24
  • olivaoil
    #24
    Én már csak azt tudom mondani : Rohadt élet, az anyjukat, ez megint a maffia kezébe kerül/került.
    És szerintem ez sem igaz:
    "amivel fel lehet lépni a "pedofilok és terroristák" ellen"
    Mert a terroristáknak bezzeg lesz módjuk ezeket mind kijátszani előbb vagy utóbb. A szervezett bűnözés valahogy sosem szívja meg.
  • Merces
    #23
    azért ez tulzás, ha kussban maradsz és kp.vel fizetsz nem kerülsz be a Wallmart fekete listájába.......
  • matrix22
    #22
    @zord01 / 2012. júl. 07. 14:07
    Ez mint igy igaz, es ne is emplitsuk az aruhazakat. Mikor egy aruhaz parkolojaba kerulsz mar azonositani tudnak, de mikor az ajton beleptel mar tudnak kiletedrol. Nyugaton a zsidok ezt nagy szeretettel forditjak a magyar leszarmazottak ellen. Nagyon ugyesek ebben, es nincs modod hogy bizonyitani tudj annak ellenere, hogy a szart is ki iritaljak beloled. Nem egyet ismerek aki rendesen irtozik, hogy meg vasarolni is menjen. Meg olyant is tudok, hogy bizonyos vasarlo szotyorba ekszert loptak bele, hogy az illeton valahogy boszut aljanak. Ami az egyik vasarlokozpontnal tudott, az az orszag masik feleben is tudott. A netvork halozatuk megdobbentoen jol ki van epitve. Foleg nyugaton tobb helyen a kormanynal is jobban allanak ebben. A szocialista demokracia neveben minden lepesed lefigyelik, hogy biztonsagba legy, de ugyan ezt tettek a kommunista korszakban is a matrxistak. Nem messze allunk a valasztott nep vilaguralom kiteljesulesere.
  • nextman
    #21
    Nem talan, hanem biztosan tul keso van.
    A jovo ki van kovezve.
  • lordsithlord
    #20
    "Kb. 500-at irtam. 300-1000 meter atlaga 650, en a felso ertek felet vettem atlag erteknek. Nagyjabol jo. A jelerosseg alapjan ezen belul mar eleg pontosan lehet becsulni a tavolsagot."

    Nem, nem lehet a jelerősségből következtetni, mivel ugyan a szolgáltatók alapvetően mikrocellákat használnak, de a cégek, felhasználók (pl. lakóközösségek) ezen beosztás alá is mehetnek, azaz felszerelhetnek jelerősítőket illetve egyéb olyan eszközöket, amik a térerő növelésére szolgálnak. Ennek megfelelően egyes területeken a szolgáltató által kialakított mikrocellákon belül létrejöhetnek még akár egymást is részlegesen fedő femtocellák és pikocellák is. Ezek lényegében lehetetlenné teszik a térerő alapján történő távolságmegállapítást. Ezen felül még külön változó magának a telefonnak a típusa is, a különböző modellek más-más térerővel rendelkeznek (megjegyzem, még azonos típusoknál is lehetnek eltérő térerő adatok a telefon állapotától, környezeti tényezőktől és egyéb külső hatásoktól függően). Szóval a térerő adatokból nem lehet semmire se következtetni.
  • Reparamorf
    #19
    Az a gond, hogy sok buta állampolgár még örül is, hogy kamerákat szerelnek fel mindenfelé. A vágóhídon is a sok marha önként megy előre...
    De amikor rájön, hogy bement a "csőbe" már késő lesz. Talán már most is késő.
    Erre még, ezt megfejelve jön az "érintés nélküli bakkártya" (egy chip a bőröd alatt). ...hurrá!!!! Orvell 1984. Én ebből nem kérek, És, hogy ezeket a megszerzett információkat mire használják fel, az csak fantázia kérdése.
  • kvp
    #18
    "Ha 100 tüntetőből 100 otthon hagyja a mobilját, akkor a telefonos bemérő rendszered szerint, ott épp nem is történik semmi. Ha valaki tényleg rosszalkodni akar, az talál rá módot, hogy tüntesse el magát."

    Pontosan, csak az emberek altalaban nem gondolkodnak ennyire elore, ami kihasznalhato.

    "Az egész megfigyelés pedig csak akkor lehet tiszta, amikor az ellenőrző szerveket nem lehet megvesztegetni."

    Ha nem lehet megvesztegetni, akkor is lehetnek ellensegesek, ha maga az aktualis hatalom az emberek ellen van.

    "Másik oldalról pedig a tüntetések nem feltétlenük rosszak. Pusztán a hatalmon lévők ellenzők szavai. A probléma akkor kezdődik, amikor a szócsatákon kívül, anyagi károkat okozó tettek is jelen vannak."

