46
 • lordsithlord
  #46
  Ha a Win8 bukik, annak csak egyik oka lesz a METRO és a vele járó cirkuszok.

  Az sokkal nagyobb ütés lehet, hogy az MS ostoba módon kijátszotta lényegében a BRAND gyártókat azzal, ahogy a Surface fejlesztését végezet (teljes titokban, de a gyártókkal egyfolytában egyeztetve, milyen hardvereket fognak azopk kiadni, mondván ez szükséges a Win8 optimalizálásához). Az már most sejthető, hogy ilyen előzmények után a gyártók ugrásra készen várják a Surface megjelenését és előre láthatóan az MS igen sok per elé néz. Másik dolog, hogy az első Win8-as készülékek lényegében készen vannak ,azok biztos, hogy kijönnek, de azt nem lehet tudniu, hogy lesz-e folytatás a gyártók részéről vagy ezt az etikátlanságot azzal bosszulják meg, hogy elpártolnak az MS-től. Ha meg is maradnak, az legfeljebb annak lesz köszönhető, ha a Win8-as készülékek kirobbanó sikert aratnak, ám ez a dolgok jelenlegi állása szerint nem reális, mivel az MS elég magas licencdíjat kér, ez pedig jelentősen drágítja a készülékeket.
 • Balumann
  #45
  "Úgy látom te még ahhoz is lusta vagy, hogy az általad linkelt videót végig nézd. "

  Tényleg nem néztem végig, beletekergettem, nem lustaságból, amire kíváncsi voltam azt megtudtam. Lehet háttérképet cserélni, a véglegesben talán külső appra se lesz szükség. Bár amennyit én is bámulni fogom a metrót, teljesen lényegtelen szerintem.

  "Értelmetlen nekünk egymással beszélgetni. Szép napot."

  Számomra nem volt értelmetlen, megerősítetted az álláspontomat. :D De az idő fogja úgyis eldönteni, melyikünken van igaza (legalábbis W8 terén, mert a WP8-nak én sem jósolok túl nagy sikert, nekem se jön szóba Android helyett).
  De ez a hozzáállás eleve érdekes, vagy csak azért írtad, mert kifogytál az érvekből? (bár az eddig se volt értelmes).
 • dyra
  #44
  Úgy látom te még ahhoz is lusta vagy, hogy az általad linkelt videót végig nézd. Értelmetlen nekünk egymással beszélgetni. Szép napot.
 • Balumann
  #43
  "Egy szóval nem mondtam, hogy a rendszer rossz! Annyit mondtam, hogy a Metro szar. "

  Igen ezt mondod, én meg pont azt mondom, hogy a rendszer (Wp7) szar, a Metro viszont használat szempontjából egyáltalán nem az.
  Kérdezem tőled ismételten, miért szar a Metro, Windows 8 alatt mivel rosszabb a start menünél?

  "Ellenkezős esetben maradok Windows 7-nél. Nem vagyok én rákényszerítve a váltásra."

  Nemrég leírtad, hogy te hogyan használod a Start Menüt. Miután ez ugyan úgy működik a Metroval, sőt még hatékonyabban is, nem leszel olyan hülye, hogy ez miatt ne válts. Nem vagy rákényszerítve, magadtól fogsz váltani :D

  "Táblának meg veszek valami Droidot vagy Ipad-t. Telefonnak úgyszintén. "

  Ezzel többek között én is így vagyok, de nem a Metro miatt. Bár én még valószínűleg megleszek jópár évig az androidos ZTE Blademmel.
 • dyra
  #42
  Egy szóval nem mondtam, hogy a rendszer rossz! Annyit mondtam, hogy a Metro szar. És mivel ez van a kirakatba a kutyának sem kell. Mint ahogy nem is kell ezt teljesen tökéletesen mutatják az eladások.

  Ezért nem is értem mindek véded. Hagyják meg az olyan embereknek mint te. ellenbe legyen meg a lehetősége az olyanoknak mint én, hogy teljesen kigyomlálhassuk a rendszerből. Ellenkezős esetben maradok Windows 7-nél. Nem vagyok én rákényszerítve a váltásra. Táblának meg veszek valami Droidot vagy Ipad-t. Telefonnak úgyszintén.

