1950
![banner](http://reizastudios.com/workspace/images/logo.png)
Reiza fórum I Automobilista I Automobilista módok I Automobilista 2 I Automobilista 2 módok I Formula Truck I
-
Erre kivancsi leszek, mert Simracing Bonanza Level 5 vagyok (2015-ben tamogattam oket 75$-ral), amihez eleve kaptam Formula Truck-ot es az Automobilistat is;) -
Project CARS, Reiza módra. :) -
-
guftabi96 #1099 AMS2 Gameplay (egy része VR)
-
ManoNegra #1098 -
guftabi96 #1097 Közben pár új infó:
-Brands Hatch, Oulton Park, Cadwell Park, Donington Park, Snetterton biztosan benne lesz a programban.
-Jövő hónaptól lesz egy folyamatosan frissülő autó és pálya lista, amelyben lehet követni, hogy milyen tartalmak lesznek elérhetőek megjelenéskor.
A képek alapján Suzukától és a Puma GTB-től sem kell búcsúzni.
Ár: 40$ a cél.
Season pass: 100$ (gondolom ez tartalmazza az alapjátékot is. Azért a 40+100$ igen erős lenne árnak. Még a 100 se éppen kevés)
2 éves DLC Roadmap:
AMS2 DLC roadmap for 1st 2 years so far includes:
Expansion Pack 1 (cars & tracks, TBA)
Expansion Pack 2 (cars & tracks TBA)
Expansion Pack 3 (DIRT PACK)
Legendary Race Tracks Part 1-5
(nem teljes lista)
Automobilista 2 Early Backing Campaign
(Támogatni lehet a készítőket)
Különböző támogatási szintek vannak:
US$ 119.99 for new members
US$ 99.99 for users that already own AMS + All DLCs
US$ 89.99 for Reiza Members and Simracing Bonanza backers of level 3 or below
US$ 79.99 for Simracing Bonanza backers of level 4
Exempt of extra charge for Simracing Bonanza backers of Level 5 and above
Amit a támogatók kapnak:
-AMS2 + Season Pass
-AMS1 + Season Pass (amit egy barátnak tudsz ajándékozni, ha már rendelkezel vele)
-Reiza 51 hozzáférés és szavazati jog a fejlesztést érintő szavazásokon.
-Beta hozzáférés
-"Támogató jelvény" a felhasználói fiókodban
-Korai hozzáférés a template-ekhez. (-> esély, hogy a skined bekerüljön a játékba és a neved is, mint az adott autóhoz tartozó versenyző)
Ha valamit kihagytam, félrefordítottam, kérem jelezzétek.
Utoljára szerkesztette: guftabi96, 2019.06.29. 23:07:27 -
JonasSandor #1096 Kihagyja az E3-at? -
Finkoo #1095 -
JonasSandor #1094 Akkor itt is a dlc-kkel együtt kell megvenni. -
-
-
guftabi96 #1091 Nagyjából ezek derültek ki a 2 részes Racedepartment interjúból:
-Az SMS biztosítja a Madness engine-t és a forráskódot, illetve technikai segítséget is nyújt
-A gumimodell a Project Cars által használt SETA lesz
-LiveTrack 3.0
-A Madness Engine-nel 2018 október óta foglalkoznak, de minden más már az Automobilista első részével egy időben fejlesztés alatt állt
-A teljes Madness engine-t használni fogják (SETA, Live Track 3.0, fizika)
-Niels még része a projektnek, de a szerepe az évek alatt folyamatosan csökkent (a saját cége miatt). Ma már inkább tanácsadó
-A Mclarenek nem lesznek az alapjáték részei (és a végén hozzátette Renato, hogy vannak még ott, ahonnan ezek jöttek :D )
-Az AMS1 legtöbb tartalma bekerül az AMS2-be is, de lesz, ami kimarad
-Valószínűleg lesz Early Acces, de már csak akkor, amikor beta állapotúnak tekinthető a program
-3 évre terveznek a programmal
-Jelenleg a PC-re fókuszálnak, ha ez "kész", akkor majd eldöntik, hogy mi lesz (konzol)
-Jelenleg arra fókuszálnak, hogy minél inkább rendben legyen a tartalom, fizika stb. Az az elsődleges szempont hogy ezek rendben legyenek. Csak ezek után kívánnak még több multiplayer specifikus dolgot hozzáadni a játékhoz
-Jelenleg 2x annyi ember dolgozik az AMS2-n, mint ahányan az AMS1 fejlesztésének végénél voltak.
