280
-
nachtwey #40 Aztán ugyanolyan smooth a kezelése, mint Androidnak a Galaxy III-on vagy iOS-nak az iPad-on vagy egy ótvar recegős fos?
Mert ugye a hardver buzikat érdekli amit idehánytál, de a felhasználók 99,99%-a ezt pont leszarja. Inkább a barátnődet (vicceelek, nem hiszem, hogy lenne) vágják majd gerincre, míg te a csatlakozókat számolgatod.
Nem kell válaszolni. -
#39 Apple fanok figyelmébe ajánlanám a következő "apróságot":
ConCorde tab 9.7 IPS Plus
Specifikáció:
Kijelző 9.7” IPS LCD multi-touch kapacitív
Felbontás 1024 x 768 pixel, 4:3 képarány
Processzor RockChip RK 3066 Dual Core 1,6 GHz
Operációs rendszer Android™ 4.0.4
Rendszer memória (RAM) 1GB DDR3
Belső memória (ROM) 16GB
Külső memória Micro SDHC kártyával bővíthető 32GB-ig
WiFi 802.11 b/g/n
Bluetooth Van
3G Webstick támogatás Van
USB kapcsolat USB 2.0 OTG (2db)
TV kimenet HDMI 1080P
Hangszoró Stereo
Mikrofon Van
Fülhallgató Van
Első kamera Van - 2 MPixel
Hátsó kamera Van - 2 MPixel
Érzékelők G szenzor, fényérzékelő
És hogy miért is írtam ezt ide ki?
Állandóan az van hangoztatva, hogy az iPad nincs túlárazva. Eddig én is ezt hittem, ezt a terméket tegnap kaptam, hogy ki kell tenni a webshopba. És hogy mindez miért is fontos?
Összehasonlítottam egy iPAd-dal a specifikációt. Az almás terméknél gyengébb a proci, gyengébb a VGA, nincs bővítési lehetőség, ami a legmegdöbbentőbb, még olyan alap kimenetek sincsenek benne, mint egy HDMI! A fém ház már már nem ad egyediséget naki, ugyanis az ellenfél is alumínium házas, stabilan összerakott, nem recseg, nem karcolódik.
És ha már így levezettem a dolgot, tessék a kegyelemdöfés: az Apple iPad 3 alapára 150ezer forint, ezzel szemben a fent leírt készülék ára 80ezer környékén lesz (a készülék előre rendelhető MAGYARORSZÁGON, az ára 80ezer forint). Nemrég megkaptam, hogy hol a 2-3x-os szorzó az Apple és más gyártók termékei között? Hát tessék, itt van, szerény számításaim szerint egy majdnem 2x-es (ha pontosak akarunk lenni, 1,875-ös) szorzó van az Apple és a Concorde terméke között! Márpedig a Concorde gépe prociban és GPU-ban erősebb, bővíthető, van kivezetése, tehát kérdem én ismét, mirefel is van ez a különbség a két gép között...?
-
#38 Igaza van, mert minden cikk alatt ez van, ugyanazok a kommentelők szajkózzák ugyanazon hülyeségeiket hónapok (évek?) óta. Teljesen mindegy, hogy miről szól a cikk, a vége, hogy az Android userek homokosok, az iOS userek buzik, ergó akinek nincs ilyen eszköze, az egyelőre a heteró. -
bujtorgy #37 ez így nehezen lesz sikersztori... -
#36 Ejha micsoda következtetést vontál le ebből a pitiáner vitából!
-
nachtwey #35 Surface cikk alatt Android vs iOS.
Ez az ország szellemileg hulla, innen már nem lehet visszajönni... -
caius marius #34 Az androidos táblàkban pedig működik a blútusz.
:) -
M2 #33 ezeken én mindig akkorát röhögök, köszi!
Kellene az olimpián ilyen sportág, hogy fedett pályás fikázóbajnokság, Vers odaverne minden nációnak az tuti!
