280
  • sanyicks
    A CPU teszt grafikont se hagyjad ki(pedig direkt tetted mert abban nem az apple a jobb):
  • lordsithlord
    Szerintem amíg ez az egyszerű játék is akadozik az IOS-en, addig el kellene gondolkozni azon, hogy mivel érdemes tesztelni, ha már ez se megy akadás nélkül
  • skinnyman
    ", hogy egy gyengébb hardverrel szerelt"
    Jó hogy semmit nem fogsz fel abból amit írtam, (világosan leírtam, hogy a Tegra 3 procija több, mint kétszer erősbb az A5X-nél, erre belinkelsz egy GPU tesztet - brávó ) de így pedig olyan mintha a falnak beszélnék, csak annál is rosszabb, mert a fal legalább nem beszél vissza baromságokat, mint te. Bocsi, de több szót nem fogok rád fecsérelni, mert nyilvánvalóan olyan sötét vagy, hogy hozzád képest az alagútban a néger farka is neoncső.
  • narumon
    Red Alert mint tesztjáték? Ugye most csak viccelsz?
  • narumon
    Egen itt pont 2 tegrára optimalizált játékot néznek. (Ami vicces, hogy ezek a játékok más androidos tableteket is meghalnak amiben nem tegra van márpedig elég sok ilyen van - tiszta PC piac). Esetleg Infinity Blade-et is néztek volna (van az egyáltalán androidon?), vagy olyan játékot ami nem tegrára optimalizált (a játékok 98%-a). Ráadásul valamiért (nem is értem), nem egy 80e tablettel hasonlítják össze...
  • cateran
    Ize...azok a tesztek amiket en neztem, azok pont a tegrat hoztak ki jobbnak jatekokban, mig szintetikus tesztekben az a5x. Minden esetben hozzatettek, hogy a jatekok tegrara optimalizaltak (Riptide es Shadowgun voltak a tesztjatekok)ugyhogy nem 100%-ig ervenyesek az eredmenyek.

Szerintem a kulonbseg nem rettenetes nagy, bar letezo dolog. Szvsz mind2 lenyugozo.
  • lordsithlord
    Mi tesztelünk természetesen játékokra is, de nem találtunk méfg ilyen mértékű eltéréseket.

Mind iPad mind pedig Androidos készülékeknél tapasztaltunk akadozásokat a játékoknál (alapvetően a Red Alert az egyik tesztjátékunk), talán az Androidosoknál kicsit kevesebbet.
  • M2 #233
    Komoly bajok vannak nálad írott szövegek értelmezésével.
  • lordsithlord
    Ácsi, én azzal jöttem, hogy két ugyanazon kategóriába tartozó, egyazon technológiára épülő CPU-nál igenis számít az órajel!

Márpedig mind a Tegra3 mind pedig az A5X Cortex A7 technológiára épül, tehát igenis jogos a felvetés, hogy a Tegra órajele magasabb!
  • Sir Ny
    Értem én ,,a sznobok nem vesznek iphone-t" a felvilágosult és objektív nézõpont. Egy a jelszó, kettõs mérce?
  • narumon
    "Mert nem léteznek sznobok vagy becsapottak"

Dehogynem... Hohóóó még mennyi. Csak néha meglepődnél, hogy ezek honnan kerülnek ki. Ott a rengeteg olcsó kínai androidos tablettel becsapott. Rengeteg ilyen embert ismerek. Sőt a sznob is könnyen mászkálhat androidos telefonnal, szedett-vedett PC-vel, stb.
  • M2 #229
    De, csak a becsapottak hamar észhez térnek és korrigálnak, vagy azonnal (visszaviszik) vagy a következő vásárláskor.

A sznobok száma elenyésző és megoszlik, sok sznob például a "legyél különleges" hite miatt elvből nem vesz például iPhone-t, ami már mindenkinek van.
  • lordsithlord
    Ez jogos.

Nekem viszont nem szegmensekben, hanem vásárlói igényekben kell gondolkoznom. A kettő besorolási rendszere egészen más, ezt ne feledd!
  • narumon
    "Miért, szerinted melyik a gyorsabb?"

Remélem csak ironikus kérdés volt... ha már sg-t olvasol néha...
  • narumon
    Hát pont ezt írtam én is, hogy nézd meg játékok esetén miket írnak. Játékot nem teszteltek egy hardvernél??
  • narumon
  • narumon
    "Egy 1 magos CPU-t összehasonlítottál egy 2-4 magossal, ami ráadásul még HT-s is...? Ez most komoly volt?"

Nem! Te jöttél azzal, hogy bármit is számít a Mhz, Ghz. De legalább most elismerted hogy nem. A magok száma sem számít semmit, tudsz mondani te is 1 magos 1.6Ghz CPU-t ami megeszi reggelire a 2 magas 1.6Ghz Atom CPU-t. Egyszerűen a magok száma és a működési frekvencia köszönő viszonyban sincs a sebességgel.

