57
-
TARTYOM #57 Szánalmas az Apple... De még szánalmasabbak az agymosott híveik. -
#56 Akkor legalább vedd a fáradtságot és nézd meg mire válaszoltam. Köszönöm. -
Papichulo #55 "#8, #19, #29, ezekre probalok ERVEKKEL reagalni"
Rossz embernel reagalsz, mivel egyiket sem en irtam :)
A mondatommal a birosagi perekre celoztam ugymint, hogy az Apple nem vadolja felvezeto termekek masolasaval a Samsung-ot... legalabbis en nem tudok rola. -
#54 "Senki sem vadolta azzal a Samsung-ot, hogy barmilyen felvezeto technologiat lopott volna az Apple-tol."
#8, #19, #29, ezekre probalok ERVEKKEL reagalni -
Papichulo #53 "Az elso par iPhoneban (3GS-ig bezarolag) nem is sajat tervezesu, hanem Samsung SoC dolgozott. Ezekutan lopassal vadolni, haaaat...."
Senki sem vadolta azzal a Samsung-ot, hogy barmilyen felvezeto technologiat lopott volna az Apple-tol.
A te hasonlatoddal elve, az Apple mar akkor operacios rendszereket es UI megoldasokat tervezett, amikor a Samsung meg csak analog CRT tv-ket gyartott. Az eddigi birosagi hatarozatok fenyeben viszont, az Apple-nek sikerult jogsertesek nelkul processzorokat terveznie, mig a Samsung tobb teruleten nem volt 100%-ig legalis.
Ugyan nem teljesen ide tartozik, de az amugy is a korrupciot sokkal inkabb a hetkoznapi elet reszenek tekinto Azsiaban is erik eleg komoly vadak a Samsungot: "Bribery, Massive Corruption at Samsung, Says Exposé by Former S. Korean Prosecutor" - http://www.fastcompany.com/1627411/former-samsung-prosecutors-expose-accuses-samsung-of-massive-corruption
Nem is ertem, hogy itt miert gondoljak rengetegen, hogy ok a szerencsetlen aldozat, a "knight in shining armour". Nem a termekeikkel vannak gondok, hanem a modszereikkel... -
#52 Nem olyan egyszeru folyamat szerintem sem, de eppen a kulonbsegeken latszikez igazan. Az apple designja alacsonyabb orajelu CPU-t tartalmaz, es egy erosebb GPU-t, hogy a fogyasztas es a hoeloszlas is OK legyen, az Exynosok pont forditva, mert az android jobban igenyli az eros CPU-t, es ez nem csak annyibol all, hogy a kernelben bohockodnak a szamokkal.
Ugyanakkor a samsung mar akkor SoC-okat tervezett, mikor az apple meg azt sem tudta mi az (ARMv4 ota). Az elso par iPhoneban (3GS-ig bezarolag) nem is sajat tervezesu, hanem Samsung SoC dolgozott. Ezekutan lopassal vadolni, haaaat.... -
Papichulo #51 "Tudom hogy nehéz ezt felfognod, és nem kötekedni ész nélkül (hiszen mást nem lehetett látni tőled a fórumon), de azért próbáld meg."
