21
-
Papichulo #21 "a 7.8-at ami több mint valószínű hogy a 8-as verzió összes olyan frissítését tartalmazni fogja amihez nem szükséges az új hardware."
Na latod szerintem ez a mostani 7.x tulajdonosok wet dream-je... Eddig ugyanis ezt SENKI sem tamasztotta ala... mi tobb, jo esellyel a jelenlegi kernel nem kepes par dologra, mint pl. hasznalhato multitask...
Annal nagyobb kretenseget el sem tudtam volna kepzelni a Microsoft reszerol, hogy a WinMo platform teljes kinyirasa utan, arra hivatkozva, hogy a WP7 a jovo operacios rendszere, azt is szemrebbenes nelkul kivegzi, mondvan, hogy most aztan viszont a WP8 az mar tenyleg! Van barki epeszu ember is aki hisz meg nekik? -
strogg #20 Ezt a designt én is "metroszexuális"-nak hivom. Nem nyerő. -
tomboy013 #19 Még szerencse hogy nem a te ízlésed szerint készítik a Lumia sorozatot meg a WP-t nekem ugyanis pont a kék Lumia 800/900-as modellek tetszenek a legjobban a mai telefonok között, a WP Metro UI pedig messze a legszebb és legigényesebb rendszer számomra. Még szerncse hogy van több rendszer is ezért te veheted a Droidot meg az iOS-t én meg a WP-t
Amúgy meg ha annyira leszarnák a WP7 tulajokat valószínűleg nem adnák ki a 7.8-at ami több mint valószínű hogy a 8-as verzió összes olyan frissítését tartalmazni fogja amihez nem szükséges az új hardware. Mikor kijött a Mango én sem voltam felháborodva hogy nemtudok előlapi kamerával videótelefonálni ami annak a frissítésnek az egyik része volt, hiszen nincs a telómba előlapi kamera... A WP7-et is foják még a 8 megjelenése után is csiszolgatni ez szerintem 100%. Néhány WP tulaj már divatból háborog mikor még azt se tudja pontosan mit kap a WP7.8-ban. Előbb az derüljön ki utána lehet hőbörögni. -
zord01 #18 Még egy dolog. Szerintem az új Nokiák nagyon rondák ezzel az unibody házzal, de nem elég, hogy a forma elcseszett, de hogy még a színekből is erőlteni kell ezeket az undorító pasztel xarokat, az már azért mégis csak durva. Mikor megláttam az első Lumia 800-ast ebbne a hupikék színben majdnem hánytam. Az a teló akkor nézne ki jól, ha a kék (vagy más színű) keret nem lenne körülötte, és az üveggel borított részen véget érne. Szép, lekeredített forma, belevágva egy szögletes, bilikék műanyagházba. Pfujjjjjj -
zord01 #17 Amúgy - hogy ne legyek annyira off - az MS-nek arra kéne rájönnie, hogy ami nem megy, azt nem lehet letolni az emberek torkán.
Egy cucc vagy kelendő, vagy nem, és ez esetben nem az a megoldás, hogy tovább eröltetem, hátha megváltozik az emberek ízlése, hanem felveszek kismillió mérnököt, rákötözöm őket a munkapadra, és addig onnan fel nem állnak, míg valami attraktívat nem dobnak össze.
A WP7 legnagyobb hátrány, hogy mocskos unalmas és ronda (persze csak az én véleményem szerint) a GUI.
IOS, Andoid szebb, és a nemrég napvilágott látott Nokia Cloud projekt GUI az sztem mindent vitt.
Ami a lényeg, az MS most nagyon rá akarja szoktanin a népeket a Windosw új arcára. A W8-at szinte gombokért fogják árulni egy ideig (40 dolláros frissítés, XP-től felfelé).
Egyértelműen látszik, hogy ők sem bíznak benne, hogy a platform vonzó lesz, így az árral akarják eladni. Remnykednek benne, hogy ilyen olcsón megveszik a népek, és ha megszokják, akkor talán a WP-nek is van jövője. Ellenkező esetben, hogy a GPS-emet idézzem :"Rerouting"... -
zord01 #16 Fel sem tűnik már nektek, hogy tech supprtról, koptatibilitásról, processzormagokról, platformról, támogatásról, frissítésekről beszélte, azt ezek meg csak telefonok...
