115
Superman újra próbálkozik
 • Bokafix2
  #115
  Elég nyeszlett Wonder Womannak.
 • lord nihilus
  #114
  Wonder woman is szerepel a folytatásban, és valahol azt is meglebegtették, hogy Cyborg is előtűnhet(?)...

  Gil Gadot
 • lord nihilus
  #113
  Karl Urban....basszus tényleg, eszembe se jutott volna. Szerintem ő egész jó választás lett volna. :(
 • SlayR
  #112
  Még Hugh Jackman is jobb választás lett volna:D
 • BoneDragon
  #111
  Sry, hogy megint joe-t linkelem, de mindig megmondja a tutit. :D
 • SlayR
  #110
  Láttad te már mikbe játszott affleck és, hogy?? Nem írnád ezt, ha figyelsz...
 • Quantumleap
  #109
  Hát ez így elég gáz. De amúgy nem értem, pár hete még olvastam arról keringö pletykákat, hogy ki lesz a második részben Lex Luthor. Van valami hivatalos forrás arról, hogy nem lesz második rész?
 • Shiwo
  #108
  azért pókica is össze-összeszokott futni más Marvel-es hősökkel, néha be is segít nekik, volt egy olyan rész is, ahol egyenesen csatlakozni akart a Bosszú Angyalaihoz, de végül letett róla..

  A titkos háború-t feldolgozó filmekkel meg elég jól össze lehetne hozni a bandákat is egy kupac alá, de a jelenlegi filmes jogi helyzetben nem hinném, hogy kivitelezhető lenne.. ennyiben szerencsésebb tán a DC Comics, ők nem adták szét a jogokat 1000 felé, amennyire én tudom...
 • Newfronter
  #107
  Pedig nem húzhatják a végtelenségig...
 • xido
  #106
  tartozna,csak a stúdió egy kis buzeráns módon nem hajlandó kiadni a kezéből és beolvasztani végre..
 • Bokafix2
  #105
  Nem valószínű... itt is azt akarják megoldani mint a Marvelnél, hogy a szuperhősök ne egymástól függetlenül létezzenek, hanem egy közös univerzumban ahol együttesen harcolnak a gonosz ellen vagy éppen egymás ellen.
  Pár év és teljesen eltűnhetnek a single szuperhős filmek ahol a híró önmagában tündököl a vásznon és a többiekről szó sem esik. Talán csak pókember marad meg egyszemélyes szuperhősnek mert ő nem tartozik egyik érába sem.
 • Quantumleap
  #104
  De most akkor mi a helyzet a síma Man of Steel 2-vel? Lesz vagy nem lesz?
 • LaFleur93
  #103
  Mit szóltok Affleck-hez? Szerintem jó választás, nem értem a sok fikázó majmot. Írtam is róla egy hosszabb szösszenetet a blogomba. akit érdekel, itt megtalálja:

  http://cinemaaudio.blogspot.hu/2013/08/superman-vs-batman-avagy-geza-vs.html
 • BoneDragon
  #102

 • Béka Benő
  #101
  A Warner Bros hivatalosan bejelentette, hogy a 2015-ös évben érkező Man of Steel 2 - ben Superman mellett Batman is feltűnik !

  A folytatást is Zack Snyder rendezi, valamint a forgatókönyvet a David S. Goyerrel közösen írja.

 • lord nihilus
  #100
 • Suffering
  #99
  Superman és Batman közös film bejelentés a comic-conon :)

