagyon humoros. De te nem ismersz engem, en meg nem erzem ugy, hogy bizonygatnom kene neked barmit is. De ha mar ennyire remekul hasznalod az angolt, akkor ket dolgot mondanek neked: "burden of proof" es "put up or shut up" ;) -
#99 Nekem volt olyan, hogy odajött fanboy haverom, hogy mennyire király már az ájfón mert mindjárt csinálnak a laptopra vele netet wifin keresztül. Mondom hát azt én is tudok (Defym volt még akkoriban), erre mondja ő, hogy biztos nem. Megcsináltam az orra előtt (hozzáteszem gyorsabban sikerült mint neki), erre állította, hogy ilyet nem tudhat a telefonom. Átneveztem neki a hálózatot, változtattam jelszót, amit laptopon egyből csekkolt is és közölte, hogy akkor sem tudja mert írták a szifonon. De kb minden iPhone userrel eljátszottam egy hasonlót és mikor megkérdeztem miért vették ezt a telefont (mert baromira érdekel a téma évek óta), mindig csak az a válasz jött, hogy mert ez jó, meg mer ez Apple és az jó, de érdemben a háromnegyede nem tudta, hogy mire képes a telefonja... -
#98 Hátrány a választék? :D Hát ez is érdekes. Azért megnézném a fejed ha csak barackot ehetnél mint gyümölcs, mert a termelők szerint az a legjobban jövedelmező. Szerencsére a világ nem így gondolja és amit mondtál, az lehet hogy elméletben így van, de a gyakorlatban nem realizálódik. Amikor pl kijött Androidra az Instagram csak szakadtam a sok fanboy kommentjén, hogy ilyet nem lehet, ilyet az Android nem tudhat és tiltakoznak, mert ez egy iOS app és így már nem tud virítani vele a haverjának. Szánalmas szinten van az Apple userek 80%-a. Kimondom a véleményem, a nagy többség kib**zott nagy birka, akit az orránál fogva vezetnek. Az, hogy most ezt elérte a Samsung is egy dolog, hát gratulálok hozzá, de ettől még a termék nem lesz rosszabb egyik esetben sem... -
Papichulo #97 "Na látod, van aki ezt meg tudja oldani, viszont így picit nagyobb a választék készülékek terén is."
Ez semmiben sem elony, hanem egy hatalmas hatrany. Egyre tobben hagyjak abba az Android fejlesztest, mert iOS-en sokkal kisebb a kalozkodas es sokkal nagyobb bevetelt lehet realizalni. -
#96 Hát nem hát, de nem tud annyit mint egy SIII. -
#95 Az SGSIII vásárlók nagy részére ezt szintén el lehet mondani, hála a Samsung által keltett óriási hypenak, manapság már az SIII is menő! Viszont úgy érzem, hogy itt nagyobb a tudatosan vásárlók száma, mint mondjuk a 4s esetében. -
M2 #94 Ne így értsd! Akinek van egy telefonra 140 ezer forintja, annak egy iPhone sem elérhetetlen. -
#93 Utóbbi a 4.0-tól már Androidban is megvan és vita nélkül elismerem, hogy korábban ez nem volt róla elmondható! Amin felbaszom az agyam az az, hogy a fanboyok 95%-a homokba dugja a fejét és továbbra is a pár évvel ezelőtti állapottal jön ha Android vs iOS a téma. Nyitott szemmel kéne járni. -
Papichulo #92 "az embereknek a 80%-a ugyanúgy nincs tisztában azzal, hogy most iOS5 van-e vagy 4 vagy ki tudja"
De az a lenyeg, hogy itt nem is kell tudnia ezt. A keszulek szol, hogy van egy ujabb OS es azt egy gombnyomas utan felrakja. Ennyi.
"Számtalanszor találkoztam ilyen emberekkel és az a vicces, hogy legtöbbje sajnos csóró, de a 3 műszakból összekuporgatott kis pénzével becsattog a témobilba oszt 2 éves törlesztőre megveszi a telefont,"
Bezzeg az SGS3 vasarlok mind sokdiplomasok, akik zsebbol kifizetik az ugyancsak rettentoen draga Samsung telefont... persze, logikus. Ezzel most mar eros trollkodasba csaptal at. -
#91 pedig ilyen az iPhoneosok fele minimum -
M2 #90 "Attól viszont, hogy megtaláltam a számomra megfelelő telefont és az nem iPhone nem érzem magam butának..."
Ezt senki nem is mondta, miért is minősítene egy ilyen választás? Én is simán el lennék egy Nexus vagy Samsung androiddal, ha nem szoktam volna már meg az iPhone "csak használom és működik" érzését. -
#89 4s-t sorry -
#88 Nem olcsóbb? Tudsz nekem hozni 4GS-t 140-ér? -
#87 De ember hangsúlyozom mégegyszer. Ki a fa*zomat érdekli, hogy mit gondol a parasztok 80%-a az Androidról? Ez ki a ge**met érdekel? Ettől nem lesz se előrébb se hátrébb az ICS! Egyébként ez ügyben a mobilszolgáltatókat és a gyártókat lehet hibáztatni, nem pedig az Android fejlesztőit. És igen azt gondolom, hogy az Apple kiégett és semmi újat nem fognak tudni behozni, amit a jelenlegi Android már ne tudna. Utóbbihoz meg már linkeltem, tanulj meg angolul és használd a Google-t. -
Papichulo #86 Na igen, azt elfelejtettem hozzatenni, hogy ez meg igy is a jobbak koze tartozik ;) -
M2 #85 "Csak hazamegy oszt mondja a faluba benne hogy neki biz ájfonja van és mindenki leszophatja."