  MS elvan tévelyedve. Hozzá voltak szokva, hogy one konkurencia. Hát most van. Kettő is. Ráadásnak a keményebb fajtából.
 • Balumann
  #41
  "Nem értelek. Akkorát bukott az egész koncepció amekkorát az MS még életében nem bukott. Viszi magával a Nokiat is. Te meg itt letagadod a valóságot. Nem tetszik az embereknek a Metró. Ez van. A többi csak duma."

  Milyen valóságot tagadok le, olvastál már egy kurva tesztet is a Wp7-ről, milyen hiányosságai vannak, mennyi mindent javítottak a frissítésekben, és még ígyis? A későn belépés (ami miatt kevesebb fejlesztés is van rá nyilván), magas ár, alapvető funkciók (copypaste, multitasking, megfelelő szabvány támogatás) hiánya, korlátozottsága, és a wp8-ra frissítés lehetetlensége nem is játszik szerinted szerepet abban, hogy ilyen lassan terjed?
  Lehetne akármilyen kezelőfelület rajta, ezek mellett akkor se tudna gyorsabban terjedni, értsd már meg! Sok embernek nem tetszik a metro, ez tény, de nagy butaság arra fogni a bukást.

  "Ilyen alapon minden késő érkezik a piacra"

  Hát ez no komment...

  "Bármilyen MS konferenciára megyek első kérdés. "Jó jó ez a Metró UI csak azt szeretnénk megkérdezni hol lehet kikapcsolni. ""

  Sok embernek nem fog tetszeni a Metro, de ha a Microsoft nem fogja engedni kikapcsolni (már pedig szerintem nem fogja, akármennyire is támadják ez miatt), akkor használni fogják. Mint azt leírtam, hátránya nem nagyon van a start menühöz képest, előnye viszont igen, hogy érintőképernyővel is jól használható, ami egyre nagyobb szerepet kap a jövőben. Egyébként elgondolkodtató kérdés, hogy pl. egy kevésbé gyakorlottabb felhasználónak, aki az egeret is állandóan keresi hol van és nehezen tud rákattintani is az ikonokra, betűket is keresi a billentyűzeten (sok ilyen van), neki is a régi start menü-e a jobb, kikeresni a Minden program közül és rákattintani a kis indítóikonra, vagy itt rákattintani a nagy ikonra és egyszerűen át is tudja rendezgetni magának...

  Közben megtaláltam, meg lehet oldani a metroban a háttérkép cserét:


  "Ilyen az mikor az ember már csak személyeskedni képes mivel érvtelenné válik."

  Az is ilyen ,de itt nem erről van szó.
 • dyra
  #40
  Egyéb iránt, hogyan is tudnám magam lejáratni? Tudod te ennek a szónak a jelentését? Gondolod, hogy itt (vagy bárhól) én bárki előtt is le tudom járatni magam? Ilyen az mikor az ember már csak személyeskedni képes mivel érvtelenné válik.
 • dyra
  #39
  Nem értelek. Akkorát bukott az egész koncepció amekkorát az MS még életében nem bukott. Viszi magával a Nokiat is. Te meg itt letagadod a valóságot. Nem tetszik az embereknek a Metró. Ez van. A többi csak duma. Ilyen alapon minden késő érkezik a piacra. Az emberek egész egyszerüen nem vevők erre a koncepcióra. Bármilyen MS konferenciára megyek első kérdés. "Jó jó ez a Metró UI csak azt szeretnénk megkérdezni hol lehet kikapcsolni.

 • Balumann
  #38
  "Nem kell pöcsölni kismillió ikon között, hogy egy szerencsétlen progit elindítsak, csak beírom és lön csodát ott van mit több ha nyomsz egy entert indul a program!"

  Ez pontosan ugyanúgy működik Windows 8-ban is, csak a win gombra a metro jön be, oda kell elkezdeni beírni, majd enterrel indítani. Nem értem ezt miért írtad, netán fingod sincs arról amit fikázol?!

  "Háttérnek meg mehet valami pofás kép bármiről. Egyből otthonosabb a munkakörnyezete az embernek. Mit bámuljam állandóan a programok indító gombját? "

  Nem értem miről beszélsz. Az asztalon ugyanúgy lehet háttérképet változtatni. Szerintem a metroban is lehet majd egyébként, de azt kb. addig fogod bámulni, ameddig a start menüt bámultad eddig (ha nem érintőképernyővel használod).

