14
  • Zsoltika 007
    #14
    Nyilvánvaló hogy az. Mi más lenne?
  • Papichulo
    #13
    " Nem véletlenül szellőztették meg hogy be van készítve a b terv is (android)"

    Volt szo B tervrol, de androidrol nem.
  • Zsoltika 007
    #12
    De. Mivel a winmobile 7megjelenésekor példátlanul erős követelményeket támasztottak a készülékeknek. Csakhogy idővel nem fejlődött semmi. A gyártók hiába akartak jobb cpu/gpu-t bele rakni, nem lehetett. Most eljutottak oda hogy annyira gyenge hw-rel jöttek ki az új win7-es telók is hogy ez bizony vissza ütött és ezért nem tudják a 8-ast futtatni. A lustaságuk miatt cumizik a nokia is. Szégyellték is magukat miatta az interjúkban. Nem véletlenül szellőztették meg hogy be van készítve a b terv is (android) ha a winmobile miatt nem tudnak versenyképesek lenni.
  • sanyicks
    #11
    nem a hardver miatt nem lehet wp7-et 8-ra frissíteni, hanem azért hogy új telefon vásárlásával új licenszet vegyél. Ennyi.
  • Zsoltika 007
    #10
    Ha én veszek egy csúcs kategóriás telót pár héttel a megjelenése után azért elvárnám hogy mindent tudjon amit tudhat az adott platform minimum 1évig.. Ez minden platformon így van csak msnél nem. Lényegében szembe köpték a vevőiket.
  • Zsoltika 007
    #9
    Mégis mi abban a célszerű ha azt mondod egy telefonra amit jelenleg árulsz hogy sry nem kapja meg a legjobb oprendszert csak egy lite verziót. Ráadásul egy relative új termékről beszélünk. Itt az van hogy csesztek fejleszteni az újabb hw-ekre és kitartottak amellett a konfig mellett egyetlen lehetőségként miközben hosszú idő telt el és szépen elavult az egész. Ha vettem volna egy lumiát én minimum agyfaszt kaptam volna egy ilyen húzáson. Ilyet nem illik csinálni.
  • lordsithlord
    #8
    Nem feltétlenül lustaság a 7-es elvetése, sokkal inkább célszerűség.

    A Windows Phone 7 nem igazán nyerő, rengeteg rá a panasz, szóval bukott rendszer. Ráadásul nem sikerült azt elérniük, amit akartak, azaz az egységes rendszert, hiszen a tabletes verzió egyszerűen használhatatlan, hála a bárkacs megoldásoknak. Maga a Phone 7 sem volt hibamentes, ezért is jött ki a 7.5 Mango kiadás, de ez se tudta megoldani a problémákat.

    Az MS évek óta egy teljesen egységes rendszerben gondolkozik, azaz minden eszközön Windows futna és teljes lenne az átjárás köztük. Ez a 7-es alatt elképzelhetetlen lenne, hiszen egy platformon teljes a bukta (tablet), egy platform ugyan nem teljes bukta, de a kezdeti hibák miatt nem igazán terjedt el (Phone 7), így hiába sikeres a PC-ken, egyszerűen nem tudják a nagy álmukat megvalósítani. Ráadásul a teljes átjárás is bukta volt, mivel gyakorlatilag nem léteztek a szükséges erőforrásokkal rendelkező hardvereszközök.

    A Win8 szépsége az ígéretek szerint pont abban rejlik, hogy teljes lesz az átjárás az eszközök között, hála a teljesen újraprogramozott magnak és az egységesen használható appoknak. Emellett végre megjelentek olyan eszközök, amik rendelkeznek a megfelelő erőforrásokkal ahhoz, hogy akár egy PC-s programot is lehessen rajtuk futtatni. A fő probléma eddig a tárhely és a proci volt, ez mára kiküszöbölődött, a telefonok és a tabletek is sorra dupla magos CPU-val, külön GPU-val jönnek ki, emellett a tabletekben még kezd elterjedni a hibrid adattárolás, azaz a memória mellé beépítenek egy SSD-t is, így igen komoly tárhelykapacitást kapnak ezek a gépek.

    A Windows 8, ha tényleg minden ígéretét betartja az MS, akkor hatalmas siker lehet. Kérdés az áralkotás és hogy mennyi lesz a betartatlan ígéret. Ha túl drága lesz, bukta, ha túl sok dologról derül ki, hogy csak lufi, ami hamar kipukkan, akkor is. Ha viszont sikerül egy elfogadható árat találniuk és tényleg működnek a beígért újdonságok, akkor lényegében egy új korszak köszönthet be.
  • Zsoltika 007
    #7
    Az a baj hogy a nokiával is az ms cseszett ki kb hátba szúrta őket ezzel a win8 egyik mostani telóra se menne fel politikával. Ami persze abból fakad hogy lusta volt fejleszteni a 7-et és a csúcs nokiák is elavult hw-el jöttek ki.. Annyira arrogánsak hogy észre se veszik mennyire a szakadék felé rohannak...
  • lordsithlord
    #6
    Nem azt mondtam, hogy ezeket ők tervezik, hanem hogy ők forgalmazzák. A tervezést és a gyártást külső cégekkel végeztetik el, ők a nevüket és a forgalmazói láncukat adják a termékhez.
  • sanyicks
    #5
    "kamerák, egerek, billentyűzetek, játékvezérlők" kár hogy ezeket nem hogy nem ők gyártják, de még csak nem is ők tervezték. Csak egy nevet biggyesztettek rájuk.
    Úgyhogy a hardverei kimerülnek az xboxban, meg a buktazune-ban. mert azokat legalább ők tervezték (látszik is, főleg az xboxon :DD).
  • lordsithlord
    #4
    Van pár érdekes rész a cikkben.

