17
  • Zombee
    #17
    Saját ötlet: a Begins-nek többek közt a Frank Miller féle Year One volt az alapja, a Long Halloween pedig mindkét Batman filmjében visszaköszönt.
  • kalapos01
    #16
    Azon baromira meglepődnék és nem én irkálok puszis smiley-kat.
  • immovable
    #15
    Ejnye. Látens homokosságod hagyd meg magadnak, ne itt téríts. Kár, hogy még az ip-ek is megegyezik. :)
  • BrockSamson
    #14
    Szeritem Nolan stilusa nem is illik a JL vagy Superman-Batman fele akciomozikhoz.

    Ezt a Batmant is lathatolag csak azert csinalta meg, mert a foszereplo minden korites ellenere ember, igy lehetseges volt egy visszafogottab, kifinomultabb krimi-thrillert epiteni ra.
  • kalapos01
    #13
    Ööö, buzi-e vagy?
  • immovable
    #12
    Szia kalapos1.
  • dresden1
    #11
    Mi itt a gond? Nem azt mondom, hogy nem jó, azt sem, hogy nem ír, csak azt, hogy mennyivel jó volt a két eredeti filmje, a saját ötletből írt. (Még az sem kell, hogy az ő ötlete legyen, hogy ő írja a szkriptet.) Épp ezért sajnálom, hogy már fél évtizede a Batmanek kötik le, amik biztosan jók, de nem mindenki tudja komolyan venni a műfajt. Most végre másra hagyja ezeket a képregényeket, és mehet megint sajátot alkotni.
  • Axlkenobi
    #10
    Nem hinném, hogy "elkurvul" az, aki több folytatást is csinál egy filmhez. Főleg nem akkor, ha azt ő maga teremtette meg és szívét-lelkét bele teszi. Most olyanokról beszélek, mint Lucas, Spielberg, Cameron, vagy éppen Nolan és nem Michael "de tényleg ez lesz az utolsó TransFormers filmem, de persze ha fizettek még 30 millát, csinálhatok még egyet" Bay.

    Nolanról meg annyit, hogy amit az új Batman-filmekkel csinált az a kreativitás és az önálló alkotás netovábbja. Aki képes ennyire markánsan és egyedi módon, ráadásul ilyen sikerrel a saját képére formálni egy 70 éves karaktert, az tud valamit.

    Azt pedig helyes döntésnek tartom, hogy a saját trilógiáját lezárja, az ő realisztikusabb Batman-je nem is illene egy JLA-filmbe. Azt is megértem, hogy nem vállalná el az Igazság Ligáját, hiszen 3 Batman után nyilván nem fog élete végéig csak képregényfilmekkel szórakozni, ráadásul producerként még ott vannak neki az új Superman-filmek is.
  • KillerBlue
    #9
    "A többi feldolgozás volt meg adaptáció, ahhoz nem kell nagy tehetség, csak jó forgatókönyv. Amit olykor ő ír."
    Hát persze! Biztosan azért buknak meg a feldolgozások egymás után mert az olyan könnyű munka. És lehet akármilyen jó forgatókönyved ha nem tudsz rendezni akkor vége a filmnek és ez visszafelé is igaz. Valamint Christopher Nolan eddig 2 db filmet rendezett aminek nem vett részt a megírásában abból is az egyik egy rövidfilm.
  • DasIsFuck
    #8
    nem is baj nem az ő stílusának valók ezek...
    mármint superman filmet felőlem úgy realizálhatná ahogy akarná azt lexarom, csak a batmant hagyta volna bégén:(
  • dresden1
    #7
    Honnan tudod, hogy jövőre nem mondja azt, hogy mégis csinál?

    Egyébként, hogy van ez? Az a rendező nem kurvul, aki a harmadik rész után nem csinál negyediket, csak az, aki negyedik után ötödiket? Gondolom akkor a sok rendező, aki első után nem csinál másodikat, meg a második után harmadik, az még nagyobb isten.

    Nolannek ideje lenne saját filmeket csinálnia, abban a legjobb. Memento, Eredet. A többi feldolgozás volt meg adaptáció, ahhoz nem kell nagy tehetség, csak jó forgatókönyv. Amit olykor ő ír.
  • Sheltem
    #6
    Ne haragudj de butaságot írsz. Az #5ös hozzászólásban van a lényeg.

    "Ha nincs több mondanivalója a történetről akkor nem csinál többet."

    Kb a filmek kilencven százalékánál azt látom, hogy az első 1-2 résszel alkot valami egészen újat a maga műfajában aztán jön a többi rész amit már csak azért csinálnak mert "eladható" de minőségben közük nincs az első 1 vagy jobb esetben 2 részhez...

    Milliónyi példa van erre...Rambo, Alien stbstb nem fogom most sorolni. Ezzel kapcsolatban nem akarok vitába szállni, aki nem ért egyet nézze meg mondjuk az imdb értékeléseket.

    Nolan ennyit érzett amit meg akart mutatni a Batmanekben, hát ennyi rész lett.
    Szép trilógia ez és bárcsak sok olyan rendező lenne mint Nolan... Nem itt tartana a filmipar.

    Ez az én véleményem.
  • narumon
    #5
    No úgy látom van még rendező Hollywoodban aki nem kurvult el teljesen. Ha nincs több mondanivalója a történetről akkor nem csinál többet. Ezt megirigyelhetnék a többiek is. Mindenesetre részemről a Nolan féle Batman-ek voltak szinte az egyetlen igazán jó szuperhősös filmek. Kiváncsi leszek az új Batmanre is.
  • Béka Benő
    #4
    A Zöld lámpásról és az új Superman-ről már van/lesz felvezetőfilm.
    Már csak az új Batman-ről Wonder Woman-ról meg a Villámról kéne...
    Meg a kanalamról....
  • adios
    #3
    Azért egy Justice League féle filmhez szerintem hasonlóan felkéne vezetni a karaktereket, mint azt a Bosszúállók előtt tették. Ha úgy nekiállnak, hogy a fél csapatról a világ fele nem hallott, akkor tuti bukás lesz. Ettől persze lehet jó film belőle!
  • G22
    #2
    Jajdejó, Snydernek és főleg Nolannak akkora nagy képe van, örülök, hogy közük nem lesz a JL filmre.
  • Jawarider
    #1
    Batman - Ironman duót jobban el tudnék képzelni...