739

• Aquir
    És a bicikli az autókkal zsúfolt városban nem gyorsabb?
  • Pretorian
    Ha ennyi ideje kint élsz nyilván tisztában vagy a dolgokkal, ezt igazából csak jó tanácsként írtam le azoknak, akik nincsenek
  • G_ArchAngel #177
    5 eve elek itt es meg mas informaciojara sem volt szuksegem, hogy a magyar fogorvosomon kivul barkit engedjek a szamba nyulni.
    Mindemellett angol ismeroseimet is hordom haza a dokimhoz.
  • Pretorian
    Jó hát persze, amikor helyreálltam anyagilag, én is töltöttem az oyster cardra gempát rendesen. Tök szívesen fizetek a szolgáltatásért, ha van miből.
    Csak hát nem egyszer mentem le Frognaltól egészen South Kensingtonig melózni + vissza. Az oda-vissza egy jó 20 kilométeres túra gyalog.
    Aztán amikor minden nap egy darab szarként esel be az ágyba egy-egy ilyen túra + a műszak után, akkor megpördül a fejedben, hogy esetleg megpróbálkozol a blicceléssel.

Amúgy tényleg magasabb színvonalat képviselnek az ottani szolgáltatások, és nem csak a tömegközlekedésben.
    Hanem a dentális egészségügy területén is.

Viccet félretéve: a british dental care világszerte hírhedt, és rohadt drága. Legyen bármilyen fogászati problémád, gyere inkább haza, és itt kalapáltasd ki. Itt megcsinálják normálisan + az ottani árak töredékéért. Még a repjeggyel együtt is sokkal jobban jössz ki a végén anyagilag, mintha ott csináltatnád meg.
  • Masakari
    Itt ha őszinte akarok lenni 2szer láttam a fél év alatt ellenőröket,de akkor is a megállóban beszélgettek:) Pedig a villamost napi szinten használom többször is. Itt sem vészes az ára,63 euró 3 hónapra úgy hogy a holland területen ha jól tudom a DeLijn csinálja a tömegközlekedést és ha ilyen bérleted van az bármelyik városban jó(ami ennyi pénzért nagyon jó).

