A FIFA bevezeti a videóbírót
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gond csupán annyi az utólagosan visszavont lapokkal, meg büntikkel hogy a pályán attól még az emberhátrány megvolt. Ha most jön egy Vinnie Jones aki az elsõ percben megkapja a pirosat már a bevonulás miatt, akkor utána a csapat 89 percig emberhátrányban lesz, és meglehet nem is volt jogos a kiállítása... itt az az egy személy akár egy gólhelyzet összehozást, vagy gyõztes gól megszerzését is jelentheti! Feltételezés ugyan, de amennyire tudom, eléggé nyomasztó tud lenni a játékosokra egy társuk kiállítása, legyen az jogos vagy jogtalan. Talán az utóbbi még rosszabb is...
Szerintem minden bíró által lefújt szabálytalanságot nézzenek vissza hogy mit is érdemel a játékos, és fõképp MELYIK! De egy fickó nyugodtan nézhetné a meccset egy zárt szobából több monitoron, és szurkolás helyett a szabálytalanságokra figyelne. ha meg észlel valamit akkor jelzi a pályán grasszáló sporinak aki majd eldönti mi is legyen. Megszakítja a meccset, és visszanézi(k) hogy mi is történt amit nem látott, vagy hagyja had menjen. persze ha egy meccsen 5-6 akciót benéz a bíró akkor nyugodt szívvel ereszteném rá a nyomozókat hogy nem-e véletlen bundát kapott az asszony...
Szerintem minden bíró által lefújt szabálytalanságot nézzenek vissza hogy mit is érdemel a játékos, és fõképp MELYIK! De egy fickó nyugodtan nézhetné a meccset egy zárt szobából több monitoron, és szurkolás helyett a szabálytalanságokra figyelne. ha meg észlel valamit akkor jelzi a pályán grasszáló sporinak aki majd eldönti mi is legyen. Megszakítja a meccset, és visszanézi(k) hogy mi is történt amit nem látott, vagy hagyja had menjen. persze ha egy meccsen 5-6 akciót benéz a bíró akkor nyugodt szívvel ereszteném rá a nyomozókat hogy nem-e véletlen bundát kapott az asszony...
Ha nem tetszik a szineszkedes, ne nezzel focit, en igy inteztem el cronaldo es baratai jeleneteit.
Together we'll fly someday...
Lassan mar jatekosokra se lesz szukseg.. Egy gep jobban biral mint egy ember?
Ez milyen mán?
Video biro!
Ez milyen mán?
Video biro!
Igazából azt nem értem hogy miért nem használják ilyenkor a videóbirót?
Sárgalap, Piroslap, 11-es, ezeknél mind használni kéne, egyszerüen a biro mielõtt felmutatja a lapot rákérdezne hogy tényleg az volt-e amit látott.
És még a meccset sem tenné szakasossá, hisz ilyenkor ugyis fúj egyet tehát a meccs mindenképp megáll.
Sárgalap, Piroslap, 11-es, ezeknél mind használni kéne, egyszerüen a biro mielõtt felmutatja a lapot rákérdezne hogy tényleg az volt-e amit látott.
És még a meccset sem tenné szakasossá, hisz ilyenkor ugyis fúj egyet tehát a meccs mindenképp megáll.
Nem csak konkrétan a gólra, hanem az odavezetõ akcióra is oda kellene figyelni! Kassain ez a rendszer sem segített volna, hiszen a videóbíró megállapítja a gólt, Kassai meg megadja, de a gólszerzõ meg lesen volt, vagyis az asszisztens hibázott, nem csak a gólbíró!
Mindenesetre érdekes lesz, több kérdéses szituáció fog ezzel megoldódni!
Én azonban jobban szeretném, ha utólag elemeznék a meccseket és a súlyos helyzeteket drasztikusan büntetném!
Pl amikor egy játékos szimulál, mert eljátssza a nagy halált, 26-ot forog a tengelye körül a füvön és közben ordít hogy neki mennyire is fáj, pedig hozzá sem értek! Ellenben a bíró megkajálja az esetet és mondjuk piros lappal illeti a vétkes??? játékost! A meccs lebonyolítását nem kéne megváltoztatni és az eredményt sem, de utólag el lehetne törölni a piros a lapot, a szimuláló játékost meg el kellene küldeni egy színésztáborba, de minimum 10 meccses fizetés nélküli eltiltást kiszabni rá!
Ez ugyanis rendkívül idegesítõ a pályán!
Mindenesetre érdekes lesz, több kérdéses szituáció fog ezzel megoldódni!
Én azonban jobban szeretném, ha utólag elemeznék a meccseket és a súlyos helyzeteket drasztikusan büntetném!
Pl amikor egy játékos szimulál, mert eljátssza a nagy halált, 26-ot forog a tengelye körül a füvön és közben ordít hogy neki mennyire is fáj, pedig hozzá sem értek! Ellenben a bíró megkajálja az esetet és mondjuk piros lappal illeti a vétkes??? játékost! A meccs lebonyolítását nem kéne megváltoztatni és az eredményt sem, de utólag el lehetne törölni a piros a lapot, a szimuláló játékost meg el kellene küldeni egy színésztáborba, de minimum 10 meccses fizetés nélküli eltiltást kiszabni rá!
Ez ugyanis rendkívül idegesítõ a pályán!
több mint valószínû hogy a szabálytalanságokra egyáltalán nem fogják használni. Az túlságosan is szakaszossá tenné a mérkõzést. Csak és kizárólag a labda helyzetét fogja figyelni a rendszer, vagyis gól nem gól, esetleg elhagyta-e a pályát (bár ezt is kétlem)
Nem azért, de a hokiban és a rögbiben is alkalmazzák. Sõt, a berakott képen is látszik, hogy a snooker-ben is (bár itt csak a golyók visszaállítására). Meg még ki tudja, hogy hány helyen.
A teniszes sólyomszem viszont idõnként rettenetesen nagyot hibázik. Volt olyan mérkõzés, amit rögzítettem, utólag kikockázva világosan látszott, hogy a sólyomszem legalább fél métert tévedett.
A teniszes sólyomszem viszont idõnként rettenetesen nagyot hibázik. Volt olyan mérkõzés, amit rögzítettem, utólag kikockázva világosan látszott, hogy a sólyomszem legalább fél métert tévedett.
hupsz.. kimaradt a nem...
"alán akkor a hõs labdarúgók a baráti tockost az ellenféltõl nem halálos erejû pörölycsapásként fogják megélni miután! szétnéztek..."
"alán akkor a hõs labdarúgók a baráti tockost az ellenféltõl nem halálos erejû pörölycsapásként fogják megélni miután! szétnéztek..."
Itt volt az ideje... remélem hamarosan elkezdik osztogatni az eltiltások társaságában az anti-oscar díjakat... Talán akkor a hõs labdarúgók a baráti tockost az ellenféltõl halálos erejû pörölycsapásként fogják megélni miután! szétnéztek...