6
  • lordsithlord
    #6
    Jogos, nagyker árakkal számoltam, valóban, a végfelhasználói ár egy 700 dolcsis terméknél olyan 200ezer körül indul, ha 20%-os haszonkulcsot veszünk alapul a kiskernél.
  • narumon
    #5
    700 USD-s amerikai ár az nálunk kb 200-250e forint körül van.
  • lordsithlord
    #4
    Én most szembesültem azzal, hogy már diákok is keresik a megfizethető ultrabook-okat, mivel a tananyagok egyre nagyobb része kerül kiközlésre elektronikus formában, a netbook kijelzőjét kicsinek találják, ráadásul már vannak olyan ultrabook-ok, amiknek a súlya alig több, mint 1kg, mégis a kijelzőjül 15"-os, a core i5 proci elég teljesítménytr ad az alap feladatoknak (sőt, az új HD4500 GPU már játékokra is elég, bár persze csak korlátozottan).

    Szóval az Intel, ha tényleg el tudja érni a 700 dolláros árat (az nálunk olyan 170ezer forintos készüléket jelentene), akkor meg tudná valósítani az álmait és az ultrabook tényleg elterjedne.
  • Bannedusermail
    #3
    Ez csak egy féllábon álló kijelentés. Egy iparági üzletkötőnek pont akkora szüksége lehet egy könnyű laptopra, mint egy négy-öt beosztással feljebb lévő üzletembernek.
  • Cat #2
    Csak a cégek tudják megfizetni, illetve igazán az üzletembereknek van szükségük ezekre a kisméretű, jól hordozható, de mégis nagy teljesítményű eszközökre.
  • okosan gyerekek
    #1
    "Az Intel [...] ezeket az eszközöket az üzletembereknek ajánlja[...]"

    Az Intel úgy érti, szeretne jó sok lóvét kaszálni a mondvacsinált PC-jén.