132
Helyek, árak, technikák, egyszerű megoldások topikja
  • Pistike 007
    Én is most festettem szobát, váratlanul jó lett :D
  • Animefox
    Ettől félek én is hogy valami nagy faszságot csinálok, velem ugyanis az a baj hogy türelmetlen vagyok és belecsapok a lecsóba... szobafestéssel is így voltam... bár az könnyebb...
  • Pistike 007
  • precise
    diszperzit, ecset, jóccakát.
  • Pistike 007
    :D Én sem vagyok ám fényező, lehet, hogy 634 dolgot fogok elkúrni, de mindenképpen megosztom a tapasztalatokat :)
  • Animefox
    Fotókat készítenél a műveletről és ide felraknád azt meghálálnám mert így a leírtaktól fogom a fejem, de megpróbálom én is megcsinálni így... huhh
  • Pistike 007
    Bementem a helyi festékekkel foglalkozó szaküzletbe, és ott természetesen rá akartak beszélni a fényezőre. A gond csak az volt, hogy nem akartam rászánni harmincezreket erre a műveletre (új lököst vettem, a régi télen egy hókupaccal találkozott parkolásnál és megrepedt). Egyik alap dolog, hogy fényezés előtt a kamrában magas hőfokon kezelik a műanyag elemet, hogy mindenféle segédanyagot (leválasztóanyagok stb) kiengedjen magából, magáról a műanyag. Aztán pucolás, zsírtalanítás, szilikont oldó szarságok, csiszolás.. Még nem álltam neki, 3 palackom van + a tisztítószer, végül is annyi lesz a folyamat, hogy kiteszem napozni a lökhárítót, így elvileg kijönnek belőle ezek az anyagok, amik ha bent maradnak lepattoghat a festék, aztán lepucolom, csiszolás, műanyag alapozó, megint csiszolás, festő alapozó, végül a színkódos festék. Lényegében ennyi. Valami pormentes placcot kéne összehoznom még, persze nem vészes, mert maga a lökhárító festendő felülete sem nagy, de amennyire lehet, legyen szép (és remélem a házi munkától függetlenül valamennyire időtálló).
  • Animefox
    Jön is a kérdés, mert én is tervezem azt is lefújni... szóval te hogyan csinálod? Milyen festéket veszel?
  • Animefox
    Ja van értelme hiszen bármit meglehet itt beszélni ami a kocsi szépségét illeti, festés, matricázás, egyéni házi festési gittelési praktikák stb. Ma vettem a Homasiban egy matrica készletet, azzal fogom a küszöb és hátsó sárvédő ív cserés részt letakarni, asszem nincs pénzem festésre... majd később fogom, bár ha lenne olcsó hely az jó lenne... erre csak vidéken van lehetőség...
  • Pistike 007
    Én pl most fújom a lökhárítót itthon, bármikor jöhetnek kérdések, +fav :D
  • DarkHorSe
    google, pest megye fenyezes + /telibe ha akarod/
    ezert topikot nyitni :D
  • Animefox
    Valaki tudna ajánlani Pest megyében egy olcsó helyet ahol le lehetne festeni a verdát telibe?