  "Ez a Metro nem hogy fejlesztés asztali vonalon ha visszalépés 20 évvel. "

  Miért, mert neked nem tetszik? Vagy miben lépett mégis vissza a start menühöz képest, mivel tudott többet a start menü?!

  "A Windows 7 meg jó lenne ha nem lenne csempe hanem a jó öreg bejáratott ikonok figyelnének ott. Nagyságrendileg előrébb lennének az eladások. Amit mondasz mellébeszélés. Azért nem veszik mert nem tetszik az embereknek."

  Ismét elmondom, azért nem veszik, mert drága és alapvető hiányosságokkal kűzd. Akik vettek, azok is tűkön ülve várják a frissítéseket. Ráadásul a WP8-ra se lehet frissíteni elvileg, így meg is szopta az, aki WP7-es telót vett gyakorlatilag, én nekem már ez is elég ok lett volna, hogy ne azt vegyem, bár ezen kívül is van sok sajnos. Szakadj le erről a metro fikázásról, mert csak magadat járatod le.
 • dyra
  #37
  "A programok indítóikonjait, parancsikonokat rakod oda akkor, kis kockákba... Amiket gyakrabban indítasz azokat előrehuzogatod, amiket ritkábban, azokat jobbra. Próbáld ki, hidd el nem olyan rossz az..."

  Nekem teljesen jó PC vonalon a Windows Vistával megjelent kereső mező a windows gomb megnyomására. Nem kell pöcsölni kismillió ikon között, hogy egy szerencsétlen progit elindítsak, csak beírom és lön csodát ott van mit több ha nyomsz egy entert indul a program! Háttérnek meg mehet valami pofás kép bármiről. Egyből otthonosabb a munkakörnyezete az embernek. Mit bámuljam állandóan a programok indító gombját?

  Ez a Metro nem hogy fejlesztés asztali vonalon ha visszalépés 20 évvel.

  A Windows 7 meg jó lenne ha nem lenne csempe hanem a jó öreg bejáratott ikonok figyelnének ott. Nagyságrendileg előrébb lennének az eladások. Amit mondasz mellébeszélés. Azért nem veszik mert nem tetszik az embereknek.
 • Balumann
  #36
  "Visszacsatolva a Windows 8 csak tabla/surface hardverrel hasznalhato tenylegesen, azaz a mostani PC-k kihalasra vannak itelve."

  Teljesen jól használható érintőképernyő nélkül is, egér-bill kombinációval. A Metronak pontosan ez a lényege, hogy ha akarod egérrel is tudod használni - megnyitod a jól megszokott asztali felületet és a metrot csak a start menü helyett használod, alkalmazások elindítására. Nincs semmi sem kihalásra ítélve, ettől függetlenül nyilvánvalóan az volt a cél, hogy az oprendszer érintőképernyőn is akadály nélkül használható legyen.

  Ne temesd ilyen korán.
 • asgh
  #35
  Erőlködj csak.
 • Balumann
  #34
  "Na ennek a csúcs szuper felületnek köszönhetően meg lehet nézni a Windows Phone 7 -es telefon eládásokat. Ilyen az mikor amúgy egy jó rendszerre ráerőltetnek valami hülye fejéből kijött ötletet. "

  A WP7-es telefonok későn jelentek meg a piacon a többihez képest, drágák (főleg a magas hardver alapkövetelmény miatt), és nagyon sok hiányossága, gyengesége van. Sok embernek nem tetszik a metro ui (vagyis inkább az, hogy erre rákényszerít, nincs választási lehetőség), de nem ez a legfőbb oka, hogy ilyen lassan terjed. Fikázni a hozzád hasonlók szokták, akik csak a rosszat keresik minden ilyesmiben. Én is ismerek nem egyet, aki eladta a wp7-es telóját, de nem a metro miatt, sőt...

  "Pl az én életem annyira "semmi", hogy nem szorulok rá arra, hogy percenként lessem a levelezőm és a Facebook fiókot mi több időjárás jelzőt sem használok mert elég ha kinézek az ablakon. Akkor mégis mit pakoljon oda a user?"

