Az évtized közepére mindent visz a tábla - SSD páros

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az, 4 videokártya.😄

"10 teraflopsos(4 darab nvidia videokartya) geppel a tabla tudja ezt, na persze nem az androidos es apples hulladekok, csakis a microsofte"

Gondolom ezt par neten elerheto teszttel ala is tudod tamasztani...

mutass nekem olyan megoldast amivel az agyban tudok autocadezni 10 teraflopsos(4 darab nvidia videokartya) geppel
a tabla tudja ezt, na persze nem az androidos es apples hulladekok, csakis a microsofte

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

Zsoltika 007
Én semmi esetre sem mondanám gyengének õket. Az új generációs tabletekbe már 2-4 magos cpu-t és akár 4 magos gpu-kat is pakolnak. A kis fogyasztás miatt persze nem olyan bikák de pár éve még a két kezét össze tette volna bárki hogy ilyen kraftos legyen a pc-je...

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Kár, hogy a három felsorolt tulajdonságból kettõ nem igaz.

"erosek mert barmikor racsatlakozhatnak egy otthoni vagy ceges szerverre vagy felhore"

Aha. Tehát gyengék, de ha van otthon egy erõs gépem, akkor annak ki tudja használni az erejét, és nem lesz gyenge. Persze akkor meg elveszik a hordozhatóság.

"Nekem az lenne a kompromisszumos megoldás ha a gépem amolyan szerverként funkcionálna, és a tévé, táblagép, noti a desktop erejét használná ki. Amolyan Onlive-Home edition 😄 Ha ez em megoldható, vagy túl költséges"

Minden mai tabletre van mar valami remote desktop kliens, pld. VNC. Az meg evidens, hogy file server-kent tudnak hasznalni mas gepeket...

"Annak idején a rádió egy szekrény nagyságú szerkezet volt, amit a család körbe ült. Pár évtizeddel késõbb pedig zsebben hordták és a háztartásokból eltûntek a szekrény méretû rádiók.
A PC-kkel is ugyanez a helyzet. Pár év múlva legalább annyira vicces lesz, hogy régebben létezett olyan, hogy "számítógépasztal" a háztartásokban, mint most, ha visszagondolunk a 80-as évekre, amikor az volt a számítógép, hogy kipakoltad a szõnyegre a C64-et és amíg játszottál, addig a család nem nézhetett TV-t."

A rádiónál mi is változott? Ugyanannál a teljesítménynél lett kisebb az évek alatt.. a tévé meg egyre többet tudott az évek folyamán.. színes lett, majd sztereó, majd növekedett a felbontás..ma meg már netezni is tudsz velük. A desktopok ugyanígy vannak.. vagy veszel egyre kisebb de ugyanolyan teljesítményût, vagy növeled a teljesítményt de marad a méret. Nekem a növelem a teljesítményt és marad a méret teljesen jó, mert a gép elvan a sarokban, nem is hangos.. simán alszom mellette, csak az állapotjelzõ ledeket kell letakarni, mert a gyártók azt hiszik karácsonyfának veszek gépet, nem használni.

Nekem az lenne a kompromisszumos megoldás ha a gépem amolyan szerverként funkcionálna, és a tévé, táblagép, noti a desktop erejét használná ki. Amolyan Onlive-Home edition 😄 Ha ez em megoldható, vagy túl költséges ( nem csak a gépek ára miatt) akkor inkább maradok a desktopnál a sarokban. Könyvet meg e-readeren olvasok e-inkkel nem pedig valami tft-s gagyin.

Ahogy lentebb írták, a zsebemben ott a mobil (holnaptól egy commtiva óccsó' okosszerû telefon szal netképes) amin zenét hallgathatok, hacsak nem veszem elõ a kifejezetten zenehallgatásra kitalált lejátszót. Filmet út közben nem nézek.. veszélyes is lenne bicaj közben... olvasásra e-reader.. nem vastagabb mint egy átlagos kisregény (kabátom belsõ zsebében bõven elfér õsztõl-télig) ha meg melózni is akarnék vonaton ülve vagy egy gyorskajáldában netán wifi közeli parknál akkor meg ott a notim... A kicsikét másfél éve vettem, használtan, kevesebbért mint egy átlaos tabletet, de még ma is jóval erõsebb, és több mindenre tudom használni. És nem lesz maszatos a kijelzõje sem! 😊 Minnyivel jobb 15"on filmet nézni meg netezni mint 7"-on, hát nem? 😄 A noti meg a notitáskában elvan.. a szendvics és a fél literes palack mellett... nyáron még a reader is bezsúfolható, max nem viszek annyi kaját magammal. 😄
a tablet elhozza az attorest,mivel a tabla olyan tulajdonsagokkal rendelkezik mint:

-hordozhato
-eros
-olcso

ilyen szamitogep jelenleg nincs a kinalatban, egyedul a tablak rendelkeznek ezekkel, hordozhatoak mert konnyuek , az akkumulator soakig birja 10 orat is akar, erosek mert barmikor racsatlakozhatnak egy otthoni vagy ceges szerverre vagy felhore, olcsoak , mert szinte csak a kijelzobol allnak

egy nem szegeny csalad par ev mulva 20+ tablaszeru eszkozzel fog rendelkezni, telefonok, tablak, smartglassok, a huton a gazon, a falon , az asztalokon mindenhol kijelzok lesznek amik racsatlakoznak a kozponti kiszolgalora

igy akik most agalnak a tablak ellen , hamarosan rajonnek milyen primitivek is valojaban es kenytelenek lesznek megvaltoztatni a velemenyuket

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

DjDano
Azzal az MS kudarccal várjunk még, jelenleg a Surface tûnik a leginkább esélyesnek mint valódi Ipad alternatíva, valljuk be az Androidos tabletek eddig nem sok vizet zavartak.

Száradjon le a farkam azon a napon, mikor PCrõl Tabletre váltok.
Zsoltika 007
Én sem értettem mielõtt vettem egy 3rd gen ipadet. Azóta már értem. Nem akarok senkit semmire rábeszélni. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni hogy kell-e. Nyilvánvalóan egy gamernek csalódás lesz mert nem megy rajta a skyrim/dio3/wow/ stb De pl böngészni+skype+face+néha egy kis game (és nem szar cuccok vannak már rájuk pl Gta3,Imperim Galactica 2, Max Payne 1:1 pc változat+ a tabletes nagy nevek). Na arra ennél jobb nincs. Én se hittem el a retina dumát csak mikor 3 órán át nyúztam és vissza ültem a pc elé akkor lestem hogy na ez meg mi? Annyira recések voltak a betûk és annyira mások a színek. Azóta a játékon és mozizáson kívül semmire se használom az asztali gépem. Nem mellesleg könyvet/nagyobb doksikat olvasni is jobb, mert nem fárad úgy a szemed a kontrasztos betûk miatt. Monitoron ez nem volt lehetséges. Ja és pc-n az optimalizálatlan szar pdf readerek miatt iszonyat béna a nagyobb méretû (2-300Mb+)pdf-ek olvasása. Tableten meg úgy suhan hogy élvezet nézni. (Böngészõre ugyanez vonatkozik) Pedig ez csak optimalizáltság kérdése és mégis egy tableten találtam meg az eddigi legjobb élményt nyújtó böngészést. (Bár ez inkább az asztali böngészõk szegénységi bizonyítványa mint a tablet érdeme)

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

na, meg egy ertelmes😊
user error😊
Valaki mondja már meg nekem mit lehet enni egy táblán?
Mert, hogy egy rakat kakin kívül mast nem fogtam a kezemben a Samsung Galaxy Tab kibrobálása után az egyszer tuti. Azóta a tulaja is megvált tõle.

Ez a hardver fejlodés? Vagy ez a álbüszke stagnálás az hanyatlás elõtt? 😄
Zsoltika 007
Hát én ezzel nagyon nem értek egyet. Lényegében egy casual emberkének mondjuk legyen pistabácsi mi a tosznak kell egy böhöm nagy pc mikor a tablet mindent igényét kielégíti?! (és a felhasználók 80+%-át is)

Magiszter
Na én is belefolyok ebbe a dologba:

Nekem van egy asztali PC-m ami b@szott erõs szerkezet, fogyaszt 300-400W-ot játék közben, alapjáraton 120 környékén. Plusz a monitor 50-60-at. Tehát kerekítsünk: 500W-ot zabál. Viszonylag hangos, pedig direkt "silent" ventiket vettem bele (hûl is mint a frigó), de játék közbe azért nem feltûnõ.
Van egy notebook-om is. Az olyan 35-40W-ot eszik. Azt ki tudom vinni a kertbe, vagy ha családi "meeting"-re megyek akkor tudom mutogatni rajta a frissen készült képeket. Ha féltesó hoz valami játékot feltesszük rá és viszi, mert azért erõs szerkezet. Amíg a "vének" társalkodnak addig mi fiatalabbak tudunk játszani, neten mutogatni egymásnak dolgokat stb.
Nemrég volt 1 hétig nálam egy tablet. Szintén nagyon szerettem, mert 9,7"-on már kényelmesen tudtam netezni, filmnézésre is nagyon jó volt, valamit levelezésre illetve a képek megnézésére. Kicsi volt, könnyû és bármikor be tudtam dobni a táskámba, ha el kellett vinni. Egy 4"-os telefon nem hozta ugyanazt az élményt, mert az kicsi a filmnézéshez és a netezéshez is. A tablet már nem. Az alatt az egy hét alatt ha 2x nyúltam hozzá a laptopomhoz, lehet sokat mondok. Sajnáltam hogy vissza kellett adnom a tulajának. Most is azon agyalok hogy venni kellene.
Jah és nem almás volt hanem robotos.