Részemről én nem akarok frissítést. Rakjanak nekem össze egy atomstabil Feature-Phone-t, amit ha vigyázok rá 30 év múlva is tudok használni, és NE KELLJEN VELE BAJLÓDNI!! Nem vagyok én időmilliomos, hogy egész nap a telefonomat kelljen basztatni, hogy működjön végre. (Kell az idő ilyen fórumhozzászólásokhoz :)) -
Major #15 Egyébként ennek kapcsán dezsavű érzés fog el. WP7 kontra WP7.5 esetében.
Nem kaptam meg a 7 a frissítést és dobták a projektet. -
strogg #14 Ez "Egyébként az xbox 360-nak a vezető helyhez, és technológiai előny is." magyartalan lett.
Helyesen:Egyébként az xbox 360-nak a vezető helyhez kellett 5-7 év, és technológiai előny is, egy nem túl sok résztvevős piacon. -
strogg #13 Nem nehéz kiszámitani... A polcról lekerülés és cc:+2év. Ennyi idő alatt, aki egy lakatlan szigetről jön vissza az is lecseréli az okostelefonját valamire.
És forditva gondolod. Nem azért állitják le pár év múlva a támogatását mert ezt akarják, hanem mert akkorra nem lesz ember aki még azt használja, és felesleges lesz. Egy újrakezdést látunk, és jó kérdés mi sül ki belőle. Rövid távon egészen biztosan bukta. A wp8 hosszú távon akár sikeres is lehet, addig viszont valahogy életben kell tartani a nokiát. Talán időszakos nagyobb mennyiségű szabadalom vásárlásokkal lehet bele rakni pénzt. Ezt még az idén emg fogjuk tudni .(mármint azt, h. mi a terc a nokiával. Felvásárlás, vagy időszakos tőkésités. Egy biztos, a nokia nem szállhat ki a mobil üzletből, mert nem elsz még egy akkora gyártó, amelyiket a WP mögé be tudná tenni, pláne nem gloáblis értékesitésben.) -
strogg #12 linket pls. Egyébként az xbox 360-nak a vezető helyhez, és technológiai előny is.
És szerintem a sony bénázása is, de ez más tészta. (szerinte lomhán jelentek meg a húzócimek a gépükre, többször bénáztak a ps3 -al, ésatöbbi) -
daveofgod #11 Egy másweboldalon írt cikk szerint a MS szándékosan így tervezte az eladásokat. Logikát nem látom benne csak a sok sok haját tépő vásárlót.
Egyébként iOS is zárt ugyanúgy mint ahogyan WM8. Csakhogy a iOSből már van jónéhány végleges verzió ugyebár, míg az WM ból, ha lehet hinni az irományoknak, akkor WM8 lesz az első igazi, és ha jól fogy majd, akkor lesz több, frissíthető változat. -
Major #10 Én azt mondom, hogy ezt puszta spekuláció. Olyan biztosan állítasz dolgokat, mintha most telefonált volna Balmer, hogy hé strogg, tudod mit fog tudni és meddig lesz támogatva WP7.8? Ha nem tudod, akkor megsúgom...
-
Major #9 Ugyan strogg ugyan ezt írtad, mikor nem lehetett játszani az sima xbox játékokkal xbox360-on -
#8 Hát akkor szimplán kimondhatjuk, hogy az MS hülye. Annyi eszük azért legalább lesz, hogy a WP8-at fejlesztgetik majd? Vagy egyszer csak két év múlva összeraknak egy WP9-et és mindenki le van szarva? Ezzel a stratégiával soha nem is lesz részesedésük.
Szerintem ugyanazt kellene csinálniuk mint az Apple-nek. Windows Phone és csókolom. Ebből jön mindig újabb. Amelyik készülék bírja az bírja amelyik nem az nem - jó esetben pár éves készülékek még vígan szaladnak vele (mint ahogy apple-nél sem támogatott az új rendszereknél a 3G de azt már az isten sem tudja hány éves régi telefon).
