152
  • hitman08
    #152
    Sokan téves következtetéseket vonnak le, itt nem arról van szó, hogy a normál PC avagy a tablet a jobb, ostobaság összehasonlítani a kettőt. A tabletek terjedéséről, hasznosságáról, létjogosultságáról szól a fáma. Nekem is van egy ipad-em, külföldön dolgozom, a kapcsolattartásra, különböző tartalmak fogyasztására elképzelni se tudnék jobbat, itthon meg nyilván PC-t használok mindennapjaim során, bár előfordul, hogy jól jön a tablet néhány helyzetben otthon is. Szóval nem hinném, hogy egyik gép kiváltaná a másikat, sőt, szerintem aki rendelkezik tablettel, mellette desktop pc-t is birtokol. Egyszerűen arról van szó, hogy az egyre fokozódó online jelenlét, a hírekről, tartalmakról való azonnali értesülés, azok fogyasztása, a pillanatnyi szórakozásra való igény olyan szintre emelkedett, mely az okostelefonok, laptopok, notebook-ok, asztali pc-k forgatagában megkövetel egy a fentiekre szakosodott, köztes platformot, mely szinte kizárólag az említett jelenségek előrehaladott állapotának gyermeke, úgymond egy "közösségi számítógép", s lám, szórakozásra is tökéletes. Szóval meg lehet nyugodni, a tablet él, és biza élni is fog, bármilyen nehéz is megemészteni, egy valóban jól használható gépezetről van szó, s hogy ki mire is használja, használja-e egyáltalán, legyen egyéni probléma. Nem kötelező megvenni, aki pedig mégis azon gondolkodik, hogy beszerez egyet, előtte nem árt alaposan infromálódnia, átgondolnia a beruházást, hisz a tablet az a számítógép kategória, mely könnyen megtévesztheti a kedves vásárlót, ha nincs teljesen tisztában azzal, hogy pontosan miféle igényeit szeretné majd kielégíteni a választott platformmal. Hisz egy újabb kütyünek, mely pár hét után a fiók aljába n találja magát, valóban kevés értelmét látom, viszont hangsúlyozom, a tablet pc valódi célközönségének igazi segítőtársként képes funkcionálni a mindennapok során. Mindez persze szeméyles véleményem, tapasztalataim alapján. És nem, nem vagyok elborult Apple hívő :)
  • Magiszter
    #151
    Szia. Csak reagálok egy kicsit, mert írtál számomra fura dolgokat.

    1-0: Desktop-on nem az integrált speaker-en hallgatod a zenét, hanem rákötsz minimum egy 2.0-ás hangrendszert. Tablet-en is ott a jack, rákötöd a fülest, vagy a hangszórót és a falról lejön a vakolat olyan hangja lesz. Én még nem láttam embert mobilon speaker-en zenét hallgatni (csak az etnikumbelieket, akik nem tudtak headset-et lopni a teló mellé). Mindenkinek ott lóg a füléből a drót.

    2-0: Android alatt van flash. Ne az almából indulj ki mert az egy túlhájpolt vacak. Egy 50-60 ezres androidos tablettel már nincs az a flash, vagy java ami megfektetné a gépet. Még flash játékokat is viszi a böngészőben.

    3-1: Ez kb olyan mintha porséval akarnál trágyát szállítani. Nem tartalom készítésre van kitalálva, de még így is képes rá a maga korlátai között. Aki tartalmat akar előállítani: programok, filmek, zenék, 3d, tervrajzok...stb. Annak minimum laptop, de inkább desktop kell. A TV-t se szidod hogy nem tudsz rajta CAD-ban tervezni... nem arra van.

    4-1: ehhez nem tudok mit hozzáfűzni.