 • Newfronter
  #98
  Én most nézem negyedjére. :D Nekem továbbra is lehengerlő a film. Nem unalmas, talán csak egy helyen van egy kis üresjárat, de máskor nincs.
  Valószínű 5x is látni fogom, mert lesz kivel elmenni moziba. :)
 • kill3r21
  #97
  én 3x :D
  De még mindig mozgatja az agyam....dehát én beteg fan vagyok....
 • spike0007
  #96
  Észrevettem a film közben ezt: mondom most vagy ez a szög, ahogy felfelé néz kicsit erőlködve, ez lett Reeve-es vagy ez Reeve. Felemelő jelenet volt egyébként, Cavill amugy is baromira hasonlít Reeve-re. Meg van belőle egy kicsi Tom Wellingből is. TÖKÉLETES VÁLASZTÁS VOLT ILYEN TÉREN IS!!!:) A film meg nagyon jó már kétszer megnéztem!:)
 • kill3r21
  #95
 • kill3r21
  #94
  Az ugye vágjátok hogy C. Reeve is cameozik a Man of steelben?
  Cikk:
  http://cinestar.hu/cikk/christopher-reeve-cameoja-az-acelemberben
 • SlayR
  #93
  Tegnap este sikerült végre megnéznem....nagyon jó film, de eltudom képzelni,h ogy sokaknak nem épp ez volt az elképzelése....észrevehetően a történet felépítés és szál vezetése a Batman Kezdődik alapján történt....nagyon agyalok még egy megnézésen. :)
 • _Atti_
  #92
  Ahol én néztem pécsen, a cinemacityben rettenetes volt beállítva a vetítés, ha megmozdult valami a képen már olyan volt mintha tönkrement volna a szemem.

  Emiatt elég negativan fogadtam a filmet a látvány hiányában túl sok idő maradt gondolkodni.

  [spoiler] Amikor az apja meghal az elég banális volt szerintem.
  pl. Mintha annyira megmagyarázhatatlanul lehullt volna a lepel az identitásáról ha abban a zűrzavaros tornádóban beszalad érte..legfeljebb azthitték volna a szél lökte vissza olyan gyorsan őket:D de még oké hagyja meghalni, de Costner 'áh haggyad elbírom a szatyrot' jellegű lelegyintése a segítségnek viszont szerintem menthetetlen..[spoiler]

  Az akciók jók voltak(Y) még így is elismerem hogy semmit nem láttam belőle :D
  Karaktere viszont egy embernek(a kriptoniaknak még csakcsak) se volt véleményem szerint.
  Fishbourne helyére egy jó magaviseletű rozmárt is odaállíthattak volna.
 • cylonflatus
  #91
  Angry Joe k. jó arc :)
 • zoliii
  #90
  Én ma néztem meg a Lurdy-Házban. Nekem tetszett a film. Amennyire lehet a Superman filmet, kicsit komolyabbá alakították! :D Jah és elég látványos lett a film!
 • Andrews2007
  #89
  SPOILER
  Kara az elvileg. Aki hiányzik.
  SPOILER
 • Shiwo
  #88
  film végén a feliratok után van valami extra ?
 • Darth Sith
  #87
  Én a MOM-ban néztem eredeti hanggal, úgyhogy a szinkronról nem tudok nyilatkozni, de a többiben kb egyetértek veled, én is hasonlóan éreztem.

  Kis plusz, ha rendesen figyeltetek a film alatt, kb 1 tucat olyan apróságot észre lehetett venni amitől még jobban tetszhet a film :)

  SPOILER-ben:

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  A legészrevehetőbb, és többször is szerepel a LexCorp felirat. Az egyik épület tetején, illetve 2 kamionon is, az egyik a közepén a másik meg a végén amikor felrobbantják.
  Az űrbeli harcnál amikor szétkapják azt a műholdat, látszódik rajta a Wayne Enterprise logo :P Nekem ez volt az egyik ilyen kedvencem :)
  Hamilton és Ferris karaktere is megjelent benne, ugye hamilton cyborg "megalkotásában" kulcsfigura, ferris pedig hal jordan -hez kapcsolódik erőteljesen, asszem ő szerepelt a ryan reynold-os elbaltázott green lantern-ben is.

