99
Alkalmazásfejlesztés Google Android rendszerre
 • lonvard
  #99
  Olyasmivel találkoztatok, hogy bejövő hívás, és a telefonszámhoz nem a megfelelő neveket társítja? Vicces szituációk kerekednek belőle, de úgy 1 nap után elkezdett idegesíteni, hogy sose tudom ki van a vonal végén.
 • Zsombor99
  #98
  Nekem az Androidos VLC teljesen bevált. Pillanatok alatt megnyitható az SD kártyán "bármi", sőt, akár még lejátszási listát is leeht menteni a későbbi gyorsabb megnyitáshoz.
 • torrente111
  #97
  sziasztok. olyan problémám adódott a legújabb frissítés óta az s7 edge-el, hogy nem tudom az alvó módot kikapcsolni. valakinek volna valamilyen ötlete? köszönöm
 • 818391mate
  #96
  Jó napot,
  Tud valaki olyan zene lejátszót ami automatikusan kezeli az sd kártyát?
 • Jim Morrison
  #95
  google-flutter-ui-framework-keretrendszer-mobil-fejleszto
 • 355
  #94
  OK, tárgytalan.
 • 355
  #93
  'reggelt, olvassa ezt valaki, aki [b]épp most[b] ráérne? Egy tanfolyam végén vagyok, össze kéne dobni egy appot, de nem megy :( Szerintem gyakorlott programozónak 10p.
 • ZilogR
  #92
  A másik dolog, amire szükségem lenne, egy olyan fórum vagy jegyzet, ami az alkalmazásfejlesztés lépéseit tárgyalja. Hogyan kezd hozzá az ember, milyen lépései vannak, hogyan lesz egy alkalmazás dokumentálva, mit jelent ez egyáltalán, mert mindenütt csak ezt olvasom, de nem részletezi senki. (Persze ezt a doksi dolgot, most hogy így szóba került, kipróbálom, a Java környezet hogyan gyártja le a kommentekből a doksit, mit kapok a végén?! - de más ezer kérdés is van, ami az alkalmazásfejlesztéshez köthető)

  Azért ha van valóban ilyenen átesett ember errefelé, ne szégyelljen válaszolni vagy PM-et küldeni!

  Köszönöm!
  ZR

  Ja, igen: lehet, hogy nagyon primitív dolgokat kérek, kérdezek, írok, de én csinálom és addig fogom csinálni, amíg meglesz az első alkalmazásom ezekre a rohadt telókra. És aztán a második. És a harmadik. És a többi... Egy 2 milliárd vevővel rendelkező piacot nem nézhetek és csak vágyakozok, hogy én itt miért nem tudok árulni. Meg kell tanulnom, mert nyugger koromban nem egy panelban akarok rohadni semmi pénzből és azon gondolkodni, mi a francot NEM csináltam, hogy itt kell élnem öreg napjaimban.
 • ZilogR
  #91
  Ami ebben (pdf) a jegyzetben van az 1-12. fejezet gond nélkül megy már (na, jó, néha ránézek a már előtte megírt kódra vagy előkapom a jegyzetet), a 13. éppen tanulás alatt, a 14.-et egyszer olvastam és innen jön az én gondom és hiányosságom, hogy hogyan kell ezeket a gyakorlatban használni és mikor?!.

  Még annyi a különbség, hogy nem NetBeans, hanem Eclipse-ben (és parancssorban is meg tudom csinálni, ofkorsz ;) ) - ami persze semmi különbséget nem jelent igazából.

  Szóval, ha van jegyzeted sok példával, akkor küldd az ötleteket. Aktív Java és Android fórum magyar nyelven, ami tényleg aktív és segítőkész van esetleg?
 • Jim Morrison
  #90
  Alap java alatt azt ertem, hogy mondjuk egy egyszerűbb élet játék menne e (nem androidos, de ha az nem baj), max egy kis segítséggel vagy nem.

  Pl csak az IDE ben consolera írogat ki eredményeket (vagy képként lementi), nem pedig android app.

  Érdemes eljátszogatni alap feladatokkal, pl:
  Teglalap meg Kor osztaly, mainben ezeket peldanyositani (parameterekkel), kiszamolni kerulet, terulet.
  Vagy állatosban:
  Allat ősosztály, Kutya, Macska implementálja az Allat osztalyt. Ha nevet adok meg példányosításkor, akkor használjuk a super-t (ős konstruktort), mindegyik osztalyban legyen hangotAd metodus ami visszaad VauVau vagy miaut...
  Ezek mennek?
  (Mobilrol vagyok bocsi)
 • ZilogR
  #89
  Mennyire megy a Java alap? Nem tudom, nem ilyen suliba jártam és nem vagyok se informatikus, se programozó. Magam szakállára kezdtem el. Mi az alap Java?

  Feladatgyűjtemény: Sima Java ÉS Androidos :) De Java lesz a fontos most. Mivel nulla tapasztalatom van, a feladatot is nehezebb kitalálni. Magyarul a "mit hogyan szokás" dolgot kell megtanulnom.