Tapasztalatom szerint amit egy átlag ember csinál a gépen azt képes kiszolgálni egy tablet. Internet, filmnézés, képek böngészése, levelezgetés...stb. Gépelni sem volt akkora kínszenvedés pedig én 10 ujjal vakon írok. Nagyjából másfél óra alatt ráállt az újam. És mivel a készülék 10 ujjas érintést is támogatott, ezért lényegében minden karaktert be is vett amit leütöttem.

A tableteknem szerintem van létjogosultsága. Persze senki sem fog rajta játszani Crysis2-3-4-et még, vagy CAD-ban szerkeszteni, esetleg 3DHD filmeket vagdosni, de nem is erre van kitalálva, hanem tartalom fogyasztásra, szórakozásra.

És valóban az a jövõ, ha elõtte lovasszekérrel vitték a kamrától a kályháig a tüzelõt. Lovasszekeret meg használjon az, aki fát vág az erdõben.
(Értsd: tartalomgyártás vs. otthoni tartalomfogyasztás)
Nyilvan a most tegla nagysagu periferiaknak sincs jovoje - szerintem.
Illetve szerintem a kulso illeszteseknek van jovoje, nem annak, hogy mindent belemixelunk a PC-kbe.
Nem. Ez kábé olyan, mintha a lovasszekér tulajoktól kérdeznéd, hogy van-e talicskájuk, mert az a jövõ.
A PC nem nagy. Jó példa erre egy barbone. A PC azért akkora, hogy legyen benne hely x meghajtónak, meg rakhass bele olyat, ami nincs benne. Ha ez nem kell, akkor pont akkora, mint egy laptop. Minden más csak annyi, hogy a nagyobb kijelzõ meg a nagyobb billentyûzet jobb, mint egy miniatürizált bizbasz, és az egeret jobban szeretjük, mint a tapipadot.
Ez kb. olyan kérdés, mintha a múlt század elején megkérdezted volna, hogy tegye fel a kezét az az automobil tulaj, akinek nincs lova.
Egyébként, ha már valaminek van értelme az a következõ. Egy brutál laptop, ami erõs, mint egy asztali gép, csak hordozható, de a kijelzõje lekapható, és akkor a saját processzorával egy fasza kis tablet valamilyen mobil OS-el. De van benne Wifi is és megoldható, hogy hozzáférjen a laptop háttértárához, de az is, hogy a laptop izzadjon a saját OS-el, és a kijelzõre csak átstreameli a megjelenítendõ tartalmat.

Na ez lenne az igazi jövõ. Helyette itt bénáznak tabletekkel meg pécékkel.
Pedig a PC-nek (mai formajaban)szerintem is lealdozott, csak nem 5 hanem mondjuk 25 even belul. Tul nagy, tul helyhez kotott. Persze nem mondom, hogy tablet lesz helyette. Inkabb lehet, hogy ezekbol a dolgokbol valamilyen hibrid alakul majd ki.
Tegye fel a kezét az a tablet tulaj, akinek vagy a családjának nincs laptopja, számítógépe.

Nincs tömeges tumultus?

Na akkor kijelenthetõ, hogy a tablet kiegészítõ, és nem helyettesítõ termék.
A növekedés pedig azt jelenti, hogy a kiegészítõre egyre nagyobb az igény, és nem azt, hogy majd nem fognak PC-t vagy laptopot venni.
Koszi a szakmai erveket, ennyit tudsz, kics pocs😊
számítógép eladó
AMD Sempron 2600+
512mb ram
128mb ati
80és 200as winyó
17'' HD MONITOR
Szeretném eladni mert a 3,2'' telefon mindent elvégez és már csak a gitár effekt progi miatt kapcsolom be és szeretnék venni egy erõsítõt
PC (laptop-desktop):
teljesítmény: 8-10
képernyõméret: 5-10
hordozhatóság: 5-0

Mobil:
teljesítmény: 1
képernyõméret: 1
hordozhatóság: 10

Tablet:
teljesítmény: 3
képernyõméret: 5
hordozhatóság: 9

Tablet = optimális tartalomfogyasztó eszköz, annak akinek erre van szüksége.
Ezért van értelme mind a három kategóriának és ezért nem lehet kiváltani egyiket a másikkal.
Na jól van te kis aberrált majom. Játsz a nemi szerveddel ha ez a mániád. Amúgy ha nem tudsz értelmesen beszélgetni, akkor minek kezdesz bele?
>Igen, írtál egy választ...
Es cafoltad, hogy abban a helyzetben a tablet sokkal hasznalhatobb, mint a desktop?
Veletlenul laragadtal sz.gepbuzizasnal😊

De tessek, ervekkel tamaszd ala, hogy a hozott peldakban a desktop hasznalhatobb, hajra, kis pocs😊
"Semmi gond nincs a sebességével. De ha már másba nem tudsz belekötni ... "

Mi az hogy másba nem? Ez csak egy volt a sokból. Azokat nem olvastad?
Ez a pöcs dolog nálad valami fétis? No mindegy. Aberrációkat megpróbálom ignorálni a mondandódból... 😄

Igen, írtál egy választ, majd közölted, hogy mivel nem hasznos nekem a tablet, biztos számítógépbuzi vagyok. Erre válaszoltam, hogy kissé logikátlan amit mondasz, de azt már nem értetted, mert a szellemi képességeid a pöcsig terjednek... kár. Ráadásul ebben a hozzászólásodban sem sikerült megértened mirõl van szó. Sajnos szellemileg korlátoltaknak nem tudom elmagyarázni ezt a dolgot, de szerezhetek neked szakszerû segítséget ha akarod.. 😊
>Persze válaszolni azt nem tudsz, csak sértegetni.
Mar valaszoltam a kerdesedre, hoztam peldakat...
De ha leszarod a valaszt, nem pazarlom az energiam kis troll pocsokre😊

>Ez rólad mond el valamit, nem >rólam.
Pontosan, azt hogy pocsok baromsagaira nem valaszolok😊

>És továbbra is te vagy a számítógépbuzi, ha te azért mész a természetbe, >hogy >a tabletedet bámuld. Ennyi erõvel otthon is maradhatsz.
Na mivan, hol marad a desktopmaniad???
Rajottel hogy hulyesegeket beszeltel es masra terelted a temat...
Kis pocs😊

>A sexuális zavaraidat sem itt kellene kiélned, ezért a pöcsökrõl inkább >beszélgess máshol...
Csak nem faj az igazsag😊
Még mindig tart az eszmecsere? 😊

Véleményem szerint a tablet egyszerûen egy köztes megoldás, semmi esetre sem jobb a pc-nél, naná, hogy nem az, viszont itt senki sem állította az ellenkezõjét. Bármilyen meglepõ, léteznek emberek, akiknek a tablet nyújtja azt az átmeneti platformot, mely tökéletesen fedi igényeiket. Én is gondolkodtam jó darabig, hogy mit is vegyek, végül tablet lett belõle, munkám, igényeim szempontjából a lehetõ legjobb választásnak bizonyult.

IGN: Zaraki

Semmi gond nincs a sebességével. De ha már másba nem tudsz belekötni ... Értsd már meg, hogy nekem teljesen megfelel, és soha nem tudsz meggyõzni arról, hogy ez nekem nem jó. Azt is hidd már el, hogy egy autós játékot igenis élvezetesebb irányítani vele, mivel megtudod határozni a kormány forgásszögét, és kényelmesebben, mint mobilon, mivel nagyobb. Ezt a kurzorbillentyûkkel meg nem is tudod. Ott van váltó, de az meg engem pont nem érdekel. Nagyon arcade játékos vagyok 😊
En speciel konyvet szoktam olvasni a klotyon😊