"Természetesen ha egy gép sebességét nézed, akkor ott számít még a memória típusától kiindulva még jópár tényező. De ha a két procit hasonlítod csak össze, akkor a Tegra 3 jobb, mint az A5X."

Én soha nem a Tegra3 - A5X CPU-t hasonlítottam össze, hanem a Tegra3 - A5X SOC-et. És nem én mondom, hogy gyorsabb hanem a tesztek. Vagy még mindig lusta voltál megnézni?
    Tessék:
    "In terms of raw CPU power, an ASUS Transformer Prime and Galaxy Tab 10.1 powered by a Tegra 3 fared better in GeekBench tests than both the iPad 2 and new iPad." - gondolom tudsz angolul, de ha nem szívesen lefordítom!
    és GPU
    "In the off-screen tests, the A5X produced 15,412 frames at a rate of 138 FPS, compared to 10,143 frames at 90 FPS for the iPad 2. As you may expect, the A5X trounced the Tegra 3"
  • Sir Ny
    Ne sértõdj meg, de nem vagy jó szakember. Ez abból is látod hogy nem hiszel a ipad fennhatóságában. Bizony.
  • M2 #222
    vicces gyerek vagy te... :-)
  • Sir Ny
    ,,- Nagyon nem engedheti meg a pénztárcája egy cucc megvásárlását, ezért hamar meggyőzi magát, hogy az nem is jó dolog. Persze a sok millió elégedett vásárló megindoklásához gyárt valamilyen összeesküvés elméletet (sznobok, becsapottak, szugeráltak, agyhalottak), amit az ő agya fel tud dolgozni."

Mert nem léteznek sznobok vagy becsapottak
  • M2 #220
    Ne vedd sértésnek (mert nem áll szándékomban), csak őszintén mondom, hogy messze vagy a jó szakembertől, de még a szakembertől is. Csak egy tudásbázist látok, amire lehet alapozni és később valamikor igazán szakértő lehetsz.

Ami hiányzik: rendszerekben és viszonylatokban gondolkodás.

Egy jó szakember számára például az a téma, hogy melyik tablet a legjobb egyszerűen értelmetlen. Abban a tablet szegmensben, amit az Apple teremtett, ott az iPad a legjobb. Akinek bármi olyan igénye van, ami az iPadeket kizárja, számára máris a legrosszabb tablet és keresgélhet az Androidos táblák között.
  • Sir Ny
    Ha két processzorról pusztán ennyit tudunk, akkor a józan ész és a valószínûségszámítás szabályai szerint valószínûleg gyorsabb a nagyobb órajelû.

Ha nem értesz hozzá minek ugatol? Két processzor közül te csak annyit vagy képes megállapítani hogy az a gyorsabb amit a netes újságírás kihoz ( esetleg ha egyazon gyártó, akkor a drágább gyorsabb )
  • Sir Ny
    ,,- Hihetetlen, hogy az interneten évről-évre előkerülnek olyan hülyék, akik szerint két processzor közül az a gyorsabb, amelyik magasabb órajelen ketyeg. Rájuk kell hagyni, igen, persze Pistike. "

Miért, szerinted melyik a gyorsabb?
  • narumon
    Hát igazad van csak néha nagyon ráérek és felbaszom magam a hülyeségeken ezért szoktam ennyit belepofázni :)
  • lordsithlord
    Aha, és arról hallottál már, hogy ezek a tesztprogik nem teljesen megbízhatóak? Szépen számolnak, de arról semmit nem mondanak meg, hogy valós használatnál melyik a gyorsabb...

Éppen ezért írtam, hogy mikor mi tesztelünk, a tesztprogram adatai csak az egyik adata a kiértékeléseinknek.
  • lordsithlord
    Lehet ironizálni, közel 12 éve foglalkozom informatikával, közel 2 éve táblák tesztelésével és közel fél éve árusítom is őket.

Egyébként érdekes dolog diskurzust folytatni egy sírból kikelt élőhalottal, Jobs úr
  • M2 #214
    Ezt egy pillanatig sem hiszem el, mert én meg Steve Jobs vagyok civilben, ja és Bill Gates fia!
  • M2 #213
    "a Tegra 3 jobb, mint az A5X."

És ez szerinted kit érdekel, már rajtad kívül persze?
  • lordsithlord
    Aha, csak csendben megjegyezném, ezt egy olyanról mondod, aki táblákat tesztel és árusít és a szakmabeliek szerint ért is hozzá
  • lordsithlord
    Már bocs, de ez elég durva hasonlat volt...

Egy 1 magos CPU-t összehasonlítottál egy 2-4 magossal, ami ráadásul még HT-s is...? Ez most komoly volt?

Tök más technológia, egészen más működés, olyan, mintha egy 2 ütemű Trabi motorját egy vadiúj Mercedes motorhoz hasonlítanád

Azért a Tegra3 és az A5X nem ilyen hasonlat. alapvetően ugyanúgy mindkettő a Cortex A7 rendszerére épül, tehát körülbelül egy súlycsoport. Itt pontosan emiatt már igenis számít az órajel.