Kommentátor:
"A fikázó-versenyzők felsorakoztak a startvonalnál, Vers a hatos pályán melegít: rá-rá pillant egy tenyerébe rajzolt alma logóra. A bíró emeli a startpisztolyt! ÉS IGEN, a mi fiunk elé egy új iPad jut, hajrá Vers, könnyű dolgod lesz!..." -
#32 Akkuban ugyanolyanok (ugyanaddig bírják), kijelzőt illetően pedig ppi-ben szintén nincs nagy különbség, az iPad 2-nél ami még mindig kétszer annyiba kerül nála, sokkal jobb is (132 vs 216 ppi). Hardveresen és a legtöbb dologban pedig az új iPad-et is megfingatja a kis 200 dolláros N7. -
atomkrumpli #31 az Ivy Bridge verzió normál kiviteles billentyűvel lehetne best buy, de az ára miatt a pórnép csak képen látja majd, kár érte szívesen beneveznék egyre -
sanyicks #30 :DDDDD best buy, ezen jó nagyot röhögtem. Ezt így még a legelvetemültebb fan sem volt képes kimonda max annyit hogy nem rosszabb ár/értékben mint a többi. -
kvp #29 Egy webshop araibol nem erdemes levonni sok tanulsagot. Lehet, hogy meg ok sem tudjak az arakat, de biztosra akartak menni, hogy akarmennyi is lesz, ne bukhassanak rajta.
Egyebkent az egeszbol csak a pro valtozat az erdekes, az ugyanis valojaban egy ultabook, csak tablet hazban. Mindenesetre billentyuzetet azert adnak hozza, mivel az emberek varhatoan hasznalni is szeretnek a gepet es nem csak szorakozasra. -
#28 Az iPad abszolút bestbuy tablet piacon. Laptoknál már nem mondanám, de a tableteknél a legjobb ár/érték arányú. A Google Play webáruház a közelében nincs az App Store-nak. -
#27 Hogy ez mekkora bukás lesz ilyen áron...
Én nem értem se az MS-t, se a többi tablet gyártót. Túlárazzák a termékeket, aztán csodálkoznak, hogy kutya nem veszi. Milyen piackutatók dolgoznak ott? -
Sir Ny #26 Miért lenne drága az ipad kijelzõje? Nem hiszem, hogy lényegesen eltérne a kijelzõk ára. Ha ugyanannyival számolunk, akkor kétszer akkora méret kétszer akkora ár. -
Sir Ny #25 és az ipadben? -
sanyicks #24 nexusban 4 mag. Ja drága de attól még értelmetlen az ipad kijelzője. Ár/érték változik. -
sanyicks #23 nem árulják veszteséggel... meg lett mondva mi mennyi. 10 dollár nyereségük van a 8 gigáson, több a 16-oson. -
Sir Ny #22 Melyikben 2 melyikben 4? Nem egyértelmû.
Az akku és a kijelzõ meg igenis drága. És kétszer akkora kijelzõ igenis kétszer annyiba kerül. ( ez áll az akkura is ) -
sanyicks #21 Hát a nexus procija nem kicsit erősebb(2 mag helyett 4). Ház nincs benne a dologban, a fém nem kis elektronikai kütyük borítására való, az a műanyag. Képernyő megint csak értelmetlen az ipadban, ilyen felbontás e-penis növelésre jó ilyen kis képátmérővel, másra nem. -
Sir Ny #20 Izé. Elsõ ránézésre a ház, a képernyõ, az akkumlátor. Valószínûleg a processzor is. Úgy durva átlagban az összes alkatrésze fele akkora. -
asgh #19 A Nexus 7-et veszteséggel árulják, így az lenne csak az igazán vérciki, ha nem lenne ár/teljesítményben jobb az iPadnál. -
sanyicks #18 mi fele akkora miben? -
Sir Ny #17 fele akkora gép fele annyiért. Miért? -
Vers #16 a tudasahoz kepest abszolut nem draga, ezen rendes oprendszer fut, nem valami 1 het alatt osszedobott telefon os, es ezek nem kicsit jobbak mint pl a kvarcjatek ipad
nam meg magneziumbol van , ami nem olcso, a samsung majd biztos szamotokra is kihoz megfelelo aru win8-as tablat, igaz muanyagbol -
sanyicks #15 hogy ne lenne. Na jó idiótaságokban nem tud annyit, de hát az csak a fanoknak kell :) -
kakamatyi123 #14 >Hát ha tényleg ez lesz az áralkotás
Ez eleg valoszinu, sot ha nagyanyamnak fasza lenne, nagyapamnak hivnak:) -
#13 Hát ha tényleg ez lesz az áralkotás, akkor a Win8 tablet máris megbukott. És ezzel együtt bukhat szép nagyot az MS is, hiszen ezzel a tablet piacot bukja, az előjelek szerint a mobil piacon se fog aratni, a PC piacon pedig sokan nem rajonganak a Win8 METRO-jáért... -
sedward #12 Tartalomfogyasztásra ott a sok olcsó android tablet amin lehet mutogatni a családi fotókat és lehet játszani agyba-főbe.
