Az urbanizáció a felelős a pekingi viharokért

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezért kell egy olyan háború ahol az emberek kardokkal, és egyéb közelharci fegyverekkel mennek szemtõl szembe egymásnak. 😄 Ott aztán lenne népességszabályozás. utána meg persze a gyújtgatások és járványok meg miegymások miatt újra lenne szabad hely, és sok sok munkahely lenne üresen. 😄 A sok elhízott életképtelen alak meg jó lesz táptalajnak az újratelepített erdõk alá.

Temetõkben én már régóta a sírkövek helyett fákat ültetnék. Nagyobb ugyan a helyigény de hangulatosabb, kivágva hasznosabb, és nem olyan komor. Persze gyertyát ne akarj gyújtani egy zárt doboz nélkül. 😄
Nekem a rajzfilm nagyon tetszett. Jopar regi amerikai film/rajzfilm parodiaja is benne van. Sajnos amit allit az altalanossagban igaz, tehat a Foldon elobb utobb tul sokan lesznek ahhoz, hogy helyben fellelheto eroforrasok elegek legyenek. Persze ezt meg el lehet huzni (pl. toriumos reaktorokkal) akar tobb evszazadig is. A vilag vezeto retege ket dolgot tehet, vagy felkeszul arra hogy minden ossze fog omlani es megprobal tulelni, vagy hagyja, hogy a lakossag visszaessen arra a szintre, ami meg termeszetes modon fenttarthato, persze mindezt a halalmanak atmentesevel. Sajnos jelenleg ugy nez ki, hogy nekik sincs hasznalhato otletuk arra, hogy ezt hogyan lehet meguszni, meg a bolygo szegenyebb lakossaganak felaldozasa aran sem. Vagy leall a novekedes vagy nagyon lelassul, vagy osszeomlik az egesz bolygo gazdasaga (es a jelenlegi populacio is). Persze lehet, hogy ez csak tobb szaz vagy ezer ev mulva jon ossze, ami igazabol senkit nem erint aki ma el. Az idealis megoldas persze a bolygon kivuli eroforrasok felhasznalasa lenne, de erre ma meg semmilyen hasznalhato es energiahatekony megoldas nincs.
Molnibalage
Inkább ezt nézzétek.

Ez már picit reálisabb képet fest arról, hogy mire képesek a "zöld" erõmûvek. Elsõ látásra is nyilvánaló, hogy azokra nem lehet alapozni. Van helyük a rendszerben, de nem lehet ezekkel stabil alaptermelést egyáltalán nemhogy gazdaságosan megavalósítani...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A nukleáris energiára szinte erõt sem pazarol és baromságokat is állít. Miért is kellene 100% nukleáris energia? Ja, meg kedves, hogy 50 évess BWR meg PWR-rel számol. Tóriumot kiagyja.

A szélnél meg szépen kinyög olyan baromságot, hogy jó EROEI. Aha. Az ára a széleenrgiának meg viccbõl kétszerese-háromszorosa az atomáramnak úgy, hogy kötelezõ átvétel van...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Azon felül a világ nem az USA-ból áll...

Az meg rohadtul vicces, hogy a széntermelésnél milyen vad becslésbe bocsátkozik...

És ha valaki nem csukott szemmel él a hiszékeny optimizmusban, annak a statisztikai adatokon kívül nem mond semmi újat.
Pluskast
Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi kis fél órás videót. Tanulságos és teljesen igaz!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

NEXUS6
Szerintem a titkos kormányok szántszándékkal építik a metropoliszokat, hogy ezzel hatalmas viharokat idézzenek elõ, ha földrengés van akkor meg mindenki az épületekben ragadjon és ezzel rengeteg ember halálát okozzák.

De az is lehet, hogy a terroristák, akik már jól tudják, hogy minmeghalunk, mera a Föld mint valami kis hangyát elpusztíccsa a zembert (igaz abból is sok van, meg a Föld nem pusztíccsa de az allegória, vagy mifaxom a lényeg), mer annyi bûne van az embernek, hogy... hogy csak na, szóval kúrva sok, Pl a 10 éves srácok is környezetszennyezõ zacskós, meg dobozos tejet isznak, pedig ihatnának akár üveges sört is, pláne csapoltat, de a kormány és a multik direkt olyan törvényeket hoznak, amivel csak rombolják a környezetet és magunkraharagíccsák a Gályát, és ehhez az ifjúság tudattyát használják fel, amit átalakítanak a médiák.

A reklámok is tele vannak rejtett üzenetekkel, pl amikor lácc egy mekireklámot ami azt mondja, hogy vegyél bigmekket, akkor a tudatosan terjesztett konteós elméletekkel azt hitetik el, hogy van valami extra rejtett üzenet, és amíg azt keresed benne, addig nem figyelsz a lényegre annyira koncentrálsz, és a vége az, hogy belopódzik a tudatotba az, hogy vegyél bigmekket, és ez a nagyátbaxás, amit senkise nem vesz észre!
<#merges2>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Mennyi pozitív ember!