  Amit nem tudok biztosan, hogy azzal mit akartak, amikor clark először jut be az ősi scout-ship-be és ott a kamera távolról mutat egy kinyitott hibernációs kamrát és abban az egyben nincs senki...Lehet, hogy ezzel is egy további élő kriptonit "mentettek ki" valamelyik folytatásra? :P

  Illetve azoknak egy kis apróság, akik szerették a tom welling-es smallville-t, a filmben is említésre kerül pete ross, csak itt most a vörös srác játsza nem sam jones :)
 • BoneDragon
  #86
  Mindig megmondja a frankót, ahogy most is.

 • kill3r21
  #85
  Nagyon üt a zene a ZOD vs Superman résznél, állandóan ezt hallgatom!
 • Andrews2007
  #84
  Szinkron pedig egész jó lett! Superman hangját kell szokni picit.
 • Andrews2007
  #83
  Az acélember:

  Acélos lett e a film ez itt a kérdés? Hát nekem idén a jó filmek között a helye. Idén ugyanis sok csalódás ért eddig és kevés pozitív meglepődés. A film három részre szabdalható. Egy erősen scifis kezdés, majd egy drámaibb, lassabb 1 órás folytatás majd egy 45 perces zúzás, melyet még a Bosszúállók is megirigyelhet. A scifis részen erős Prometheus hatást éreztem. S mivel nekem az is bejött itt is bejöttek ezek a fura elemek. Az eredeti filmhez képest, sokkal hosszabb és nagyobb teret kaptak a Kripton bolygón történtek. S Brandohoz képest, Crowe is sokkal többet szerepelt. Ennél a scifis 15-20 perces nyitásnál már érződik azért hogy, ha nem is újították meg a szuperhős filmeket, a Superman mítoszt és az eddig megszokott képi világát a régi filmekhez képest már nagyon is.
  Supermanről is lekerült a külső alsónadrág hála égnek, és a film végéig még a Daily Planetes dolgok se kerültek elő. Ebben is mertek újítani. Szóval nekem fura ez a nem újítunk dolog. A drámaibb, lassúbb visszaemlékezős rész pedig azért elég érzelmes volt olykor, tehát részben legalább hozta a 1978-as film ilyenféle hangulatú részeit. Spoilereket nem mondanék itt, de majd videóban lehet, egy képregény szakértővel, aki képregényes blogger is. Ugyanis van két dolog ami bosszantott a forgatókönyv okán. Goyer foglalkozhatott volna többet is vele. Az egyik ebben a drámai részben van, ahol ugyan Supermanen látszik, hogy miért nem segít valakinek, de hogy a másik egyén miért csinálja azt amit, érthetetlen. A másik hülyeség tényleg a Zodos börtönös rész a film elején, bár a régi részben is azt hiszem majdnem így volt megoldva nem? Tehát a képregényekből fakadna talán mint hiba, azaz egy fekete lyuk? :) Hogy stílszerű legyek. Ezen kívül Lois karaktere alig kap teret, de nem alacsonyítják legalább le a hasztalan női szuperhősös filmes karakterek szintjére ahhoz Amy Adams túl jó színésznő. Ugyanígy Perry White azaz Lawrence Fisburne. Néztem a végén az órámat, s kb. 133 perces lett a film stáblista nélkül,és ez kevés volt vicces módon arra,h ogy minden karakterrel tudjanak rendesen foglalkozni. A flashbackek jó része nemcsak látványos volt, hanem érzelmes is, bár néha sajnáltam, hogy mindig be-bevágtak csak egyet és nem a Batnm kezdődik-es vonalat követték, azaz szépen sorban elmesélve a főhős fiatal éveit. Egyébként itt a gond a kritikusoknál szerintem, hogy azt várták hogy még a Batman kezdődiket is megújítja, s ez lesz a 2. Batman kezdődik úgymond újításban a képregény filmek felé. Én annak is örültem, hogy nem lett Transformers, Pókember, vagy Zöld Lámpás és, előző Wolverine film szint, s inkább választották a másolós formát, de legalább a komolyabb vonalról a Batman kezdődik-et alapul véve. A szotir meg ismert a régi Superman filemk 1-2. részéből is alig van újítás magában a sztori vonalában, ez ismert a képregényből is gondolom. Tehát ez meg a film remake mivoltában lelhető fel, hisz a Batman keződidk pl reboot volt, s nem remake, hisz azelőtt nem ismertük meg a Batman kezdeti éveit, hogy előtte mi volt vele stb. (kivétel a gyilkosságot).
  A látvány fenomenális volt, de hisz jó részét a WETA Digital csinálta így nem csoda meg hát 225 milliós költség se kis miska :D. Ami nagyon tetszett még a filmben, hogy szinte mindenki nagyon jól hozta a szerepét, legyen az jobban vagy gyengébben megírva. Tehát nem éreztem színészi játékban kilógást negatívan. Faora (akit Féorának ejtettek sajnos a magyar verzióban,) is nagyon karakteres volt, bár hasonlított a régi részek Faorájára is. Crowe és Costner nagyon nagy ötlet volt az apa szerepekhez! Ha nem ők lettek volna kiválasztva ezekre a szerepekre, kisebb lett volna az érzelem az érzelmes jelenetekben, amitől nem működtek volna rendesen.
  Hans Zimmer zenéje nagyon jól illik a filmhez nagyon jól építették fel hozzá, egy idő után lehet is tudni, hogy melyik taktus mikor fog jönni, variálva, szinte várja az ember. Igazi zenei építészeti remek. :D S a fő téma meg a végén a harcos részeknél az a dübörgés még most is a fülemben van nekem is. ! :D
  Amúgy úgy érzem a film végé látva, hogy Lois Lane és White is több teret kap majd a következő részben értelemszerűen remélhetőleg. A másik jó dolog, ami a régi részekhez képest újítás volt még, a főhős félelme az erejétől, a régi részekben ha jól emlékszem előbb és kevésbé tétovázva láthatták más emberek is mire képes. S nem próbálta ennyire rejteni, vagy ha igen felemás sikerrel a néző felé legalábbis. :D (szemüveg, tettezés, totojázás stb) Itt érzi a néző hogy megtenné legszívesebben, de mégse lehet vagy épp tudja, hogy miért nem teheti.