Itt minden bolt zár 6kor...kivéve az ilyen kis garázs bolt szerűségek amik nem olcsók,szóval mi is megvesszük előre ami kell azt utána meg max átmegyünk 1 pubba.Viszont a belga sörök igaz hogy nem olcsók de cserébe finomak meg erősebbek:) Rövidezni nem nagyon szoktunk mert mire odáig jutnánk ezek már kész vannak mint a házi feladat és csak totál kiütnék magukat.Párszor már sokkoltam őket az ivás mennyiségemmel,pedig otthon 1 elég gyenge ivónak számítok -.- szóval általában én/mi vagyunk a haza szállító szolgálat.
  • G_ArchAngel #174
    Tegnap elromlott az elso ajto az egyik buszon (Bus 82 - Victoria-North Finchley), a sofor mindenkinek integetett, hogy a hatso ajton kell felszallni. Mindenki szepen eloresetalt felszallas utan es touch-olt.
    Itt termeszetes, hogy egy szolgaltatasert fizetnek. Ezert is elviselheto a buszok minosege.
  • Pretorian
    Londonban nehezebb kijátszani a rendszert, ha tömegközlekedésről van szó.
    Amikor meg voltam szorulva, gyalogoltam elég szép távolságokat a városban.
    Tubera belógni esélytelen.
    A coachon még meg lehet játszani azt hogy veszel 1 jegyet, amit felhasználsz, majd legközelebb amikor szállsz fel a buszra letakarod a dátumot, és úgy mutatod meg a sofőrnek. 5-ből négyszer bejön.
    Csak hát ha nagy távolságokat kell utaznod, még a metró is döcögős, nemhogy a busz. Mégiscsak háromszor akkora a város, mint Budapest.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönjük szépen.
  • ressy14
    a munkalehetőségek milyenek arrafele?
  • plas
    Mi parommal Luxembourgban elunk. Hazibuli itt is felejtos este 10-11 ora utan, kulonben johet a rendorseg. Itt olyankor is kihivjak a yardot, ha vasarnap d.e. fuvet vagsz benzines nyiroval... Szorakozohelyek ugyan vannak, de nem sok. Kb 10-20 lehet a fovarosban olyan amit annak lehet nevezni. A kisebb varosokban egyaltalan nincsenek. Mondjuk Luxembourg nem rendelkezik azzal az igazi nyuzsgo fovaros jelleggel. Mint egy megeszekhely hetvegen kb olyan. Nem egy Ibiza:)) Az osszlakossag is cca 512e fo.
    Az arakrol: a kaja nem sokkal dragabb mint otthon, kb u.a., ha valaki igazan olcson szeretne vasarolni az atjar a franciakhoz, vagy a nemetekhez. Mindket hatar olyan 30km.
    Minimalber 1500EUR netto. Az alberlet amiben lakunk 1050EUR, plusz 400rezsi. Kocsi biztositas 1700/ev. A lakasok ara a varosban olyan 300e-tol indul de ennyiert egy lepukkant 60-70nm kapsz. Ha jol tudom az ingatlan atlagar az orszagban olyan 6e EUR/nm2, de van kornyek -mint otthon a 12ker.- ott 11-12e is lehet a nm2 ar.
    Amugy szeretunk itt elni, teljesen nyugodt elheto orszag. Tele kulfoldivel, leginkabb portugalokkal, akik sokkal kozvetlenebbek mint a nemetek vagy a belgak. De veluk sincs kulonosebb problema csak kevesbe nyitottak.
    A nyelv: nemet- francia - angol. Ebben a sorrendben es van meg a luxembourgi is. Kicsit nemet-francia keverek. Erdekes, hogy ha valaki itt 3 nyelvet beszel az meg nem nagy etwas, bar nemettel es franciaval el lehet boldogulni. Kollegam 7 nyelven nyomja es valt egyikrol masikra mindenfele fennakadas nelkul. A szupermarketben is az eladok mellett kis zaszlok jelzik, hany nyelven beszel, soknal nem ritka a 4-5 zaszlocska.
    Munkalehetosegek leginkabb penzugyi teruleten vannak. Roviden ennyi, ha mar ilyen sokan leirtatok a torteneteteket, gondoltam en is megosztom a sajatom.
  • Steel
    Ellenőrök itt is nagyon ritkák, de épp ezért képesek néha olyan pillanatban előbukkanni, hogy nagyobb a meglepetés mint a karácsonyfa alatt. Volt, hogy kétszer találkoztam 4 hónap alatt ellenőrrel, egyik alkalom az szombat este 10 fele volt, épp buliba mentünk, villamoson söröztünk (ez is normális amúgy Németben, de csak este nézik el, amikor mindenki bulizni megy, nappal azért nem lehet csak úgy villamoson sörözni). Szóval, mondom ez normális?? :) Igen, ez előfordulhat, mondták a németek. Tehát érdemes itt inkább bérletet venni. Van egy olyan lehetőség, hogy Semesterticket. 135 eur, és az összes járatra érvényes, plusz S-Bahn-ra is (itteni HÉV). Tehát negyven-ezer forintért 6 hónapra meg van oldva a közlekedés.

Visszatérve a piára, az viszont hiányzott eleinte, hogy 10 óra után már nem lehet alkoholt venni. Amúgy asszem ezt pár éve vezették be Baden-Württemberg-ben. Olyan, hogy este lemegyünk 11-kor a tesco-ba még utánpótlásért, itt ismeretlen fogalom sajnos. Meg 10-kor leskésőbb minden bezár, csak a döneresek meg gyorséttermek vannak éjjel nyitva. Náluk lehet kajálni, iszogatni meg csak klubban vagy pub-ban. A sörök itt amúgy egész baráti áron vannak, de a rövidek azok néha durvák. Nem csak szórakozóhelyen, hanem boltban is. Ha valaki itt nagyon be akar rúgni, az inkább otthonról hozzon pálinkát vagy rövidet, amíg nem talál itt egy jól fizető melót.

• milk4
    Amikor házban laktunk(Belgium, Sterrebeek, mindenhol amcsi,német,angol család és egy pár belga), minden hétvégén volt egy házibuli valakinél az utcánkban de rendőrt soha senki sem hívott. Olyan hangfalam volt,hogy pár utcával arébb is lehetett hallani a zenét, volt hogy hajnali 2-3ig ment a zene, utcán a sok berúgott ember meg veszekszik, a kertünkben meg mindenki röhög,ordít.