De hogy a cikkhez is szóljak: csak nehogy az afrikai éhezõk kezébe kerüljön!
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

meg kell tanulni forgatni a 20 kilós kétkezes pallost, azzal a régiek egész tömegeket tudtak lekaszálni a kapával felfegyverkezett parasztokból
egy idõ után már úgysem marad senkinél sem lõszer! de egy jó kard érték
Az csöppet se zavarjon téged, hogy a mainstream médiában minden nap a globális felmelegedéssel riogatnak, így egy büdös szú nem igaz a commentedbõl, a lényeg, hogy ismét kisiránkozhatod magad valamin.
nem felejtettem el a fegyvereket, nyilvánvaló hogy meg kell védened magad. és mindegy mennyire tudsz felkészülni, annyival elõrébb leszel. megtartani még mindig egyszerûbb, mint megszerezni.

a nagy terület szerintem önmagában semmit nem ér, víz, fa meg rendes technológia nélkül akármekkora területed lehet. de a vizeket eddig pumpáltuk, a kivágott erdõk helyén majd gaz nõ búza helyett, technológiát meg se nem lesz honnan, se nem lesz mibõl.

Elolvastam és igazam lett. Az amit gondoltam. MÁr címébõl gondoltam hogy olyasmit közölnek újdonságként és döbbennek meg rajta amit monjuk már a hippik is ugattak 40 éve...
DE egyszerûen az a vérlázító hogy pl magyar médiában mégcsak szóba sem kerül. Egyáltalán. Mindig elviszi a falut az ár meg a termést az aszály de még csak meg sem említik a lehetséges okát. Egyszerüen úgy érzem hogy egy új középkor felé haladunk, szándékosan butitják a népeket tré mûsorokkal, és még csak nem is kíváncsi senki az okokra.
Most hiába készülünk mindenre fel, ezzel állami szinten kell foglalkozni,
már bocs a szó-játékért de nehogy már a Parasztoktól várjuk hogy a Királyok dolgát végezzék. B*zmeg.... mind meghalunk. Kataszrófa.
Sziasztok, még nem olvastam a cikket, de látatlanban is annyit mondanék: JÓ REGGELT!
"Én ilyenkor mindig felteszem magamban a "Hogy is volt az a Kiotói egyezmény?" kérdést."

És teljesen feleslegesen, mert ahhoz semmi köze.
a fegyvereket elfelejtetted?
az az igazság hogy ilyen felkészülést kevés ember tud megcsinálni, és a tömeg õket fogja támadni ha éhezik

tehát fegyverkezni kell, bár sok értelme ennek sincs, olyan nagy lesz az éhezõ tömeg

amúgy kínát, usa-t szerintem nem kell félteni, mert hatalmas területeik vannak, az marha sokat számít... ruszkikat se... délamerikát se... ausztráliát se... mi is marad? japán? õk átvészelnek mindent... áá megvan! marad Európa... szerintem itt lesz a legnagyobb gáz

Csatorna rendszert kell építeni.
Úgysem tudják hova tenni a pénzt, meg a gazdaságuk sem gyorsul már évi 10%-ot.
A vizet meg elvezethetik az Észak-nyugati sivatagokba (Kínához képest ÉNY) és ott is építhetnek városokat, hogy elférjenek otthon. :-)
Narxis
Ha a tömeg lázad akkor nincs hova menekülni.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

minden a legnagyobb rendben lesz. most még jön egy évtized, amikor a baj még csak az árakon fog látszani. drágább élet, drágább kaja, drágább biztosítások. 2020-tól lesz csak igazán vidám, amikor nagy számú ember éri el a tûrõképesség (aka éhhalál) határát. az, hogy mi a fajlett nyugaton nem fogunk tudni megújulóba fektetni mert a megtakarítást elviszi a drágulás... nos az lesz a legkisebb baja a bolygónak.

én továbbra is azt mondom mindegy mitõl van, érdemes készülni a legrosszabbra. tartalékok, szerszámok, valamennyi otthoni energia, valamennyi otthoni étel. esetleg minimál menekülõs csomag, bár ha innen a paradicsomból menekülnünk kell akkor már úgyis reszeltek. még akkor is, ha szerintem logikusan jóval szárazabb klíma várható nálunk (mint minden medencében). és nem azért mert holnap ránkdõl az ég, hanem mert sok mindent kell beszerezni addig, csak apránként lehet.

tudom, ez épp nem errõl szól, de pont ugyanezt a melegítést csinálja minden egyes erõmûvûnk 60+%-a is.

Én ilyenkor mindig felteszem magamban a "Hogy is volt az a Kiotói egyezmény?" kérdést. <#csodalk>
← ElőzőOldal 3 / 3