15720
  • Running
    Mindent meg lehet oldani, de az EA-t ismerjük, nem ez a cél. A játékot kinyomták úgy ahogy volt, mert a CoD előtt kötelező megjelennie. Ez csak egy dolog, de ha akarnák, se lenne rá idejük, komplett játékelemeket javítani, mivel a DLC-k, a support, a soron következő játékok miatt már nem fér bele.
    A Battlefield 4-nél is kb úgy lesz, mint az előző résznél, hogy ami újdonság, majd elviszik a következő részbe. Az innen-onnan elcsípett infókból azért jól be lehet határolni, hogy úgy nem lehet egy játékkal foglalkozni, hogy a csapat 4 különböző játékot fejleszt, a kiegészítőkkel és dlc-kel együtt.
    Szoktam azon is nevetni, mikor jön a szokásos DICE épület bemutatása, milyen jó körülmények között vannak, milyen jó dolguk van. Az egész kamu, nem védeni akarom őket, de szerencsétlenek a belüket kidolgozzák, hogy az EA ütemtervét tartani tudják, pár évvel ezelőtt volt cikkezés is erről, hogy túlóra hegyek vannak, szabiknak meg annyi, sokszor 24/7-ben ütik vágják a játékokat, hogy időre összepofozzák, amit kell.
    Sajnos ameddig az EA nem változtat a stratégiáján, addig a DICE sem fog tudni maradandót alkotni, mivel lehetőséget sem kapnak rá.
    Ez kb olyan, mintha azt mondanák, jólvan srácok van 1 évetek megírni a következő részt, a dlc-kel együtt. De főnök, erre 2 év kell. Ja, ha nem tetszik valami, el lehet menni. Ismerős gondolom a szitu.
    Akkor menjé jelenti, ahogy az általad visszasírt rendszerben ez elvárt volt, és tutira boldogabb leszel!
  • Smithwarden

Starfarer szerint full optimista vagyok, Kifli szerint total negativ.
    Na errol beszeltem az elobb.
    Ilyen amikor a ket veglet ossze-vissza beszel. :DDD
  • vg
    Hogyne lennének ilyen zsenik, nálunk is vannak ilyenek... bankoknál vannak háttérben, ötvenszer annyit keresve mint a játékiparban.
    Nem negatív, realista! És még igaza is volt/van/lesz ha a diceról van szó. Neked az fáj, hogy tudja előre, mi fog történni, és nem olyan végtelenül optimista mint te. Ezért kellett a 60 évvel ez előtti keserves rendszert visszaállíttatnod.
  • McLarenpowa
    és ez az alpha test alatt nem bukott ki?
  • CalebJoe
    biztos van ilyen zseni csak ő lehet nem a játékiparban tevékenykedik
  • ProGabe #8946
    Elolvastam ezt a vitát itt, kicsit én is rájöttem, hogy sokat sírt a szám, mert sajnos arról van valamilyen szinten szó, mintha én vígjátékot akartam volna nézni egy moziban és beültem volna egy horrorra. Aztán a film végén kiabálnék, hogy nem azt kaptam, amit akartam.

Reditten egy fejlesztő is elismerte, hogy túl bonyolult a játék, valamint az ő hit detectionjük jelen állás szerint ennyit tud:

Finally, the biggest issue we have in battlefield is actually on net code. Without going into details, the amount of updates we need to send to support all the gameplay details would throttle most bandwidth connections if we sent every frame. Therefor we send at a lower rate and use client prediction to interpolate between those updates. I'm not happy that means we have a longer than ideal delay for sending hits and damage to the victim from the server. The reality is that it's not trivial to fix, which isn't a great excuse, but it's definitely on our radar. Frankly, the benefits of being able to support the vast battlefields and variety of game play technically is worth the trade offs to me.
    http://www.reddit.com/r/battlefield3/comments/qr1p8/i_think_i_know_why_youre_getting_killed_behind/c3ztt97

