36
  • errorista
    #36
    pfúj, beleváltoztatol egy idézetbe, és abba kötsz bele mint legfőbb érved?
    undorító hazug disznó vagy, blöe
  • Papichulo
    #35
    "De mivel az osszes tablet ARM architektura alatt fut, ezert emlitettem, hogy nem eleg csak egy ilyen valtozatot forditani a programbol, hanem a UI-n is valtoztatni kell a tablet specialis vezerlese maitt."

    "Ha jól tudok magyarul (márpedig ez az anyanyelvem), akkor itt bizony azt állítod, hogy nincs más tablet, csak ARM architecturás..."

    Ez ugy nevezik, hogy hiperbola, ami a market share szempontjabol relativ ertelemben meg is allja a helyet... termeszetesen tudtam, hogy vannak Atom-os tabletek, de nem errol volt szo... egyszeruen a UI-rol beszeltem, hogy azokat at kell irni touch vezerlesre, erre te belekapaszkodtal abba, hogy igenis vannak Atomos tabletek is, mivel szemantikai ertelemben en tagadtam letezesuket. Igen, vannak es ezt kesobb meg is emlitettem, de itt az erintokepernyos vezerlesrol volt szo, senkit nem erdekelt, hogy milyen a processzor! Ezt voltal keptelen felfogni! Porogtol ezen az Atom dolgon, mint egy beragadt kakukkos ora...

    "Az alátámasztásról: érdekes módon nem látom a te bizonyítékaidat a felvetéseimre. Vagy csak a "vitapartnereire" vonatkozik az, hogy minden állítást bizonyítani kell? Van erre egy szép magyar kifejezés: kettős mérce."

    A te felfogasodra meg vannak nem tul szep szavak, de ezeket most nem hozom fel...
    Mire kertel te bizonyitekot, amire en nem tudtam szolgaltatni? Hmmm? Mutass ra, hogy hol tortent ilyesmi! Ellenben en kertem toled es te keptelen voltal ezt megadni. Ennek tukreben a kettos merce egyaltalan nem alkalmazhato itt.

    Itt sem az en kerdeseimre valaszoltal, hanem ujra fujtad ugyanazokat a retardalt dolgokat, esetleg mas szavakkal megfogalmazva. Es ne hivatkozz masokra, mert tudnek mutatni olyan megjegyzest, ahol teged hulyeznek... mar csak ebben az elozo threadben is, amin itt is porogsz. Neked SAJAT MAGADNAK kell tudni bizonyitani az allitasaidat es nem masokra mutogatni, de lassuk be, hogy a retorikai kepesseged es az ervelestechnikad az eleg alacsony szinten van... rohogsz a burden of proof, a ignoratio elenchi, a straw man fogalman, nemhogy tanulni probalnal belole, hogy eziranyu ismereteid is bovuljenek.

    Es akkor megint ott tartunk, hogy ervek hianyaban sertetten, ovis szinten, pityeregve elvonulsz... a tenyeimmel es bizonyitekaimmal nem tudsz vitatkozni, ezert csak a stilust tamadod, de mint mar tudod erre is van egy remek ervelestechnikai hiba a style over substance fallacy, neked mar csak ez maradt. Majd talan felnosz egyszer es meg fogod erteni ezeket... es angolul is megtanulsz valaha ;)
  • lordsithlord
    #34
    Az alátámasztásról: érdekes módon nem látom a te bizonyítékaidat a felvetéseimre. Vagy csak a "vitapartnereire" vonatkozik az, hogy minden állítást bizonyítani kell? Van erre egy szép magyar kifejezés: kettős mérce.

    Arról aztán igazán nem tehetek, hogy elhagy téged az az ezerszer emlegetett logikád. Sorban válaszolom meg a megjegyzéseidet, szépen nyomon is követhetőek. Ez nem Monopoly, hogy kihúzhass egy olyan kártyát, amin az áll, hogy lépj vissza a Start mezőre és kezd elölről...

    Láthatóan magyarul nem tudsz. Ezen nem tudok segíteni. Ha nem érted, mit írnak le, hát az bizony már a te problémád. Érdekes módon mások megértik és fel is fogják. Mások is olvassák a hozzászólásokat és értik, miről írok. Érdekes módon még az alapvető gazdasági folyamatokat is megértik. Szóval ezek szerint nem bennem van a probléma, ha már többen írjuk ugyanazt és te nem érted meg.