    Ez valtozo. Ha a hatalom kezd el eroszakot alkalmazni, akkor a tuntetok reszerol jogos az ellenallas. (jopar alkotmanyban benne is van erre a jog) Viszont ez konnyen az eroszak felerosodesehez vezethet, ahol mar mindket fel tankokat hasznal. Ez utobbit hivjak sok helyen polgarhaborunak.

    "Megjegyzem, hibásak az adataid,"

    Kb. 500-at irtam. 300-1000 meter atlaga 650, en a felso ertek felet vettem atlag erteknek. Nagyjabol jo. A jelerosseg alapjan ezen belul mar eleg pontosan lehet becsulni a tavolsagot.

    "tekintve hogy maximum 50 méteres eltérés mutatkozik a valós és az elküldött pozíció között."

    Itt is az atlag erteket irtam, nem a maximumot. Egyebkent meglepoen jo, bar erosen szolgaltato fuggo mennyire pontos.

    "Aktív beméréshez folyamatos adatkapcsolat szükségeltetik, nem elég pár SMS. Valóban, ha a mobil internet engedélyezett, akkor ez a kapcsolat megvan és elég pontosan bemérhető a készülék."

    Nem sms-rol beszelek, hanem ping csomagokrol. Ugyanolyan mukodesi elvu mint az sms, csak a telefon magatol valaszol ra. Hatranya, hogy a folyamatos hasznalata nagyon meriti az aksit es megfelelo eszkozokkel ki lehet szurni.

    Szerintem a vita helyett inkabb oruljunk neki, hogy a fenti technikak alkalmazasaban Magyarorszag a vilag sok orszagat megelozi es mindezt hazai fejlesztesu felszerelessel teszi.
  • EdDyBoy
    #17
    Techikai eszköz által való bemérést sokféleképpen ki lehet játszani.
    - Nem viszel telefont
    - Más nevére vett telefont viszed el, ami állandóan te használsz
    - Más telefonját viszed el, amit eddig más használt (így az adatok alapján tényleg nem te vagy)
    Ha 100 tüntetőből 100 otthon hagyja a mobilját, akkor a telefonos bemérő rendszered szerint, ott épp nem is történik semmi.
    Ha valaki tényleg rosszalkodni akar, az talál rá módot, hogy tüntesse el magát.

    Másik oldalról pedig a tüntetések nem feltétlenük rosszak. Pusztán a hatalmon lévők ellenzők szavai. A probléma akkor kezdődik, amikor a szócsatákon kívül, anyagi károkat okozó tettek is jelen vannak.
    A tettekre felbújtókat pedig tényleg érdemes rögzíteni (nem folyton figyelni), hogy bizonyíték legyen egy esetleges vádemeléshez.

    Az egész megfigyelés pedig csak akkor lehet tiszta, amikor az ellenőrző szerveket nem lehet megvesztegetni.
  • zord01
    #16
    "Ez mind szép, csak éppen az átlagember és főleg az akinek nincs félnivalója"

    Ezt majd akkor mond, ha te még sose mentél át piroson, sose töltöttél le egyetlen zeneszámot, egyszer sem lógtál az iskolából, vagy késtél el a melóból, és amúgy is soha a büdös életbe nem követtél el semmilyen szabálytalanságot.

    És akkor is mond majd ezt, amikor a rendőrök érted mennek, mert azonosították a mobilod egy kormány ellenes tüntetésen, és ebből kifolyólag te terrorista vagy...

  • lordsithlord
    #15
    Városon belül ez az 500 méter kicsikét erősnek tűnik. Nem az érték, hanem a felhasználhatóság. Ugyanis 500 méteren belül tuti vannak lakóházak, irodák, stb, tehát csupa olyan hely, ahol nagy eséllyel van mobiltelefon. Szóval nemes egyszerűséggel ilyen szórás használhatatlan.

    Megjegyzem, hibásak az adataid, a városokban mikrocellák vannak a mobilhálózatokban, ezek sugara átlagosan 800m környékén mozog nálunk (a mikrocella alapvetően 300-1000m sugarú).

    Aktív beméréshez folyamatos adatkapcsolat szükségeltetik, nem elég pár SMS. Valóban, ha a mobil internet engedélyezett, akkor ez a kapcsolat megvan és elég pontosan bemérhető a készülék.