Én viszont akkor visszakérdezek: nem lehet az, hogy jelenleg, 2013-ban ez így lóf*sz? Nem hiszem el (tényleg, szó szerint!!), hogy nincs egyetlen programozó ezen a bolygón, aki ezt nem tudná megkerülni! Tudom, hogy pl. ArmA-ban is ugyanez a helyzet, hiszen ott még bonyolultabb a rendszer. Nem igaz, hogy nincs egy 13 éves, pattanásos kis japó, aki összedobna nekik valami megoldást?!?! Ott van pl. az Onplay. Abban csak egy kicsivel több a késés, mint ezekben a játékokban, mégis komplett HD videót küldenek a klienshez. Biztos rossz a példa, de ez is úgy készült, hogy valaki kijelentette: "meg akarom csinálni ezt a rendszert, megfizetem a legjobb programozókat".

Ja hogy ha erre koncentrálnának, akkor nem lenne "levolution", meg mondjuk 10 fegyverrel kevesebb lenne a játékban? Nagyon elmentek abba az irányba, mint Hollywood. Legyen minden látványos, legyen minden csilli-villi és sok. Csak a lényegi elemekre felejtenek el rágyúrni.
  • Smithwarden
    Kedves Kifli.
    Szerintem akkor most nagyon gyorsan hagyd abba azt a trollkodasba fordulast, amit itt kezdesz muvelni!

Jogod van hozzaszolni...
    Bar a jatekot nem vetted meg - de nagyon magasrol tudod osztani a nem letezo eszt, legtobbszor logikus ervek nelkul.
    Ezutan atmesz trollkodasba is a topiklakok intelligenciajat velemenyezve es agyatlan videokat linkelgetve!

Koszonjuk persze, hogy megosztottad velunk a rendkivul tisztan lato es felettebb ertelmes velemenyedet.
    Majd kb akkor nezz vissza diskuralni, ha atolvastad azt a sok ezer topikot Battlelogon amik a mostani bugmentes jatek hibairol szolnak.
    Biztosan csak par ember irkalta oket ossze kamu accokrol.
    Vagy akar a kozelebb levo PH-s topikot, ahol bele-bele olvasgatva is csak biztosan csak azt fogod olvasgatni amit te kepzelsz: nincs ezzel a jatekkal semmi gond sem...