  A programok indítóikonjait, parancsikonokat rakod oda akkor, kis kockákba... Amiket gyakrabban indítasz azokat előrehuzogatod, amiket ritkábban, azokat jobbra. Próbáld ki, hidd el nem olyan rossz az...
 • kakamatyi123
  #33
  >hogy mi a véleményed rólam?
  Ez nem velemeny, aki nem tudja meg csak megfogalmazni sem miert csinal valamit, az bizony onismereti problemakkal kuzd:)
  Pl. jellemzo hogy rendszeresen idegen szavakat szursz a mondataid vegere, mert ettol nagyon okosnak tunsz, de ennek tudataban sem voltal eddig, hogy ezt miert csinalod:)

  >aki mások baszogatásával szétoffolja a topicot.
  Ugyesen megfogalmaztad, pontosan ezt csinaljatok...
  Mi koze a Linuxnal egy MS topikokhoz?
  Semmi, csak az nevtelen eszjatszas:)
 • asgh
  #32
  Most komolyan azzal áltatod magad, hogy nem szarom le, hogy mi a véleményed rólam? Komolyan? Akkor örülj csak.
  A troll meg - by definition - az, aki mások baszogatásával szétoffolja a topicot. Nézd meg az én hozzászólásaimat, meg a tieidet. Szép napot.
 • kakamatyi123
  #31
  Mert minden microsoftos hirre valo Linux istenites, az nem offolas, ugye:)

  Ezt tolod minden forumon sanyikaval egyutt, szoval a troll nem en vagyok...

  Ami nagyobb baj, hogy 0 az onismereted... ez nem frappans, se nem divatos, sokkal inkabb szomoru...
  Sebaj, fiatal vagy, majd kifejleszted elobb utobb, ha felnosz... vagy nem:)

 • asgh
  #30
  Figyelj Kakamatyi! Nekem tök mindegy, hogy azzal színesíted a pitiáner életedet, hogy mások nívótlan baszogatásával offolod szét a fórumokat.
  Nyugodtan tied lehet az utolsó szó, mondj valami frappánsan provokatívat, valami menőt, amivel jól odamondasz és érzed, hogy nagy vagy. A magam részéről ignore.
 • Zoliz
  #29
  Valójában ha azt vesszük a Microsoft a biztosra megy. Semmi innovacio nem jelent meg az IT hardver teruleten az utobbi 3 evben a tablak kivetelevel.

  A Windows 8 egyertelmuen az erintokijelzős vezerlesre van kielezve.

  Visszacsatolva a Windows 8 csak tabla/surface hardverrel hasznalhato tenylegesen, azaz a mostani PC-k kihalasra vannak itelve. Az egyetlen kerdes, hogy elfogadja -e ezt a birkatarsadalom. A Microsoft marketingjet tekintve, igen. Szerencsere a vallalatok nem fogjak tudni hasznalni a Tileket, igy az uj oprendszer a Vista sorsara jut szerencsere és a Microsoft igy még kisebb ceg lesz. Szerencsere.

  Az egyetlen elony, hogy a tile-k elorevetitik a 3D-t, hogy szabadon barangolhassunk majd a csempes falak közt, mint a Wolfenstein 3D nevú őskövületben. Ezt a jövőt josolom a tablaknak azaz a tilek-nak.