Itt a lakásban meg kb olyanok a szomszédok, hogyha "hangosan" hallgatod a zenét, akkor vagy átjönnek vagy miután kikapcsolod a zenét, ők is betesznek valami sz@rt rohadt hangosan:D Bár az alsó szomszédunk magyarországon... jöttek már fel egy párszor kurvaanyázni, majd belettek fenyítve és azóta nagy boldogságban élünk:)
  • Masakari
    Az hagyján,de itt a gyakornokok között végig kérdeztük a: Franciákat,Angolokat,Szerbeket,az egyetlen japánt,Kanadaiakat,Kínaiakat (és a cégnél dolgozó belgák se ismerik őket). Kicsit sokkoló tapasztalat volt:)
  • G_ArchAngel #166
    Angliaban sem ismerik oket, de a skandinav es orosz ismeroseim sem. Furcsa volt nekem is.
  • IMYke2.0.0.0
    Az utolsó mondataidnál nem kicsit meglepődtem.
    Magyarországon ugye a kis csecsemők már az anyatejjel szívják magukba ezt a két nevet :)
  • Masakari
    Nem vettem annak,abszolút értettem mire akarsz célozni:)

Csak sajnos itt az építészet és az alapvető hozzáállás ilyen téren másabb,ezzel nem tudunk mit csinálni,de azért próbálunk nem rosszak lenni mert senki nem akar a gyakornoki program vezetőjével bájcsevegni,elég morcos embernek tűnik:)

Amúgy mint magyarokról annyit hogy eddig itt amikor megállítottak minket,hogy milyen nyelvet beszélünk,rosszat még nem mondtak. Általánosan mindig szerb(vagy valamilyen szláv)/orosznak gondolnak minket. Meg általában kérdezik miután mondtuk hogy magyarok vagyunk hogy "Budapest?"-ről jöttünk-e aztán csóváljuk a fejünket,ők pedig szomorúak lesznek mert több várost nem tudnak:) De volt már mikor 1-2 idősebb emberrel beszélgettünk vagy 20-30 percet(szintén miután megállítottak minket:))és ódákat zengtek milyen szép ország a minek stb

(amióta itt vagyok elég sok féle jó storym lett,amin az otthoniak mindig jókat derülnek,a "kedvencem" hogy senki nem tudja itt ki az a Bud Spencer&Terence Hill ,azt hittem ők ilyen world wide famous színészek de nem,eléggé meglepődtünk/tem:O)
  • IMYke2.0.0.0
    Értem. Örülök, hogy nem vetted zokon az írásomat - direkt nem is használtam felkiáltójeleket, hogy érzékeltessem, nem kioktatás, letorkolás vagy ilyesmi akar lenni.
    Ha más nemzetből származók égetni akarják magukat (és egyben a hazájukat), csak tegyék - a lényeg, hogy rólatok, magyarokról a lehető legkevesebb rossz szó essék odakinn :)
  • Masakari
    Persze nyílván nekünk kell,és nem is csinálunk öntörvényt mert nem mi béreljük a lakásokat hanem a cég. Zenét nem is szoktunk hallgatni ha összeülünk mert felesleges(laptopja van mindenkinek arról meg semmit nem hallani),a beszéd hangerejét mindig próbáljuk lentebb tartani és ha érzékeljük hogy hangosak vagyunk akkor párszor körbe szólunk magunktól hogy a hangerőt lejjebb kéne venni mert jönni fognak a szomszédok. bocsánatkérés amúgy is szokott lenni mert ha hangosak vagyunk ha nem akkor jó szomszéd módjára mindig megy a levél a főbérlő-céges-ott lakó útvonalon hogy panasz volt.tök mind1 mit csinálunk sose jó nekik;) És mint mondtam mi is tudnánk menni nekik panaszkodni dolgok miatt de még sose mentünk,de itt ismét leírom hogy 1ik fő gond az hogy rohadt vékonyak a falak(minden lakásban)és kb az is áthallatszik ha leejtesz 1 ceruzát.

És 3an vagyunk magyarok rajtunk kívül vannak még sokan gyakornokok és ők azok akik hamarabb bebasznak nem mi,szóval itt nem a magyarokat égetjük:) na meg a szomszédnak gőze nincs ki honnan jött csak annyit tudnak hogy nem beszélünk hollandul,ennyi.
  • IMYke2.0.0.0
    Azt azért - bízom benne - érzed, hogy Te/Ti vagy(tok) ott az idegen(ek), Neked/nektek kell hozzájuk alkalmazkodni, s nem fordítva.
    Kiabálnak, mert hangosak vagytok szerintük? Akkor még ne nektek álljon feljebb, hanem sűrű bocsánatkérések közepette lépjetek vissza az erkélyről, halkítsátok le a zené és magatokat, vagy menjetek el egy dühöngőbe.

