8
  • WoodrowWilson
    #8
    Abban nincs igazad, hogy lehülyézed, mert ő máshogy használja, mint te, akit rászoktattak a hülye használatra.
  • Alfonzso
    #7
    "Akkor én is megnyugtatlak, és elárulom, hogy nincs igazad."
    Szóval nincs igazam, viszont ma már semmi gond nincs vele ha valaki így fogalmaz. Értem én ... logikus hogy nincs igazam :D . Amúgy én azt értettem 'jó használat alatt' hogy nem a 'jósnők'-re gondolt a cikkíró. Hogy most nyelvtanilag helyesen használta-e vagy sem ... abban már lehet hogy igazad van.
    "Ami mondjuk az én fülemet sérti, mert a médiumról jósnők ugranak be, nem a média"
    "... Ultima IV: Quest for the Avatar feldolgozása lesz, mely egyébként nem egy médium szerint a játéktörténelem egyik legfontosabb RPG-je."
    Nem tudom ki hogy van vele de egy cikkben ahol egy játékról írnak és ezt a mondatot olvasom el valahogy nem igen gondolok én jósnőkre, lehet hogy én vagyok az agyon művel ... nem tudhatom :O. ( Bár manapság mi folyik sg-n ... lehet hogy feltételeznem kellene xD )
  • WoodrowWilson
    #6
    Ma már igazából semmi, mert a modoros média néhány év alatt sikeresen elterjesztette, hogy "a média a médium többes száma", ezért mára már talán többségbe is került ez a fajta használat. Ami mondjuk az én fülemet sérti, mert a médiumról jósnők ugranak be, nem a média. Ráadásul mivel a média nyilvánvalóan nem többes szám a magyar nyelvben, így a szó használata is visszaszorult az egyetemes, minden médiát/médiumot összefoglaló kifejezésre. Ennek nyomán pedig létrejött a "médiumok" szószörny a "médiák" helyett, amiből engem a világból is ki lehetne kergetni. De ez az én gondom, és elfogadom, hogy ez kezd terjedni, azt viszont nagyon nem, amikor még valaki harcol is ez mellett a modoros baromság mellett, és a másik fajta használatot helytelennek tünteti fel.

    Nádasdy - A médiumok
    A média visszavágnak
  • narumon
    #5
    Szerintem is jól használta. Mi a gond vele?
  • WoodrowWilson
    #4
    Akkor én is megnyugtatlak, és elárulom, hogy nincs igazad.
  • Alfonzso
    #3
    Megnyugtatlak a cikkíró helyesen használta a 'médium' szót, attól hogy te nem ismered a jelentését nem ő lesz a hülye hanem ....
  • pxxl
    #2
    "egyébként nem egy médium szerint "

    médium? o_O

  • Szefmester
    #1
    "Kérdés, hogy egy több száz szereplős MMO-nál hogyan tudják megvalósítani mindezt.

    A BioWare elmondása alapján egy szerveren maximum 256 játékos lehet jelen és nagyon számítanak arra, hogy ezek a szereplők kisebb csapatot alkotván együtt teljesítik a feladatokat."

    Pontosan úgy tudják majd megoldani mint egy átlagos MMO-nál a realm eventeket, vagy ahogy a Lineage 2ben a várfoglalásokat.

    A játékosok többsége gonosz akkor a világ is egyre inkább arra húz, ha a jófiúk kerülnek fölénybe akkor meg a világ is jobb hely lesz. Vagy ennyire nehéz ezt elképzelni? Netán a T. cikkíró csak ismét hozza a játékokbani tudatlanságát?