A te szaktudasodat remekul bizonyitja az a teny, hogy kijelentetted, hogy az iPhone-ban NINCS bluetooth... ezek utan hogyan tudna teged barki is komolyan venni? -
#50 Ez akkor felvet egy kérdést! Honnan számítod saját tervezésnek? Mert amit te annak gondolsz annak a világon talán pár cég tesz eleget minden ágazatot beleértve. A gyógyszergyárak sem saját találmányukat árulják, hiszen mások által kifejlesztett dolgokat gyúrnak egybe, külön cégekkel fejlesztetnek ki dolgokat, stb. Stb. Amit te elképzelsz olyan a világon gyak alig vagy nem is létezik. Ergo mindenki ugyanazt csinálja mint az apple. -
Papichulo #49 "Apple has agreed to buy a boutique microprocessor design company called P.A. Semi. The company, which is known for its design of sophisticated, low-power chips" - http://www.forbes.com/2008/04/23/apple-buys-pasemi-tech-ebiz-cz_eb_0422apple.html/
"Apple buys chip design company Intrinsity" - http://www.computerworlduk.com/news/it-business/20040/apple-buys-chip-design-company-intrinsity/
Edekes, hogy a te leirasodban ("fogtak egy kész CPU-t, egy kész GPU-t, és azokat egy SoC-ra rátették"), olyan egyszerunek tunik az egesz... a valosagban meg ilyen es ekkora cegek kellenek hozza, plusz nem keves ido... talan megsem annyira trivialis ez a folyamat, hogy 2 ember osszedobja autoCAD-ben egy hetvege alatt, mintha LEGO kockak lennenek?
Szerintem ne degradaljuk ezt a folyamatot, velemenyem szerint nem tul sok ceg tudna belathato idon belul osszedobni egy olyan processzort, mint az A5X... -
#48 A SoC-ot tervezte az Apple, ami annyiból állt, hogy fogtak egy kész CPU-t, egy kész GPU-t, és azokat egy SoC-ra rátették. Ettől független sem a CPU, sem a GPU tervezéséhez nem volt semmi közük, azzal szemben amit állítottál. -
#47 Ezt nem én állítom hanem az apple a bíróság elleni keresetben. Eléggé más dolog. -
#46 Persze, hogy attervezi, jesszus, mindenki attervezi valamilyen szinten a sajat igenyeinek megfeleloen, nem lego ez, hogy osszerakod es kesz....
Te szajkozod azt a hulyeseget, hogy a samsung ellopta az apple terveit, holott ket totalisan mas iranyvonalat kovetnek a tervezes soran. Atyaeg, ne ferdits mar el mindent ennyire a sajat szajizednek megfeleloen. -
#45 És megint olvasás nélkül mantrázod a hülyeséged:
The Apple A5 and A5X are systems-on-a-chip (SoCs) designed by Apple Inc.
PONT. -
#44 "nézzük. Vettek egy arm proci licenszet, mellé vettek egy gpu licenszet meg a többit. Majd a saját izlésük szerint, módosítás nélkül összerakatják a samsunggal."
Általában módosítással, tegyük hozzá!
"Ok vegyük úgy hogy ez fejlesztés. Akkor ezek szerint a dell, hp és a többi is számítógépfejlesztő, hiszen elég az hozzá hogy összevásárol a piacról pár dolgot és összerakja (bár azt legalább ők rakják össze, és nem rakatják mint az apple)."
Nem ők rakják össze, általában úgy rakatják össze ők is. Sőt mindenki a piacon. A te szóhasználatoddal akkor egyik nagy brand sem fejlesztő, mert mindenki összevásárol mindent és azt összerakatja (mellesleg apple-nek is van notebook összeszerelő üzeme). Vége azonban pár év után beismerted, hogy nem csak az apple csinálja ezt hanem az összes többi cég. Hoppá!
"De ezek szerint akkor ha valaki egyedi festésű autót rendel, vagy egyedi tortát a cukrázdában, akkor autófejlesztő, és cukrász is :D"
A páldád sántit, mert a fenti hasonlatban az autógyártó több tízezer alkatrészt rendel és gyártat, terveztet mással. Jó esetben az összeszerelést végzi ő, de a legtöbb esetben a gyártó szerelőüzemeiben már csak kész modulokat raknak össze. -
#43 "Történetesen a CPU rész mindkettőben ugyanaz a cortex A8 és A9 amit mindketten az ARMtól liszenszelnek, mint ahogy a qualcommon kívül mindenki más is."
Ha már tájékozódás, akkor legalább nézz utána mielőtt hülyeséget írsz. Az Applet a cortexet mindig áttervezi, tehát minden esetben egyedi. (esetleg olvass egy kis wikipediat) -
#42 Bocsi benéztem, én a tabletről beszélek folyamatosan. Nem tudom már követni ezeket a Nexus izéket. Akkor a tablet az Google Nexus? Fantasztikus névadások vannak bakker. -
sanyicks #41 Nem is vártam tőled mást.
