20
  • VRSDM
    #20
    pontosan.

    érdemes átgondolni mennyi pénzt raktak így a rendszerbe (a reklámozó cégek mások zsebébe) aztán ők mennyit vettek ki mint értékes reklámérték.

    ergó egy szuper pénzmosoda. :D
  • Bannedusermail
    #19
    Nem csodálkoznék, ha indulna egy FBI nyomozás az ügyben.
  • Bannedusermail
    #18
    Csak egy laikus kérdés. Nem lehet, hogy a google, yahoo, bing és társai robotprogramjai nyálazzák végig a netet, hogy a kereső oldalak napra készek legyenek? Ha nem ez a helyzet, akkor a facebook manipulálja a kattintásokat a bevételei érdekében, és ez Amerikában igen komoly bűncselekmény. Fennáll akkor a túlszámlázás.
  • Roger6
    #17
    Mondjuk facebook-on pont egy darab flash reklám nincs...
  • amitakartok
    #16
    Szerinted miért akarják csomóan betiltatni az AdBlock-ot? No reklám, no bevétel.
  • mousee
    #15
    NoScript valami zseniális dolog. Van egy "konyhai" G3-as iMac (500mhz, 384 ram) családnak otthon, zenét hallgatni (netrádió), recepeteket nézegetni, messenger-nek, stb. Tenfourfox + noscript +flashblock kombóval tökéletesen használható ma is internetezésre, anélkül még a FB is akad rajta. Egyszer kell belőni, akkor elég sok időt elvisz az életedből, de utána simán jó.

    Az online reklámok meg bekaphassák. Legyen reklám, persze, valamiből meg kell élnie az oldal üzemeltetőinek, de ha van pár diszkrét banner vagy szöveg, az a kutyát nem zavarja... ellentétben azzal, ha 326 flash-es bezárhatatlan szar villog az arcodba megállás nélkül... nálam az ilyen oldalak régen instant close, manapság pedig adblock + flashblock.
  • nextman
    #14
    Pedig nem. A google helyezest konnyebb es olcsobb is alternativ uton biztositani.
  • senki687
    #13
    Én se hiszem, hogy kattintásért fizetnének bárhol is. Ezért gondoltam, hogy a google helyezésekért kattintgatnak a bot-ok.
  • breckinridge
    #12
    Kattintásért fizetni őrültség. Ha nekem ezért fizetnének, tutira működtetnék botot Bolíviából, Kongóból és Új-Zélandról, hogy rejtve nyomogasson ezerrel.
  • nextman
    #11
    Nem azert fizetnek a reklamok utan, hogy a google kereseti listan fenn legyenek.
    Hanem, hogy direktbe vasaroljanak toluk.
    A google-hoz kell egyszer egy keresooptimalizalast csinalni a sajat oldalukon, es orokre el van intezve.
    De ha ezert akarnanak fizetni, a google-tol kozvetlenul is vasarolhatnanak elsooldalas reklam lehetoseget.

    Letiltasra a legjobb pedig szerintem a NoScript. Igaz, hogy mindent letilt, de hidd el, akkor jarsz jol:).
    Egyenkent lehet amugy vele engedelyezni dolgokat.
  • breckinridge
    #10
    Hát igen, az emberek nagyobbik része nem tudatos vásárló, hanem tipikus fogyasztó, akir orránál fogva lehet vezetni. Erről szól a fogyasztói társadalom.
    Mo-on ehhez jön még a cucilizmus hatása. Akkoriban nem volt választék, mindenből egy fajta volt, ergó az 50-es feletti korosztály, aki 1989-et már fiatal felnőttként érte meg, képtelen a vásárláskor megalapozott döntést hozni, mert nem úgy szocializálódott. Pl. nem nézi az élelmiszer egység- (pl. kilós) árát. Persze nyugaton is volt tévésopp, ahol minden ócskaságot eladott egy majom dumagép.
  • Reparamorf
    #9
    Ki az a barom aki elolvassa, vagy megnézi a reklámokat.
    Én csak véletlenül kattintok rá néha-néha egyre, azt is rögtön becsukom, ha észreveszem, hogy reklám.
  • senki687
    #8
    Nem kell rákattintani, hatnam azok anélkül is mindenkire tudat alatt. Kollégám nyugdíjas anyja 3 millió forint hitelt vett fel mindenféle értéktelen marhaságokra, mert úgy beszopatják a reklámokkal. Pl. vett 300 ezer forintért egy szar 5 ezer forintos takarót. 10 ezerért sokkal jobbat lehet kapni, de akár vehetett volna 50 ezerért is egy jót. Ez a 300 ezer forint kamatostól kb. 600 ezer, mire visszafizeti. Ne erre valók a reklámok... Úgyhogy had fanyalogjak és védekezzek ellene, ahogy tudok.
  • Roger6
    #7
    Nem kötelező senkinek sem rákattintani, én is teljesen immunis vagyok rájuk. Bár múltkor találtam egy hirdetést, ahol a fagyi 100 Ft/gombóc volt a Facebook-osoknak, oda azért betértem, és nem bántam meg. De a hirdetések 99%-a nem érdekel.
  • breckinridge
    #6
    Én azt csodálom, hogy egyáltalán van, aki reklámra kattint. Én két hónapban egyszer véletlenül, de zsigerből zárok mindent. Éppen ezért újabb fajta marketing van, ami ismerősnek álcázza magát. De mindig találnak ki majd még újabbat.
    Viszont ingyenes tartalmak nincsenek, ezt tudomásuk kell venni. Fizetni kell direktben a reklámmentességhez, ahol lehet. A fanyalgás pedig felesleges.
  • senki687
    #5
    Sajnos én nem tudom mindet tiltani. Az adblock-ot használom, de sokat átenged. Gondolom, aki fizet neki, azoknak a reklámjait nem tiltja le. Ha letiltom a flash-t, akkor a napi szinten használt dolgok sem mennek. Vannak olyan oldalak, amelyek teljesen olvashatatlanok a sok reklámtól. Néha annyira elegem van belőle, hogy képes vagyok inkább karakteres módban linx-el olvasgatni, mint sem egy a képernyőről kigördíthetetlen villogó micsoda zavarjon az olvasásban.
    Ti mivel védekeztek a reklámok ellen?
  • senki687
    #4
    Nem értem a problémát. Pontosan azok a sript-ek nézegetik a reklámjukat kamu facebook-os account-ról like-olva + google-ból, amelyek miatt a google-ban előre kerülnek. Ha ezek a srcipt-ek nem futnának, akkor a kutya sem találná meg őket a google-ban, csak a sokadik oldalon kullognának és sokkal kevesebb valós látogatójuk lenne.
  • Berber
    #3
    d lassan rájönnek, hogy az emberek immunissá válnak a reklámokra idővel. A szükséglet a döntő.
  • DeviloftheHell
    #2
    nálam bekaphatják a reklámjaikat mindegyik tiltva van :)
  • okosan gyerekek
    #1
    ezzel a mondattal zárnám is a legutóbbi reklámokat firtató cikk alatt kialakult vitát!

    "Egy amerikai vállalkozás komoly kritikákat fogalmazott meg a népszerű közösségi oldallal szemben. A Limited Run zenei szolgáltató azt állítja, hogy a hirdetési felületek többségét teljesen feleslegesen vásárolta meg."