A magyarokról kialakított képet csak így tudjátok jobbá finomítani. Az egyénieskedéseket, büszkeséget tessék véka alá rejteni ilyenkor...
  • Zoli007
    Minél többet olvasgatom ezt a topikot, annál jobban jövök rá, hogy jó nekem itthon
  • Pretorian
    Angliában minden ilyen szarságot halál komolyan vesznek.
    Pl. a drink-up time az egyik legszigorúbban kezelt rendelkezés odakint.
    Ha szállodában laksz, alkoholt este 11 óra után már be sem vihetsz magaddal még bontatlan palackban sem nagyon, mert ha egy bobby meglátja úgy megbaszhatják érte a hotelt, hogy ejj.
    Emlékszem, hogy 2006 telén egy francia-algériai srác az egyik este pár üveg sört akart behozni a hotelbe 11 után, és majdnem kirúgták emiatt a szállodából.
    Pár nappal később arra mentem haza, hogy ugyanez a gyerek a két ajtó között fekszik a hotel bejáratánál atomrészegen, de kb. mozdulni nem tudott.
    Ott állt fölötte a recepciós, a manager, a báros faszi meg egy bobby.
    Aztán megjöttek a mentők is. Az ilyesmi tök jót tesz a szálloda hírnevének is nyilván.
    Jah, és a slusszpoén az egészben az, hogy egy ausztrál gyereket kérdezgettek arról, hogy honnan jött a piás figura, mi a neve.
    Ő meg azt mondta hogy "I believe he is hungarian". lol.
  • G_ArchAngel #158
    Angliaban kicsit drasztikusabb az eljaras:)

En soha nem partyztam ugy itthon, hogy elotte nap ne kerdeztem volna meg az osszes szomszedomat. Ha valamelyik azt kerte, hogy ejfel utan csend legyen, akkor az lett.
    Nekem nem eri meg, hogy egy buli miatt osszevesszek emberekkel hosszabb idore.
  • Masakari
    Az se rossz,bar inkabb a mi 'felelmunk' csak abbol all hogy nem tudjuk itt milyen a yard.Sose talalkoztunk veluk 'akcio' kozben szoval inkabb gyorsan(20-30 perc alatt,persze addig kb ugyanolyan hangerovel dumaltunk tovabb )elhuztunk a lakasbol 1 barba.
    Bar volt 1 story amit az egyik fracia gyakornok csaj meselt,amikor itt volt a baratja es a villamoson berlet/jegy ellenorzest tartottak(mar ezen neztunk mert a felev alatt en se es mase se latott ellenort dolgozni).A baratjanak pont nem volt,hat mivel az ellenorok a yard-dal dolgoznak mint otthon bevittek oket es a rendor!! mondta a baratjanak hogy,mivel francia allampolgar es ottani lakcime van oda fogjak kuldeni a buntetest a bliccelesert,de mivel ugye francia nem fogjak behajtani mert rohadt maceras stb ezert ne is foglalkozzon vele nem muszaj befizetnie.Na ezen is pislogtunk joparan mikor meselte ebed kozben.

Mondjuk ilyen szempontbol itt legalabb nem a rendor jon elosszor :D de felorult modjara hollandul!!(amit senki nem ert) frocsogni nem tudom miert jo nekik mikor a szomszedok mind1ik-e tudja hogy alberletes lakas amit a ceg berel es nem beszelunk hollandul(es ha elmondana angolul akkor azt meg talan meg is ertenenk meg nem agyhalott zombik vagyunk hogy nem fogjuk fel amit a masik ember mond).De a szomszed mindig panaszkodik a foberlonek,a foberlo meg mindig ir a ceges embernek aki a lakasokkal foglalkozik azt tole meg kapja az adott lakasban lako paros a felszolitast a dologrol,hogy hangosak voltunk stbstb...erdekes felfogas,valamilyen szintem megertem,de kozben meg se.
  • Steel
    Ó Németországban nagy hagyománya van a feljelentgetéseknek. Szívbaj nélkül hívják a zsarukat, ha balhé, vagy hangoskodás van. Ugyan koliban elég ritkán jönnek a rendőrök, csak akkor, amikor nagy buli van az alsó szinten, és valamelyik szomszéd házból hívják ránk őket. Ismerősök albérletben laknak, ott sem szól a szomszéd soha, majd a rendőr amikor kopogtat. Itt ez a normális, viszont a rendőrök is tudják ezt, és soha senkit nem visznek el, csak rendet raknak picit, max akkor van probléma ha valami balhé volt az előzmény, de az meg szinte soha nincs.