    AGPS használatánál nincs 3-5 méteres pontosság, ugyanis a készülék alapvetően egy elég durva számítást küld el a szolgáltatónak. Tény, hogy ez a durva értékelés is elég pontos, tekintve hogy maximum 50 méteres eltérés mutatkozik a valós és az elküldött pozíció között.
  • kvp
    #14
    Egy tuntetes eseten boven eleg a cellainfo. Viszont ha pontos pozicio kell, akkor folyamatosan lekerhetoek a pontos adatok a cellaban levo osszes keszulekrol. (a tesztek szerint ez kicsit jobban meriti az aksikat) Arrol nem beszelve, hogy varosban a cella altalaban egy kevesebb mint 500 meteru szuk kup, amin belul mar a cellainfo is tartalmazza a jelerosseget, tehat az antennatol mert hozzavetoleges tavolsagot. Mindezt aktiv bemeres nelkul. Aktiv bemeressel 3-5 meter es csak 3 sms-nyi terhelest jelent. (az sms-ek ugyanolyan control uzenetekben mennek mint a hivasok vagy a cellavaltasok, vagy a bemereshez hasznalt ping-ek) Mindez aktiv telefonnal (elo hivas vagy internet kapcsolat) meg egyszerubb, ott maga a telefon adja meg a poziciojat implicit modon. 4G-s halozatokon pedig minden ip-n megy, tehat a net mindig aktiv, igy a pozicio is pontosabb. Az aktiv agps lehallgatasarol meg ne is beszeljunk, sok ember hagyja allandoan bekapcsolva.
  • lordsithlord
    #13
    Meg ha esetleg ezt a technikát mással is összepárosítják (mondjuk vegyük alapnak a legendás Echelont, ami ugyan messze nem tud annyit, mint amennyit hisznek róla, de továbbfejlesztve egyszer el fogja érni azt a szintet, amiket az urban legendák szerint ma is tud), akkor kapnak egy tökéletes megfigyelő eszközt.

    Nekem erről a lehetőségről Orvell 1984-e jut eszembe. Tudom, sokan hozzák fel ezt a példát, meg hülyeségnek tűnik, de gondold el, ha összepárosítanának képi és hangos megfigyelést, mi lenne az eredmény? Gond nélkül le lehetne követni politikai ellenzőket, a "rendszer ellenségeit" és meg lehetne tenni a "megfelelő lépéseket", hogy elhallgassanak vagy eltűnjenek...

    Szóval valóban, jó szöveg, hogy bűnmegelőzés, de kérdem én, ki ellenőrzi az ellenőröket, hogy tényleg csak arra használják ezt a rendszert, amire hivatalosan készítették?
  • lordsithlord
    #12
    Már megbocsáss, de ez úgy marhaság, ahogy leírtad.

    Egy mobiltelefont bemérni korántsem olyan egyszerű feladat. Megoldható, de nem egyszerű. Közel 90mp szükséges ahhoz, hogy területre bemérjék.

    A telefonszám mit mond meg? Hogy az illető az adott cellatartományban volt a megadott szűrési időben. Viszont a cellák mérete már nem teszi lehetővé a pontosabb helyzet bemérését, csakis akkor, ha kizárólag azt az egyetlen telefont mérik be. Tömeges bemérés csak cellainformációig jut el, utólag pedig nem lehet visszavezetni a pontos tartózkodási helyet, csak azt, hogy melyik cellában volt a mobilod.

    És akkor jöhet a feketeleves: mit is bizonyít egy cellainformáció? Hogy a telefonod ott volt. Szerencsére erre még nincs a korlátlan felelősség elve bevezetve, tehát semmit nem bizonyít, mivel te mondhatod, hogy kölcsönadtad másnak a telefonodat.

    Szóval ez a telefonos dolog nemes egyszerűséggel nem megoldható technikailag.
  • birdo #11
    Engem inkább a felhasználás érdekel... egy lehetséges...tetszetős változat
  • Old PS Fanboy
    #10
    Ki a faszt érdekel, hogy figyelnek?
    Ezért is csak egy pedofilok meg a cigányok rinyálnak maximum.
  • Mat666
    #9
    "Ez mind szép, csak éppen az átlagember és főleg az akinek nincs félnivalója/vaj a füle mögött az ég világon semmi kellemetlensége nem származik ebből"


    Hát igen ez példázza a szűk látótered gondolkozz egy kicsit a minden kori hatalom is mindig ezt mondja az átlag embernek nincs félni valója ez csak a terroristák pedofilok bűnözök ellen van úgy mond a rendszer ellenségei ellen van és hát ez jó mert meg véd minket stb..

    Tedd fel a kérdést magadnak minek minősül az átlag ember a hatalom szemébe ha szembe megy a hatalommal ha majd kimegy tüntetni vagy lázadni az utcára a jogaiért vagy mert elviselhetetlen nyomorba vagy elnyomásba él.
    Mit gondolsz mit fognak bevetni ellene milyen technikákat és törvényeket hát azokat amiket most építenek ki.
    Persze naiv mondón gondolhatód azt hogy de hát itt demokrácia van itt a hatalom sosem élne vissza a hatalmával.