  Table = Tile platform
 • dyra
  #28
  Te most arról az olcsó kinézetű reklámtáblára gondolsz amit az MS Metró ui-nak vagy minek hív? Na ennek a csúcs szuper felületnek köszönhetően meg lehet nézni a Windows Phone 7 -es telefon eládásokat. Ilyen az mikor amúgy egy jó rendszerre ráerőltetnek valami hülye fejéből kijött ötletet. Az emberek utálják. A Win 8 eleve bukta csak emiatt. Pl az én életem annyira "semmi", hogy nem szorulok rá arra, hogy percenként lessem a levelezőm és a Facebook fiókot mi több időjárás jelzőt sem használok mert elég ha kinézek az ablakon. Akkor mégis mit pakoljon oda a user? Mert ilyen problémám nem csak nekem van. Ha nagyon összeszedem magam talán meg tudok tölteni 1 - max 2 csempét. Idióta baromság.
 • Balumann
  #27
  Mert az aztán tényleg egy borzasztó dolog, hogy amikor megnyitod a metrot (start menü helyett, hogy elindíts valamit), akkor látod a metro appok indítótapétáján az eseményeket (pl. facebook események száma, új emailek száma, stb.)... :D
  Senki sem fog eléd tolni semmit, ha nincs érintőképernyőd, akkor a start menü helyett fogod csak használni a tapétákat, és annak ellenére, hogy tényleg nem szép, nagyon jól használható egérrel, és - a korábbi start menüvel ellentétben - érintőképernyővel is. Jól átlátható, gyors, interaktív (mutatja az eseményeket), könnyen átrendezhetőek és átméretezhetőek a tapéták, kereső is ugyanúgy van, mint Win7-ben és jó gyors az is. Én azt remélem, hogy picit több testreszabhatóságot adnak majd neki (pl. sorok száma, tapéták mérete, háttér).
 • Zoliz
  #26
  Csinaljunk ellen marketinget a csempeknek.. Senki ne vasaroljon Winfos 8-at, mert Vista, azaz xar.
 • Zoliz
  #25
  Majd rajossz, hogy odatoljak eled egy hatalmas szogletes csempeben a Binget, meg F^szbookot..
 • kakamatyi123
  #24
  >Ha már kötözködni akarsz, akkor Ballmer baromságai mellett érvelj. Persze az nem >megy, ezért inkább trollkodsz. (Az persze kétségtelenül az én hibám, hogy >olyannal állok le vitatkozni, aki a saját szaráról nevezi el magát. Nomen est >omen.)
  Nem is vitatkozol, mert nem valaszolsz a kerdesre...
  Most epp szemelyeskedsz...:) Hiaba latom tanulsz a mestertol:)

  Arild mar el, mi ertelme van Balmer baromsagai mellet ervelni?
  Ettol jobb lesz neked, hogy vitazol arrol vadidenekkel, hogy valamely ceg/oprendszer jo vagy szar???:) Ha igen, hat csak hajra:)
  Ha nemtudod, az komoly tudatossagra vall:)
  Mi hasznod van belole???

  Szerintem fogalmad sincs, miert csinalod... • Sequoyah
  #23
  A bevételi adatok nem éppen döglődésről árulkodnak, egy brutális pénzgyár egyelőre a MicroSoft.
  Aztán melyik másik monopóliumra cserélnéd őket, a Google-re, vagy az Apple-re?:) Az is csak egy "monopólium":)
 • usersg
  #22
  "Mint azt már előttem írták páran a Linux és a Windows más-más célközönségnek készült"

  Ez így tulajdonképpen nem igaz. A linux csak egy rendszermag, amit mindenki arra használ, amire akar. Történetesen asztali operációs rendszer is építhetsz köré, ha akarsz, és ezt sokan meg is teszik a megfelelő, posix szabványt támogató project -ek összegyűjtésével. Az, hogy ez az eredmény kinek szól, kinek az igényeit próbálja kielégíteni, az csak az adott disztribúciót fejlesztők céljaitól függ.

  Egyébként messze nem csak ez a két választási lehetőség van, én pl gyakran használok freebsd -t, azért mert adott feladathoz számomra az felel meg a legjobban.

  Mellékesen a windows 7 -et jó rendszernek tartom, igazán használható, kiforrott rendszer. Azonban azt az identitászavaros koncepciót amit amit a windows 8 képvisel, egyáltalán nem tartom jó iránynak, számomra kifejezetten bosszantó. Ugyanúgy az új office is egy hányinger, a szem kiégető fehér design, és a felhősödés erőltetése nem tesz jót az összképnek. Persze még sok minden változhat, de nem nagyon hiszem hogy ezek az új generációs ms cuccok ennél jobbak lennének ilyen kevéssel a megjelenés előtt...
 • asgh
  #21
  Ha már kötözködni akarsz, akkor Ballmer baromságai mellett érvelj. Persze az nem megy, ezért inkább trollkodsz. (Az persze kétségtelenül az én hibám, hogy olyannal állok le vitatkozni, aki a saját szaráról nevezi el magát. Nomen est omen.)
 • mousee
  #20
  Pls priviben romantikázzatok, ne az MS reklám alatt :D
 • kakamatyi123
  #19
  >És attól mi változik, hogy minden fórumban lejáratod magad a >személyeskedésseiddel?
  Az valtozna, felteve hogy valaszolnal a provokativ szemelyeskedesre, hogy megertenem a motivaciodat:)
  De mivel nem valaszoltal, csak visszakerdeztel, ezzel most akkor elismerted, hogy semmi sem valtozik, es ettol elegulsz ki, jol ertem a motivaciod?:)
 • DjDano
  #18
  Döglődni? Rég ment olyan jól pénzügyileg a MS-nak mint mostanában, szerintem nagy évük lesz az idei, még ha elég kockázatos újításokkal operálnak akkor is, közép távon szerintem biztos a siker.
 • kjhun
  #17
  ...Plusz driver kezelése is elég érdekes, milyen már hogy 2012-ben bedugok egy USB-s egeret, és nem tudom azonnal használni...

