Az évtized közepére mindent visz a tábla - SSD páros
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor csökkenne, ha a most meglévõ pc vonal nem változna semmit. De természetesen ez nem így van. Az arm cpu egy hulladék, és az is marad. A legújabb csíkszélesség csökkentõ akció már nem hoz annyit a konyhára energiafelvételbõl, mint a korábbiak. Ennek megfelelõen, hacsak nem találnak fel valami új akkut, -ami jelenleg nem nagyon van kilátásban- akkor kb ilyen hamar lemerül minden, a teljesítmény meg nem fog úgy nõni, ahogy te azt képzeled. De persze nem is nagyon kell nõnie, ha egyszer a programok azt most is tudják, amit kell nekik, a kezelés pedig ugyanúgy visszafogja az egészet, mint a lassú hardver, tehát itt túlzottan sokat nem lehet nyerni ezeken a dolgokon. Értem én hogy elkapott téged a hype, de azért a lásd az erdõt ami a fa mögött van....
Pontosan. Egy irodába szánt eszköz elterjedt a háztartásokban, miközben semmit nem változtattak rajta azért, hogy jobban idomuljon a háztartások igényeihez. Most megindult a paradigmaváltás, amely szerint a gyártól kimondottan az otthoni felhasználói igényekhez igazítják az termékeiket.
"Ha minden kényelmetlenebb és lassabb a tablettel, akkor jóformán elpazarlok egy csomó idõt az életembõl, amit értelmesebb dolgokra is fel lehet használni."
Különbség van a "minden" és a "minden amire én használnám" között.
"A 10 éves kishúgom szívesebben néz minden netes tartalmat számítógépen, mert nagyobb a kép, és mert kényelmesebben egerészik, mint tapizza a telefont. Ezek szerint akkor neki is irodája van?"
Pont azért jöttek be a tabletek, mert a telefon nem alkalmas valódi tartalomfogyasztásra, a PC-t pedig nem tartalomfogyasztásra fejlesztették. Nem nehéz megérteni, kivéve, ha valaki nem _akarja_ megérteni.
"Na akkor álljunk meg egy szóra. Eddig arról volt szó, hogy mekkora jó hogy ezek a kütyük mobilak. Most akkor mégsem azért jó? Vagy mit akarsz ezzel mondani?"
Annak idején a rádió egy szekrény nagyságú szerkezet volt, amit a család körbe ült. Pár évtizeddel késõbb pedig zsebben hordták és a háztartásokból eltûntek a szekrény méretû rádiók.
A PC-kkel is ugyanez a helyzet. Pár év múlva legalább annyira vicces lesz, hogy régebben létezett olyan, hogy "számítógépasztal" a háztartásokban, mint most, ha visszagondolunk a 80-as évekre, amikor az volt a számítógép, hogy kipakoltad a szõnyegre a C64-et és amíg játszottál, addig a család nem nézhetett TV-t.
"ha a mérhetetlenül kevés felhasználási terület mellé a magas árat megnézzük, akkor nem értem mirõl beszélsz."
A mobil eszközök - szerinted - "mérhetetlenül kevés" felhasználási területe az, ami lefedi az átlag userek felhasználói szokásainak 90%-át. Ezek ár/teljesítmény mutatója kétség kívül rosszabb, mint a PC-ké, de ezt más olyan tulajdonságokkal kompenzálják, amik az otthoni felhasználók számára magasabb prioritást élveznek, mint a nettó számítási teljesítmény. Ahogy a családi autó sem tud 3 méteres sárban tonnákat vontatni, mint a trágyarakodó, viszont van benne légkondi, és kényelmesebbek az ülései, ami 40 fokban a Balaton felé araszolva nagyobb prioritással bír a felhasználóknak, mint az árához képest viszonyított teherbíró képessége.
