17
-
#17 Hát mint írtam aki gyűjt annak jó lehet. Én csak FLAC-ot gyűjtök az van a NAS-on. Film az nálam letölt/megnéz/töröl ciklusban van. Az asztalimban van optikai meghajtó kettő is, de szerintem van, hogy hónapokig nincsenek még csak kinyitva sem. -
puntocsento #16 vagy egy másik példa. a hálóba lévő tv tudja a PVR funkciót. most akarok venni hozzá egy kisebb vinyót, 2.5"mert ahoz nem kell külön áram, és a tv kikapcsolásánál az is kikapcsol (kb. 50gb eléglenne). néha felvennék a tv-ből az F1-et, MOTO GP-t, ha enm vagyok ithon, vagy ha pl. csöngetnek meg tudjam addig állítani az élő adást. namár most 2db 25GB-os blu-ray lemez (ami ugye 50gb) 400-500ft. mennyibe is kerűl egy ekkora 2.5" vigyó? de pl. a 4db blu-ray ami 100gb 800-1000ft. és egy 100gb 2.5" HDD???! -
puntocsento #15 nekem is van HTPC több mint félmillióba van. abban is van pár terra HDD több éve csak HD filmeket nézek főleg blu-ray. csak 100blu-ray elfoglal 2.5 terrát. és annál jóval több van. -
#14 Hát egen. Nekem arra van DVD lejátszóm :)
Igaz, hogy DVD-m meg már nem nagyon :D :D -
Szefmester #13 hát igen.. a régen begyűjtött cuccokat ha nem akarom visszamásolni vinyóra, vagy a régi eredeti lemezeket DVD-ket frizbinek használni csupán, akkor kell az optikai meghatjó! Nekem a házimozi rendszerem az maga a gépem... oda meg szokás a meghajtó. -
#12 Nekem is furcsa, hogy valaki még optikai írókkal szarakodik, de hát a gyűjtőszenvedély nagy úr :) -
cateran #11 Helykihasznalas..1 2,5`-es 1 teras hdd toredek helyet foglal el fizikailag, a hozzaferes az adatokhoz millioszor gyorsabb es egyszerubb, csakugy mint a modositasuk.Amugy hdd-k sem nagyon szoktak ugy tonkremenni, hogy "na, mostantol 0 hozzaferes az egeszhez" (ment mar tonre hdd-m, de eddig mindig el tudtam menteni az adatok nagyreszet mielott total bekrepalt volna)
Nem hasznalok optikai meghajtot mar evek ota. Lassu, nehezkes, egyszeruen out-of-date minden szempontbol. -
puntocsento #10 egy pioneer blu-ray íro 25e ft. egy blu-ray írható lemez 200ft-tól kezdődik, és az se rossz minőség. és arra azért 25giga ráfér. -
puntocsento #9 sanyicks: hidd el sok embernek. nekem 6terra van és kevés. sak a családi, képek, full hd videók rengeteg helyet foglalnak. 1. eleve nem is olcsó már a vinyó, 2. öcsémnek 13 vinyója van. abból már 5 elromlott, fontos adatokkal. ha több száz lemezből 1-2 tönkremegy, a többin megmaradnak az adatok. 3. nem mindegy hogy egyszerre 45ft-ot ad ki az ember vagy 20-30e ft-ot. -
senki687 #8 Rendszer telepítéséhez azért nem hátrány az optikai meghajtó... Bár pendrive-al többnyire helyettesíthető, de nem minden esetben működik ez olyan simán, mint optikai meghajtóval. A blu-ray író még most sem elterjedt. Bár lehet, hogy nem is lesz az. Általában 20-90 ezer között mozog. Főleg ha elterjednek az SSD-k, adattárolásra a blu-ray még alkalmas lehet. Korai még temetni az optikai meghajtókat. -
sad1976 #7 most miért is nem vagyok ezen meglepődve? -
Szefmester #6 Kb.. ha nem kartelleztek volna akkor mennyibe kerülhetett volna a lightscribeos íróm? 7000 helyett 6000? ha még 20 lett volna 7 helyett.. de ez a minimális ár már egyik másik bolt között is észlelhető... -
cateran #5 CD- es DVD-irok....orly? Evekkel, ehh evtizeddel ezelott hugye-szare voltak... -
sanyicks #4 és? kinek kell ma már optikai meghajtó? -
senki687 #3 Ha megbüntetik őket, akkor ismét drágábban vehetjük az optikai meghajtókat, hiszen a kollektív büntetés miatt kollektíven, immár kartelezés gyanúja nélkül emelhetik fel az árakat. -
szabolacika #2 "Amennyiben történt egyeztetés, úgy a felhasználók gyakorlatilag semmilyen kártérítést sem kaphatnak."
ebből kitalálhatod mennyit kaphatnak a vásárlók :) -
#1 "hogy fizessék be büntetésként éves forgalmuk 10 százalékát." És azt szétosztják azok között, akik tudnak DVD-írós számlát felmutatni?