Androidnál szintén az szokott idegesíteni, hogy néha 1-2 éves teleonnak nincs hivatalos supportja az újabb oprendszerhez. Szerintem ez vérgáz, de mondjuk azt amúgy is a hekkelők szeretik akiknek boldogságot okoz, hogy az újabb rendszert rámokolják így vagy úgy. Néztem, hogy erre már szakosodtak is emberek. Józsi viszi Pistához a telefont, mert 5 ezeré felfrissíti. Csodálkozunk ha utána Pista mindenkinek androidos telefont ajánl? -
strogg #7 A kérdésedre válaszolva: Androidon sem mindegy, hogy mit veszel. A régi készülérke csak főzötten szokott felmenni az újabb, ami wp esetében nem opció,mert az m$ van annyira ostoba h. nagyon erősen zártan tartja. Az android 60% részesedéssel bir,ott van mozgástér. Ez a wp7 esetében egy biztosan idővel megszűnő 4%, az átállás egy 0%-os wp8 -ra történik. Gyakorlatilag újrakezdés!
Ráadásul mikor kijön az android van vele kész termék, a mindenkori google referencia telók erre vannak. Soha nincsen olyan, hogy magára hagy egy verziót, de egy év múlva jelenik meg a következő. -
strogg #6 Azért, mert az alapszerkezet más.
A wp7 winCE származék, a WP8 viszont gyökeresen más. Nagyon rossz
példával kifejezve: A WinNT pc-s mikrokernelt faragták hozzá a mai
kor ARM processzoraihoz. A kettők között elég sok a különbség
architekturálisan is. A wp7-wp8 átállás nyűgjei nem isemretlenek
más platfromon sem. Az IOS4-5 igen rosszul teljesit az iphone 3G-n
(menthetetlenül lassú), és a HTC g1 készülékére sem megy fel
az android 4.x Csa ak kettő között van egy olyan egetverő cirka:
30%-60% (ios/android) piaci résezsedés. Nem, egy bimódzó
platformoot nyirsz ki egy új kiadással elkövetvetve az a (nem is értem miért)
statégiai hibát, hogy új jelentik be a platform jövöjének a végét, hogy az utód
még sehol sincsen. (ráadásul másodszor, mert a WP7 megjelenéy előtt pont igy szakadtak
be a symbian-o készülék eladások, tehát a tapaszatalat alapján gyakorlatilag
boritékolható az eléadások lezuhanása) Ezt 20% részesedés felett fregmentációnak hivják,
alatta tökönlövésnek. :)
Ebből fakadóan még pár évig nyilván lesz wp7 szupport pár patch level erejéig,
de ez minden. Az új alkalmazások szintjén elég hamar ki fog krülni a supported
készülékek listájából, kvázi biztosan kifutó,kihaló OS verzió. Aki most
gondlkodik azon, hogy okostelefont vesz, és elolvas 2 cikket a neten, a cc:130
e forintot nem egy lumia 900-rak öli amire nem lesz wp8, hanem tutira androidos
kinálatból szemezget. -
#5 Én már csak azt nem értem, (ha igaz amit írsz) hogy miért nem lehet olyan WP7 telefont csinálni amit utána lehet WP8-ra frissíteni. Megoldódna minden probléma, mint ahogy iOS és Android esetében is mindegy milyen veszel majd felrakod a friss verziót. -
strogg #4 Év végére 0%- lesz.
Ugyanis a WP7 nyilvánvalóan totálisan kufutó termékvonal. Aki WP-s telefont akar annak érdemes megvárnia az év végi wp8 -as készülékeket. Addig persze lehet vásárolni wp7-el is lumia-t, de annak ugye jövője már nem lesz, az első WP8-as készülék után már forgalmazni sem. (raktárkészlet kisöprése, és ennyi) Tehát kihaló termékvonal, a wp8-al meg 0%-ról indulnak. Néha az az érzésem, hogy direkt akarják kinyirni a WP plafromot. -
tomboy013 #3 A Lumia sorozatból kiderült hogy nagyon is képes igényes telefont tervezni a Nokia. -
Vers #2 nem a microsofton mulik, hanem a nokian , a kerdes az hogy kepes e normalis telefont tervezni -
#1 Remélhetőleg a WP8 nagyobb lökést ad, erre minden esély megvan!