Szövegértés egyes... pont azt mondtam, hogy MUTATTAM nekik, azt, ami épp nálam volt. Tehát használták. És nem lebeszéltem, hanem pont affelõl érdeklõdtem, hogy nekik esetleg kellene -e ilyen, mert ha igen, akkor valahogy megoldottuk volna hogy legyen, ha látnak benne fantáziát. Te jártál általános iskolába? Mert a szövegértést ott tanítják...
Szóval akkor nincsenek érveid... rendben. Köszi.. 😄
Hát ez marha jó.. leírod hogy én valami mániákus vagyok, aki egész nap a gépét akarja bámulni, miközben épp azt magyarázod el nekem, hogy hogyan lehetne mindig, és mindenhol egy képernyõt bámulni.. 😊 Logikus.... Tehát aki számítógépbuzi, az pont az, aki azért megy a szabadba, hogy ott is számítógépezzen. Én azért megyek, hogy ne is lássak képernyõt.... tehát itt veled van a gond. Amúgy a rövid üzemidõ miatt még te sem csinálhatod sokáig a gépfogdosást a szabadban, mert lemerül a kis drágád.... 😄
Én 7 colon nem nézek filmet, mert értelmetlen. Nem is nagyon látom hogy más ezt tenné, fõleg nem vonaton. Könyvet olvasni meg pontosan olyan rossz, mint sima tft -n, arra ott a könyvolvasó, aminek valóban van haszna is. Zenét hallgathatsz akármin, és szinte tuti hogy van is a zsebedben telefon ami tudja, és nem merül le olyan hamar, mint az vacak tablet, tehát ez nem kényelmesebb funkció, csak van. A játék meg kifejezetten rossz példa, mert az aztán marhára nem kényelmesebb, mint számítógépen. Ez, semmilyen mûfajra nem igaz, hogy kényelmesebb lenne a tableten, maximum azok a mobil telefonos reflexjátékok, amiket meg szintén lehet mobilon játszani. Az meg, hogy a film 7 colon valamivel jobb mint 3 colon, egyértelmû, de ettõl még 7 colon is szar marad.
A csaladod azert nem elegedett a tablettel, mert a) nem probaltak, b) meg le is beszelted oket rola.
Hacsak nem autocad-eznek, 3d modelleznek.
Es az, hogy ma hardverileg meg kicsit le vannak maradva a tabletek, hamarosan meg fog szunni, vagy legalabbis csokkenni fog a kulonbseg
IGN: Zaraki
Pl. reggel szaras kozben rohogni akarsz usersg commentjein😊
Vagy a kertben a huvos hintagyban...
Vagy eppen lemotoroztal Krk-be es egy kis borozgatas utan a haveroknak meg akarod mutatni a horgasztura eredmenyet...
Persze ha 24oraban otthon ulsz a geped elott es nem mozdulsz el mellole, akkor tenyleg semmi ertelme...
De konyorgom, az emberek max 1%-a szamitogepbuzi....
Pont ezert szarnyal az Apple...
Mond el nekem, milyen tartalmat fogyasztasz vele olyan kényelmesen, és miben nyilvánul meg nálad a gép mobilitásának bármilyen elõnye. De ne ilyen légbõlkapott fantazmagóriákat írj, hanem a valóságot oké?
És ezt te mibõl gondolod? Ki az akit kielégít? A 10 éves húgomat nem. Az 50 éves anyámat sem. Akkor kit? Eléggé átlagos felhasználók. A többi embernek is vannak igényei, amire a tablet nem képes. Az ilyen meg olyan programok, amiket nem lehet tapicskolni, tehát nem valók erre a cuccra. Ne hidd már el hogy pár éven belül majd mindenki ilyen cuccokkal fog szaladgálni mindenhova. Szép dolog a marketing, de nem muszáj mindent azonnal benyalni, amit mondanak neked.
😊 Fantaziadus csaladtagjaid lehetnek😊 Vegul is mit varunk, az alma nem esik messze a fajatol😊
Tartalomfogyasztasra a tablet tokeletes es mobilitasanal fogva sokkal praktikusabb, mint egy desktop doboz, irodai munkara nyilvan egyelore kevesbe alkalmas...