    []"Nincs olyan hogy átlagjúzer.. te is átlag vagy még én is... csak éppen mások az igényeink."[]

    Tévedés, mert így a 80-éves nagyanyámat is átlag júzernek lehetne tekinteni, aki még a Noka 3310-es menüben is elveszik, vagy a féltesómat, akinek van Xbox-a, PSP-je, meg egy bivaly asztali gépe. Mellesleg Photosoppol és olyanokat készít benne, hogy leteszem a hajam. Nemrég elkezdett házakat tervezni CAD-ben mert építészmérnökire akar járni. Vagy akkor vegyük a nagybáttyámat, aki hazamegy, leül a net elé, megnézi a leveleit, posztol Face-re, majd betol egy filmet és a végére elalszik.
    Ezek szerint mind a hármat átlagjúzerek? Nem! Az átlag júzer tartalmat fogyaszt az ideje 90%-ában. Nem érdekli a tervezés, nem érdekli a programozás, csak az hogy kit miért Lájkoljon, milyen filmet nézzen meg, milyen híreket olvasson el. Ha játszani támad kedve, ott vannak az Appok. Ha ezt kevesli, akkor vagy vesz egy erőseb tabletet, vagy kiugorva az átlagjúzer szerepéből vesz egy konzolt/pc-t.

    Hangsúlyozom: Tartalom fogyasztó, nem előállító!

    Mint írtam lentebb... sokkal... tabletet is kikötsz HDMI-n a 117cm-es TV-dre és ott az 5.1, a HD, meg a b@szottnagy képernyő.

    Multitaszk is van, és nem meríti sokkal jobban a készüléket mint hinnéd. Egy normális gép böngészés közbeni zenehallgatással, kb 5-6%-al merül gyorsabban.

    "tudok egyedül filmet nézni" / "két három ember is kényelmesen nézhet"
    Mondjam azt hogy ez már ízlés dolga? Jó néha haverokkal filmezni, csak akkor általában a film 60%-át nem értem, mert közbe szólogatunk, poénkodunk, ökörködünk. Egyedül pedig döntsd el: 2-3 méterre (optimálisnak tartott ugyebár) ülsz egy 47"-os TV előtt, vagy 30 centiről nézel egy 10"-os képernyőt. A "méretélmény" kb ugyanolyan. Tapasztalat.

    "bár nem vagyok átlag júzer"
    Tehát nem vagy célcsoport az igényeid miatt. Ennyi erővel átmehetnél egy tamponokat kitárgyaló fórumon és beírhatnád hogy bár nekem nincs "nunim" de... és magyarázod nekik hogy miért nem jó a Tampax Ultra, vagy miért kényelmesebb az Always Invisible....stb.

    Elmondtad a véleményed, ezzel nincs gond. Csak nem értem hogy miért... ha egyszer nem téged céloztak meg: " Néha elmodellezgetek, renderelgetek. "... aha... tabletes fórumba ilyet írni...

    Nem védeni akarom a tabletet, csak legyünk már tisztában azzal hogy mire és kiknek szánják és ne várjuk el tőle hogy 1.) Olyan erős legyen mint egy Alienware-es csúcsgép 2.) legyen legalább 30"-os 3.) legyen 5.1-es hangrendszere 3.) az akksija bírja 100%-ra járatva legalább 1 hétig 4.) minimum Win7 Ulti fusson rajta 5.) de persze hordozható maradjon és beférjen a táskámba... tessék észhez térni!
  • Szefmester
    #150
    Most komolyan... egy kapacitív vagy rezisztív réteggel ellátott 24"-os (24!!!!) monitort hasonlítasz össze egy 7"-os telefonálásra alkalmatlan okostelefon utánzattal? Tudtam hogy vannak ostoba emberek, de azért nehogy azt hidd már hogy attól hogy veszel egy érintőképernyős monitort és megdöntöd mint egy rajztáblát akkor te már tablettel dolgozol.

    Bocs.. elírtam.. dolgozni nem tudsz vele csak tartalomfogyasztani... de jóóó... tudok egyedül filmet nézni.. mert hát filmet nézni egyedül az igazi... Akkor már inkább a sarokba helyezett desktop és a 24 colos monitora amit két három ember is kényelmesen nézhet, megfelelő hangrendszerrel megtámogatva pedig még a szomszéd is felfigyel a robbanásokra! ;)

    Szóval desktop vs tablet 1-0

    Halgass zenét... ma úgyis minden lejátszik mp3 fájlokat ha van az eszközben elektronika meg hangszóró.. jah hogy hangosan csak mosógépzúgásnak tűnik? Valakik már effektíve azt is zenének merik titulálni.. A tabletek hangszórói ritka karcsúak komolyabb hangerő kisajtolására (komolyabb = egy kis szobában háttérzene produkálásra), ha meg már fülest használsz akkor megint csak elszeparálod magad a külvilágtól, amit egy ötezer forintos mp3as lejátszóval vagy egy mobillal is könnyen megtehetsz... desktopon pedig a mozizáshoz is használt hangszórók/hangfalak pedig be tudnak ugatni egy lakást is házibuli gyanánt..

    desktop vs tablet 2:0

    Netezni elég hatékonyan lehet tableten, de csak akkor az igazi, és ugyanaz mint desken ha az adott tablet támogat minden webes formátumot, a javatól a flashen át a html5-ig. Ha nincs flash akkor csak reménykedhetsz bizonyos oldalaknál hogy a készítő gondolt rá hogy almások is nézni/használni akarnák, vagy olyan emberek akiknél a proci erősen le van korlátozva, és nem adhatsz nekik mindenféle animációt büntetlenül. Szóval alap netezésre jó, ott még a sebessége is bőven megfelelő, csak ne tévedj le az autópályáróla vidéki utakra mert oda már terepjáró szükségeltetik sok sok erőtartalékkal.

    desktop vs tablet 3:1

    Tartalom készítés tableten? Olyan nincs... hacsak a gyér minőségű skiccek, vagy kézzel írt versikék nem számítanak annak... Na jó, még a fotózás és némi videófelvétel is ott van. Ebben a kettőben megveri a desket a "kis" mobil eszköz. De ha zenét akarsz mixelni, vagy létrehozni, vagy csak simán rögzíteni azt, ahhoz már kell egy desktop ereje, és kezelhetősége. Videószerkesztés? Desktop. Modellezés/programozás/bármilyen fejlesztés/munka desktop, de ott is érdemes már nem a gamer konfigot nézni hanem sok sok ram, és spéci renderekhez való vga(k). Majdnem döntetlen, de sajnos az a kevés amit a tableten létrehozhatsz édes kevés.. plána ha van egy rendes kamerád otthon!

    desktop vs tablet 4:1

    Mobilitás? Itt "sajnos" a tablet keresztbe lenyeli a desktopokat. De azért mint fentebb leírtam meg is van az ára rendesen.

    desktop vs tablet 4:2

    Nálam ez az eredmény, bár nem vagyok átlag júzer, mert pl nincs fészbúkom, de netezek, és ha netezek akkor flash tartalmat is használok dögivel, ha nem netezek akkor játszok, vagy zenét hallgatok, netán filmezek. Feliratos filmeknél meg nem vakulok meg a kis betűk miatt. Ha meg netezek akkor mehet a zene egyszerre, anélkül hogy figyelnem kellene a töltöttség rohamosabb csökkenésére. Néha elmodellezgetek, renderelgetek. Tesóm nem csinál ilyesmiket.. filmet csak dvd-n néz, néha netezik, meg játszik. De amivel játszik oda a tablet kevés, konzolon meg nem jelent meg soha és nem is fog. :) Faterom abszolút átlagjúzer... soha nem kapcsolná be a tabletet vagy a desktopot ha nem tudna rajta keresztrejtvényt fejteni... még a desktopot sem kapcsolta be soha, ki is csak egysezr amikor vihar tört ki én meg aggódtam a gépért és felhívtam hogy kapcsolja ki.. el kellett magyaráznom lépésről lépésre... Szóval átlagjúzer mi?

    Nincs olyan hogy átlagjúzer.. te is átlag vagy még én is... csak éppen mások az igényeink.
  • Papichulo
    #149
    "világ szegényebb része -imho mi is- soha nem fogja úgy kezelni tömegcikk-ként mint mondjuk Tajvan, Japán, Kína"

    Kina, mint a vilag nem szegeny resze? Biztos atgondoltad ezt? Ahhoz kepest MO Svajcnak szamit!
  • Magiszter
    #148
    Hát nézd. Akkor te nem vagy átlag. Az átlag az egy átlag. Egy intervallum amiben vannak értékek A és F között. Akkor így fogalmazok mert ezek szerint nem voltam érthető:
    A többség mit csinál mikor munkában megfáradva hazamegy?
    - Filmet néz
    - Netezik
    - Képeket nézeget
    - Megír 1-2 levelet

    Ha ez lefedi a tevékenységeit 80-90%-ban akkor az illető átlag user.
    Lehet hogy hetente egyszer leül NFS-eszni Fifa-zni, vagy Skyrim-ezni, de azt az összes idő elhanyagolható százalékában teszi. Az sem mérvadó ha valaki videót vág, 3d-ben szerkeszt, vagy CAD-ozik.

    A fenti kritériumokat tökéletesen képes kielégíteni egy laptop is (mert ugye ezek a kritériumok felfele kompatibilisek), egy asztali PC is. Mégis vannak még olyan kényelmi szolgáltatásai amit felfele haladva elveszítünk. Ilyen a:
    - Könnyű súly, egy kézzel elbírod, nem húzza le a táskát.
    - Hosszú akkumulátor élettartam (10-12 óra folyamatos filmnézés)
    - Helytakarékosság (szinte bárhol elfér)

    Az én példámhoz visszatérve, mikor nálam volt a Tablet sokkal kevesebbet voltam a lakásban. Inkább a kertben neteztem, néztem filmet, skype-oltam élvezve a jó időt. Ezt most laptoppal max 4-5 órán át tudom tenni, nem pedig reggel 8-tól este 11-ig. Ráadásul, az nagy és kényelmetlen, meleg és figyelni kell a szellőzésére is.

    Most vegyük sorba:
    - Filmet nézni egy 10"-os közeli gépen már lehet. Mondjuk az ágyon fekve a hasad magasságában tartod. Kb akkorának érzed a kijelzőt mint egy 107cm TV-t 2-3 méter távolságból. Az IPS panel is egyre elterjedtebb.
    - Netezni alkalmas. Van Wifi és 3G szinte már mindben. Ha a felbontásai 1024x768 és nagyobb, akkor tökéletesen hozza be az oldalakat is. Tudsz Facebook-ra kommentelni, fórumokra írni, híreket olvasni...stb. Ezt csinálja egy átlag user, nem?
    - Képeket is gyönyörűen lehet vele böngészni, kényelmesen. Ha elviszed rokonságba, még a 80-éves nagymami is képes egy ujjal végiglapozni az unokákról készült legújabb képeket/videókat, fél kezében tartva.
    - Levelezésre is használhatod. Eleve van natív levelező alkalmazás ami kimondottan egy egyszerű használatra tervezték. Ha a kijelző támogat 5-10 ujjat akkor csak kicsivel lassabb a gépírás mint normál billentyűzeten.

    Azt már meg se említem hogy normális gyártók normális készülékén van USB OTG, amivel egeret és billentyűzetet is rá tudsz dugni. Kb 1200 forint egy tablet "stand" amibe beállítod és máris mint egy kis monitor áll az asztalon. Bill+egér-el meg lényegében teljes értékű PC-vé változhat, amivel word-öt és Excel-t is tudsz szerkeszteni ha nagyon rád tör a munkakedv.

    A HDMI kimenet is lassan alaptartozék lesz, így aki siránkozik hogy ő 50"-on akar nézni 2160p-ben az is megteheti.

    Most nem rá akarlak beszélni, csupán azt írom le amit tapasztaltam. Egy tablet egy átlag (lásd fent) felhasználónak bőven elég. Nem kell 4 magos CPU, meg 2Gb-os VGA, meg 8GB ram, ahhoz hogy a fenti igényeket kielégítsd. Már pedig maradéktalanul képes rá, kevesebb fogyasztással és nagyobb mozgásszabadsággal.

    Egyetlen hátrányt tudnék felhozni a tabletek mellett: A tükörfényes kijelző. Ha lenne matt kijelzős változata a legtöbb gyártónak, akkor tuti vétel lenne.

    Éppen ezért látok nagy fantáziát az MS Surface-ben, mert a már megszokott Winows környezet (némi Metro-val) köszön vissza egy tablet minden előnyével. Egyszerűbb lesz a váltás a mostani laptoposoknak/asztali gépeseknek.
  • mad mind
    #147
    Ha szar géped van, az enyém csendes és nem okoz nyakfájást.
  • Zsoltika 007
    #146
    Amúgy feltűnt neked hogy Versen kívül senki se erőltette a tartalom előállítást? Te meg csak ezen lovagolsz hogy erre nem jó.
  • Zsoltika 007
    #145
    Ez a világ minden területén így van. De erról ne a gyártók tegyenek már...
  • Gyuszopapa
    #144
    A nagyja nép nem azért veszi ezeket mert annyira szükségük van rá hanem nem akar lemaradni a pénzes barátaitól.Mert ugyebár mekkora égés lenne ha a többiek használnák előtte ő meg nem.
  • sanyicks
    #143
    másik topikba írta azt is hogy neki van ilyenje, és azzal mindenezik (mert ugye ő mindent csinál gépen ha nem tudnád :D)
    Úgy néz ki olyan wacom tabletje van amiről maga a cég sem tud még :D
  • Tetsuo
    #142
    Szerintem valamit beneztel, mert a Wacom soha nem gyartott tablet PC-ket es nem is tervezi.
    Ez egy digitalis rajzolotabla, ami egyben kijelzo is raadasul profi, de kell hozza egy szamitogep is. ;)
  • Vers
    #141
    a helyedben en nem becsulnem le a usereket ennyire, tudom hogy az apple szereti hulyenek gondolni a felhasznaloit es helyettuk eldonteni hogy mi kell a szamukra, hogy az o store-jebol vegyel filmet, zenet , programot , konyvet, masra nincs is szukseged mert csak a penzed kell
    csakhogy a valosagban nem igy van , altalaban a felhasznaloknak van rendes szamitogepuk is a tabla mellett, es a jovo tablai kuvaltjak a notebookot, asztali gepet, igy nincs szukseg a mai ertelemben vett pc-kre
  • Frank99
    #140
    és a videón kijön a billentyűzet, ez egy asztali gép. bezony. csak "tábletnek" hívják.

    akkor mi is a különbség? ja, az érintőképernyő....hmm....

    amúgy a vidin az úr, egy átlag felhasználó, mint te + én, átlag dolgokra használja....
  • Vers
    #139
    tehat azt mondjatok egy tabla nem valo tartalom gyartasra, hat sikerul mindig megnevettetnetek , szerintem az a baj hogy a kepzeloerotok nagyon alacsony szinten mozog, igaz hogy ez 800 ezer ft-ba kerul es nem telik ra a szegeny poor nepnek , de a microsoft tablai ugyanezt hozzak el harmadaron

  • Gyuszopapa
    #138
    Az egész bukik itt magyarországon biztos.Az átlagembereknek,átlagcsaládoknak ennivalóra nincs pénzük nemhogy ilyen haszontalan dolgokra.
  • Frank99
    #137
    akkor nekünk biztosan nagyon hasznos.

    ennyi, kakamatyi
  • kakamatyi123
    #136
    >hatékony munkavégzésre egyik sem alkalmas
    Igen es, ki nem szarja le?
    Ezt ragozhatod meg 1000x is ez nyilvanvalo es ezt senki nem cafolta...

    A kerdes az, hogy a piac=USA szamitogepeinek hany %-at hasznaljak munkavegzesre es mennyit tartalomfogyasztasra?

    Az fix hogy a wallmartos laptopokat 80%-at NEM munkavegzesre veszik...
    Marpedig a volument ott adjak el...

    A cikk nem a magyar balkani piac penztarcajarol es igenyeirol szol:)
  • Frank99
    #135
    így van.
    hatékony munkavégzésre egyik sem alkalmas, kivéve a cikkírást talán. és itt meg is dőlt a jövőkép.
  • Frank99
    #134
    az, hogy arra van más eszköz is.

    nem fogja megváltani a világot, és a világ szegényebb része -imho mi is- soha nem fogja úgy kezelni tömegcikk-ként mint mondjuk Tajvan, Japán, Kína. Mindig jön valami, amiért ki lehet húzni a zsebedből a pénzt. Ennyi. Egy ismerősnél -kapta pedagógusként- egy hónapig a konyhapulton hevert -ezen nézték meg a tv-műsort-?? aztán 1-2 hónap múlva kérdeztem hol van, Valamelyik fiókban a tk-m tudja....
    ennyi.

    miről írt a cikk? mindent visz a tábla + ssd 2015-re. Megnézem.
  • Zsoltika 007
    #133
    "ezek mind megjelenítő eszközök. amin a tartalmat fejlesztik az nem ez, egyik sem...." Nem is erre találták ki.
  • Zsoltika 007
    #132
    Mi az elpukkanó lufi a zene hallgatásban, a böngészésben, és a tartalom fogyasztásban?
  • Frank99
    #131
    egy ilyenen mondjuk hogyan könyvelek? bérszámfejtek?

    Ja, hogy majd lesz egyszer valamikor szoftver..... megszoktam a numerikus billentyűzetet, 20 éve használom, térjek át?????

    az ipad és az okosmobil is egy elpukkanó lufi, csak idő kérdése. a facebookról is jönnek le már külföldön....

    ezek mind megjelenítő eszközök. amin a tartalmat fejlesztik az nem ez, egyik sem....
  • Zsoltika 007
    #130
    Nem a szoftveren múlik hanem a kijelző felbontásán... Lehet az 100 milliárd is ha nem tudod megjeleníteni. De hiába magyarázom. Menj be egy apple store-ba vagy kérj el egy retinás ipadet pár órára. Aztán meglátod miről beszélek. Én tényeket mondok te meg megmagyarázod látatlanban. Nem tudlak komolyan venni.
  • Vers
    #129
    windowson a betuk renderelese subpixel -el tortenik , igy a felbontas 6000*1200 azaz 7 millio pixel
    retina ipadnal nem hasznalnak subpixelt , igy a betuk felbontasa 2000*1600 ami 3 millio pixel

    tehat kijelenthetjuk hogy az apple siman atbaszott :D
  • Zsoltika 007
    #128
    Igazából itt arról van szó hogy már nem látod a képpontokat. Azt hiszed a mostani gépeden se. Eddig én se vettem észre, pedig évek óta használtam már. De mióta össze tudom hasonlítani a retinás ipaddel, mindenhol látni a képpontokat. Csak az agyad elmossa.
  • Zsoltika 007
    #127
    1920x1200-as felbontású Dell WFP2407-HC-t (s-pva paneles, dvi csatlakozón) a porba alázza. Pedig nagyon korrekt monitor. Áruld már el szerinted mégis mi a gyíkot lehet rosszul beállítani?
  • Zsoltika 007
    #126
    Igen tudom. De szerinted kit érdekel hogy ezt hogy érik el segéd áramkörrel vagy sem ha egyszer gyors és gördülékeny? Mert az.
  • usersg
    #125
    Azt ugye tudod hogy nem a magok számától lesz erős a tableted. Ha ócska technika, akkor lehet 50 mag is. Egy arm szutyok a közelébe nem ér a 10 éves inteleknek. Gyakorlatilag minden olyan logika, és gyorsítótár, elágazásbecslés, hiányzik belőle, ami ahhoz kellene hogy érjen is valamit. Innentől kezdve meg számolgathatod a magokat, mint a dinnyemagot, ha egyszer egy sok éves cerka az egy magjával megeszi reggelire a táblát. Még egy videót is csak segéd áramkörrel visz, ahhoz meg ugye a támogatott formátum kell.. És ha nekem pont nem olyan a videóm, akkor máris használhatatlanná válik a tábla.
  • usersg
    #124
    Majd legóznak a sok táblával otthon, és várat építenek belőle.. :D
  • usersg
    #123
    Ide most csak annyit, hogy ha nálad recések a betűk a monitoron, akkor ott valami probléma lesz, mert a Microsoft egy zsák technikát mellékel a windows -hoz, amivel kiküszöbölhető mindenfajta betű probléma. Tehát nézz egy kicsit körül. Nem mellesleg egyéb rendszereken is van megoldás, nem csak winen.
  • usersg
    #122
    Az a baj a te érvrendszereddel is, hogy te is ezt az "átlag ember" rizsát nyomot. Nincs olyan hogy átlag ember, mert mindenkinek más kell, és máshogy. Pont ettől lett sikeres a pc az otthonokban, mert mindenkinek arra volt jó, illetve arra jó ma is, amire neki kell. Dönthetsz, hogy mit akarsz. Az én pc -m pl nem fogyaszt 500w -ott semmilyen körülmények között, pedig nem a leggyengébb darab, csak éppen szándékosan nem olyan vga -t tettem bele, ami sokat falna, hanem olyat, ami elvisz mindent amit használni akarok. Viszont a többi alkatrész nincsen kispórolva, mert azokkal kapcsolatban már kell az erő. Van egy noti is, az csak és kizárólag a hordozhatóság miatt van, mert az igazság az, hogy nem nagyon szeretek rajta dolgozni, mert kicsi, és kényelmetlen, és sokkal korlátozottabb, mint az asztali. Pedig az is rendes számítógép, rendes os -el, gyakorlatilag azt teszek vele, amit akarok. Sok dologra alkalmas az is. Okos telefon ellenben nincsen, mert nem tud semmit amire szükségem lenne. Van egy butaphone, meg egy mp3 lejátszó. Így ha a lejátszó lemerül, telefonálni azért még mindig lehet utána is, ráadásul a telefon majdnem egy hetet ki is bír egyetlen töltéssel...