(Jelzem elore, hogy tovabbra is: nem csak vegletekig "pozitiv" trollokat, hanem a negativakat (pl Starfarer) sem ohajtom "tamogatni" a topikban, nem csak a "Kifli feleket".)
  • vg
    A CR DLC engedélyezi konzolon is a 110-es szintet. Csúcs újítás.
  • eugabesz
    A "jól néz ki",meg a "hú de kafa,mennyi plecsnit kaptam" a fiatalok közt sem mindig lesz menő,meg szerintem a 10%-a olvas fórumot is...nem lesz ez sokáig náluk sem "menő",mert hamar rá fognak unni,pláne így,hogy egy normál játékos is kihúzza a max szintet kb. egy hónap alatt.
    Bemutató videókkal,meg állandó hazudozással csak ideig óráig lehet eladni egy játékot...ahhoz bizonyítani is kellene,hogy minél jobb híre menjen...az első része mindig sikerül nekik,látszik van benne pénz,de a játékkészítés már nem annyira megy nekik.Sokkal,de sokkal több pénzt kellene beleölni,s megértem,ez a mai világban már nem megy.
  • V43 1105
    Jajjjj azok a régi szép idők
  • Running
    2 évente van megjelenés, és 2 év új szaporulata csatlakozik ám be, akiknek trendi a játék. Majd, ha már nem lesz trendi, akkor nem fogják megvenni, addig meg értelmetlen ezen vergődni.
  • Omlás
    Jogos de tudsz ellene itt tenni valamit is ? :)
    Eskü 15m magas tömör arany szobrot öntetek neked ha megváltoztatod a játékpiacot és ezek után csak hibamentes játékok jönnek ki :)
    Ennek fényében totál felesleges szerintem marni egymást és stresszelni azon, hogy megint ledobott megint szar...
    Aki annyira elégedetlen el lehet menni fogyasztóvédelemhez aztán visszareklamálni a játék árát és minden happy.
  • eugabesz
    Sajnos ki kell ábrándítsalak,nem "csak" a netkóddal van probléma...igazándiból percekig lehetne sorolni a játék hibáit,s ami a legbosszantóbb,nincs ellenszere...mert ha a játékosokon múlna a dolog,mindenki a megoldásra öszpontosítana...egy rakás szarkupacot kaptunk a pénzünkért és igaza van az előttem szólóknak,ha mi nem vesszük meg,a sok vér István majd megveszi...igen ám...de azért meg fog az az eladási szám csappanni,higgyétek el...mert vér Istvánnak is elege lesz egyszer ebből...
  • sasafr
    Azt azért látni kellene, hogy a BF3-at akkor kellett volna kiadni amikor már hibamentes. Ez kb tavaly ősz, ez a játék jövő őszre lesz tökéletes ha lesz ilyen. Rajtunk, a mi pénzünkön tesztelik és javítják a játékot mert félkész hulladékot adtak ki, mert nincs kapacitásuk normálisra megcsinálni, mert a pénz az első, mert úgy is megveszik!
  • kifli
    Egyébként átolvasva a topikot, elég sok ember ilyen intelligenciaszintűre tudok csak taksálni.

Csak most nem egymást csíterezik, hanem a netkódot szidják...
  • kifli
    hát ja, kb feleannyit játszottam vele mint te. Nekem azzal van a gondom, hogy úgy van beállítva, mintha minden más játék jó lenne, csak ez szarozik. A többi is ugyanilyen, nem csak a bf-esekkel kivételeznek.

Amúgy ha most megveszem és rákerül az origin accomra, akkor majd megszólalhatok?
  • Omlás
    Ezt most komolyan gondolod ? :D Elméleti szinten oké de globálisan szerinted mit ér az ha mondjuk MO-n senki nem vesz Prémiumot BF4-ből :D..
    Nyugaton meg kb leszarják mert a zsebpénzből futja 3 bf4-re is hetente...
    Tovább megyek hogy győzöd meg az összes BF játékost hogy ne vegyen Prémiumot ezzel szabotálva a szar minőséget? Szépek ezek a gondolatok meg egyet is értek velük meg minden de fel kéne ébredni :)
  • Running
    Szemét.
  • Fpocok
    Nem vagyok 30as. 27 vagyok :D
  • vg
    CoD legalább játszató. De ne félj, mivel az 5 DLC-ből kettő gyakorlatilag már meg is jelent, annak ellenére, hogy egy hónapja jelent meg a játék, jövő télre már itt is az ötödik rész!
  • Running
    Elfelejted, hogy nem neked, meg nem nekem, a 30-as, 40-es korosztálynak készül a játék, hanem a 14-20 éves játékosoknak, akik már ebben élnek és meg is fogják venni a prémiumot, mert anyu megveszi, meg a következő részt is, mert lehet rajoskodni a kádéval, meg a plecsnikkel.
  • Running
    Te nem veszed meg, meg 5000 másik, vér istván meg megveszi tömegével, mert milyen szép a játék, így megint 3 millióval több kel el a játékból, mint az előző részből. Lásd CoD.
  • Krisztiam #8929
    Érdekes nekem semmi baj sincs a játékkal, tegnap például egyszer sem dobott ki a játék china risingon
  • Fpocok
    Má hogy ne tudnál tenni ellene. Nem veszed meg prémiumot... ha nem veszi meg senki, majd rájönnek.
  • Running
    Elfogadom amit mondtok, én is átélem, és elítélem, hogy ilyen minőségben jönnek ki a játék, nem csak ez, más játékok is, de nem csak játékok, az élet elég sok területére igaz ez.
    Mivel alapvetően tenni nem tudok ellene, nincs is meg bennem már a tűz, hogy a hivatalos fórumokon kínlódjak, ezért inkább próbálok a pozitív dolgokra koncentrálni. Hülyeségnek tűnik, de működik, és ha többen játszotok, akkor ragadós. A hibákat nem emlegetjük, vagy nagyon keveset, átéli mindenki, fölösleges mondogatni, főleg ismételni, max a megoldás kerül szóba. Játék közben, meg egymás játékára kell koncentrálni, a szép pillanatokra és egészen más lesz az eltöltött idő.
    A nem tudtam lelőni, a nem aggya, a kifagytam, a csalók helyett, az ellenfél pozíciója, a mozgások és a szép pillanatok emlegetése sokat javított a morálon. Így hiába béta a játék, mégis egy pozitív élmény kerekedik ki az egészből, a játék árát sem sajnálja senki, ha nap mint nap úgy fekszik le, hogy bazzeg dejókat röhögtünk, dejót játszottunk.