Múltkor szülinapi buli volt, albiban. Kétszer is kijöttek a rendőrök, szombat este (10 óra körül) képesek voltak kihívni őket. Akkor mondta a rendőr, ha harmadszor is ki kell jönniük, akkor következmények lesznek. Miután elment még gyorsan felcsavartuk a zenét és 15 perc alatt elkészültünk, aztán leléptünk valamelyik klubba.
    A németek amúgy nem olyan balhés népség (csak a nem német származásúak, pl. törkök, de az most nem ide tartozik), inkább csak heccelik egymást vagy a szomszédokat.
  • Masakari
    Fuu a kerdes jo,ismerosen cseng mintha lattam volna mar,de en sem tudom igy hirtelen most.

google ezt dobta ki:
    Meir 80-82
    Antwerpen, Antwerpen 2000

http://www.mystore411.com/store/view/10873061/Belgium/Samsonite-Antwerpen

De a google mapsot viszont mar nem hozza be az irodai gep szoval nem tudom megnezni hol van ez a cim pontosan.

• Andr0
    ha már témánál vagyunk, nem tudod merre van Samsonite bolt a Meir-en van? Nem volt még időm körülnézni a Meiren úgy jó alaposan.
  • Masakari
    Ja, Groenplaatstol nem messze eszaki/eszak-keleti iranyban.
    De elvileg van egy egyetem/fosuli a varos deli reszen is,legalabbis valami ilyesmit is hallottam.
  • Andr0
    Az Antwerpeni egyetem ott van a vörös-lámpás negyed környékén, nem?
  • Masakari
    Igen,mindig a Police az elso dolog amivel nyitnak, naptol es oratol fuggetlenul. Alkalmazkodast nem ismereik,de minden gyakornok meseli hogy miket hall at a szomszedtol de mi meg sose mentunk hogy ugyan kuss legyen mar,pedig boven lenne ra neha okunk

Vg:
    1.Gyakornokok vagyunk nem foallasu alkalmazottak.
    2.Az ha hetente 1szer valamelyik lakasban tartunk 1 kis beszelgetos osszejovetelt(tulnyomoreszt pentek/szombat hogy NE ZAVARJUK a tobbi lakot,meg mert hetkoznap mi is dolgozunk es inkabb hetvegen erunk ra ilyenekre)azzal nem tudom mi a gond.
    3.ha neked az tombolas hogy dumalunk es kozbe lemegy 1-2sor akkor gratulalni tudok hozza.
  • Laceee
    2,5 évet dolgoztam Belgiumban, 1x sem sikerült konfliktusba kerülnöm 1-l sem..., céges bulikra mindig meghívtak (2-3 havonta mindig volt valami, amiért bulizni kellett :) ), nagyon jó fejek a Belgák, csak azzal szívóznak aki nem tudja, hogy mi merre hány méter...
  • vg
    A szomszéd legyen toleráns, megérő, azzal ápolja a jó szomszédi viszont, hogy elnézi, ahogy tomboltok... remélem csak viccelsz. Tényleg így, ilyen felfogással mentek ki karriert építeni, dolgozni?
  • Tikal #148
    es ez rendszeres? mert nálunk a police az utolsó... pedig néha még hétköznap is van buli, de belefér. és grillezés erkélyen is befigyel, no problem :)
  • G_ArchAngel #147
    Alattunk egy lengyel lakik. Ezzel nagyjabol mindent elmondtam.
    Nem tudom mibol van penze, de meg csak nem is osztott berlemenyben lakik, hanem az egesz lakas az ove.
    Most is horkol alattam, ejjel pedig iszik es uvoltozik. Nem veszekedik, csak hangos.
    Nalunk 11-ig lehet ezt csinalni, aztan csend, legalabbis a haz szabalyzata szerint. Ez ot nem erdekli. Azt sem tudom, hogy beszel-e angolul, mert amikor kopogok a zaj miatt, akkor elkussol es soha nem jon ki.

Ez van, amig nincs kulonallo hazad zoldovezetben:/
  • Masakari
    illetve hazi rend szerint otthon is 10-ig lehet hangoskodni de otthon az en tapasztalataim szerint a sorrend:

-legyszi halkabban mert aludni szeretnek/szeretnenk.
    -egyszer mar szoltam hogy halkabban,legyszi halkabban mert legkozelebb a rendort fogom hivni.
    -kopog a rendor.

itt meg?

