15720
Battlefield.hu
BF4 összefoglaló Cris99-től (alias SkyS1gn) PH-ról
BF4 Emblémák! (Bemásolhatóak a sajátokhoz!)
BF4 TESZT / CTE regisztrációs oldal. (csak Premium BF4 verzióval)
A topikban jelenleg működő moderáció!
-
#6250 BF3 ra PS3 meg PC-re összesen kb 36 ezret költöttem -
#6249 BF 2 évente jön, CoD 1. Hosszútávon jobb befektetés... -
#6248 BF-nél új motor, meg a nagy fejlesztsek, 64-es szerók, battlelog, vagy mifasz.
Szép szép, meg jól hangzik csak még mindig nem értik hogy játszhatóvá kéne tenni a multit, nem csak annyira hogy a megjelenésig, megvételig felcsigázzák az embert.
CoD nem ilyen nagy volumenü, ellenben nem árulnak zsákbamacskát, ha megveszed tudod mit veszel, és azt kapod.
El kell dönteni, melyiket választod.
De BF-re 5-7k-nál többet kifizetni butaság, már bocs. -
#6247 Nálam amúgy úgy van, egyszer jól megy, crashel- visszalépek és valahogy nem adja azután úgy mint előtte. -
Bakterbacs1 #6246 A killcam hiánya számomra nagyon bosszantó, leginkább azért mert minden felháborodásomra vigaszt nyújtana és mellette sokat tanulhatnék belőle.
Én azt hittem, hogy a BF4 sokkal komolyabb játék mint a COD és realisztikusabb lesz minden. Az Én sebződésem az még el is fogadható de az, hogy bárkit bármivel bárhol eltalálok és le se fossa nagyon bosszantó.
A másik ez a sok hiba és fagyás. Az Én gépemen még semmi nem fagyott ki se tört se eredeti játék de a BF4 nek sikerült van hogy szerverekre nem enged fel stb. Beírom annak, hogy csak most indult a játék de ez akkor is színvonalon aluli.
Vásárlás előtt sokat kérdezősködtem COD vagy BF4. Mindenki a BF4 re szavazott. Meg kell mondjam a játék nagyon tetszik de egyenlőre nagyon nem érte meg a 22 ezer forintot a deluxe és a premium együtt.
-
#6245 Hát van hová fejlődni. :D -
#6244 Már csak a magyarton kell dolgoznod kicsit :D -
#6243 Nekem aránylag játszhatóan a single így elfut hálisten. :D
-
#6242 Commanderkedés ennyire unalmas mindenkinek? Azt hittem úgy kell majd a helyért verekedni, de nem. Viszont rohadt hasznos tud lenni. Bár publicon kb. les.arják merre irányítom őket, úgyhogy ott max. a támogatás marad. -
SergioAmigo #6241 nah most vcredisteket repaireztem , pb mappát töröltem , pbsvct lefuttattam , utána pbsetup , battlelogos izét is újraraktam és nem dobott ki :D De majd délután kiderül. Lehet csak egy jó servert fogtam ki :D -
#6240 terület váltás közben miért nem menti el az előző meccs eredményeit? ez enm igaz hogy a dice ien foshalmazt adott ki... megint ugy elsz hoogy fél évet kellesz várni h jól fusson -
ddany7 #6239 nekünk tegnap minden második szervernél ezt a hibát írta ki.
Aztán ha beengedett véletlenül, akkor kifagyott a játék 25percenként átlagosan, vagy a szerver állt le.
Ez sajnos egyelőre nagyon nagyon Beta szint, amit produkál az egész, és akkor még nem beszélve a játékban lévő bugokról. -
SergioAmigo #6238 Egy hét alatt sikerült lenyomnom vele 6orát azért de hogy már minden körben kidob... várni kelet volna ezzel a megvétellel. -
SergioAmigo #6237 client closed down connection. nah valami új végre :D -
Skyline #6236 Ez a beérek a fal mögé de még eltalál és meghalok dolog pusztán a pingnek köszönhető, mivel ts-en kommunikálok a haverommal és Defuse módban látom amit csinál ha meghalok így tudom nagyon jól hogy az ilyen 30-40es ping kiírások kamuk...A menüben le van húzva nullára a net smooth opció és mégis kb 90-100-as pingnek felel meg a 30-40...