Nekem is erőszakot kellett tennem magamon, hogy ne ismételgessem a hibákat, ne őrjöngjek rajtuk, de az új módszer szerintem bevált, mindenki jobban érzi így magát. Egészségesebb az egész, szerintem próbáljátok ki, megéri.
  • Smithwarden
    Felig igazad van Running.
    Meg kell probalni elvezni, mert ugye ilyen stilusban ugy sincs jobb most.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Bar lehet csak szerencsetek van / volt tegnap. Mi harman-negyen jatszottunk, mindenkinek crashelt 1-2-3* 1-2 ora alatt, egyik havernak meg kb 10*...kicsit ideges volt.
    1 hit bug maradt.
    Hang ki-beakadt az uj palyan. Ellenfel lepeshangjait neha lehet hallani, legtobbszor semmit, hiaba trappol a hatadba csondes palyareszen is.
    Szokasosan sokat haltunk fal mogott vagy amikor meglattunk 1-1 ellenfelet mar halottak voltunk gyakorlatilag. Stb.
    Ez van.
    Probaljuk megszokni amig hatha kijavitjak a felet talan valamikor...

De csak ritkan irkalom igazan ezeket a "epic elmenyeket" le (megteszik paran), de az mar felbassza az agyam, amikor valaki a jatek megvetele nelkul idejon es elkezdi irkalni, hogy nincs ezzel semmi baj, ne sirjunk mar, mert minden jatekban ennyi csuszas van, meg hogy a jelen tecnhikaval nem lehet jobbat kihozni.
    Na ha ilyen badarsagokat irnak le, azon mar igenis "sirni" tudok!
  • vg
    Nem tudok erre mit mondani, de egészen biztosan így van, ahogy TE mondod.
  • eugabesz
    De azért ezt te sem gondolod komolyan,hogy 2013-ban ilyennek kell lennie egy játéknak?? (Kerüljük a bugos pályákat,csak egyszer fagyott ki 2 óra alatt)
    Ha szart tálalnak fel,még a haverok sem tudnának a ts-en rábeszélni,hogy egyem meg...bármilyen szívesen kérnék...
    Lehetséges. Viszont, ha csak a tartalom 20% használható rendeltetésszerűen, akkor csak a termék árának 20%-át kelljen fizetnem. Vagy te ezt nem így gondolod?

