Curiosity: a Mars-kutatás jövője a tét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Képek nem valami full hd-sak 😛
Linkeljetek már pls, ha vannak képek😊))
"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."
Örömteli, hogy a NASA ilyen szinten van.
Szerintetek mi lenne a legmeglepõbb amit találhat? Mi indítaná be leginkább a "Mars ûrversenyt"?
Nyersanyag nem hiszem, szerintem inkább egy meghökkentõ fénykép...
A realitások talaján maradva viszont nem várok nagy áttörést a Mars kutatásban, végülis csak annyi történt, hogy leszenvedtek 1 tonna mûszert a felszínre.
Sajnos nehezen tudom megítélni, hogy ez valójában mekkora eredmény, de örülök neki!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
<#papakacsint>#papakacsint>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
往前看同志
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
<#papakacsint>#papakacsint><#nyes>#nyes>
Lehet, hogy sok esetben ezért lehet hatékonyabb egy diktatúra? A dolgozó nem kenheti rá a politikusokra, az elõzõ kormányra/rendszerre a hibákat. És ha elbax valamit akkor irány a gulág. Ez azért eléggé motiválhat sok embert, akik ma csak félgõzzel dolgoznak.
<#nemtudom>#nemtudom><#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Valszeg a brigád 99% elbukna.
Különösen Te Tau... Te menj és olvasgasd a bibliádat, és próbáld megérteni, hogy a föld nem lapos. ;-)
往前看同志
Átvette az öcséd az accot? <#pias>#pias>
Ezt a gondolatot leggyakrabban azoktól szoktam hallani akik maguk sem tudják a differenciálegyeletrõl hogy eszik-e vagy isszák.
Persze a NASA eleg jól nyomja az ûripart, de ez az égi daru megoldás nem az "elegánsan egyszerû de épp ezért nagyszerû" kategóriába esik, így sokakban felmerülhet a kétely.
Szerintem az nehezíti meg a téma feldolgozását, hogy elég meglepõ (számomra biztos), hogy ilyen nehéz lejutni a Marsra. Lassan felébred a bennem szunnyadó gombabácsi... <#zavart2>#zavart2>
A sok kis rover a Marson igazán ledöngölhetne egy jóféle leszállópályát, ha már ott vannak (és mennek még reméljük). Már ha egy leszállópálya egyáltalán segítene. <#vigyor4>#vigyor4>
Van egy olyan érzésem, hogy az itt jelenlevõk közül senki nem tudna sem felírni sem megoldani egyetlen diffegyenletet sem, amikkel szórakoznak a NASA-nál.
Mindenestre azért drukkolok nekik.
Emberes kuldetes eseten valoszinuleg vegig raketaval lassitananak. Bar igazabol csak az emberes kapszulat kell finoman letenni, az felszereles jobban birja. Viszont egy minta visszahozo kuldeteshez tokeletes modszer is lehet a felszallo egyseg indito platformmal egyutt torteno lerakasara. Azert a holdkompok megoldasa uzembiztosabbnak tunik.
Mondjuk tenyleg nagyon erzekeny ez a darus rendszer, de akar ossze is johet, en szurkolok nekik. Egyebkent a szondat keszito jpl-t anno magyar tudosok es mernokok alapitottak es jelenleg a nasa egyetlen resze ami siklok leallitasa utan meg rendesen mukodik.
PL Tegyük fel, hogy van 100 db origi elsõ generációs X360-ad, aminek a gyártási selejt aránya is olyan 70%-volt és a maradékból is olyan 1,5 felezési idõvel elõbb utóbb mindegyik bekrepált. Ha most találomra ebbõl a 100-ból kiveszel egyet, és az bekapcsolásnál azonnal elindul, az azt bizonyítja, hogy minden csak rémhír és az összes többi is az idõk végezetéig elmegy?
<#nemtudom>#nemtudom>
A NASA mérnökei is akkor hülyék ha hülyeséget csinálnak, biztos csináltak már eleget, meg a fõnökök is. Szóval azt kell megítélni mit csinálnak.
Szerintem is nagyon erõltetett ez a marsi égi darus megoldás, de majd meglátjuk. Legfeljebb utólag mindenki okoskodik, hogy "Atya ég, miért gondolták, hogy ez sikerülni fog...". Persze inkább sikerüljön és haladjanak tovább.
<#papakacsint>#papakacsint>
Mi sosenem!!!
<#vigyor>#vigyor>
"The sample return capsule entered Earth's atmosphere over northern Oregon at 16:55 UTC September 8, 2004, with a velocity of approximately 11.04 km/s (24,706 mph).<15>15> Due to a DESIGN flaw in a deceleration sensor, parachute deployment was never triggered, and the spacecraft's descent was slowed only by its own air resistance."
Genesis szonda
Remélem találnak olajat!
<#hehe>#hehe>
...de még mennyire, hogy azok.
Meg vicces, hogy azt gondolod, hogy idehaza nem is létezhet olyan kvalitású mérnöksereg, mint odakint.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Vagy ha sikerül neki landolni gond nélkül és müködöképes marad,akkor úgy sem fogják a nyilvánosságnak a legérdekesebb dolgokat publikálni.
Sajna ez a NASA.
Többek közt egy bizonyos számítógép nevû találmánynak köszönhetõen egy ideje nem kell mindent minden verzióban megépíteni és összetörni.
Egész biztos lehetsz benne, hogy a belengõ rover, az ilyen-olyan szél és kihagyó hajtómûvek fasza kis differenciálegyenletek formájában várakoznak a vezérlõ számítógépben. Muszáj, mert egyedül lesz és 2,5milliárd dollár múlik rajta.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Mi van, ha a fékezõrakétás ereszkedés közben éppen valami erõs széllökésbe keveredik a Curiosity? Nem is kell talán ehhez olyan erõs széllökés, hogy az egész az oldalára forduljon zuhanás közbe, onnan meg nem hiszem, hogy az automatika visszatudja rántani.
Mi van, ha landoláskor egy nem is olyan magas (15-20 m) csúcsosabb sziklán landol a masina? Eldõl mint a tekebábu, na meg durván meg is sérülhet és onnan nincs tovább.
Nem értem miért nincs komolyabb burkolata a cuccnak. Azt értem, hogy minden grammon spórolnak, de ez kissé csúnyán visszaüthet nem?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nem kicsit komplex, és még akár a legvégén is lehetnek problémák. Pl nem old le a kábel és elránta az egészet a leszállóegység 😞. Reméljük minden rendben lesz.
Core Ultra 7 265K Corsair DDR5 2x16G 6000MHz Asus Tuf Gaming 5060TI 16G