A jelenet amit én láttam havernál: ellenfél doboz mögött haver céloz ember feláll fordul lő gyorsan haver lö de későn meghal..Röhögtem hogy micsoda reakcióidő,húzzon aludni...Csakhogy Shadow-al mentette, nála az egész úgy nézett ki hogy már amikor állt fel az ellen ő lőtte eltalálta de az ráfordult és 1 lövéssel tuff...
//Itt megjegyezném hogy az hogy a fedezék mögött vagyunk és nem látjuk az ellent még nem jelenti azt hogy ő nem lát, és ez az életben is így van lévén a nem csak a "két szemünk" van a harctéren hanem van alatta egy test is ami bizony elképzelhető hogy kilóg.:) -
#6235 Ezt én is írhattam volna 1-2 hónappal ezelőtt! :D
Én is régi motoros vagyok FPS-eket tekintve (Doom-tól, Q1-en át az összes CoD és pár BF is megvolt, CoD nagyon jól ment, hívtak klánba külföldiek is, de én ahhoz túl casual vagyok), szeptember elején kezdtem BF3-azni, agyf*szt kaptam!
"Eltaláltalak, mi a k. anyédért nem halsz már meg?!?!?!?!?!" Ezt párszor elordítottam magamban, szerintem lett egy-két ősz hajszálam is. Na jó, ennyire azért nem vettem komolyan, de mérhetetlenül frusztrált a dolog.
Lényeg a lényeg, hogy ez az a játék, aminél egyáltalán nem él az "easy to learn, hard to master" metódus. Ez "hard to master, fuckin' hard to learn" :)
Gondolom érzékeled, hogy mennyire durva a recoil, ill. alig sebzenek a fegyverek. Itt pl. a fejes sem biztos, hogy insta kill, csak 2x szorzót kap. Szóval ezt meg kell szokni, ami nehéz olyannak, mint mi, akik nem ehhez vagyunk hozzászokva. Azt pl. ne feledd, hogy ha a fegyvered csöve 3mm-t arréb mozdul, az 40 méteren már jó pár centi! Na ezért nem találod el az ellent. Megjelenik a találati-jel, de én ezzel úgy vagyok már, hogy az kb. szart sem jelent :D
Szóval itt mindenkinek rengeteg HP-ja van és a fegyverek alig sebzenek. Ahogy alant is írta Newfronter, itt néha kell a fél tár is (őszintén? vicc b+! imádom a CoD-os HC-t, ahol egyetlen töltény az élet, de ezt is nagyon-nagyon halkan mondtam csak ;). Persze ha minden betalál, akkor kevesebb is elég. Igazi profik simán ölnek 5-6 találattal, de abból 2 úgyis fejre megy.
Ezek nagyon ismerősek :)
"De az, hogy 1v1 be szemtől szemben nem vagyok képes lelőni valakit, hogy egy mozgó emberkét lelőni lehetetlen számomra."
"a tank gépágyújával beleengedek egy sorozatot az emberbe és nem történik semmi pedig eltalálom mert átvált a célkereszt Ő meg előkapja a rakétavetőt egyet belémenged és 90 hp lemegy a tankból.... Helikopterrel lövöm a motorcsónakot és egy sorozattól lemegy 5 igen ÖT hp ja ő belémlő kettőt és lezuhanok...."
Meg kell szokni a rendszert, tudni kell célozni, ismerni kell a fegyvert. Merre húz, hogyan kontrolláljam a recoilt? Milyen távolra hatékony? Ezekről van videó youtube-on, persze egyelőre csak BF3-hoz. Igazság szerint én is megnéztem pár tutorialt, sokat segítettek!