  S az utolsó újítás a régi Superman 1-2 -höz képest Michael Shannon azaz az itteni Zod tábornok karaktere. Nem csak a bosszú fűti (kivéve a film utolsó 10-15 perces akciójelenetében érthető módon egyébként), hanem tényleges valós oka, van s mindemellett egy khm késztető erő is van benne, hogy mi az, az spoiler. (annyit elárulok igazak bizonyos pletykák, de ne nézzetek utána akkor :D ) Egyébként ez is egy újítás, az a bizonyos pletyka a régi részekhez képest ami be is teljesült. Meg hát mégis egy katonai vezető egy kihalófélben lévő népnél, tehát úgy is kell itt nézni karakterét s nem úgy mint bosszúéhes pusztító. (Mint a régi Superman 2. részében, bár Terence Stamp is tetszett nekem régebben)
  A fényképezése a filmnek nagyon szép lett, főleg a lassabb jeleneteknél vagy amikor Superman repül egy jót s alatta az a zene Zimmer ú! Köszönet érte.
  Az akciójelenetek számomra nem tobzódtak a filmben, viszont egy gond volt velük, hogy tényleg néhol túl kapkodó volt a kamera, s részben emiatt is látszódott, hogy CGI karakterek püfölik egymást s sokszor pedig alig lehetet látni 1-1 ütést csak kiszámítani lehetett kb mi hol hogy, de azért nincs Tranformers féle káosz szint, mint néhányan írták. Pedig egészében véve, szuper a kinézete a filmnek mind művészeti részleg mind a CGI szempontjából.
  A gondja a filmnek, hogy ez a remake történet apróbb újításokkal, már ismert volt picit, s ez volt a Sötét Lovag Felemelkedésnél is, de ott a képregény rajongóknak volt inkább ismert, itt már a filmnézőknek is a régi filmek miatt. Emellett a forgatókönyvben van 2 fekete lyuk ahogy a filmben is kétszer. :D Egyes mellékkarakterek meg kevés teret kaptak, de ezt már írtam is. S egy két szöveg nagyon kimondós/odamondós elnyújtott lett a néző felé, hogy még a 8 évesek is megértsék.
  Egyébként a film szinte végig pörög, a lassabb jeleneteknél is néha mindig közbe jön valami. Ezena filmen nem nagyon lehet aludni szerintem így. :)
  A film végén Superman pedig olyat tesz, amit Superman filmben így ily módon még nem láthattunk. Ez is újítás bár úgy tudom a képregényekben egy idő után hasonló dolog már volt. Érthető a tette egyébként. Nolan állítólag először nem így akarta, de Goyer és Snyder meggyőzték végül.
  Vasembert 2-3-at nálam alázta, de ne várjon senki egy új Batman kezdődiket, de a traielekből szerintem nem is ez volt a cél, kivétel az első teaser tűnt egy Mallick filmnek csak. :D
  Várom a folytatást s remélem ott még javítanak a történeten, a forgatókönyvön, a párbeszédeken, és a mellékszereplők is nagyobb teret kapnak, s egy picit több humor is jöhet, itt csak 2 darab volt kb. értékelhető, s amúgy se volt sok a filmben belőle.
  Azzal nem értek egyet egyébként, hogy 'valakinek' korábban mutatták a halálát hisz tudhatta a filmnéző is a régi filmekből, képregényekből, s egyébként utána még jobban emlékezett a néző a karakterre pozitívan amikor vissza-visszatért szerintem így hogy látta hogy már meghalt, hisz hiányzott kedves karaktere.
  Nolan firkanthatná a forgatókönyvet is talán a 2. részhez, amit már szinte be is jelentettek. Csak ne legyen nagyon kiszámítható azért. Snyder maradhat, mert rendezésileg egyben van a film szerintem, csak a vágás volt néha fura a visszaemlékezéseknél.
  Idén a Star Trek 2 -vel együtt a két legjobb scifi ha lehet így mondanom, hisz itt is elég sok scifi elem van.