  Nekem ilyen bajom sose volt, mivel PS/2-eset használok, de ha bedugok egy USB-set is mellé, akkor azzal is megy, egyszerre mind a 2-vel.

  ...Vagy egy mappát nem tudsz kitörölni, mert csak. Mert nincs jogod hozzá, restart után meg lesz. Pedig elvileg semmilyen process nem fogja...

  Pont, maga a Windows fájlkezelelője az ami fogja, sok esetben így van. Használj Unlocker-t, és nincs ilyen gondod, 1-2 kattintás. Vagy kill az explorer.exe-re, és TC-ben vagy egyéb fájlkezelőt/tömörítőprogramot elindítod, mielőtt lelövöd az explorer.exe processzt, utána törlöd azzal, amit akarsz.

  ...Esetleg egy program nem indul el, mert csak. Restart után megy mint a kisangyal....

  Ez ritka, mint a fehér holló. GTA: SA szokása ez. Bezzeg más játék, az megy ilyenkor is.
  Általában videokari-driver okozza (inicializálás-hiba??), vagy a játék konfigurációs fájlja rossz lett. (gta_sa.set fájl a mentések mellett), ez törlöd, aztán megy is.

  ...Vagy nem áll le, mert nyitva van egy notepad, ami nincs elmentve...

  Nem szokott általában ilyennel vacakolni. Alapesetben 20 másodperc az az idő, amíg megvárja, utána bezárja, de ezt akár 1 másodperc-re, vagy kissebbre is állíthatod, egy kis registry-hackkel. Méghogy a Jegyzettömböt nem zárja be?? Csak úgy suttyanik, úgy bezárja.

  ...Vagy mert hibernálás/sleep után nem kap hálózatot, mert csak. Restart után ez is működik...