    Ha ennyire nehezedre esik a szövegértés, javaslom menj az oly sokszor emlegetett logikus és kulturált angol fórumaidra, hátha ott értesz a szóból.

    A személyeskedésről annyit, hogy igen, csak sikerült hosszú fórumozói pályafutásom során elsőként elérned, hogy kihúzd a gyufát és ne bírjak szó nélkül elmenni a megnyilvánulásaid mellett. Ezt elkönyvelheted a saját sikerednek, ennyit már sikerült elérned. De még mindig nem gúnyolódtam, pusztán tényeket írtam le. És még visszaolvasva sem találtam sehol oly trágár kifejezéseket, amikkel te éltél, szóval még mindig sikerül afölött a bizonyos szint felett maradnom.

    És ismét elérted azt a szintet, ahol egyszerűen ejtem le magasról, mit írsz, én már nem fogok reagálni. De tovább megyek: innentől fogva egyszerűen nem érdekelnek a hozzászólásaid, egyikre sem fogok reagálni. Nyugodtan folytathatod ezt a játékot, hogy minden hozzászólásomra reagálsz valamit és provokálsz, nem fog érdekelni.

    És ezzel ezt a témát és a veled való teljes "párbeszédet" részemről lezártnak tekintem. Örülhetsz.
  • lordsithlord
    #33
    Rühellem, ha valaki hazugsággal vádol, miközben gátlástalanul hazudozik...

    De tudod mit, lássuk a TE szavaidat, hátha így visszaemlékszel, mi mindenről hazudtál itt most...

    "De mivel az osszes tablet ARM architektura alatt fut, ezert emlitettem, hogy nem eleg csak egy ilyen valtozatot forditani a programbol, hanem a UI-n is valtoztatni kell a tablet specialis vezerlese maitt. Ne porogjel mar ezen az ARM dolgon, mondtam, hogy jopar software-t irtam mar kulonbozo processzorokra es tisztaban vagyok az architekturak kozti kulonbseggel!"

    Ez a pár mondat töled származik, Ha jól tudok magyarul (márpedig ez az anyanyelvem), akkor itt bizony azt állítod, hogy nincs más tablet, csak ARM architecturás...

    Ezután ugyebár felsoroltam pár típust, ami Atom procival szerelt készülék volt. A válaszod rá:

    "Az Atom-os tabletek sem tudtak elterjedni, mert hasznalhatatlanok voltak, pontosan! "

    Szóval kapásból saját magadnak mondasz ellent! Mert ugyebár mégis csak léteztek, csak hát szerinted nem tudtak elterjedni. A két állítás nem ugyanaz!
    Ezután ugyebár megjegyeztem, hogy nem a proci hibája az, hogy kezelhetetlen a Win7 táblákon. És mi volt a válasz?

    "Mar mondtam parszor, hogy porogj le errol az ARM kerdesrol, de tudod mit, az Atom CPU-kal szerelt tabletek a vilag kozepe?! OK? Az osszes tobbi ARM-os szutyok meg csak egy utangondolas... elegedett vagy? Kinevezlek az Atom kiralyanak? Sot, a Molekulak csaszaranak is, csak, hogy jo napod legyen! :)"

    No kérem szépen, hol is hazudtam? A te szavaidat idéztem! Tagadtad az Atomos tabletek létezését, majd mikor jeleztem, hogy hoppá, mégis csak akadnak, gyorsan kifogásokat kerestél, majd ezután nekiálltál gúnyolódni. Miben is tért el az attól, amit én leírtam?

    Vagy talán nézzük a reakciódat arra, mikor közöltem, hogy ilyen hangnemben nem vagyok hajlandó tárgyalni. Tán te nem azt írtad, hogy :

    "Ez mar az n. vita melybol az ervek es bizonyitekok kifogyasa utan sertodotten tavozol... mit is mondhatnek? :)"

    No kérem szépen, ennyit a szavahihetőségedről...

    Valóban, sikeresen kiemeltél egyetlen olyan dolgot, amiben igazad volt. Csakhogy megjegyezném, ezt anno el is ismertem, valóban, én tévedtem. Be is ismertem a tévedésemet ott helyben. Szóval ezt elég kicsinyes dolog felemlegetni.

    Ahogy ez igaz, úgy igaz a többi is, amit leírtál.
  • Papichulo
    #32
    Es akkor megint itt vagyunk, hogy semmit sem tudsz alatamasztani, semmivel. Probalsz magyarazkodni ossze-vissza, de nem megy... ennyit tudsz, ez vagy.