Fejlesztésről volt szó(javaslom az előzmény elolvasását is, bár tudom hogy a kötekedés a célod). Licenszelnek egy procit, egy gpu-t és a többit. Majd ezt egyberakatják. A saját izlésük szerint összeállították, de magában a prociban, és a gpu-ban semmit sem módosítottak, és a többiben sem. Összeszedtek a piacról egy rakás megoldást, és összerakatták a samsunggal. Tudom hogy nehéz ezt felfognod, és nem kötekedni ész nélkül (hiszen mást nem lehetett látni tőled a fórumon), de azért próbáld meg.
A wikipédiát te is megnézhetnéd, ott le is van írva az összes licenszelt részegység, amiből összerakják az a5-öt :) -
nachtwey #40 "saját izlésük szerint, módosítás nélkül"
Most akkor saját ízlésük vagy módosítás nélkül?
A másik az, hogy én ugyan utálom az Apple-t és Samsung-ot is, a Bóóvli-tól meg egyenesen rókázni támad kedvem, de mielőtt valami baromságot leírok, beütöm a keresőbe.
Elsőre fuss neki a Wikipediának, aztán majd meglátjuk meddig jutsz azzal kapcsolatban, hogy mennyire módosítás nélkül rakatják össze.
Bár amit eddig SG-n mutattál, sokra nem számítok, talán csak Garchangel sötétségével tudnál vetekedni.
Skinnyman-t nem említem, mert azt a mélységet egy sokat látott chilei bányász sem tudná szavakkal feltárni. -
sanyicks #39 nézzük. Vettek egy arm proci licenszet, mellé vettek egy gpu licenszet meg a többit. Majd a saját izlésük szerint, módosítás nélkül összerakatják a samsunggal.
Ok vegyük úgy hogy ez fejlesztés. Akkor ezek szerint a dell, hp és a többi is számítógépfejlesztő, hiszen elég az hozzá hogy összevásárol a piacról pár dolgot és összerakja (bár azt legalább ők rakják össze, és nem rakatják mint az apple).
De ezek szerint akkor ha valaki egyedi festésű autót rendel, vagy egyedi tortát a cukrázdában, akkor autófejlesztő, és cukrász is :D -
sanyicks #38 figyeld meg hogy most már hogy van apple térképszolgáltatás, be fogja perelni a guglit hogy lemásolta az egészet a gugli maps-al :D -
G_ArchAngel #37 A legszebb, hogy a szoban forgo ket ceg emberei kevesebbet rugoznak a teman szerintem, mint az SG 'akarmilyen brand'-fanboyai:)
-
#36 Geez ember, legalább tájékozódj, mielőtt hülyeségeket beszélsz. Mobil termékeknél eleve nem beszélhetünk CPUról, mivel SoCok vannak, amik a CPU mellet GPUból modemekből, egyéb célhardverekből állnak. Történetesen a CPU rész mindkettőben ugyanaz a cortex A8 és A9 amit mindketten az ARMtól liszenszelnek, mint ahogy a qualcommon kívül mindenki más is.
SoC szinten meg az apple procik sokkal inkább hasonlítanak az OMAPokra, mint az Exynosokra -
morden #35 Azért valahol bájos, hogy az apple egy keresést megkönnyítő funkcióval pereli közvetve a googlét és nyer is ellene. -
cateran #34 Hat en pl a samu s2-vel netezek,pontosabban tetheringgel...szoval a hasznossaga nem megkerdojelezheto, NEKEM hasznos (all you can eat dataplan, sajna csak 1-2 mbit, de hat ez van dogoljmegpusztaalson) -
cateran #33 Wait, what?