  Előre is köszönöm!
 • Jim Morrison
  #88
  Én 2 napig szenvedtem, hogy valami alap nativ android appot összedobjak. Ezt a fost te jó ég :D olyan borzalmas (szerintem) hogy nem értem miért nem látok szörnyülködő postokat róla. Sima navigációt összedobni káosz. Metóduson belül egy másik metódus amiben overrideolni kell xy.... hajamat téptem. Gondolom swiftben is sokkal jobb, mert wp n is csak 1 sor az egész.

  Zilogr, sima Javas feladatgyűjtemény vagy androidos? Mennyire megy az alap java?
 • ZilogR
  #87
  Én azóta is Java-val küzdök és bevallom, nagyon lassan haladok, de már írok rövidke programokat és még az objektumokhoz kapcsolódó alap dolgokat is megértettem, ellenben kellene egy jó feladatgyűjtemény, ahol objektumos-példákat találok.

  Ha valaki tud ilyen pdf-et ajánlani, legyen szíves tegye meg!
  Előre is köszönöm!
 • Jim Morrison
  #86
  Ja hogy van olyan, hogy new-fragment... jó tudni
 • Jim Morrison
  #85
  Tök jó, hogy a netes nav-drawer leírás tök más, mint amikor az ember új projectnél kiválasztja a navigation drawer starter templatet android stúdióban
 • erdeidominik99
  #84
  Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami ingyenes online tanfolyam vagy ilyesmi android alkalmazásokhoz? Eddig csak c-ben programoztam arduinót, azt is így online tanultam, egy év alatt tök jól megtanultam, de androidhoz nem találok ilyesmit. Igazándiból egy olyan alkalmazást szeretnék készíteni, ami udp-n kommunikál az arduinóval. Előre is köszi!
 • [HUN]FaTaL
  #83
  1. Szerencse kérdése, 90%, hogy nem.
  2. Ha tényleg nulla akkor szerintem legalább 1 év (programozási alapok, OOP alapok nélkül)
  3. Ezt nem tudom. Az hogy lehet-e ellene tenni attól függ milyen alkalmazásról beszélünk.
 • ZilogR
  #82
  Csak a legfontosabb kérdésekre küldene valaki választ? Köszönöm! :)

  1.) Meg lehet ebből élni vagy jövedelmet kiegészíteni jó? Az ingyen alkalmazások reklámokkal megtámogatva is jövedelmezőek?
  2.) Nulla programozói tudásom van, mennyi idő alatt tudok eljutni olyan szintre, hogy tudok programozni, amit el is lehet adni? Úgy nagyjából.
  3.) Ha feltöltök egy jó alkalmazást, ami valóban kelendő és hajlandóak érte fizetni, mennyi idő alatt jelenik meg a Nagy Szoftverkölcsönzőben feltörve és ingyen letölthetően? Mi a tapasztalat? Utána mekkorát zuhan a fizetős kereslete? Lehet-e ez ellen tenni?

  Minden tapasztalat érdekel! Köszönöm!
 • Jim Morrison
  #81
  köszi!
 • [HUN]FaTaL
  #80
  Mielőtt regisztrálod a kereskedői fiókot, ha jól rémlik ki lehet választani. De lehet hogy csak később a Tax beállításoknál kell megadni. Ha ezutóbbi a helyzet, akkor a cég nevéhez írd be a saját neved.

  A betanál arra figyelj, hogy más csomagnévvel töltsd föl, mint a véglegest (ha a véglegest fizetőssé akarod tenni teljesen), mert ha egy app felkerül ingyenesen, akkor nem lehet fizetőssé tenni (IAP-re nem vonatkozik).
 • Jim Morrison
  #79
  Szerintem most felnyomom az alkalmazásom, úgyis csak BETA tesztelés jön, fizetés meg ilyenek ráér közben is (gondolom).

  Szerk: esetleg felteszem mint Alkalmazás BETA, majd ha vége a betának létrehozok egy kereskedői fiókot (ha addig sikerül összehoznom), és akkor sima Alkalmazás néven felrakom a végleges verziót. Ez így működhet nem?
  Csak ez a vállalkozás résznél nincs magánszemély... és megzavar, ha jön majd be pénz az jövedelem ami után adózni kell..
  Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.07.03. 19:48:32
 • Jim Morrison
  #78
  Nincs olyan hogy magánszemély, Vállalkozás neve van, stb.
  Mit árul? menüben meg van olyan hogy 'Még eldöntendő'. Sajnos help sem sokat segít.
  Vagy mindenhova írjam a saját nevem 'oszt jó napot?
 • [HUN]FaTaL
  #77
  Nem, válaszd a magánszemélyt (individual).
 • Jim Morrison
  #76
  Ha nincs vállalkozásom be "kell" kamuznom valamit? (kb minden adatot)
 • Jim Morrison
  #75
  szerk:
  most látom, hogy kezdőoldalon írja, ha ezt meg ezt akarom, létre kell hoznom egy kereskedői fiókot. Akkor ezen végigmegyek :)
 • Jim Morrison
  #74
  KERESKEDŐI FIÓK

  regisztráció után ez áll a Fiókrészlet alatt, választási lehetőségem nem is volt :o
 • Jim Morrison
  #73
  Köszi!
 • [HUN]FaTaL
  #72
  Kereskedői fiókot kell regisztrálni, nincs megkötés.