Természetesen ha egy gép sebességét nézed, akkor ott számít még a memória típusától kiindulva még jópár tényező. De ha a két procit hasonlítod csak össze, akkor a Tegra 3 jobb, mint az A5X.
  • M2 #210
    Amúgy meg itt a reklám fent:
    "Tablet PC-k
    Már 23 140 Ft-tól!"

Azt kell megvenni, kész! :-)
  • M2 #209
    Kikkel nem érdemes egy szónál többet sem vitázni:

- Hihetetlen, hogy az interneten évről-évre előkerülnek olyan hülyék, akik szerint két processzor közül az a gyorsabb, amelyik magasabb órajelen ketyeg. Rájuk kell hagyni, igen, persze Pistike.

- Olyan idióta igényei vannak, ami totálisan nem illik egy adott eszközhöz, ezért szidja és várja az Ő számára egy darabban legyártott csodamasinát, ja és természetesen nagyon olcsón.

- Nagyon nem engedheti meg a pénztárcája egy cucc megvásárlását, ezért hamar meggyőzi magát, hogy az nem is jó dolog. Persze a sok millió elégedett vásárló megindoklásához gyárt valamilyen összeesküvés elméletet (sznobok, becsapottak, szugeráltak, agyhalottak), amit az ő agya fel tud dolgozni.

Azért nem érdemes ezekkel vitázni, mert az agyukban vannak rosszul állítódva dolgok, amin a külső valós tények nem tudnak változtatni, pláne nem egy másik fórumozó pár leírt mondata.
  • sanyicks
    képzelem azokat a laggolásokat mennyire valóságosak lehetnek. De hát sokan valóságosnak élik meg azt amit szeretnének hinni.
    És tudod nem kell szifon ahhoz hogy tudjam mi sima és mi nem. Repszimeztem régebben, és ott sokat számított hogy 60 vagy 40 fps, és érezhető is volt. Igaz egy menü mozgás meg az egy kategória, mert egy menünél ez semmit sem számít, legalább is normális embernek.
    Egyébként fogtam a kezembe szifont, nyomogattam is. De nem tudott úgy magába szippantani hogy lássam ezeket a dolgokat más telefonokon, os-eken :)
    Asztali winen látom, mert az ott is van köszönhetően a szar cpu és memória és lemezkezelésének.
  • narumon
    Másold már be hol rugóztam azon, hogy feleslegesen erős hardver. Megint te próbálasz emberek szájába olyat adni amit nem mondtak.
  • narumon
    Szerencsés vagy, (vagy nem fogtál még iphonet a kezedbe). SGSIII símán lagol még a telefonkönyvnél is. Örömmel megáll néha gondolkodni. Vagy csak haveré szar típus nem tudom. Olcsóbbak közül meg sokszor írtam már ZTE csak nyög, nyöszörög, minden baja van, viccnek is rossz nemhogy telefonnak, ellenben legalább olcsó.
  • sanyicks
    Amúgy milyen érdekes, hogy a galaxy S3-nál meg azon rugóztok ti apple fanboyok, hogy feleslegesen erős hardver... Aztán ipadnál meg azon hogy úgy vélitek hogy a többi gyengébb (kétes információk alapján).
  • sanyicks
    Nem valamennyi gpu-t hanem azt használja. Gyúrnak rá. Mondom az anandtechnél mindig az a gyorsabb aki többet fizet, évek óta(pc szinten is).
    Nem laggol az android, legalább is nekem nem sikerül laggoltatni, még egy legalja telefonon sem ha csak nem indítok egy olyan programot aminek a gépigénye 2x akkora...
  • narumon
    Az, hogy használ valamennyi GPU-t az egy dolog. Ha meg nagyon azt használná akkor miért nem GPU-ra gyúrnak rá ők is? Akkor lehet hogy nem lagolna annyira a rendszer.
    És akkor kinek lehet hinni? Akkor ezt mindenkire rá lehet fogni. Minden esetre én évek óta anandtechet szoktam ilyenkor nézni PC szinten is, eddig nem csalódtam bennük szóval maradok náluk :)
  • sanyicks
    "Azonkívül az iOS mint oprendszer a képernyő smoothságához GPU powert használ és nem CPU powert mint az android. A konklúzió pl ez sok oldalon:"

mit is mondták a tájékozatlanságról?
    Androidban 4.0 óta alapértelmezett a gpu-s rajzolás, de 3-ban is volt, csak alapon kikapcsolva, gyártó engedélyezhette ha akarta...
    And anandtechből meg ne vonj le túl sok következtetés, náluk mindig az a jobb aki többet fizet :)
  • narumon
    Hűha még jó, hogy egy gyengébb hardverrel szerelt, kisebb képernyővel rendelkező, negyedannyi pixelt mozgató eszköz hozza ugyanazt a szintet mint egy ipad3. Azért szerintem nem erre kéne büszkének lenni, mert ez nem technikai bravúr hanem inkább analfabétizmus.