De nem azert dugod a fejed a homokba, mert nem veszel kutyut, hanem azert mert nem erted meg, hogy veled ellentetben masnak az lehet jo.
A telefonom 3.2-es, kifejezetten kenyelmetlen rajta bongeszni, vagy hosszabb cikket olvasni.
Tableten pedig tokeletes.
Ugyanakkor mondjuk diplomamunkat szerkeszteni a tablet sem lenne jo, de megnezni egy youtube video-t, vagy egy ilyen cikket elolvasni megfelelo.
Ott arról volt szó leginkább, hogy miért lenne jobb a tablet egy pc -nél, nem arról hogy a mobilnál miért lenne jobb. Azt csak azért hoztam fel, mert a mobilitás kapcsán meg kellett említeni, hogy már ma is van nálad egy eszköz, amivel azokat a feladatokat meg tudod csinálni, amire egy tablet is jó lenne, azokat viszont nem tudod tablettel megcsinálni rendesen, amihez egy normális számítógép kell. Kvarcjátékhoz mérten meg marha drága a tablet. Tudom, valaki itt vett valami 30 ropis csodát, de azért arra kíváncsi lennék hogy abban mi van, mert a jellemzõ ár ennek a többszöröse.
Persze válaszolni azt nem tudsz, csak sértegetni. Ez rólad mond el valamit, nem rólam. És továbbra is te vagy a számítógépbuzi, ha te azért mész a természetbe, hogy a tabletedet bámuld. Ennyi erõvel otthon is maradhatsz.

A sexuális zavaraidat sem itt kellene kiélned, ezért a pöcsökrõl inkább beszélgess máshol...
"Amúgy meg ez is érdekes duma, hogy a tablet jobb tartalom fogyasztó eszköz, mint a telefonod. De miért is?"

Most komolyan magyarázni kell, hogy miért jobb valamit 10"-on nézni, mint 4"-on? A fogyasztás meg nem mindegy, ha képes egyhuzamban 10-12 órán át üzemelni?
"Te most azt bizonygatod, hogy _Neked_ nem jó. Legyen. Nekem meg nagyon is hasznomra van. Oda adtam haveromnak egy hétre, azóta Õ is akar egyet szerezni, talált is egyet 30 ezer "kemény pénzért". De tovább nem erölködöm Veled, mert felesleg."

Az nagyon jó cucc lehet... 😄 Gondolom gyors, és csak úgy süvítesz a tartalmakkal.... 😊
Valoban, ezen a forumon midenkinek orvosra van szuksege, csak te vagy itt a zseni😊
Itt hisztizel, csak mert gyenge vagy hogy beismerd hogy hulyeseget beszeltel...
Nezz magadba, ha tokos vagy... ha nem, hisztizz csak tovabb...

"Nem engem kapott el a hype, hanem te dugtad a fejed jo melyen a homokba."

Miért is? mert csak olyasmit veszek ami hasznos, és a marketing kb semmilyen hatással nincs rám? Bocs... én már csak ilyen vagyok. A klotyón nem akarok "tartalmat fogyasztani".. ott éppen megszabadulok a tartalomtól.. 😄
Amúgy meg ez is érdekes duma, hogy a tablet jobb tartalom fogyasztó eszköz, mint a telefonod. De miért is? A szöveg, és hang alapú tartalmak esetén nem jobb semmivel sem, viszont nagyobb, és többet is fogyaszt.
"Miert, a desktopon mit bamulsz, zsenikem???😊
A pocsodet?😊"

Te tényleg annyira hülye vagy hogy még a saját, ezt megelõzõ hozzászólásodat sem érted? Az ilyen bajokon az orvos segít...
Biztos voltam válaszodban, így még kevésbé látom értelmét a tovvábi kommunikációnak.

IGN: Zaraki

Kar vele vitatkozni, csak egy 16eves beszukult agyatlan hulyegyerek...
bakvarnyu
Hát szerintem hazudik, nem is használt tabletet, legfeljebb valami gyenge 1 magos androidos készüléket, különben nem szajkózná ezt a lassú dolgot..
Mindegy annyira lerágott csont már ez a téma, ha valakinek nem kell ne vegyen és kész.

Te most azt bizonygatod, hogy _Neked_ nem jó. Legyen. Nekem meg nagyon is hasznomra van. Oda adtam haveromnak egy hétre, azóta Õ is akar egyet szerezni, talált is egyet 30 ezer "kemény pénzért". De tovább nem erölködöm Veled, mert felesleg.
Par eve 600Mhz-et tudtak a tabletek 256 vagy 128 MB RAM-mal. Nezd meg hol tartanak most. Nem csak arm letezik a vilagon, bar azt is fejlesztik, valamint az aksi kutatasok is ezerrel folynak. Nem engem kapott el a hype, hanem te dugtad a fejed jo melyen a homokba.
Nem irtad, hogy mutattad nekik, te olvass vissza.
Azt irtad, kerdezted oket, kell -e nekik?
En jartam altalanosba, es te jartal?
Mert a stilusod eleg bicskanyitogato.
>miközben épp azt magyarázod el nekem, hogy hogyan lehetne mindig, és mindenhol >egy képernyõt bámulni.. 😊
Miert, a desktopon mit bamulsz, zsenikem???😊
A pocsodet?😊