13
  • bull sith
    #13
    Nem válasz akart lenni, csak sima komment.
  • bull sith
    #12
    Persze ez nem sért személyiségi jogokat. És egyik nagynevű oldal sem, ami a szokásaidat elemzi, gyűjti, haszonszerzés céljából. Na de a fájlcserélő "vezetőjét" EZÉRT viszik bíróságra(többek között). Különbség talán, hogy ott ezzel jobban tisztában voltak a felhasználók - mert ugye a jóhiszemű, egyszeri konyhaasszony ritkán téved oda. Kíváncsi lennék mi lenne ha az egyik ilyen KÉK-oldal azzal a nyitóoldallal kezdene, hogy "önnek nincsenek privát üzenetei, fotói, hozzászólásai, minden a MIÉNK. Nem kérdeztük, elvesszük. Asszimiláljuk magukat!"
    Lehet ez csak az én paranoiám, hogy tényleg egyre közelebb vagyunk a Különvéleményhez. Globális profil mindenkiről, bárhová téved követjük, sőt lajkolhatja is közben.


    'U.i.: Bármi - amit posztol, fényképez, megoszt - felhasználható ön ellen a bíróságon! Jogában áll kiloggolni!
  • AgentKis
    #11
    Ezt a hozzászólást angolra fordítottam a google fordítóval, majd vissza magyarra. Ebből vajon mit tud kiszedni a szoftver?

    Ez a megjegyzés fordítják angolra google fordító, majd vissza magyarra. Azt teszi, amit tud kijutni a szoftvert?

    Tanulságos...
  • endrev
    #10
    Ja vagy úgy... :X
  • llax
    #9
    Nem kézírásról van szó...
  • endrev
    #8
    Nem hiszem, hogy ma, amikor sokan havonta egyszer írnak kézzel, ez tényleg pontos eredményt nyújthatna. Ezzel az erővel a festészeti stílusunkból, esetleg a hegedűjátékunkból is fejtegethetnének.
  • llax
    #7
    Az ilyen elemzésekben a szavaknak önállóan nincs sok jelentőségük... Még a teljes szöveg konkrét jelentése is csak másodlagos.
    Pl. egy sablonosan megírt fenyegető üzenetet ilyen módszerekkel személyhez kötni nem lehet.

    Nem ez az első, szöveget elemző módszer. Ebben csak a megközelítés és a várt eredmény újdonság.

    Minden, személyt ill. személyiséget azonosítani próbáló algoritmus a teljes szöveggel dolgozik. Megpróbálja kizárni az idézéseket és minden egyéb idegen eredetű szöveget. Vizsgálja a szöveg tagolását, szósorrendet, a szlengek, szinonimák, írásjelek és szmájlik használatát stb., a megnyilvánulás előzményeit, de még a környezetet is ahová az írását szánta. A legkülönfélébb statisztikai módszerek használatával próbálja elkülöníteni a visszatérő jellemzőket az egyszeri eltérésektől.

    Az így összeállított kép az azonosításban messze elmarad egy ujjlenyomattól vagy DNS mintától, de felér egy fantomképpel... Az, hogy mennyire részletes ez a fantomkép, a nyelvtől nagyban is függ.
    Egy ilyen algoritmust a magyar nyelvre adaptálva igazi "közelkép" is készíthető lenne az egyénről a nyelv sajátosságai miatt. Kb. olyan szinten kell ezt elképzelni, hogy képes lehet összekapcsolni egy szakdolgozatot (no nem másoltat) és egy hosszabbra sikeredett szitkozódó blogbejegyzést vagy fórum hozzászólást...
  • wraithLord
    #6
    "Chris Summer ugyanakkor egyáltalán nem örülne annak, ha a technológiát a lehetséges bűnözők felkutatására használnák fel."

    De más értelme mi van? Másért miért kéne könnyen azonosítani az internetezőket? Persze lehet, hogy van ilyen, igazából nem gondolkoztam rajta... :)
  • alien47
    #5
    Akkor mit fog csinálni, ha leírom:
    Allah, bomba, világvége, halál, menj a francba, nyúlbéla, köcsög szavakat. Innentől kezdve én pszichopata vagyok és jön John Anderton (Különvélemény főhőse) és elvisznek egy tárolórekeszbe vagy egyből lelőnek?

    Ez is arra jó, hogy elköltsenek a költségvetésből pár milliót. Helyette inkább a kiirtott esőerdőket telepítenék újra vagy a kihalóban lévő állatfajokat mentenék meg.

    De nem az nem fontos. Az emberek megfigyelése, profilozása fontosabb....
  • AgentKis
    #4
    És ha kimutatják a személyiség zavart, meg megtudják, hogy a pistike 6 névvel írogat a twitteren akkor mi történik? Felakasztják?
  • nlght
    #3
    megint milliárdok mennek el valamire, hogy pár évig megéljen egy két kutató és aztán az eredmény megjelenjen a "brit tudósok" rovatban...

    egyébként meg a társadalom jelentős része pszichopata:
    autós kísérlet: 6% pszichopata gyilkos
  • mousee
    #2
    Bakker, ez a cucc versnél végtelen ciklusra futva megenne minden számítási kapacitást :)
  • mrzed001
    #1
    Hmmm, ugyan hogy fogja felismerni a szoftver mondjuk az iróniát, filmes és egyébb hivatkozásokat, szlenget ?
    Vagy pölö idiótának sorolja be aki idézi a háme vízbű veszi ki a zoxigént
    Szóval nagytesó, én ebben nem látok akkora rációt.