Bar mar most is vannak olyan celteruletek, ahol munkaeszkozkent is kivalo, lasd az Ipadak hasznalata repulokon a tobb tonna kezikonyv helyett...
De Te veletlenul se vegyel tabletet, hasznald csak a Desktopot mindenre😊
A sexben is csak es kizarolag a misszinarius poz a jo, a tobbi csak divathobort, hasznalhatatlan😊
Akkor mondd azokat a tapasztalatokat, géptípussal is, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi az, amit rendes sebességgel meg lehet vele csinálni.
Na akkor sorban. Igen, használtam. Tapasztalatból mondom hogy lassú, és kényelmetlen, és elõbbiek alapján mondom, hogy semmire sem jó, csak amire egy mobil telefon is. De ha tudsz érveket, hozd. Nekem az oly nagyra becsült almás fos is volt a kezemben eleget, és baromira nem látom azt a nagy innovációt, amit szajkóznak a nagyok...
"Én megértem ,ha valaki jól elvan a pcvel vagy notival , de élbõl elutasítani a tabletet butaság."
Nem élbõl utasítom el, hanem jól átgondolt érvek alapján. Maga a koncepció nem teszi lehetõvé, hogy egy mobil telefonnál sokkal több legyen, egy számítógépnél viszont sokkal kevesebb. Én a netbookokra is azt mondtam már az elején, hogy lecseng, mert életképtelen, de akkor persze röhögtek rajta, hogy dehogy lesz annak vége, mert "az mindenkinek elég". Annyira elég volt, hogy ma már halott kategória.... de bizonyos értelemben, még az is jobb volt, mint amit a tablet nyújtani tud.
Van különbség az "ez a jövõ", meg a "van jövõje" kijelentések között. Remélem tudod hogy mi az... azt én sem mondtam, hogy egyáltalán nem lesznek tabletek. Olvass vissza.
Lehet, hogy nem minden tabletre igaz, de gondoljatok mar bele, mennyit fognak ezek 5 ev alatt fejlodni.
Es attol, hogy ti,a tarsadalom kocka retege nem ezt hasznalna, gondoljatok bele abba is, hogy a tarsadalom nagy reszenek mennyire kielegiti mar egy tablet nyujtotta alkalmazaskeszlet is az igenyeit.
Ok vannak tobbsegben, nem ti.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Marhaság. Egy asztal az nem iroda. És ha egyszer ezek a gépek a használhatóak, akkor nyilván ezeket használja az ember. A pc már régen nem csak irodai eszköz. A kvarc játékok piacát meg nem lehet(ne) egybemosni ezekkel.
Ha minden kényelmetlenebb és lassabb a tablettel, akkor jóformán elpazarlok egy csomó idõt az életembõl, amit értelmesebb dolgokra is fel lehet használni.
"de a nagy többségnek nincs."
A 10 éves kishúgom szívesebben néz minden netes tartalmat számítógépen, mert nagyobb a kép, és mert kényelmesebben egerészik, mint tapizza a telefont. Ezek szerint akkor neki is irodája van?
"Valójában tehát helyre kerülnek a dolgok azzal, hogy megjelent a háztartásokba szánt mobil informatika."
Na akkor álljunk meg egy szóra. Eddig arról volt szó, hogy mekkora jó hogy ezek a kütyük mobilak. Most akkor mégsem azért jó? Vagy mit akarsz ezzel mondani? Mert ezek a cuccok szinte semmire nem jók, ami út közben még megbocsátható lehet, de otthon akkor nem értem mi a fenének ilyen...
"Innentõl viszont számonkérni a tableten, hogy miért nem lehet vele dolgozni kb. olyan, mint hogy miért nem lehet családi autóval trágyát pakolni."
Tényleg? Hát... ha a mérhetetlenül kevés felhasználási terület mellé a magas árat megnézzük, akkor nem értem mirõl beszélsz.