    Plusz nagyreszt azt sem tudom, hogy mire valaszolsz, mert nem idezed az eredeti felvetest. Ha esetleg ugy erzed, hogy logikusan es bizonyitekokkal alatamasztva is tudsz ervelni, akkor probald meg ujra a #26-kezdve.

    Amit pedig a tozsderol mondtal, ugy nevetseges, ahogy van. Fingod nincs rola. Te semmilyen tartos esesrol nem beszeltel, hanem megint elkezdtel ossze-vissza magyarazkodni es terelni a szot. Az irtad, hogy 4 nap alatt "jelentosen" gyengult, konkretan 4 centet! Ez kimutathatatlan egy $600+-os papirnal. Ennyit masodpercenkent ingazodik. Egyszeruen ketsegbeejto, hogy nem veszed eszre, hogy mekkora baromsagot mondtal... ahhhh, hagyjuk is meg ahhoz sincs erom, hogy itt napi zarasi osszegeket linkelgessek neked, egyszeruen felesleges.

    Mindezek felett meg abban is tevedtel, hogy "az egész történés tartott kemény 4 napig!", mivel az Apple junius 29.-en jelentette be, hogy kilep az EPEAT rendszerbol es julius 16.-an valtoztatott a dontesen. Ennyire vagy kepben szinte mindennel kapcsolatban...
  • Papichulo
    #31
    "És igen, ilyen, mikor kitör a kultúra"

    A kultura az lenne, hogy ha hazugsagon kapnak (ld. #24) az undorito szemelyeskedes soran, akkor elnezest kernel es nagyon csondben maradnal... na az latod kulturalt lenne!

    De hagyjuk is ezt a vonalat...
  • lordsithlord
    #30
    Ha nem csak egy részét idéznéd a mondatnak, ott van, hogy cégek jelezték az esetleges visszavonást a beígért bojkott miatt.

    Bizonyíték, hogy soha nem alkalmaztak nyomást az USA kormányhivatalai olyan céggel szemben, ami szembement a kormányhivatalok véleményével? Ilyen talán létezik? Elég, ha belegondol az ember, milyen előszeretettel kerül elő az adóhivatal, könyv vizsgálat, ha valakinél keresztbe akarnak tenni...

    Mi köze a bankoknak az Apple gazdasági helyzetéhez? Ezt az összefüggést konkrétan nem értem, hogy honnan sikerült elővadásznod...
    A gazdasági részen az lenne ütés, ha a bojkottra reagálva elindulna egy hullám, először a cégeknél ütne be, majd eljuthatna akár a fogyasztókig is. Ez alapvető gazdaságtan.

    4 cent tartós esés igenis elég fogós egy akkora cégnek is, mint az Apple, főleg ha mindezek mellett az érték további zuhanó tendenciát mutat. Ilyesmire a részvényesek gyorsan felkapják a fejüket, mivel ha nem indul el visszafelé a részvények ára, akkor nem hullámzásról, hanem értékcsökkenésről beszélünk. 4 nap alatt esett ennyit, azóta se ment vissza, ráadásul ha figyelembe vesszük, hogy a bojkottnak az említésére esett a részvények értéke, ki lehet kalkulálni, mi lett volna, ha a bojkott meg is valósul.

    Észak Korea és bojkott? Kevered a szezont a fazonnal. Az, amit te emlegetsz, az az embargó, a kettő nem ugyanaz!

    Nem tudom, hogy te minek neveznéd azt, ha a kormányhivatalok egységesen bojkottálnak egy terméket, de oké, vegyük úgy, hogy nem a kormány lép fel a céggel szemben. A dolgon nem változtat, ugyanúgy gazdasági és presztízs veszteség.

    Időközben felhívták mégegy vonatkozásra a figyelmemet: egy ilyen lépés a környezetvédőkből is komoly ellenszenvet válthat ki, annak pedig nemzetközi vonzata is lehet. Tehát nem csak belföldi, hanem külkereskedelmi hatások is lehettek volna, ha nem lépnek vissza.
  • lordsithlord
    #29
    És igen, ilyen, mikor kitör a kultúra
  • Papichulo
    #28
    "Ne foglalkozzál vele."

    Ti most komolyan egymas faszat szopjatok? Get a room! :)

    "A fotelből okoskodók már csak ilyenek..."