£342-ert lattam kartyafuggetlent, ugyanott iPhone S4-es £500-700 kozott, de meg a Galaxy S3-as is 500 alatti... -
#32 Hát ez nem sok jót mond el a tudomásodról. -
gforce9 #31 Ezek a cégek csesztetik egymást iszonyatos költségekkel, mert gondolom ezek a perek nem jönnek ki 2 sör árából, a vásárlóik meg kifizetik ezt is, hiszen nyilván a termék árába ez is bele van kalkulálva, illetve ott csapódik le. Sőt még generálják is a reklámot-kattintásszámot, hogy mégnagyobb hype legyen. A további kellemes vitatkozást, hogy melyik a jobb vagy rosszabb. :) Mi lenne, ha nem vennétek egyiket se? Megdöglene minkét cég és egyikért sem lenne kár. Konzumvilág zászlóvivője mindkettő a termékeik hasznossága a nullához konvergál, de a fogyasztói társadalom által beállított értéke meg tőzsdéket vezet. Közröhej. -
#30 "Az előbb említett Galaxy Nexus majdnem féláron van (350 vs 600 dollár)."
Tudomásom szerint a Nexus Galaxy méretben és tudásban max ipad mini-vel lenne egy ringben aminek (ha megjelenik valaha) 200USD az irányára. -
#29 Igen pl azt. Nem GPU-t -
#28 ÉS ezt tényleg nagyon rossz példa ugyanis ezeket a cipőket nagyon komoly patentek védik. Focicipőnél a konkurens nem rendezheti ugyanúgy a stoplikat pl. -
TommyGun #27 Nekem is ettől van herótom, az apple olyan dolgokat véd le hogy röhej...ők találták ki a lekerekített téglalapot is az iPad-al nem tudtátok? Nevetséges amit művelnek. Mintha levédette vólna annó Adi Dasler hogy gumitalpú csukát csak ő gyárthat... -
#26 Az előbb említett Galaxy Nexus majdnem féláron van (350 vs 600 dollár).
De nem tudsz belőle tárazni, mert az imádott céged épp most tiltatta be. -
#25 Nem ez szamit.
Az, hogy egy input alajan egyszerre tobb informaciohalmazban keresunk, majd a talalatokat megjelenitjuk, egy teljen trivialis koncepcio. Szinte barmilyen keresore rahuzhato. Ezt csinalja egy konyvtaros, ha informaciot kersz tole! Tehat vedettseget adni ra totalis nonszensz.
Meg egyszer: itt magat a "problemat" vedik le es nem a ra adott megoldast. Kb, mintha valaki 50 eve levedte volna az "informacio dinamikus kepi megjeleniteset vegzo eszkozt" es ma senki mas nem gyarthatna monitort.
Ha mar kepnel tartunk: :)
-
#24 Az, amelyikben egy powerVR gpu van, a samsungban pedig mali? Vagy ami 800 MHz-en jár a Samsungnál meg 1.4-en? Ne beszélj már hülyeségeket. -
G_ArchAngel #23 Mar csak azert nem, mert ez kivetelesen az Apple OS-bol lett atemelve (spotlight), mas OS talan mai napig nem is hasznalja. talan 8-10 eve az Apple-hoz kotheto ez a fajta kereses es szinte ez volt az elso dolog, amitol eldobtam az agyam, mikor OS-t valtottam.
-
#22 Remélem azt is tudod, hogy a módosítás gyakorlatilag a kereső funkció totális kiherélése. Szal nem, nem lehet máshogy, csak inkább kikapcsolják. Aztán pár hét és jön a 4.1, google now-val. -
Anomaly #21 Igen nekem teljesen mind1 te retardált paraszt. (A te stílusodban remélem megfelelő választ kaptál) -
#20 Feleáron? WTF? Dobj egy linket megyek tárazok be belőle. -
#19 Mondjuk a processzor amit a Samsunggal gyártat. -
#18 Mi ez óvoda? Ő kezdte brühühüüü.
És amikor a Samsung kezdi? Jah tudom a Samsung cég akkor is szent.