  82%


  Videó is lesz vasárnap vagy hétfőn, egy képregényszakértővel és képregényfilmes bloggerrel fogunk részletesen mesélni a filmről. (+ a régi részekről röviden) Ezért késik a videó (hisz mára vagy péntekre akartam) mert ő sajnos ma és honlap nem ért rá. Majd belinkelem ha kész jövő hét elején. Az meg hogy mindenhol egyszer csak ott lett Superman már minden szuperhős filmben jelen van, de itt legalább Superman talán a leggyorsabb sebességű mind közül gyorsan odaér ha akar. :)
 • kill3r21
  #82
  ottis csak a főtémához volt köze....
 • Newfronter
  #81
  Egyszer tuti, a Crysis 2-nél sajnos. Abban a játékban csak a zene volt jó. :-D
 • hapi
  #80
  Man of steel OST-vel hangolok a holnapi vetítésre. Már a zenéből tudom hogy jó lesz... :)(Mintha Hans Zimmer valaha is tévedett volna)
 • Wizül
  #79
  Zimmer flight wizül ramake
 • Wizül
  #78
  Sziasztok nekem nagyon bejött a film várom a folytatást. Annyira felspanoltam magam hogy még egy kis beat-et is összeraktam Hans Zimmer Flight soundtrackjéből kicsit hiphop stílusba. akit érdekel hallgassa meg : https://soundcloud.com/wizulbeats/hans-zimmer-flight-man-of
 • BoneDragon
  #77
  Kommentek után még jobban akarom! Sajnos héten nem tudok elmenni megnézni, meg fogok őrülni!
 • kill3r21
  #76
  Simába néztem! Nem vagyok oda a szinkronos dolgokért, de szerintem teljesen korrekt volt a szink....3D-t majd csütörtök lesem...rámegy a gatyám erre a filmre úgyérzem, mert hogy még legalább kétszer megnézem moziban azis biztos...
  És osztom vérpocok véleményét, teljesen...