Egy fontos dolog még van: BF-ben kliens-oldali a találat regisztráció. Ez ugye azt jelenti, hogy amikor te lősz valakire, akkor a te géped regisztrálja, hogy talált-e, és azt küldi a szervernek, ami vagy elfogadja, vagy nem a találatot. Ez alapvetően nem lenne rossz rendszer, csak nagyon rosszul van kivitelezve. Ebben a részben már az is előfordul, hogy mást látsz te és az, akire lősz. Gondolom már volt olyan, hogy azt hitted beértél a fedezékbe, erre mégis meghaltál. Jó lenne egy igazi killcam is, persze már csak dacból sem csinálják meg, mert az túl CoD-os^^
Megjegyzés: biztos írtam hülyeségeket, egy-két veterán kössön bele nyugodtan. CoD vs. BF vita meg remélem nem lesz egy kis hasonlítgatás miatt. Én szeretem mindkét franchise-t. -
#6234 A nagy rendes ammo packból az m82 is újratölthető te kis puzi -
#6233 Csak az USAS-t lehet újratölteni mert az az M32 höz és a M82 höz képest picsafüst. -
#6232 már LevelCap, Xfactor és Jack is csinált ezekről how-to videókat -
#6231 -
#6230 Apropó, összegyűjtötte már valaki mik az olyan dolgok, amelyek megsemmisítése valami csudát okoz?
Paracel Storm pályán, eljön a vihar akkor az egyik széllapát cucc, ami mellett van egy égő roncs hajó az megsérül, lenn kell lőni a betontalapzat fölött a sérült részt és a hajó bevágódik C pontra.
A vonatos mapon egy kereszteződésnél vannak aknavetőgránátok,bombák kipakolva, a madzagot kövessétek a detonátorhoz az visz el..
Rouge Transmission mapon, ahol egy hatalmas antenna vagy műhold vagy mi a franc van, ott a három beton oszlop közül, kettőnek az öt-öt drótsodronyát kell szétlőni és lezuhan az a vacak..
Flood Zonenál a gátat lőjjétek szét, mapszélén, középtájt.. kb 10-30m magas víz fog beömleni a mapra :D
Tankgyáros mapon a kéményt lehet ledönteni..
Van szintén egy gátas pálya, ott semmi víz effekt stb nem lesz csak ledől, illetve átszakad a hatalmas gát..
Börtönös mapon, ahol a középső torony van a cellákkal terem ott lehet a tetőt, a tornyot megsemmisíteni, meg a börtön ajtókat csukogatni..
Többre még nem jöttem rá.. valaki más esetleg? :) -
#6229 tud? mióta? nem az volt, hogy nem újratölthető? -
#6228 Nézd a térképet, ahol egy pici pisztoly ikon van, ott lesz valahol. Amúgy brutál, közelre-távolra szórás lófasz semmi, csuda jó móka vele lőni, igaz korlátozott 2 x 11 lőszer, de a support tud adni bele mókát. :D -
Bakterbacs1 #6227 Sziasztok!
Egy tapasztalt jó játékos segítségét kérném, van egy kis problémám.
Valószínűleg Én vagyok a teljesen retardált de azért felteszem a kérdéseimet.
Utoljára Battlefield Vietnammal játszottam FPS-t még a COD:MW2 vel egy keveset. Mind a két játékban jól szerepeltem mindig jó statom volt legalább első háromban voltam. Két napja játszok a BF4 el, biztonság kedvéért végigjátszottam a single playert hardon hátha berozsdásodtam. Az nem jelentett kihívást. A multiplayer viszont....
Egyértelmű, hogy mivel nem ismerem a pályát sokszor fognak lelőni hátulról vagy olyan helyről ahol nem látom őket ez fel sem húz. De az, hogy 1v1 be szemtől szemben nem vagyok képes lelőni valakit, hogy egy mozgó emberkét lelőni lehetetlen számomra. Ha rá célzok ha elé célzok ha sokkal elé célzok, ha sorozaton vagyok ha csak egyesével lövök akkor sem...