-Szeretnék áthozni az AMS1-ből a limitált számú gumiszetteket (egyúttal azt is, hogy a használtakat is vissza lehessen rakni az autóra)
-Full course yellow és "rejoin" (ezalatt nem tudom pontosan mit ért a kérdező) csak az 1.0 megjelenése után fog bekerülni a játékba.
-Modok: skineket, setupokat lehet majd berakni a játékba, de autók és pályák pont annyira lesznek, mint amennyire a PC2-höz voltak. Szóval modok off.
-Teljes szabadságot kaptak így úgy alakítják a motort, ahogy akarják. Sokkal közelebb lesz az AMS1-hez az érzet, mint azt az emberek gondolják. Akik kipróbálták, azok szerint jobb is.
-Lesz natív 3 képernyős support.
-Lesz Stadium Super Truck, ezen már dolgoznak is. A rallycross is visszatér, de nem lesz az alapjáték része.
-Lesz spotter (angol és portugál)
-Gépigény: nagyjából ugyan az lesz, mint ami a PC2 gépigénye volt
-A Madness Engine turbó modelljét fogják használni (ami Renato szerint legalább olyan jó, mint a sajátjuk volt)
-oválverseny jelenleg nincs tervben
-Ahol lesz értelme (és tudnak) használni laser scant ott lesz, de nem alapkövetelmény. Renato szerint enélkül is remekül meg tudják oldani a feladatot.
Volt, amit kihagytam, de én ezeket tartottam jelenleg a legfontosabb és legérdekesebb információknak. Ha valamit sikerült rosszul lefordítanom, akkor kérlek javítsatok ki. -
unrealnoise #1090 Én örülök. :)
Inkább legyen eredeti, igazi minőség, ne barkács dolog, akinek kell, vegye... -
Számomra ez nem rossz hír. -
JonasSandor #1088 Jött egy újabb kiírás miszerint modok sajnos nem lesznek. -
Még jó is lehet. -
csak félig néztem meg, de továbbra is jó érzéseim vannak, talán még jobbak is. -
JonasSandor #1085 Piros zászlós megszakítás is lesz benne?,most adták ki a 2019-es kamionokat is. -
-
JonasSandor #1083 A biztonsági autót hogy kell megbuherálni, hogy belerakjuk a játékba? -
JonasSandor #1082 Kint lesz az e3-on akkor. -
Igen:D
https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=hu&u=https%3A%2F%2Fwww.racedepartment.com%2Fthreads%2Fautomobilista-2-the-big-interview-part-1.168990%2F -
JonasSandor #1080 Le lehet fordítani ezt az interjút? -
bottleopener #1079 Oké, így egy picit jobban árnyalva van a dolog.
A forráskódhoz való hozzférés pozitív, mert így tudnak korrigálni dolgokat, és valami jó is összeállhat belőle idővel.
A 2018 októberi kezdés viszont nem bizalomgerjesztő továbbra sem a fizikát tekintve.
Kiváncsian várom mi sül ki ebből, bár továbbra is szkeptikus vagyok a már korábban említettek miatt.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.05.27. 21:25:42 -
guftabi96 #1078 Automobilista 2: The big interview (Part 1) -
bottleopener #1077 Megfogtad a lényeget.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.05.26. 15:23:27 -
unrealnoise #1076 Te, figyu már, magyarázd már el, hogy _honnan vetted_ ezt, hogy mióta készül az Automobilista, mert az, hogy bemutatnak egy trailert, aztán X hónap után jön a játék, nagyon nem azt jelenti, hogy annyi idő alatt készítik el, de ezt szerintem egy dedós is tudja...