  • Mat666
    #8
    Ott a pont
  • Merces
    #7
    tényleg dano nincs semmi félnivalója_? akkor hozod azt a mérgesgázt a Deák Ferenc téri megállóba_?
  • DjDano
    #6
    Kína meg egy diktatúra, ha nem kamerával akkor mással tartanák sakkban az embereket...
  • DjDano
    #5
    Ez mind szép, csak éppen az átlagember és főleg az akinek nincs félnivalója/vaj a füle mögött az ég világon semmi kellemetlensége nem származik ebből, arra persze jó hogy a paranoiások/összeesküvés elmélet gyártók még jobban parázzanak/lázongjanak :)
  • zord01
    #4
    Most tesszük le egy totálisan uralt, és kontrolált "társadalom" alapjait, vagy - ha nincs szerencsénk - most építjük saját börtönünket, és a sok birka még csak észere sem veszi, hogy a pók már körénk szőtte hálóját. Mi meg csak mosolyguk és tapsolunk, hogy még egy módszer, amivel fel lehet lépni a "pedofilok és terroristák" ellen.

    Lássuk csak mi van itt.

    1. Intelligens, az embert több tucat marker alapján azonosítani képes kamerák a köztereken.
    2. A városok fölött keringő robotrepülők.
    3. Háztartási eszközök, beépítette kamerákkal, amik minket figyelnek az otthonunkon belül.
    4. Kikapcsolt állapotban is aktiválható mobil, amivel bárki lehallgatható
    5. Folyamatosan lehallgatott mobil, sms és mail forgalom.
    6. Online nyomon követett autók.
    7. Megfigyelt pénzügyek
    8. Utazási szokások rögzítése
    9. Okostelefonok, melyek percenként jelszik pozíciónkat, ellopják a jelszvainkat, kontaktjainkat, böngészési szokásainkat.

    Hölgyeim és uraim, évek óta véget ért a szabad ember korszaka. A demokrácia, a szabad állam, az emberi jogok, és a magánélet ma már csak jól hangzó emlékek...

    Üdvözöllek titeket Orwell világában. Bár a csávó kispályás volt, a mostani lehetőségekhez képest...

    Azt mondjátok paranoia? Akkor olvassatok, és gondolkozzatok:

    http://www.sg.hu/cikkek/72509/robotrepulogepek_jaroroznek_majd_a_varosok_felett

    http://www.hwsw.hu/hirek/48270/google-android-lehallgatas-szabadalom-hangfelismeres-hirdetes.html

    http://www.sg.hu/cikkek/85955/eu_titkolozas_az_indect_projekttel_kapcsolatban

    http://www.sg.hu/cikkek/73232/az_esemenyeket_erto_kamerakat_fejleszt_a_darpa

    http://www.sg.hu/cikkek/75565/europa_atadja_a_banki_adatokat_az_egyesult_allamoknak

    http://www.sg.hu/cikkek/77848/lengyelorszagban_tesztelik_az_eu_megfigyel_337_rendszeret

    http://www.hwsw.hu/hirek/47806/carrier-iq-usa-okostelefon-megfigyeles-adatvedelem-szemelyes-adat.html

    http://www.sg.hu/cikkek/49339/lehallgatasok_kikapcsolt_mobilokon_at

    http://www.sg.hu/cikkek/89842/tart_az_iphone_siri_funkciojatol_az_ibm

  • kvp
    #3
    A tunteteseken jelenlevok osszeirasara jobb megoldas a jelen levo mobltelefonok osszeirasa, ami egyebkent itthon mar megoldott. Nem olyan latvanyos es kevesebb adatot rogzit mint egy videokamera, de tomegben is pontos es mivel telefon mindenkinel van, ezert meg alapos is.
  • rajdi
    #2
    Szegény kínaiak. Eddig abban bízhattak, hogy: úgy is tök egyformák vagyunk... Viccen kívül. Ezt a pénzt persze az állampolgárok "dobják össze", és ahelyett hogy megfigyelésre és azonosításra költenének, inkább az élhetőbb világért dolgoznának a "megrendelők"! Már megint a ló túloldalán érzem magam.
  • csulok0000
    #1
    "Kína a maga hárommillió kamerájával hamarosan megelőzi Nagy-Britanniát"

    Őőőő...hogy is van ez?
    Nagy Britannia lakossága kb. 60 millió,
    Kína lakossága kb. 1300 millió

    A briteknél 60 millió emberre több kamera jut mint a 20-szor nagyobb(népesség alapján) Kínában
    és még Kína a videomegfigyelés hazája, jó poén (: