42
  • tomboy013
    Aki használt már WP7 telót az tudja hogy stabilitás és sebesség tekintetében az iOS szintjét simán hozza. Ami a droidról nem éppen mondható el... Jöhetnek itt a droidosok szarozni a WP-t csak az a helyzet hogy lenne még hova fejlődni a droidnak is, főleg az előbb említett dolgokkal kapcsolatban. Egyáltalán nem szar a WP esetleg azoknak akiknek van idejük telefon berheléssel szórakozni, de én már kinőttem abból a korból.
  • narumon
    Én pl fagyást még nem tapasztaltam komoly android rendszeren, de a lagba bizony eléggé bele lehet kötni. Legalábbis egy SGSII-n elég rendesen tud lagolni.
  • mousee
    Telefonálok vele, sms, céges/privát levelezés + ezek calendarjai, jútúb, netfüggés, fészbuk, g+, GPS (waze, meg néha elmegyek kirándulni is), néha fényképezek/videózok, skype, 1-2 hasznos app (fuellog és társai), 1-2 logikai játék, pl traffic jam, ha nagyon unatkoznék. Ja és zseblámpa, és számológép ;)

Erre vettem, erre használom. Hol itt a gond? Játszani ott a konzol, meg az asztali gép. Minek akarjak én 3D-s HD grafikás játékokat játszani egy telefonon, amikor az egyszerűen nem arra való?

Miért, neked mire kell az erősebb vas telefonba a játékokon kívül?
  • fergusonpapa
    amire való?? egy sima mobiltelefon való telefonálásra és sms küldésre,TALÁN emaul nézésre.

Egy okostelefon ennél azért több.. ha csak azért van ilyen telód mert csak telefonálsz vele az nagy grat :) Ez olyan mintha vennél egy 300m2 házat és csak 1 szobát használnál ki..de megvetted mert szép nagy és jol néz ki..
  • mousee
    Dettó, bár nálam picit régebbi a cucc. HTC Wildfire, CM 7.2, amióta felraktam semmi gondom nem volt vele. Mondjuk én nem játszom vele, hanem arra használom amire való :)
  • caius marius
    Android 4.0.4.-et hasznàlok, és kijelenthetem, hogy atom stabil és kúva gyors. Volt màr, hogy hibàs progi kifagyott rajta, de az egész rendszer még egyszer nem fagyott le. Szépen kiléptem az alkalmazàsból kívülröl becsuktam aztàn töröltem. Ennyi. Ennél nagyobb stabilitàst én nem vàrok el. Nem értem miért mondjàtok itt sokan, hogy az android ilyen szar, meg olyan szar, laggol szaggat stb... hülyeség.
  • zpe
    Az átszabhatóság valóban előnye az androidnak.
    Viszont a sebesség és a stabilitás is lehet egy szempont, mint mondjuk az Ios-nél !
    Kinek mi a fontosabb.
  • Narxis
    Ez igazából nem lenne baj ha átszabhatnád, de nem lehet. Nekem ezek a megkötések nem tetszenek. Ha androidon nem tetszik a gyári launcher akkor legalább fél tucat olyat találok ami tényleg egyedi, pl. ssLauncher, Circle Launcher, MX Home stb. és 1-2 tucatot ami az ikonos koncepcióra épít. Tehát megvan a választás lehetősége. De ez igaz gondolom több funkció esetében is. WP-n van a beépített, androidon pedig választhatok akár 10 app közül is aminek több mint a fele ingyenes.
  • kvp
    "Hát nem tudom....az android ikonok lag mentes megjelentíséhez min 17magos proci kell, futtatáshoz nem árt ha van egyből még 17mag... :)"

Sima image pyramid algoritmust hasznal, a grafikus kartyatol fuggo szuressel es betolteskori atmeretezessel. Utanna mar csak blittel, ahhoz meg mar nem nagyon kell ero, de amugy is a 3D-s egyseg csinalja, bar csak 2D-s modban mukodve. Anno a legtobb ember az amiga-n latott eloszor ilyet. Egyebkent teljesitmenyben egy atlag android-os telefon egy atlag PII-es szintjen van, mind cpu-ban, mind grafikusan. Az ujabbak mar kezdik elerni az olcsobb, de modern desktop gepek szintjet. (az intel fele regebbi beepitett lassito kartyakat mar alapbol lekoroztek) Egyebkent meg az android-os 3D az sima opengl, szoval elvarhato a desktop szinvonal.

Uj lumia-k: Ha ezek mar win8-al jonnek akkor talan van eselyuk. Egyebkent nem sok...
  • csimmasz
    Multkor kiprobróbáltam az egyik wines Nokiát.
    Ami elsőre feltünt hogy olyan zagyva az egész.
    Azt értem, hogy a koncepcio az, hogy ne legyen ikon meg semmi hasonlo mint a többi telefonnál, de engem zavar az ha nincs egy olyan oldal/oldalak ahonnan jól átláthatóan el tudom rendezni az appokat.
    nekem a hideg futkosott tőle a hátamon, biztos van akinek bejön de én messziről elkerülöm az biztos.
  • DjDano
    Három az szerintem kevés, de nem is a számon van a hangsúly, sokkal inkább le kéne fedni minden szegmenst ahogyan a Samsung csinálja... Az RDA listán megjelent tömeges típusszámok ugyanakkor senkit ne tévesszenek meg. Kizárt, hogy a jelenlegi helyzetükben elárasztják a piacot számolatlanul új modellekkel.
  • caius marius
    Sok lagg, fagyi, cöcö...
  • kakamatyi123
    486-os? baszki, vedd ello a c64-et azt telefonalj azzal:)
  • kiki22
    En se értem a sok fikázot.Sztem nagyon is logikus a menü elrendezése.En eddig iost használtam és sztem ez a rendszer is simán van olyan jó mint az .Androidal egy napig bírtam :D Laggg sok fagyi :D
  • Gauge
    Hát nem tudom....az android ikonok lag mentes megjelentíséhez min 17magos proci kell, futtatáshoz nem árt ha van egyből még 17mag... :)
  • Elemir
    Hajrá Nokia!

Először szkeptikus voltam ezekkel a win7 mobilokkal, de amióta használtam párat, engem meggyőztek. Gyorsak és jók.
    Lumia 900 maga az álom, gyönyörű! Van még hova fejlődni, de szó se róla, visszatérést megalapozó dolog.
    Aki ezt az előmenetelt leírja előre az nagyon buta és nagyot fog koppanni.
  • zpe
    Hát akkor használd egy 1300 mah-os akkumulátorral és egy inverterrel a 486-osodat, szigorúan a zsebedben, ja és használd hozzá a 3d-s, textúrázott, élsimìtott android ikonokat :D
  • narumon
    Nokiának ki kéne dobnia 3 féle telefont és slussz. Egy olcsót egy közepeset meg egy high end változatot. Mögé dobni iszonyatos gyártási kapacitást és reklámot és akkor talán vissza tudna kapaszkodni, de ahogy nézem még mindig nem tanultak a saját hibájukból és úgy jönnek új termékek, hogy még a régit sem lehet beszerezni, ráadásul saját feladatukat nehezítik a rengeteg típussal.
  • fergusonpapa
    amig ilyen minimalista és nincs megfelelő szoftveres támogatás nem ér semmit csak színesiti a mezőnyt ,de 10-15% részesedésnél többet nem fognak elérni.
  • sanyicks
    hát végül is a 486dx4-em (100 mhz) is lazán mozgatott ennél bonyolultabb grafikát, szóval nem meglepő hogy gyors :)
  • zpe
    Egyetértek, de szerintem a wp8 is elég lessz !
    Főleg dual magos, optimalizált arm 15-el :D
    Zamzumg majd optimalizálhat rendesen a 9999999 magjára :D
  • caius marius
    Egen! Vagy a tizesre...
    :D
  • Narxis
    Szerintem érdemes várni inkább a WP9-es Nokiákra...
  • a_n_d_r_e_w
    Ha nem vagja elotte mikroba mint az a srac tette, akkor nem robban a GS3, szoval hanyagoljuk a rosszindulatu pletykakat.
  • Zoliz
    En meg mai napig az E52-ot használom, kicsi, gyors (600MHZ proci), es 4 napig bírja toltes nelkul.. Jah és nem erintokijelzos azaz vakon is hasznalhato, nem ugy mint a gagyi tabletek. Szerintem ezen nem erdemes vitazni. Egy Iphone nem egy telefon, hanem egy energiazabalo, helyfoglalo vacak.
  • caius marius
    Arról nem is beszélve, hogy tényleg elavult szarok...
  • caius marius
    Ez igaz, pàr éve csúnyàn szétszivattak a szarjukkal. Azòta rühellem a fajtàjàt.
  • strogg
    Szines Csempéket mozgat meg egy 1400Mhz-es processzron. Még jó, hogy gyors bakker:) Csak mondom, h. komplett vista designt volt a zire71-es palmomra,é s a 312 mhz-es proci meghajtotta. Ne essünk már harsa azon, hogy 10 éves visszalépés, (mert a wp gui az) egy tavalyi hardveren képes nem akadni... Komolyan mondom lol.
    És az új készülékek legalább már a 8-al jönnek, vagy az egyre inkább eladhatatlan 7.x-el?
  • zpe
    Tudom 710-ről :)
    Ettől függetlenül, még krónikus Nokia utálónak tűnsz.
  • Gauge
    Meego-ra is rá kellene állni, nem csak wp-re. Meego igéretesnek tűnt anno...
  • Gauge
    Jók a telók, de Nokia nagyon késve jelenteti meg a termékeit. Pl. Lumia 900. Mire kijön már régi kicsi lesz, meg elvault. R&D-re kellene sokat költeni és gyorsan, különben tényleg vége a dalnak...kár lenne.
  • caius marius
    Ezt Te mondod? :D
  • zpe
    Most egy Lumia 710-röl ìrom,hogy kifejezetten jò kis készülék ez.
    Ráadásul (hogy elszomorìtsalak, még gyors is), mellesleg járj be többet a suliba, főleg nyelvtan òrákra !
  • Szemjuel
    a füled is örülni fog neki mikor eldurran mellette :D
  • pasi29uk
    Szeretem, ha valaki igazság osztót játszik...
  • caius marius
    Egyébként kipróbàltam màr egy ilyen winfost, de szerintem kaka. Valahova a 10.000.-ft kategóriàba valò.
    Csúnya is meg logikàtlan is ez a csempe fassàg...
    Persze ez csak az én véleményem.
  • caius marius
    Tök kircsi lehet, hogy amikor kikapcsol a képernyö akkor pl kilövi a wifit. Nekem is kéne egy ilyen csúcskészülék, de majd csak ha meguntam a samu gs3-omat. :D
  • Bagoly81
    van, használtál már? igen jók azok a telok.
  • fergusonpapa
    megjegyzésem annyit ért mint maga a nokia az utobbi 5évben :) winmobilok meg vic kategoria.
  • DjDano
    Idióta vagy, minek pofázol itt?