A másik dolog ami nagyon nagyon bosszant a járművek. Beszállok a tankba egy ellenséges tankot kiszúrok belelövök 4 et meg sem érzi Ő belémlő kettőt és bumm. Nyilván más helyen jobban sebződik a jármű OK. A BFV ben hátul fájt a tanknak nagyon hát lövöm ott, semmi, oldalt semmi, elől semmi, alá lövök semmi.... A repülőgép számomra irányíthatatlan pedig a BFV ben imádtam. Gyakorlatilag amíg megfordulok vele kétszer kiérek a pályáról engem meg simán követnek. A helikopter elég instabil és azzal sem lehet vad, gyors manővereket véghezvinni egy azért mert egyből leszednek másrészt meg irányíthatatlanná válik és lezuhan. A heli elég lassú.
Mindezek mellett még olyan nyalánkságokkal találkoztam, hogy a tank gépágyújával beleengedek egy sorozatot az emberbe és nem történik semmi pedig eltalálom mert átvált a célkereszt Ő meg előkapja a rakétavetőt egyet belémenged és 90 hp lemegy a tankból.... Helikopterrel lövöm a motorcsónakot és egy sorozattól lemegy 5 igen ÖT hp ja ő belémlő kettőt és lezuhanok....
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett. Nyilván 90% ban Én vagyok a szerencsétlen de mielőtt szétcsapkodnám a billentyűzetem kérlek segítségetek mit kellene tennem? Esetleg valami beállításom lehet rossz vagy nem használok valami gombot stb...
Nagyon szépen köszönöm előre is!
(Arra is gondoltam, hogy magasabb szintűek jóval ezek az ellenfelek és több cuccuk van ami erősebb de velem azonos szintűekkel is ugyanez van szóval az kilőve) -
#6226 Az M82 ha jól tudom akkor ilyen felvehető fegyver. Bizonyos (vagy mindegyik?) pályákon fel lehet venni néhány fegyvert, az egyik az M82.
Singlét pedig ha végigtolod akkor a legvégén kapsz egy fegyvert, összesen három fegyver oldható fel így, mivel három befejezés van. (Úristen ezért a spoilerért a pokolra jutok, és megdöglöm...)
-
#6225 már bf3-ban is azt mondták,hogy a ping mértékére kell belőni a NSF-t,szóval jó a megérzésed. -
#6224 Hali..
Az M82A3- Sniper elérhető Multiba , és ha igen akkor hogy merre mit kell érte csinálni ? Mert láttam pár videót ahol szerepel.
Illetve igaz valami is abból hogy a campaignt végig játszva is kapunk Fegyvereket amiket multiba lehet használni ?
Köszi előre is. -
determinator #6223 Nekem 16 óra multis játék alatt 4x volt a "bf4.exe leállt" hiba.
2 x volt olyan hogy kör végén leraktam kis ablakba és mikor elkezdte tölteni a következő pályát, akkor lefagyott, csak fehér képernyőt láttam és csak a feladatkezelőből lehetett kilőni. 3-5 lagos szerverrel találkoztam, de ezen kívül nem volt más bajom. Ha a BF2, BC2, BF3 startját nézzük, akkor a BF4 sokkal jobban indult mint az elődjei. Én meglepődtem azon, hogy ennyire jó lett a kezdés. Arra számítottam, hogy 1-2 hétig játszhatatlan lesz. Netcode sem volt idáig nagyobb bajom, kivéve a lagos szervereken és egy két kisebb "furcsaságon" kívül.
A single része pedig nem sikerült jól, bughalmaz.