Ez egy régóta esedékes projekt, amit nagyon nem ma kezdtek. Nyilván nem 4-5 éve csinálják, de tapasztaltabbak már jóval, szóval simán lehet nagyon jó. 2017-től már mindenki tudta, hogy valami készül.
2017-től!
És majdnem 2020-ban jön ki a játék.
A többire totál felesleges is reagálnom, mert innentől kezdve semmi köze a valósághoz annak, amiről és ahogy beszélsz.
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.05.26. 15:09:00 -
bottleopener #1075 A játékkönyvtáramban megtalálható a játék, de ez lényegtelen.
A Reiza összerakta egy csomagba azt a tudást, amit a modder közösség összehozott az rF1-hez 4-5 év alatt. Illetve amit nem tudtak megoldani (kódolás), arra felbéreltek külsősöket. Kimaxolták azt, ami az rF1-ben volt, sőt. Ezt el lehet ismerni.
Fizikához:
Most viszont kapnak egy teljesen új fejlesztőkörnyezetet. Decemberig nyilván világmegváltó fizikát rittyentenek össze... Programozók nélkül... Egy olyan motorral, amiből olyan játékok jöttek ki, mint: NFS Shift1, Shift2, PC1, PC2...
Tény, hogy számít a fejlesztőcsapat fókusza, hogy milyen értékek mentén készítik a játékot. De kóder nélkül, fél év alatt, egy olyan motorral dolgozva, ami eddig csak olyan játékokat produkált amiket finoman fogalmazva "nem a fizika adott el", egyértelmű a visszalépés.
Lehet fanboykodni, de a tények sajnos nem azt mutatják hogy előrelépés fog történni, mert az engine limitál. Ez egy nagy hátraarc.
Idővel, és elegendő ráfordított pénzzel, valódi programozókkal, lehet kalapálni ezt a fizikát is, ha van szándék (és egyáltalán van hozzáférésük a forráskódhoz, nem csak binárist szereztek). De szerintem első körben ehhez pont nem fognak hozzányúlni.
Miért?
Mert túlságosan is csábító a jelenlegi, konzol kompatibilis fizikát felhasználva megcélozni a 150 milliós konzoltábort. Ha úgy nyúlnának hozzá, hogy a konzol már nem bírná el a játékot... nem részletezem.
Tartalomhoz:
A kurva jól csengő tartalom + Madness Engine kombinációt már láthattuk a gyakorlatban. Megkaptuk, úgy hívják Project Cars 2.
Erre jön a Reiza a noname tartalommal, és ugyanazzal a körítéssel mint a PC2. Mi ez, ha nem egy rosszul kinéző DLC egy nem túl jó szimulátorhoz?
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.05.26. 14:16:17 -
Egyre nagyobb a gyanúm amúgy, hogy a GTR 3 = ADAC GT Masters + VLN -ből fog állni. -
JonasSandor #1073 Most jöttek ki a lemansi 24 órás pályák is éppen a napokban. -
guftabi96 #1072 "Ez mitől nem lesz egy PC2 DLC, gagyi licensz nélküli autókkal és pályákkal?"
Hát, te se játszottál ezek szerint az Automobilistával. Azért gagyi az autó, mert nincs hozzá licensz? Kicsit máshogy néz ki, mint mondjuk, amiről mintázták és nincsenek hozzá festések (versenyautók esetén). Na és? A fizika, az élmény nagyon rendben van és bőőőven kárpótolja azt, hogy nincs licensz.
Pályák? Valóban nem átlagos a felhozatal, de szerintem pont ettől jó. Sok olyan pálya van megcsinálva kiváló minőségben, amiről valószínűleg sokan nem is hallottunk. És ezek jelentős része régi vágású pályák, sokszor baromi jó vonalvezetéssel, nem a mostani Tilkedrome-ok.
"max. PC2 szintű fizika lesz + pár százalék. De szerintem hozzá se nyúlnak elsőnek."
Ezt meg végképp nem tudom hova tenni..