Munkára asztali gép, esetleg komolyabb laptop, ha sokat utazunk.
De ez mire jó? Dolgozni nem, játszani nem, fotókat mutogatni és böngészni drága. És ha olyan bonyolultak és óriásiak a programok, és olyan nehézkes telepíteni rajta bármit mint a többi windowsos gépen, esetleg víruskeresőnek is kell mindig futnia, akkor ez egy biztos kudarc ennyi pénzért. -
#11 Hát egy Nexus 7 ár/érték arányban azért nem kicsit veri el.
De az igaz hogy az iPad még aránylag emberi áron van adva, pláne a többi termékük (pl iPhone) vicc áraihoz viszonyítva. -
#10 Hagyd már a hülyeséget. Az ipad árban egy igen versenyképes termék a konkurenciának se van nagyon olcsóbb készüléke (ami tudásban - szolgáltatásban azonos) -
ProgServ #9 400, max 500 dollár lenne a reális. Ha az RT verzió drágább lesz, akár be is zárhatják a részleget.
Ez most így hasraütésnek tűnhet, de ki venne drágábban egy olyan valamit mint az iPad, amire...azért ne felejtsük el, hogy alig lesznek szoftverek eleinte. -
asgh #8 Az apple pont úgy árazta be az iPad-ot, hogy a többiek se tudjanak nagyságrendileg alámenni árban. Az olcsó sikeres tabletek most is kompromisszumosak az iPad-hoz képest (pl. képernyő felbontás) és még így is csak veszteséggel tudják alacsonyan tartani az áraikat.
Az apple nyeresége legfőképp abból származik, hogy nagyon nagy tételben gyártat, így durva kedvezményekkel szerzi be az alkatrészeket.
Ettől függetlenül nem hinném, hogy ezek lesznek az MS tabletek árai. Szerintem csak egy kereskedő akarja idő előtt lehúzni a "nekem lett meg elsőnek" sznobokat. -
gombabácsi #7 biztos az ms azt hiszi hogy minél drágább lesz annál sikeresebb
apple is megjátszotta ezt végül is :) és a nép meg bekajálta -
#6 799 USD-ért aki le is húzhatják a klotyón annyit ki fog érte adni? -
Bannedusermail #5 A nem RT-s, az lehet drágább, mert az nem ARM processzoros kvarcjáték, hanem egy komoly hardver. Az első hírek szerint vesrenyképes ára lenne a cuccnak. Szerintem csak tesztelik a piacoz, hogy milyen árat kérhetnek el. -
ProgServ #4 119 000Ft egy iPad. Ennél olcsóbb kell legyen a cucc, vagy hatalmas bukta lesz a dologból. -
#3 Ott a pont. -
Cat #2 1000 dollár az 230ezer forint, de itthon annál is jóval több lesz a 27%-os ÁFA miatt. Ilyen áron egy tablet életképtelen, ennyiért jó ultrabookot kapni. -
Major #1 Én emlékszem az Edigital is 300E Ft-ért árazta be először a Iphone 4s-t, most meg 210E-nél stagnál.
Egyébként, más forrás meg mást mond:
"Sources cited by TheNextWeb say that the base price for a Surface tablet will be $599 — and the Intel-powered "Pro" version will start at $999."