    A professzor úr következő mondata eléggé szöget ütött a fejemben:
    "Azt gondolom, ha egyszer elindulnak ezen az úton, ugyanúgy fognak belőle pénzt csinálni, ahogy mindig is tették: a szoftverlicencek révén"

    Ha jól látom, Cusumano professzor úr elfelejtett egy igen fontos dolgot: a Microsoft már jó ideje hardvergyártató és forgalmazó is, elég, ha megnézzük a PC-s hardveres termékeiket (kamerák, egerek, billentyűzetek, játékvezérlők), vagy a jóval nagyobb forgalmat adó konzol terméküket, az XBOX-ot.

    A másik, amit érdekesnek találtam, az az, hogy a HP-nál már a HP Slate 500 előtt is volt olyan gépe, ami hibrid megoldást kínált (a Compaq felvásárlásakor került a tulajdonukba a tc1000 terve, ami később még Compaq néven, de már HP által gyártva került a piacra). Ez a gép tökéletesen működött, igaz, kézzel még nem volt kezelhető, hiszen 2002-2003 környékén ez még szóba se került. Érintésre jól reagált, könnyen kezelhető volt. 2 hátránnyal rendelkezett: mivel lényegében egy 12"-os noti volt, így elég súlyos is volt, a másik probléma pedig egy típushiba volt: a kijelző kábelét a monitor forgástengelyén vezették át, így az igen könnyen sérült, szakadt, ráadásul ha valaki esetleg vehemensebben forgatta el a kijelzőt, könnyen túlforgathatta, ezáltal a kábelt egyből el is szakíthatta. Mindezek ellenére a gép tökéletesen működött.


    Amit én most jelenleg látok: az MS kialakított egy olyan függőségi viszonyt maga és a gyártók között, ami viszonylag stabil lábakon áll. Az üzleti modellek ezután is Windows-sal fognak kikerülni, hiszen az üzleti életben ez a leggyakrabban használt oprendszer. Ugyanakkor nagyot is bukhatnak ezzel a lépésükkel, hiszen az alacsonyabb árkategóriás gépekre már most sokszor inkább Linux kerül értékesítéskor, az a lépés pedig, hogy a hardvergyártóknak ad konkurenciát, azt is eredményezheti, hogy ebben a kategóriában teljesen megszűnhet az MS forgalma. Emellett ugyan a Win8 beharangozásakor sok gyártó kezdett neki saját Win8-as tablet fejlesztésébe, október-november tájékán ezek ki is jönnek, de az utánpótlás messze nem biztosított, tekintve hogy ha a gyártók megmakacsolják magukat, könnyedén mondhatják, hogy ott a már jól bevált alternatíva, az Android. Ez pedig lényegében az MS kiszoruláspát jelentené a tabletes piacról, sőt, nagyon könnyen kikerülne a mobil piacról is, hiszen a nagy áttörést a Win8-tól remélik minden platformon, ha pedig akárcsak az egyiken is megbukik, z bizony vezethet oda, hogy a PC piacon kívül minden más területen megbuknak erőfeszítéseik. Terveik amúgy is gyenge lábakon állnak, hiszen a mobil piacot a Nokiával akarták meghódítani, ám a mobilgyártó cég az utóbbi időben erősen gyengélkedik, tehát lehetséges, hogy az MS már itt is rossz lóra tett. Ha a tabletes terveik is becsődölnek, az egyben igen erősen behatárolná a lehetőségeiket (lényegében akkor szinte csak az üzleti szféra maradna a PC piacon illetve az XBOX a konzoloknál).

    Szóval az MS most igen kockázatos pókerjátszmába kezdett, amiből egyáltalán nem biztos, hogy jól fog tudni kijönni.
  • lordsithlord
    #3
    Ha jól értelmezem, akkor az Apple az elektromos termékekhez tartozó alumíniumgyártást fogta le sikeresen.

    Nem tagadom, nem vagyok szakértője a témának, de ha jól sejtem, más ötvözetből készül egy gépház és más a jármű-karosszéria vagy a felni anyaga.
  • T0nk
    #2
    Aztán mindenki másnak meg joga van bevágni a durcimorcit és vicaversa.
  • coolbboy83
    #1
    Nofene :-) az Apple lekötötte az alugyártást ? Ekkora rossz dumát...
    Az Apple alufelhasnálása picsafing a járműiparhoz képest, de ha csak az autógyártást vesszük ahhoz képest is. Enyhén több alufelnit gyártanak, mint iPad-ot, vagy bármi más Apple cuccot. Akármi is pl 6062, vagy netán 7075 ötvözet..... ekkora marhaságot. Egyébként meg mindenkinek joga van megállapodni az anyagbeszerzéséhez akárkivel, ahogy a kijelzőgyártóknak is a palladium és egyéb különleges fémek miatt a kínai bányákkal...ráadásul azok ritkábbak mint az alu...