  Ezzel sem szokott vacakolni, sok esetben maga a gép sokkal gyorssabb, mint maga a modem/router, sok eszközben 486-os proci van, kell egy kis idő, mire elindul. Vagy katt a Hálózat ikonra, Állapot menüparancs, vagy Vezérlőpult, Hálózati kapcsolatok, és a használt kapcsolatot kijelölöd, és Letiltás, aztán Engedélyezés, ez megoldja, de ha valami netre megy/menne, magától felcsatlakozik, lekéri a hálózati infókat a modem/router-től.
 • asgh
  #16
  És attól mi változik, hogy minden fórumban lejáratod magad a személyeskedésseiddel?
 • kakamatyi123
  #15
  >Az egy dolog, hogy nem hagyják abba a fejlesztést néhány fórumhuszár miatt, de >azért legyen már lehetőség a szkeptikus vélemények kifejezésére is, ha már
  Kifejezted, ahogy azt teszed minden MS hir alatt sanyikaval egyetemben, ettol mi valtozik?
  Ettol elveztek el???
  Inkabb hoditanal mar meg vegre egy szep not, hamar elvezetrol beszelunk:)
 • Shid
  #14
  Szerintem felesleges az oprendszerek összehasonlítgatása. Mint azt már előttem írták páran a Linux és a Windows más-más célközönségnek készült, különböző igények kielégítésére. Bár én személyesen a Linux -ot sokkal biztonságosabbnak tartom, mert ott gyakorlatilag minden funkció, szolgáltatás gyárilag tiltva van és csak azokat "engedélyezed", indítod el amikre tényleg szükséged van. A Windows -ban ez pont fordítva van. Ott minden engedélyezve van és használhatsz is. Ezzel az a baj hogy sok erőforrást indokolatlanul lefoglal és sokkal több biztonsági kockázatot is rejt magában. Úgyhogy ha valaki csak netezni szeretne és néhány alapvető programot használni vagy ha szervert (pl.: webszervert)akar üzemeltetni, annak a Linux -ot szoktam javasolni. Aki pedig játékra és kényelemre, felhasználóbarát környezetre, valamint óriási programválasztékra vágyik annak ott a Windows.
  (Mellesleg, úgy tudom, hogy a Microsoft is Linux alapú rendszerekkel üzemelteti a szervereit. De javítsatok ki ha netán tévedek!)
 • sanyicks
  #13
  akkor előkészítették a szokásos nokiásdobozokat amivel hittérítenek :)
  bárcsak egyszer a szoftvereik minőségével térítenének....
 • asgh
  #12
  Az egy dolog, hogy nem hagyják abba a fejlesztést néhány fórumhuszár miatt, de azért legyen már lehetőség a szkeptikus vélemények kifejezésére is, ha már
  "Ballmer szokásos stílusában kiáltotta az éterbe, hogy minden követ megmozgatnak, ezúttal nem hagynak lehetőséget az elmúlt években felemelkedő új riválisoknak, mindent elsöprő támadásuk pedig sikerrel jár majd."
 • tomboy013
  #11
  Engem nem érdekel kinek mi tetszik, a lényeg hogy megcsinálják a Win8-at és használhatok végre egy igényes letisztult felületet. Akinek nem jön be meg maradjon vagy a Win7-nél vagy Linuxnál vagy tökmindegy melyiknél de felesleges teleszemetelni buta hozzászólásokkal a híreket... Attól hogy hangoztatja a hülyeségét még a nem fogják abbahagyni a fejlelesztést erre kellene már rájönni 1-2 okosnak.
 • asgh
  #10
  Pont ma történt: cégnél mac-et és windowst kellene kvm switch-el használni közös billentyűzetről és egérről. Kiderült, hogy a win7 felirattal ellátott kvm switch win7 alatt elfelejti az usb eszközöket, amint átvált a user egy másik gépre. Ugyanaz az eszköz osx-el, linuxal de még win XP-vel is tökéletesen működik.
  Utánanéztem a fórumokban, többen habzó szájjal szidják a Microsoft felmenőit, mert a windows7-el gyakorlatilag az összes addigi kvm switch támogatása megszűnt az újonnan bevezetett usb ddm technológa miatt. Ráadásul olyan technológia váltásról van szó, amit driver frissítéssel nem lehet megoldani, gyakorlatilag le kell selejtezni az eszközöket. Jah és erről mind az MS, mind a gyártók elfelejtették értesíteni a vásárlókat.
  Na kb. ennyit a win7 usb kezeléséről.
 • paj01
  #9
  Tipikus Plug&Pray:D
  En szurkolok a win8nak. Nekem fontos a külcsiny, es sztem pofasan nez ki. Mindig utaltam az ikonokkal teleokadott desktopokat, nekem sosincs egy darab se, ez a csemepe style viszont szimpi.
 • Balumann
  #8
  Nekem nem szokott problémám lenne így driverekkel, de tegnap előtt kb. 2 órát szenvedtem, hogy működésre bírjam a Microsoft (!!!) Lifecam VX-1000 -esemet, amit véletlenül másik USB portba dugtam be, mint amire egyszer föltelepítettem. Átléptem Ubuntura, elindítom a webkamos progit, egyből ott volt a kép. De aztán rájöttem, hogy a LifeCam szoftver volt a hibás, nagy valszínűséggel annak ellenére, hogy azt írta (teljes újratelepítés, restart, meg minden után is) hogy nincs csatlakoztatva kamera, lefoglalta hogy más program se tudja használni (Skype pl. látta is a kamerát, csak lefagyott egyből tőle). :/
 • Balumann
  #7
  Nemértem mi értelme van (flamekeltésen kívül) az ilyen véleményeknek, hogy ez jó, az meg fos. Mivel van előnye mindkét rendszernek (figyelembevéve a költségeket, stabilitást, megbízhatóságot, testreszabhatóságot, és minden mást), nincsen sok értelme.
  Linuxnak talán a legnagyobb "hibája", hogy szoftverek terén tényleg nagyon gyenge a kínálat (Windowsra ingyenesek között is nagyobb a választék, vagy ugyanaz, pl. a LibreOffice is van Windowsra), viszont ez pont úgy változhatna, ha az igény növekedne.