Minek vigyem az egész cuccot? Arra az egy két dologra most is van eszközöd, amit út közben érdemes lenne elvégezni... Mondjuk nekem az sincs, mert rühellem az érintõs telefonokat, de ez másik téma...
"minden nálad lesz, ami az otthoni számítógépeden lenne?"
Amit nem lehet út közben elvégezni, az nem is kell hogy nálam legyen... Minek? Így csak kényelmetlenséget jelent a dokkolgatás.
"Vagy pl. nézel egy filmet, de közben rájössz, hogy éhes vagy, de nem szeretnéd abbahagyni a filmnézés. Pause, dokkból kikap, konyhába berak, play."
Persze... 10 colon... na ne röhögtess már... Amúgy meg ha eszem, akkor nem tudok rendesen filmet nézni, maximum egy kukorica fér bele... Ja, meg a konyhába is legyem dokkolóm, hogy kivihessem azt a szart... ekkora hülyeséget kitalálni...
"de ez a jövõ. "
Látom neked is van kristálygömböd.... Én nem tudom mi a jövõ, szerintem te sem. Most csak kell valami hype cucc, és azt pont tabletnek hívják. Az hogy semmi igazi haszna, nem jelent semmit. Viszont az biztos, hogy te sem tudnád értelmesen semmire sem használni, mert ha tudnád, akkor nem ilyen marhaságokkal érvelnél mellette.
Amúgy sem hiszem hogy van ember, aki 24 órán át csak a képernyõt akarja bámuni... ragaszd akkor a szemedre... 😄
Azt meg ne hidd hogy 2-3 ev mulva elerik egy 5 evvel ezelotti pc szintjet a tabletek.
Youtube videot is ugy jatszanak le, hogy nem bruteforcebol hanem direkt aramkor van ra.
A 3ds szamitasokhoz, ai, fizika meg igen komoly es nagy fogyasztasu cucc kell.
Szal mint hurcika eszkoz doglott a dolog..
Ez komoly.
Aztan csak hosszabito kerdese mennyit tudsz vele kozlekedni.
Ezeknek a mobil kutyuknek a legnagyobb rakfeneje az akku.
Tul nagy teljesitmenyt vesznek fel az aksi meg szet van terhelve.
Amig nincs normalis tapellatas (ez ami most van vicc) addig egyik se er nagyjabol szart se.
A PC irodai eszköz, azaz munkagép. A tablet meg egy háztartási, tartalomfogyasztó eszköz. Nem nehéz belátni, hogy a háztartási eszközök piaca nagyságrendileg nagyobb, mint a munkaeszközöké.
Valójában az eddigi helyzet volt öszvér megoldás: alakíts ki irodát az otthonodban, hogy élvezhesd az informatika elõnyeit.
Nyilván vannak olyanok, akiknek szükségük van otthoni irodára, de a nagy többségnek nincs. Valójában tehát helyre kerülnek a dolgok azzal, hogy megjelent a háztartásokba szánt mobil informatika.
Innentõl viszont számonkérni a tableten, hogy miért nem lehet vele dolgozni kb. olyan, mint hogy miért nem lehet családi autóval trágyát pakolni.
Azért csinálnak ilyen öszvér szarokat, mert a PC piac stagnál ... Eladni pedig mindig kell valamit 😊 A vásárlók pedig vevõk az ilyen dolgokra.
Ha már tablet, akkor használd úgy. Ha meg pc kell, akkor meg azt használd. Minek ilyen öszvér szarokat csinálni?
Ilyen grafikonokat láttunk már a netbookok esetében is, aztán hol is tart most a cucc?
Másik tanulság? Aki nem ért a PC-hez, az a tabletet is max szögbeverésre használja...
Miért van az, hogy sok mai embernél azt érzem, hogy számítógép nélkül semit sem tud megcsinálni? 20 év múlva az emberek el fogjáj felejteni a kézírást meg a skiccelést...?
Kíváncsi vagyok, hogy 10 év múlva milyen lesz ezt olvasni, esetleg pont egy tabletrõl.. 😊