  #71: A nevet bármikor állítgathatod.
 • Jim Morrison
  #71
  Ja és még annyit kérdeznék, hogy utána megszabhatom még, hogy milyen néven publikáljam az alkalmazásokat ugye? (ergó ha gmail profilommal fizetek dev accot, akkor nem kötelező a saját nevemen megjelentetni az alkalmazásokat.
 • Jim Morrison
  #70
  Ha most regisztrálok hogy feltöltök alkalmazást ilyenek akkor in app purchase meg mindenféle ilyen nyalánkság lehetséges nálunk is ugye? ergó már nincs ránk semmilyen megkötés (ha jól emlékszem valami volt régebben).
 • móni76
  #69
  Tehát ha jól értem attól nem gyorsabb egy készülék ha minden alkalmazást frissítek?!
 • Jim Morrison
  #68
  Nem kell, csak jelzi, hogy jött frissítés. Ha a frissítésben mondjuk olyat látsz, hogy : perfomance improvement, akkor lehet egy hajszállal mondjuk gyorsabban fog futni az alkalmazás.
 • móni76
  #67
  Sziasztok! Érdeklődnék hogy szükséges-e minden programot illetve appot frissítenem ha a google play felajánlja? Befolyásolja-e a gyorsaságát a mobilnak?Köszönöm a válaszokat előre is!!!!!
 • KruGer86
  #66

  ===========XEROPAN - Kreatív angol nyelvtanulás============

  Forduljunk szembe a megszokásokkal, legyen szabad, játékos és izgalmas a tanulás! Legyen egy olyan élmény, ami bárhol, bármikor átélhető!

  ===================Töltsd le még ma!====================

  Androidra letölthető innen: http://bit.ly/1sX8ROm
  iOs-re letölthető innen: http://bit.ly/1r7JJZI

  =====================================================

  Ne felejtsd el LIKE-olni facebook oldalunkat, hogy mindig időben értesülj az újdonságokról!
  www.facebook.com/xeropanapp

  www.xeropan.com
 • Norbi779
  #65
  Hali. Ha csinálok egy appot, és nem rakom fel google play -re, akkor meg lehet oldani hogy ha új verziót csinálok akkor az app frissüljön?
 • RYO21
  #64
  Voltam olyan hülye barom, hogy updateltem az SDK+Eclipset és most nonstop errorozik mindenre, és valami fragment layouttal és valami appcompat_v7 mappával kínoz. Ezek micsodák, és el lehet őket valahogy tüntetni? Esetleg visszavarázsolni egy régebbi verziót?

  Egyébként próbáltam már újrarakni, a legújabbat letölteni meg minden, de egyik sem segít. Sőt laptopra is rátettem ott is ugyanezt csinálja. Egyszerűen ha lefuttatom a lintet, akkor az appcompat mappa piros x-es lesz (fatal error). És ezt üres projecteknél is megcsinálja.
 • Vaxi
  #63
  igen félreértettem :)
 • HyperMonkey
  #62
  Köszönöm, beírtam oda is.
 • [HUN]FaTaL
  #61
  Vaxi azt hitte, hogy kikapcsolt állapotban akarod, hogy frissüljön.

  Nem tudom az anomáliák mitől vannak, esetleg kérdezz rá a mobilarenan, ott talán jobban tudnak segíteni, ráadásul ez a fejlesztői topic, az Android topic erre található.
 • HyperMonkey
  #60
  Kipróbáltam sokféle widget-el, mindnél ezt csinálja.

  Vaxi: De akkor minek vannak ezek a widget-ek? Minden kikapcsolás után újra ki kell húzni az asztalra hogy frissítse. Ez így nem hinném hogy normális, valahogy frissítenie kéne, de nem teszi. Az alapból benne lévő óra frissül csak a widget nem. 20:50-kor kikapcsoltam, majd 20:55-kor be. Az alap órán (ami a jobb felső sarokban is látszik) 20:55 volt, a widget óráján meg 20:50 maradt. Vártam hátha frissít ha az alap óra 20:56-ra vált, de nem, hiába váltott 20:56-ra az alap, a widget-en maradt a kikapcsolás előtti 20:50.
  Ezen kívül van még két gondom.

  Animált háttér van beállítva, hosszabb kikapcsolás után berak egy alap hátteret, az animáltat újra be kell állítani rajta.

  A másik gond, hogy van a tárcsázás menü, az a telefonkagyló ikon (ahol a híváslista is van). Ha a nagy billentyűkön elkezdek írni, nem talál meg minden nevet. Ha mindkét névben van hosszú mássalhangzó azt nem találja meg. A telefonkönyvben megtalálja.

  A telefon Jiayu G3S és android 4.2.1 lett rá téve.

  Elnézést a sok kérdésért, de most van először ilyen telefonom és nem értem, mitől vannak ezek az anomáliák rajta. Előre is köszönöm a válaszokat.