    És itt jön be a képbe, hogy mire is lenne jó egy tablet... hát nekem pl semmire. És nem csak nekem. A múltkor be kellett állítanom valakinek egy Ifos -t, és megmutatni neki hogy nagyjából mit hol talál rajta. Aztán jött a kérdés, hogy mire is lehetne használni. Ment az ötletelés, hogy majd a repülőtéren, meg a megállókban biztos jó lesez, de aztán el is felejtődött. Amikor legutóbb voltam ott más ügyben, kérdeztem hogy mi van a cuccal... a válasz? "áá semmi. nem használom"... hoppá. Teljesen laikus felhasználóról van szó, tehát nem mondhatod hogy valami szakértő, és lám... inkább a 3 éves lapost püföli, mint a táblát.

    Innentől kezdve azzal jönni hogy az átlag így meg úgy - ez volt a duma a netbookal kapcsolatban is - marhaság. Igényei az átlagnak is vannak, és mindenkinek más. A tábla meg egy korlátozott vacak, ami egy két részfeladatot el tud látni, de nem vált se le, se ki semmit. Most gyorsan terjed, mert kvázi új termékkategória. De ez csak egy ideig van így, amíg nem lesz mindenkinek, kíváncsi rá. Utána ugyan az lesz vele, mint a netbook -al, vagy át lesz alakítva valami mássá, és új reklámkampányt kap majd.
  • Vers
    #121
    az osszes tanulo diaknak? kozepiskolasoknak, egyetemistaknak, cegeknek, es azoknak akik nemcsak a faszbukon szopjak a rezet :)
    azaz tobb szaz millio usernek
  • Zsoltika 007
    #120
    De még mindig ott tartunk hogy kinek kell a pen? Ez is réteg igény.
  • Vers
    #119
    mondhatjuk hogy igen, errol pofaztam lentebb, a microsoft surface mar sokkal jobb stylus kezelessel rendelkezik, remelem a videobol lejott hogy ipadon a kinhalallal egyenlo barmilyen iras, rajzolas
    a windows 8-as tablakhoz pedig letszukseglet a ceruza, mivel a regi 10 millio program nem ujjvezerlesre van keszitve
  • Papichulo
    #118
    Mindketto hasznalhatatlan :)
  • Vers
    #117
    nemcsak az autocadrol van szo

  • Zsoltika 007
    #116
    Ez tök jó! Ha cadeznék biztos hogy azt venném. De nem cadezek és a piac minimum 99%-a nem ez alapján vesz tabletet. Az hogy ezért neked a többi szar csak téged minősít.
  • Vers
    #115
    a microsoft tablaja ugy mukodik hogy 2 cm-es korzetben veszi a ceruza jelet, ilyenkor kikapcsolja a touch vezerlest, igy akkor is tudsz irni ha a kezed a tablara fexik , ha nincs a tablaba beepitve az ado-vevo racsantenna akkor barhogyan is erolkodsz sosem tudsz sem rendesen irni , sem pixel pontosan rajzolni, es sem az ipadban se semelyik androidos szutyokban nincs ilyen
  • Papichulo
    #114
    "naja az a baj hogy loszart se ertesz hozza"

    Mig te elarasztottal engem rengeteg videovales teszttel, ahol 10 teraflopsos teljesitmennyel hasznalod a Microsoft tablet-et egy wacom grafikus tablaval... oh wait!
  • Zsoltika 007
    #113
    Ki mondta hogy iPad-hez nem gyárt senki ceruzát?