-
Hát ez nálam a hiszem ha látom. Ez az engine baromi buta most már és toldozva foltozva van, előbb utóbb összeomlik az egész. Helyenként már most is botrányos amit leművel a cucc, főleg netkód és ezáltal sérülések terén kb a nagyok közül a legrosszabb már. -
Az valszeg valami online korlat vagy optimalizalas miatt (az NR hozadeka volt meg regen a 4db):) De en AI-ra irtam, offline. -
Bocsánat a GTE kategóriából :) De amúgy VLN-en meg a GT3-ból. -
Nem tudott az engine 6 autónál többet. Remegve írták hozzá a 7.-et a BMW GTE miatt. Ezért van kivéve mindig egy csomó autó kategórián belül GT3-ból special eventen, mert be kell rakni valahogy az LMP1-et LMP2-t. -
Én kipróbáltam pár hónapja, és két kör után inkább töröltem is. Azt az ffb-t meg fizikát szerintem nem lehet egy lapon említeni a többi szóbakerülő szimulátorral. -
Gozom sincs, iR hozzaallas:) Elvileg tud sok autot, multkor mintha irtak volna, kiprobaltak az AI-t 30-40(?!) kulonfele autoval; de az hogy publikus legyen, az soha:D Az iR tobbet tud, mint amit kapunk. Es nem csak azert nem kapjuk meg, mert nincs kesz, hanem... mit tudom en, nem ertem:D
Pl. a hokameras visszajatszas (realroadhoz) baromi jo volt, mashol sose lesz; legalabbis addig, amig bent felejtettek, aztan gyorsan kiszedtek:D Hogy miert faj nekik, nem tudom. -
Én tisztában vagyok vele, de kédezd meg őket, hogy mi gátolja 8-10 különböző autó berakását egy szerverre. Vagy hogy miért nincs flat spot, vagy fékhőmérséklet, sorolhatnám... -
A fo gond az, es a bizalom hianya is abbol fakad, hogy rendszeresen tologatjak a cegeket, embereket es a penzt, eppen ahogy nekik jol esik. Ez a dupla ceges fejtesztesi mizeriai is arra jo, hogy "meg tudjak magyarazni", hogy ha megjelenik a GTR3 (amitol talan sokat varnak, mint kulon eladhato "dobozos" program), mitol sokkal jobb, mint az R3E, amikor lenyegeben minden tartalmat es egyebet onnan vesznek at; ugy hogy kozben az R3E marad ahogy van. Egyszerre tuti nem toljak ki, sajat magukat nem "konkurenciazzak" el. Es ha kesobb jon is, max latvany teren, rahuzva a jelenlegi engine-re; ha valoban lesz valami komoly valtozas a GTR3-ban, azt nem fogja megkapni.
Mintha Kunosek beletolnak az AC-ba csak a napszakot, ennyit tehetnek ingyen, mar egy eladott programert, a tobbit oszd be:D
Ahogy a SimBin-t ismerem: a GTR3 nagyot fog elore lepni, nem csak latvanyban, hanem osszessegeben; az R3E hozzakepest, meg az uj latvannyal is, "elavult" lesz; aztan puposra DLC-zik a GTR3-at a R3E tartalmakkal:D
Az R3E nem elofizeteses, a tartalom vasarlas meg csak "gazdasagos megoldas lehetoseg" a user-nek (aki hasznalja es nem a gyujtoszenvedelyet eli ki:D); elengedhetik barmikor a programot:D Max sajnaljak es rafogjak a becsodolt cegre:D -
unrealnoise #1063 Szerintem meg jó lesz, Unreal engine alatt is mindenki sírt, hogy jajj, a fizika milyen lesz, aztán mióta tudjuk, nem sokan sírnak, mert jó lett az ACC.
A gagyi pályák, licensz nélküli szarokban az is jó, hogy olyan pályákat is elérhetővé tesznek, amelyek amúgy nem túl népszerűek vagy senki nem nagyon csinálná meg őket. És azért az Automobilista-ban van pár nagyon ütős dolog is, klasszikus pályák, most is két viszonylag népszerűt kap majd az első rész, így fél évvel az új megjelenése előtt, szvsz a pályákkal semmi gond nem lesz, ahogy a fizikával sem.
És mivel jó kis csomag lesz, népszerű is lehet, emiatt több lehet a bevétel, emiatt több fasza licenszelt tartalom is érkezhet...