    Te honnan okoskodsz, a lokarambol? Annyiszor emlegedet ezt a szerencsetlen allatot, hogy masra nem tudok gondolni...
  • Bannedusermail
    #27
    "Ezt az Apple is észlelte, így marha gyorsan visszakozott (az egész történés tartott kemény 4 napig!)."

    Ne foglalkozzál vele. Ő mindenkinél jobban tudja, hogy az apple nem piaci kényszerből kullogott vissza, hanem csak egy kockát dobtak fel, hogy mit is fognak csinálni.

    A fotelből okoskodók már csak ilyenek...
  • Papichulo
    #26
    "azonnal jöttek jelzések lehetséges megrendelés visszavonásokról."

    Nehany kormanyhivatal reszerol, ahol minimalis az Apple jelenlete. Mint levezettem neked orszagosan olyan 15mil megrendelesrol lehet szo... apropenz.

    "mert ugyebár a cégek legfeljebb perelnek, azt túlélik, de nem szeretik, ha a kormány esetleg nekiáll ellenőrizgetni illetve egyéb módon passzív terrort folytatni"

    Baromsag. Bizonyitek, hogy barmi ilyesmi tortent volna hasonlo dontes kovetkezteben az USA-ban?

    "Ezt az Apple is észlelte, így marha gyorsan visszakozott "

    Bizonyitek, hogy emiatt visszakozott?

    "Nem a kormányhivatalokkal vesztett volna komoly forgalmat, hanem azok bojkottjával, hiszen az mind presztízsében, mind pedig gazdasági vonalon érintette volna az almát."

    Ezt is bizonyithatnad, mivel szo sem volt semmi hasonlorol! Mutass valami olyasmit, ahol a GE vagy a Bank of America vagy az ExxonMobil bojkottalni akarta volna okat!

    "számításaim szerint részvényenként átszámolva olyan 10 forintos esésről beszélhetünk"

    10 forintos? Komolyan? Az mint eses? Az kb. 4 cent. Masodpercenkent tobbet hullamzik az AAPL. Egy $600+ aru reszvenyrol beszelunk... ez kevesebb, mint 0.01%! Elolvashatod te neha, hogy mekkora baromsagokat irsz? SOHA se nyiss cash accountot a plus500.com-nal :)

    "Ha ezt nem érted, nagyon sajnálom, javaslom, nézz utána, milyen következményei vannak egy kormány szintű bojkottnak"

    Kormany szintu bojkott? Tudod ki ellen van kormany szintu bojkott? Eszak-Korea ellen, ott!

    Itt a san franciscoi onkormanyzat szolitotta fel bojkottra az ala tartozo szervezeteket! Ha ezzel vitatkozol, akkor mutass valamit a "kormany szintu bojkottrol"!

    Foleg ennek tukreben: "Given the relatively small percentage [of organizations] that require 100% EPEAT-compliance, it’s not going to make a whole lot of difference to Apple"

    Magyarul meg a kormanyzati entitatasok nagy reszenek sem csak 100% EPEAT megfeleltsegu cegektol vasarolni! Ezuntan is vasarolhattak volna az Apple-tol.
  • lordsithlord
    #25
    Egy alapvető dologra felhívnám figyelmedet: jó lenne, ha el is olvasnád, amire reagálsz! Ezt már többször leírtam neked, de lám, ismét bebizonyosodott, hogy nem szokásod elolvasni, legfeljebb átfutni azt, amire reakciót írsz.

    És hogy mindezt miért is írtam le?

    Benne van abban, amire reagáltál, hogy gazdasági következmény nem lesz, mivel amint csak felmerült a lehetősége annak, hogy a kormányhivatalok bojkottot hirdetnek, azonnal jöttek jelzések lehetséges megrendelés visszavonásokról. ez törvényszerű, ha a kormány bojkottot hirdet, általában a cégek is lereagálják a dolgot, mert inkább függnek a kormánytól, mint a bojkottált cégektől (mert ugyebár a cégek legfeljebb perelnek, azt túlélik, de nem szeretik, ha a kormány esetleg nekiáll ellenőrizgetni illetve egyéb módon passzív terrort folytatni).

    Ezt az Apple is észlelte, így marha gyorsan visszakozott (az egész történés tartott kemény 4 napig!).

    Szóval javaslom, csak egy kicsit gondolkodj logikusan, mit is ért volna el az, ha a kormányhivatalok bojkottot hirdetnek. Nem a kormányhivatalokkal vesztett volna komoly forgalmat, hanem azok bojkottjával, hiszen az mind presztízsében, mind pedig gazdasági vonalon érintette volna az almát. Ergo a kormányhivatalok tehettek volna (még ha csak közvetve is) a forgalom csökkenésről.

    Mégegyszer mondom, mivel az Apple nagyon gyorsan lereagálta a bejelentést, a bojkott meg se indult, így számottevő forgalmi kiesés ebből a 4 napból nem fog eredni.

    A részvényekről meg konkrétan tudom, hogy esett ezalatt a 4 nap alatt az értékül, ugyanis én is tőzsdézek (igaz, csak virtuálisan, de a teljes rendszer a valós tőzsdére épül, annak adatai alapján működik -> http://trade.plus500.com) és visszanéztem a grafikont, ezalatt a 4 nap alatt jelentősen gyengült (számításaim szerint részvényenként átszámolva olyan 10 forintos esésről beszélhetünk), majd a bejelentés hatására ismét emelkedésbe kezdett, bár ez az emelkedés még elég hullámzó tendenciát mutat.

    Amiket itt leírsz, az mind a közvetlen következményekről szólnak. Valóban, az, hogy a kormányhivatalok nem rendelnek Apple terméket, az nem üt nagyot. Azt a bojkott hozta volna meg, az ugyanis az egészet tovább vitte volna céges vonalra, majd tovább hullámzott volna, egészen akár az egyéni fogyasztókig.

    Ha ezt nem érted, nagyon sajnálom, javaslom, nézz utána, milyen következményei vannak egy kormány szintű bojkottnak, akkor talán megérted, miért is mondom azt, hogy bizony nagyot ütött volna az Apple-ön az, ha nem visszakoznak ilyen gyorsan.
  • Papichulo
    #24
    "Fordítanék a kérdésen: mondj olyan példát, ahol bizonyítékot követeltél és neked volt arról bizonyítékod, hogy márpedig nem igaz az az állítás, amit te nem hiszel el..."

    Kevered a szezont a fazonnal... az, hogy en nem tudom alatamasztani ez en kijelentesemet, annak semmi koze ahhoz, hogy be tudom bizonyitani, hogy te valotlant allitottal. Ennyire nem vagy otthon a logikaban?

    NEM tudsz olyat mondani, ahol en nem tudtam bizonyitani az allitasomat! Pont.

    Mondjak olyat, ahol bizonyitekot kertem, te azt nem szolgaltattal, de nekem volt az ellenkezojere bizonyitekom?

    Te ezt mondtad: "nem nagyon tudok olyanról, hogy a vietnami háborúban hajókról adtak volna tüzérségi támogatást."

    Erre irtam ezt: "http://www.google.hu/search?q=vietnam+gunline
    De meg Iowa osztalyrol is tortent fire support: http://en.wikipedia.org/wiki/USS_New_Jersey_%28BB-62%29#The_Vietnam_War_.281967.E2.80.931969.29"

    Bizonyitottam, hogy volt tuzersegi tamogatas? Igen. Jobb lett most neked ettol? Fene sem tudja...

    "te közölted, hogy Atom-os tablet nincs,"

    Hazudsz! En ilyet sohasem allitottam. Idezetet!

    "egyetlen állításomat se tudtad bizonyítékokkal megcáfolni"

    Hazudsz! Nem cafoltam bizonyitekokkal, hogy a PS4 az nem a Vita?

    Ezt meg te is elismerted, akkor mirol beszelsz?

    Amugy mivel semmit sem tudtal bizonyitani, ezert nem is volt mit cafolni... ez ennyire egyszeru.

    Arrol meg mar ne is beszeljunk, hogy "negativot nem tudok bizonyitani". De ha szerinted ez lehetseges, akkor bizonyitsd be, hogy Brazilianak nincsenek nuklearis fegyverei!
  • Papichulo
    #23
    Ismet csak azt tudom mondani, bizonyitsd be, hogy ennek szamottevo hatasa lett volna az Apple eladasaira, a te szavaiddal: "nagy bukta"!

    Meg a te cikked is ellentmond neked: "A hivatalos közlemény szerint a városi hivatalnokok 2010-ben több mint 45 ezer dollárt költöttek az Apple termékeire."

    Ez egy San Francisco szintu varos koltott ennyit. Ha ebbol extrapolalunk (340*450000), akkor kb. az egesz orszagra jon ki cca. 15.3 millio usd. Ez lenne a "nagy bukta"?

    De ismet a sajat - indexes - cikkedbol: "A Gartner elemzőcég képviselője, Michael Gartenberg úgy véli, hogy az esetnek nem lesz számottevő hatása."

    Ugyanezt tamasztja ala az en cikkem is: "This decision to rejoin means that, however marginal such purchases are from Apple’s point of view, the public sector can again safely purchase their kit."

    Sot az Index cikkenek a forrasa: "“Is there some significance? Yes. Major significance? No,” said Michael Gartenberg, an analyst at Gartner, of Apple’s rejection of the standard. “Given the relatively small percentage [of organizations] that require 100% EPEAT-compliance, it’s not going to make a whole lot of difference to Apple.”"

    Akkor vegulis mirol beszelsz?

    Amugy naponta nezem a tozsdet es van AAPL reszvenyem is, ezert kijelenthetem neked, hogy ez semmiben sem befolyasolta a tozsdet.

    Megint mondtal valami hulyeseget es nem tudod semmivel sem alatamasztani... valoszinuleg poenosnak tunt, amikor postoltal, de nem gondoltad, hogy valaki is szamonkeri rajtad a BS-ed... tough luck!
  • lordsithlord
    #22
    "Mit nem tudtam eddig bizonyitani az allitasaim kozul? Mondjal par peldat legyszives!"

    Fordítanék a kérdésen: mondj olyan példát, ahol bizonyítékot követeltél és neked volt arról bizonyítékod, hogy márpedig nem igaz az az állítás, amit te nem hiszel el...

    "Megfognak? Te olyat biztosan nem csinaltal... foleg nem retorikai ertelemben :)"

    Utalnék előző "vitánkra: te közölted, hogy Atom-os tablet nincs, én bizonyítottam, hogy van, erre te közölted, hogy oké, de azok szarok és ráadásul nincs is jövőjük, erre írtam neked kapásból 4 olyan típust, ami az elmúlt fél-egy évben jött ki. Mi is volt erre a reakció? Nekiálltál gúnyolódni...

    "Miutan minden kijelentesedet megcafoltam es miutan a maradekot nem tudtad semmivel alatamasztani valoban duzzogva elvonultal..."

    Erre igaz az, hogy a fél igazság az egyenlő a hazugsággal. Csak hogy az előzően említett "vitára" utaljak: egyetlen állításomat se tudtad bizonyítékokkal megcáfolni, linkeket követeltél, majd mikor nekiálltál gúnyolódni, akkor közöltem, hogy én ebben a hangnemben nem vagyok hajlandó a továbbiakban párbeszédet folytatni a témáról. Ha az, hogy nem voltam hajlandó arra a primitív szintre süllyedni, amit ott felvettél, neked duzzogás és sértődés, hát sajnálom, de ismét csak a saját értelmi szintedről teszel ezzel tanúbizonyságot. És csak megerősíted, amit leírtam, hiszen bizonyos értelmi szint alatt nem érdemes foglalkozni a beíróval.
  • lordsithlord
    #21
    "Mivel velemenyem szerint az USA kormanyhivatalokban minimalis az Apple termekek aranya, ezert ebben a szegmensben nem tudott volna nagyot bukni a ceg."

    Elég lenne picit utánaolvasnod: a kormányhivatalok nem csak azt jelentették be, hogy ők nem vesznek több Apple terméket, hanem mindenkit bojkottra szólítottak fel. Az ilyesmit ugyebár a cégek előszeretettel követik, ha ők követik, a dolgozóik is követhetik és ez szépen végig gyűrűzik. Akkor kérdem én, ki is az egész hullám elindítója? Ja, csak nem a kormányhivatalok?
    Amint a bojkottra való felszólítás kiment, az Apple részvényei is zuhanni kezdtek, a forgalmuk is csökkent, nagyobb megrendelések visszavonása került szóba (nem, nem tudom, mennyivel, számaim nincsenek). A részvényárak változásainak utánanézhetsz, a forgalmi adatokról sok hír nem lesz, ahhoz túl gyorsan visszaléptek.

    A bojkottra való felhívást több helyen is megleled, de ebben a cikkben is szó van róla: http://index.hu/tech/2012/07/11/mar_nem_annyira_zold_az_alma/

    Szóval lényegtelen az Apple közvetlen részesedése a kormányhivataloknál, nem az a fontos, hanem a hatás, amit a kormányhivatalok a bojkottal elérhettek volna.
  • Bannedusermail
    #20
    Az oktatási piacon hagyományosan dominál a Mac. Gyakorlatilag csak ez húzta ki a csődből a céget, amikor mindenki azt gondolta, hogy az Amiga (Comodore) sorsára jutnak. De ezt hiába is mondanád neki.
  • Papichulo
    #19
    Ajanlanam figyelmedbe a te sajat felvetesedet:
    "túl nagy a bukta a kormányhivatalokkal"

    Mivel velemenyem szerint az USA kormanyhivatalokban minimalis az Apple termekek aranya, ezert ebben a szegmensben nem tudott volna nagyot bukni a ceg.

    Ha te be tudod bizonyitani az allitasodat, hogy itt "nagy bukta" lett volna, ergo nagy az Apple reszesedese ebben a szegmensben, akkor maris igazoltad magadat es cafoltad az en feltetelezesemet... ennyire konnyen tudnal gyozni ebben vitaban.

    En ezt tudom felmutatni:

    "This decision to rejoin means that, however marginal such purchases are from Apple’s point of view, the public sector can again safely purchase their kit." - http://www.forbes.com/sites/timworstall/2012/07/14/apple-rejoins-epeat-governments-can-buy-apple-kit-again/

    Marginal = csekély jelentőségű
  • Papichulo
    #18
    Ezen post utan remelem soha az eletben nem lesz pofad elohuzni a szemelyeskedes (argumentum ad hominem) kartyat, jol latom???

    "nem neki kell bizonyítani az ellenkezőjét az állításnak, hanem az állítónak kell bizonyítania a saját igazát "

    Miert, nem igy van??? @Szefmester szinten!

    "miközben ő sem tud semmit bizonyítani az állításaiból"

    Mit nem tudtam eddig bizonyitani az allitasaim kozul? Mondjal par peldat legyszives!

    "Ráadásul ha megfogják, akkor felveszt egy elég érdekes stílust "

    Megfognak? Te olyat biztosan nem csinaltal... foleg nem retorikai ertelemben :)

    "és persze a másik az, aki gyerekesen viselkedik és duzzogva elvonul szerinte."

    Miutan minden kijelentesedet megcafoltam es miutan a maradekot nem tudtad semmivel alatamasztani valoban duzzogva elvonultal...

    "akkor még azt nem is írtam, hogy előszeretettel írogat szép angol kifejezéseket "

    Nemhogy orulnel, hogy esetleg tanulnal egy kis idegen nyelvet, amire az eddigi teljesitmenyed alapjan igencsek szukseged lenne, felhaborodsz azon, hogy angolul linkelek es a kevesbe megfelelo magyar jelentes helyett pontosabban fogalmazok... de amugy sem szegyen kinyitni egy szotart vagy nyelvoknyvet, hidd el, hogy elonyodre fog valni felnott korodban ;)

    "az ékezetek használatának mellőzését már ne is említsem"

    Azt mindenit... ezzel most nagyon megfogtal... itt igazan elojon a felsobbrenduseged... all hail the new King! :)

    "Nem érdemes vele foglalkozni."

    Itt inkabb arra gondoltal, hogy eddig minden vitaban felsultel, ezert inkabb csondben maradsz.
  • lordsithlord
    #17
    Ezt mondhatod neki, most majd jön a "vitakultúrájával", meg hogy nem neki kell bizonyítani az ellenkezőjét az állításnak, hanem az állítónak kell bizonyítania a saját igazát

    Elhiheted, én már egy jó ideje próbálom vele megértetni, hogy ez nem így működik, de ő csak jön a "linket, linket" meg "adatokat" dumával, miközben ő sem tud semmit bizonyítani az állításaiból

    Ráadásul ha megfogják, akkor felveszt egy elég érdekes stílust és ha valaki közli, hogy arra a szintre már nem megy le, akkor még neki áll feljebb és persze a másik az, aki gyerekesen viselkedik és duzzogva elvonul szerinte.

    És akkor még azt nem is írtam, hogy előszeretettel írogat szép angol kifejezéseket (nem szakkifejezéseket!), amiknek megvan a magyar megfelelője, hogy az ékezetek használatának mellőzését már ne is említsem...

    Nem érdemes vele foglalkozni.
  • lordsithlord
    #16
    Miért, neked talán van?

    Ajánlanám figyelmedbe a 2012.07.12-es, Nem elég környezetbarátak az Apple termékei című cikk következő mondatát:

    "Az amerikai hivatalok kötelesek az eszközparkjuk 95 százalékát EPEAT-minősítéssel ellátott készülékekkel feltölteni, az iskolák és a különböző vállalatok pedig szintén ezt a példát követik."

    Mi is derül ki ebből? Az, hogy a kormányhivataloknál KÖTELEZŐ az EPEAT minősítés, az oktatási intézményeknél pedig ugyan nem kötelező, de ugyanezt a vonalat követik. Ergo az oktatási intézményeknél ez egy szokás, amit felül lehet vizsgálni.

    Szóval abban igazad van, hogy a mostani megszokott rendszer szerint az Apple az oktatáasi szegmensben is nagyot bukna, de mivel ez EPEAT megfelelés ebben a szegmensben nem szabály, csak irányelv, ami felülbírálható, így nem biztos a bukás.
  • Szefmester
    #15
    Vagy te az ellenkezőjét.. akkor tuti vége lesz a vitának. Mert addig csak a "nekem van igazam! de nem! de igen!" menne...
  • Papichulo
    #14
    Ha ennyire nyilvanvalo neked, akkor bizonyitsd be... kulonben meg STFU ;)
  • Bannedusermail
    #13
    A lónak a lába között van egy szaporítószerv. Az vitatkozzon veled nyilvánvaló dolgokon, és hasogathatod is rajta a szőrt.

    Ez így működik.
  • Papichulo
    #12
    Ez nem igy mukodik!

    Harom dolog miatt sem...

    Ad 1: O allitotta, hogy tul nagy bukta lett volna, neki kell bebizonyitania a tul nagy bukta jelenteset!

    Ad 2: Nem tippelunk, mivel a jelenlegi piaci reszesedesrol biztosan vannak elerheto statisztikak es ha o ki mert ilyet jelenteni, akkor gondolom hozzaferese van ezekhez.

    Ad 3: Abszurd a szamitasi modszered, mivel eleve csak meglevo piacbol lehet veszteni... es a kozigazgatas sohasem volt az Apple legerosebb terulete.
  • Bannedusermail
    #11
    Saccold meg, hogy az adminisztratív munkaköröket betöltő emberek hány százaléka dolgozik az állami szektorban és mennyi a magánszektorban. Ha ez meg van, akkor megtudod, hogy a nem otthoni piac hány százalékából esett volna ki alapból. Ehhez add még hozzá, hogy a nagyvállalatok is csatlakoztak ehhez a szervezethez, mert akkor elmondhatják, hogy ők környezetvédők, és az ISO9xxx faszomtudja előírásnak is megfelelnek. Na akkor ezt is add hozzá a piacvesztéshez.

    Ez tudod mit jelent? Hogy a csóka, aki most visszakozik a korábbi döntése miatt, az egy dilettáns balfasz, aki nem hogy egy piacvezető világcégben nem lehetne vezető, de még egy sarki kifőzdét sem bíznék rá.

    A bejelentés pillanatában lehetett tudni, hogy fejleszegve fognak visszakullogni. Persze vicces volt látni, hogy néhány applefan mennyire védte a cég akkori lépését.
  • Papichulo
    #10
    "Rájöttek, hogy túl nagy a bukta a kormányhivatalokkal és gyorsan visszakoztak."

    Meg ha azt mondtad volna, hogy az oktatasi szegmensben, de a kormanyhivataloknal? Van barmilyen adatod arrol, hogy mekkora lett volna ez a "tul nagy bukta"?
  • Bannedusermail
    #9
    Hát szerintem pont nem volt jó reklám.

    Már a bejelentés pillanatában lehetett sejteni, hogy visszafognak kullogni.
  • lordsithlord
    #8
    Ennyit a nagy lázadásról :D Rájöttek, hogy túl nagy a bukta a kormányhivatalokkal és gyorsan visszakoztak.
  • skinnyman
    #7
    Ennyi.
  • Crane
    #6
    Reklámfogásnak sem volt utolsó...
  • Attila1234
    #5
    Tyű, de nagy kő esett le a szívemről! :)
  • narumon
    #4
    :)
  • Szefmester
    #3
    Lázadunk! (lesz@rjuk a világot)
    Mégsem... (kell a pénzetek)
    (r)EPEAT

    XD
  • asgh
    #2
    Nekem a fejem fáj kicsit, de nem komoly.
  • Zoli007
    #1
    Hánynom kell...