Érdekes ismerőseid lehetnek, én szerencsére ilyenekkel nem érintkezek, hála az égnek.
A jó Androidos teló nem olcsóbb mint az iPhone, úgyhogy nem hiszem, hogy pénz kérdés a választás. -
#84 Na látod, van aki ezt meg tudja oldani, viszont így picit nagyobb a választék készülékek terén is. Vannak opciók, amikben ugyan el lehet veszni, de meg lehet találni a megfelelőt is. Én pl most arra várok, hogy az S Advance megkapja az ICS-t TouchWiz-el. Ha ez megvan megyek is a boltba megvenni. Ha nem lesz meg akkor valószínű Nexus Prime lesz a vége, annak ellenére, hogy szerencsére úgy állok, hogy akár most is vehetném az iPhone-okat. Attól viszont, hogy megtaláltam a számomra megfelelő telefont és az nem iPhone nem érzem magam butának... -
Papichulo #83 "Én szeretem ha valami jól néz ki és praktikus, óriási hiba tényleg, szégyellem is magam miatta. "
Mar ne haragudj, de az az ervelesed, hogy "szines", az valami nagyon elcseszett volt. Meg aztan azt gondolod, hogy az iPhone az fekete-feher, vagy, hogy az nem tud megjeleniteni bizonyos szintartomanyokat? Vagy mi?
"Állítom a GSIII megjelenése óta szétszedtek már vagy 150-et és nyakik vannak az ICS/JB-ben, hogy mit lehetne átmenteni..."
Marmint azt mondod, hogy mindezt az Apple tette? Ugy erzed, hogy fogalmuk sincs, hogy mi lehet ebben a szamukra elkepzelheto eszkozben? Ezt nem mondhatod komolyan! De ha ilyen biztosan allitod ezt, akkor bizonyara ezt valami forrassal ala is tudod tamasztani.
"Az, hogy a vásárlók 80%-a mit használ továbbra sem mérvadó. "
De, az hatarozza meg, hogy a vasarlok negyotodenek milyen benyomasai vannak a rendszerrol es milyen felhasznaloi elmenyt nyujt szamukra. Ok nem ugy gondolkoznak, hogy hu de szar ez a telefon, de latom, hogy mar van 4.1 is, akkor megsem szaggat ez a scroll.
Es akkor megegyszer: "sorold fel az 5000 forradalmi valtozas kozul a szerinted 10 legfontosabbat, ami jelen pillanatban megoldhatatlan iOS-en es a kozeljovoben sincs esely ra."
-
M2 #82 Az iOS fejlesztéshez nekem is van közöm, tény hogy vannak érdekes részek, de messze barátibb, mint mondjuk egy facebook fejlesztés.
Androidra is portolnék, de elég vadregényesnek tűnik (millió féle felbontás, készülék, rendszer), én meg nem szeretek vackot kiadni a kezeim közül. -
#81 Egyébként van ismerősöm az egyik hazai szolgáltatónál és elmondta, hogy mindig ki van adva mit kell a népre erőltetni, hogy ürüljön a raktár. Egy időben ez a bada volt, aztán lett a rim, aztán most a 2.3, hogy fogyjon el... Ezután gondolom majd jön az ICS meg a JB, csak idő kérdése. Az iPhone-t meg a nagy hype miatt folyamatosan adták el, ahogy most az SIII-at. Az iPhone most "menő" telefonnak számít ezért sokan veszik, de ezeknek az embereknek a 80%-a ugyanúgy nincs tisztában azzal, hogy most iOS5 van-e vagy 4 vagy ki tudja? Csak hazamegy oszt mondja a faluba benne hogy neki biz ájfonja van és mindenki leszophatja. Számtalanszor találkoztam ilyen emberekkel és az a vicces, hogy legtöbbje sajnos csóró, de a 3 műszakból összekuporgatott kis pénzével becsattog a témobilba oszt 2 éves törlesztőre megveszi a telefont, hogy ettől valaki legyen. Az mindegy hogy két hétig nem eszik :D . Annyi ilyet ismerek, hogy hűha :D Érdekes egyébként, hogy munkám miatt elég sok "fontos" emberrel találkozom, menő ügyvédek, könyvelők, közgazdászok és eddig biza többségének mindig Androidos telója volt, mondjuk az is tény, hogy nem htc, meg zte, meg huawei, hanem Samung SII, SIII, Nexus satöbbi. Elenyésző volt az iPhoneosok száma. Nem tudom az okát nem is kérdeztem de amit tapasztalok az vicces. Aki megengedhetné magának a legdurvább ájfont az Androiddal rohangál, akinek meg kenyérre is alig van az 4s-el 2 év törlesztő+személyi kölcsön kombóval. Ezt az én környezetemben tapasztaltam, nem beszélve arról, hogy az összes programozó vagy informatikus pajtásnak is mind mind ezek vannak 1 kivétellel. Azért ez érdekes volt, már úgy számomra. -
#80 Egyébként meg egy normális mobilos üzletben 2 perc alatt felvilágosítanak mindenről. Bemész és annyit mondasz, hogy prémium kategóriás telefont szeretnék, akkor jó esetben eléd kúrnak egy SIII-at meg egy 4GS, esetleg egy Nexus Primeot. Innentől senkinek nem kell semmivel sem foglalkoznia... -
Papichulo #79 "Na ezek után fejlesztő se szívesen lennék..."
Szemelyes erintettsegem es a fair-seg jegyeben azert megjegyeznem, hogy Apple fejlesztonek lenni sem az a szanatorium erzes. Ok is szopatjak rendesen az embereket, mind iOS, mind OSX vonalon :)