12
 • AgentKis
  #12
  Én akkor sem vennék, de gyakrabban mennék koncertre. Az alkotót és az előadót szívesen támogatom, de a kiadót és a mögötte álló léhűtő jogászapparátust, másolásvédelmi eljárásokon agyaló idiótákat akkor sem, ha megengedhetem magamnak. Előbb húznám le a klozeton a pénzt... (a szellemi tulajdon védelme leginkább azokra vonatkozik jelenleg akik először megvették az adott szellemi terméket és qrvasokat kaszálnak vele, nem azokra akik kitalálták, megalkották. A "termelők" helyett a "kufároknak" dolgozik a törvény! Ezzel van a baj.)
  Régen kellett a kiadó, hogy a zene és a reklámja eljuthasson mindenfelé (ezt egy kezdő zenész nem tudta megfizetni) ma már erre jó a net, meg a letöltés. (régen sem basztattak, ha felveszed magnóra a rádióban letolt zenéket!)
 • caius marius
  #11
  Egy darabig azt hittem én is, hogy ez elég lenne. De nem. Látom, hogy sokaknak már kajálni is alig van és még mindig csak bólogatnak. Fel nem emelné a hangját semmiért...
 • Merces
  #10
  ..úgy, hogy elveszed tőlük a napi betevőt,az embertömeg mindig a kisebb ellenálás irányába mozog........
 • FoodLFG
  #9
  Sehogy. Ez nem Disney mese, hogy majd a végén minden jóra fordul és mindig van egy tiszta út, amit ha követünk, akkor eljő a boldogság és a világbéke.

  Próbálkozni persze kell. A birkák egy része talán van annyira nyitott, hogy elkezdjen gondolkodni dolgokról. A legtöbb viszont ott fog megrohadni a TV és az egyéb tömeg médiák előtt.

  Pénzzel talán lehetne mit kezdeni, de akinek pénze van, az a mostani rendszer fenntartásában érdekelt. Szóval ebből sem lesz semmi.

  A legjobb út annak tűnik, hogy a különböző kalózmozgalmak mögé állunk és azokat támogatjuk. Talán azok 10 év múlva fordítanak majd a kockán, de az sem biztos.
 • caius marius
  #8
  Ebben tökéletesen egyetértünk, de mit tehetünk mi?
  Bárhova is nézek csak közönyt és értetlenséget látok. A közösségi oldalakat lehetne használni, de akárhányszor próbáltam, nem sikerült a fent említett okok miatt.
  Vajon, hogyan lehetne felrázni a droidokat?
 • nlght
  #7
  ezek csak élősködők és azért élősködnek, mert a rendszert megalkotók fizetik őket és a politikusokat kampánypénzeken keresztül, hogy megmaradjon a rendszer így ahogy van igazságtalanul...

  akkor lesz változás, ha nem engedik meg, hogy dollármilliókkal támogassanak kampányokat, hogy aztán a megválasztásuk esetén bábként irányítsák a megélhetési hazudozókat
 • nlght
  #6
  ha 3000 dollár fölött keresnék én is több legális cuccot vennék, nem olyan bonyolult dolog ez... talán nem a legfejlettebb országok béreihez kellene társítani az árakat világszinten
 • mr9
  #5
  az az 50ezer nem-e átment a másik 50hez, hogy ugyanmá hadd koppantsam le
  ja ez nincs benne a logokban...
 • gforce9
  #4
  "Ez igen figyelemre méltó adat, a gond csak az, hogy a szervezet más eredményt nem tud felmutatni." Igen ez itt a legfőbb gond. Azt nem tudják valahogy sehogysem bizonyítani, hogy ennek hatására a legális letöltés nőtt. Akkormeg miafene értelme van az egésznek? Még látszatértelme sincs, csak pénzkidobás az egész még a jogvédőknek is ez a rendszer.
 • Reparamorf
  #3
  -És vajon mennyivel csökkent a nettezők száma?
  Mert mi a fenének kell a nagy sávszélesség (van, egy-két kivétel) ha nem lehet fel és letölteni? -A facebookon idétlenkedjek, vagy olvasgassam, hogy VV-Senki éppen mit csinált, a kutyát nem érdekli... Sok reklámot a TV-ben is láthatok.
  Ott sajnos nem tudom "kilőni"
  És teljesen egyetértek "caius marcus és AranyKéz hozzászólásával.
 • caius marius
  #2
  Én nem töltök le filmeket, de ezekkel a tetves "jogvédő" tolvaj bandákkal már nagyon tele van a tököm.
  Minimum hetente olvasom, hogy hogyan basszák az anyjukat.
  Kötelet nekik az emberiség elleni bűneik miatt!
 • AranyKéz
  #1
  Sőt, az illegális letöltések száma egészen pontosan 0 lenne ha minden egyes lakostól megvonnák az internetezés lehetőségét!