Egyébként meg tök8, a bf3 is a végére kapott értelmes pályákat, és normálisabb bugfixet, itt sem lesz másképp. Majd 2015 októberére játszható lesz, és talán lesz 1-2 értelmes pálya is. Remélem neked ez így megért 20K-t.
  • Running
    Nem érdekelnek a pontok, a boost, meg a többi, én azért játszok, mert szeretek a barátaimmal EGYÜTT játszani. Engem ez érdekel, minden más teljesen másodlagos.
    Nem hoz lázba a kádém se, persze jó, ha jó, de az sem zavar ha nem, ha mellett 5-en megvédtünk egy pontot egymást segítve, a szükséges áldozatokat meghozva.
  • Running
    Nem találkoztam töméntelen mennyiségű hibával, illetve semmi olyannal, amely különösebben rontaná a játékélményemet, még a pályákon eltűnő hangok sem hoznak lázba, úgyis arra figyelek ki mit mond ts-en.
    A játék annyit már nem dobál ki, a bugos mapokat meg kerüljük, ameddig ki nem javítják, szóval igazából minden adott, hogy kellemes szórakozás kerekedjen a játékból, ne hisztifesztivál.
  • vg
    Kíváncsi lennék az arcodra, amikor két óra után, egy tökéletes mérkőzésen, ahol 25/2-nél jársz, 200% boost 95%-át adott pályán felhasználva, pont vége felé lép ki... hátradőlsz, mi?
    Ez nagyon szépen hangzik elméletben. De mi van akkor, amikor a játék! akadályoz meg abban, a töméntelen mennyiségű hibájával, hogy élvezd? Mert én, meg a csapattársaim hiába játszunk össze, ha a játék nem azt csinálja, amit mi nyomunk.
  • Omlás
    Ennyi.
  • Running
    Tegnap lejött pikk-pakk a peccs+china rising, majd kb 10-en játszottunk egy jót. 2 óra játék, csapatmunka, szép foglalások, védések, jópár battlefield momentum. Nekem ez maradt meg tegnapról, nem az, hogy 2 óra alatt 1x kilépett a játék, és pár alkalommal nem adta.
    Ettől még én is látom a hibákat, csak felnőttem és van választási lehetőségem:
    a) 2 óra játék alatt 10-en hőbörögni egymásnak a játékról és idegileg szétbaszódni mindenkinek
    b) 2 óra játék egymás segítésével, csapatmunka, szép pillanatok megosztása, örömjáték a hibák emlegetése nélkül, majd a végén egy elégedett hátredőlés

Mindenki döntse el maga, melyik éri meg jobban.
  • Omlás
    Konzolom még nincs így nincsenek tapasztalataim. Elhiheted nem havi 300k-ból gazdálkodok én sem...Az alap játék árát is necces volt kiszorítani a költségvetésből. Engem is zavar, hogy nem tökéletes meg vannak problémák csak épp értelmetlennek látom ezen túráztatni magamat mert úgy sem változik semmi. Pofátlanság teteje, hogy manapság 10-ből 9 játék kb így jön ki szóval lassan ez az elfogadott "norma" persze ettől még ez nem jó nem kell elfogadni de a stressz és idegeskedés sem jó semmire. Változtatni sajnos nemigen fogunk tudni rajta ebbe az irányba halad minden nem csak a játékfejlesztés... elbaszott egy dolog de ez van :S
    Ha már a gyökér moderátorotok nem tudta egyszer sem leírni normálisan :D
  • vg
    Én megvettem konzolra a deluksz edisönt verziót, megvettem hozzá a premiumot, azért, hogy esténként meló után pár órát tudjak szórakozni, mert megérdemlem. Nagy nehezen sikerül egy squadba összehozni pár barátot, erre a második körben szarrá fagy a konzolom. Érted, nem a PC, a konzol, ami játékra van. Újraindítás, de persze nem lehet visszamenni barátokhoz, mert már tele van a szerver. Újra keresgetés, majd a másik kolléga fagy le a harmadik körben... Ezek neked kis hibák, mi? A tegnap megjelent DLC, amit már kifizettem nem megy. Mi a faszért is menne? Kifizettem jó előre, nem baj. Én nem tudom, hogy te miként állsz a pénzhez, de nekem ez a 30e forint sok erre.