-bla bla bla bla police

kapasbol a neheztuzerseg,tolerancia zero(azt gondolom nem kell mondanom hogy ha hetkoznap jovunk ossze akkor eleg ritkan csinalunk akarmat is tovabb 10nel mert masnap nekunk is menni kell dolgozni es nem akarunk zombolni,de meg hetvegen meg unnepnapon is verre mennek es ugy csinalnak mintha hetkoznap lenne)..de megneznem az arcukat ezeknek ha egyszer en mennek le/fel ugyanezert hogy ugyan kussoljon mar vagy hivom a rendoroket.Tuti ott kezdodne a 'jo szomszedi iszony'.
  • G_ArchAngel #145
    Semmi bajod nem lesz, ha atiratodat a statuszodat ideiglenesen kulfoldon tartozkodo magyar allampolgarra.
    Ott dolgozol, ott elsz, ott fizetsz minden jarulekot. Azokat cseszegetik, akik Magyarorszagon elnek es kulfoldrol hozzak az autoikat.
    A legjobbak azok a retegek, akik rokonai kulfoldrol kuldik a leharcolt £500-os BMW-ket es Magyarorszagon angol rendszammal mennem vasazni. Veluk inkabb nem is kezdenek semmit...
  • Masakari
    Nem rossz :D
    Legutobb magyarek meseltek,hogy akartak grillezni az ekelyen mert volt hozza cucc nekik ott(es az erkely szelen csinaltak nem a kozepen elkerulendo barmi problemat mivel az elson laknak),ez valamikor delutan teljesen emberi idopontban,es a szen elosszor csak fustolt erre valami 2 emeletrol magasabbrol a 'szomszed' elkezdett nekik uvolteni hogy hivja a rendorseget ha nem hagyjak abba mert a ruhai teljesen fustosek lesznek es tonkre mennek es bla bla bla(persze mindezt inkabb hollandul mint angolul,amibol megint csak leginkabb a police szot ertettek),nem tudtam hogy sirjak vagy nevessek.

Illetve masik gyakornoknal az also szomszed rendszeresen osztja az eszt akkor is ha az utcan beszulunk minden fele idiota indokkal,elkepeszto.(de meselte is a gyakornok hogy rendszeresen halljak amint ez a no nap mint nap uvolt a ferjevel is :D szegeny csavo...:D)

illetve a lakassal ahogy megfigyeltuk az az altalanos gond hogy rohadt vekonyak a falak,es gyk minden de tenyleg minden athallatszik.

(vmi honlapot nem tudsz amin az Antwerpenben talalhato munkakat lehetne mazsolazni?)
  • extramagascsaj
    Az tuti előny,ha nyelvet beszélsz. Bár itt ugye a német jobban számít,de az angolnak is örülnek mellé. Nyelvszakosként...nem tudom...tolmácsképzés? De ahhoz meg a németet is legalább olyan jól kéne nyomni,ha fordítani akarnál. Vagy angol szakos tanárként (diploma honosítással)...szintén nagyon jól kell tudni a németet. Külkereskedelemben is hasznos lehet...viszont ugye az a baj,hogy gyakorlatilag ez nem olyan "szakma", ami könnyen átültethető, mert gyakorlatilag annyit jelent itt,hogy kurva jól megy az angol. A fentieket tudom elképzelni egyelőre.
  • extramagascsaj
    Oké.Csak a mondandód első körben eléggé félreérthetőre sikeredett. Kicsit többnek láttatta a kártya lehetőségeit,mint ami...és nem az lett kihangsúlyozva,ami lényeges...szerintem. Így már korrekt. (Nem akartam egyébiránt kötözködni...csak nem akarom,hogy bárki is csodákat várjon ettől a kis ingyenes kártyától...mert akkor igen nagyot eshet később pofára).
  • HUmanHunter
    azt lefelejtettem hogy nekem nem lételem az irodai munka, viszont nincs szakmám.
  • milk4
    Ja, hozzánk is jöttek már fel egy párszor szombat/vasárnap du. 4-5környékén, azzal az indokkal, hogy a 8-9éves gyereke nemtud aludni és ráadásúl még fel is hozza a gyerekét.

Amúgy 10ig szabad "hangoskodni" általában a házirend szerint.