Ha nem lett volna benne unlockolható fegyverek, akkor biztos hogy nem vittem volna végig. (pl. a BF3-at sem játszottam végig, ki is hagyhatnák a single részt) De nem is a single a lényege a BF-nek, és én nem is ezért vettem meg. -
Borg #6222 Tegyük hozzá azt is, hogy a BF3-ban már mindenkinek fullos fegyver arzenálja volt, míg a BF4-et most gagyi pittyputty fegyverekkel kell nyitni. Ahogy 2-3 fegyverrel előrébb jut az ember, drámaian nő a találati hatékonyság is. Nem beszélve arról, hogy szerintem 50%-on nem jó a network smoothing. Érzésem szerint valahova a ping környékére kéne rakni (25-30), de ezt még tesztelni kellene. Ráadásul a szerverek is lagolnak, meg kifagynak. Egyszerűen túl korai megítélni a dolgot. -
#6221 Már az egy rohadt nagy gond, hogy egy "Network Smoothing"-et beraknak. De mondom az egészet azért nem értem, mert a béta teljesen jó volt. Meg is lepődtem a 3 után, hogy ennyire korrekt lett itt.
Ha javítják, javítják, ha nem, akkor nem. Ghosts-ban még bízok. Várom a keddet.:) -
zsoca6 #6220 nekem túl közelről mutatja a fegyvereket a bétában nem így volt tud rá valaki valamit, és a field of wiev ezen nem segít ! -
Newfronter #6219 Na ez érdekes. Én meg annyira örülök hogy ha meglövöm az ellenséget a feje tájékán az szinte mindig betalál, és meg is hal. Kisebb sorozatokban a legjobb lőni. Ha nem HC szerveren vagyok akkor a testébe leadott lövések nem mindig ölnek, de ez szerintem természetes. Oda azért több mint fél tár kel, és közelről is. HC-n meg aztán könnyen hal a legtöbb, ott ilyen gond nincs, de ez így volt a 3-ban is.
Ezért nem értem a problémát. Nem tökéletes a netkód, mert a fedezékbe vonulásos lag itt is megvan, de nem olyan durván mint BF3-ban, ahol MÉTEREKET futva a fedezék mögött is megöltek kintről. -
#6218 Így az elején random szerverekre megyek 50 ping alatt. Szerverekkel is vannak gondok, de ez nem amiatt van(pedig mondom a béta teljesen jó volt). Telibelövöm az enemyt 0hit, én meg 0,1 mp alatt meghalok, ha rám lő. Ugyan ez fekvésnél meg a fedezékbe futásnál(tipikus ugye). Most commanderezgetni próbálok, mert az nem idegesít fel annyira. Vagyis próbálnék, ha nem fagyna ki ez a hulladék program állandóan. -
#6217 nem sokat, néhány órát... egyfolytában fagyott a játék, laggolt, így nagyon nem tűnt fel a rossz netcode.
nem azt mondom, hogy jó lett, csak azt, hogy én nem tapasztaltam azokat a dolgokat, amikről ti beszéltek. nem vonom ettől függetlenül kétségbe, hogy tényleg szar... -
Newfronter #6216 Akkor biztos álmodom, de a BF3 ennek a netkódnak a közelébe sem ér. :)
Azért lehet ez mástól is függ, talán szervere is válogatja. Lehet rossz szerveren vagytok, azért olyan gáz nektek. Nem tudom, én pont az ellenkezőjét tapasztalom. -
#6215 Nem neki. Ez így van. Nincs mit szépíteni ezen...
-
#6214 Nem úgy tűnik, mintha az egereddel lenne gond. -
Johnyka #6213 Sziasztok!
Olyan gondom van a Battlefield 4-ben, hogy 10-15 perc játék után az emberemet nem tudom írányítani az egérrel, csak fel néz az égre. Ha visszamegyek a menübe ott viszont működik rendesen az egér.
Mi lehet a gond? Rossz az egerem? -
Newfronter #6212 Tegyük hozzá hogy NEKED. -
#6211 Hány órát játszottál a multival? 10 percet? Borzalmas lett a netcode. :D