132
Helyek, árak, technikák, egyszerű megoldások topikja
-
#52 Alu felnit vettem és rohad le róla a festék, mivel szedjem le és hogy fessem le? ötlet? -
#51 Gyakorlat teszi a mestert! Persze ha csak egy alkalomra kell, vegyél sima pasztát. -
#50 Drágább is meg könnyen elbaszom az egészet, sose tudom jól az arányokat... :( -
#49 2 komponensűvel jobban tudod az összetételből adódó tulajdonságait befolyásolni a gittnek -
#48 Szerintetek 2 komponensű gittet vagy sima pasztásat vegyek? -
#47 Ezt pont nem fényezték :D Najó, hátul volt egy fedőlap amit igen :P -
#46 BTTF :D -
#45 Ja szerinte minden olyan könnyű mégis amikor oda kerül a sor csak bénázni tudok.... pedig amikor nézem olyan magától érthető minden....
-
#44 áhh esélytelen egyet szétvágsz kettő lesz belőlük! A zsaruktól fosnak, szép szóval/erőszakkal nem mész semmire. -
#43 Ott a pont :D -
#42 Ki nyomoztatod kik voltak azok, meg keresed, és szét ütöd a fejüket / autóddal karmagedont játszól, és akkor telibe fújni az egészet. Még a környezeted is kíméled :D -
#41 Hali! van itt valahol gyorsba egy autófényező?
Tegnap összeugrálták a cigók a kocsim (focus II kombi) tetejét és a motorháztetőt és behorpadt pár helyen, illetve megkarcolódott. Ennek kéne egy Kb költség mennyi ezt kijavítani. horpadást kihúzni ha lehet, meg egy polírozás elég neki...de ha belefér akár le is fényeztetem a tetvek pénzén... szerencsére a hülye rányomta a tenyerét a szélvédőre, mindjárt jönnek a helyszinelők levenni a nyomatot
Kellene egy összeg a zsaruknak tudjak mit mondani a kárigényre -
#40 Discovery Channel - Autókereskedők :D
Néha vannak benne jó dolgok!
Szerintem jó ez a topik, nem mindenkinek van pénze luxus verdára! -
#39 De most frankón kedvet kaptam az egészhez... köszi a bátorítást :D -
#38 Két küszöböm kivan cserélve meg két hátsó sárvédő ívem és ahogy a lakatos kezelte le a felületet gondolhatod mennyire néz ki jól... namármost van ugyanilyen alapozó fémre is ami kitölti a barázdákat? De persze előtte megpróbálok csiszolni is... jók a képek köszi, bátran tölts még fel :) -
#37 Na, fent van a töltőalapozó.
Minimális képet csináltam, mert szétcsap a migrén, alig tudtam maszkolni..
Hozzávalók:
Balról jobbra: műanyag alapozó, festő alapozó, gyári színkódos festék, alattuk csiszolóanyag, maszkolószalag, szilikon eltávolítós zsíroldós cuccos, meg szintén ilyen bevonatos kék kis törlőkendő.
Fújás előtt:
Most szárad, fogalmam sincs még mennyit, még ma megpróbálom az alapozót felrakni, holnap a szín, aztán megy is fel a helyére. -
#36 Én most indulok "fényezni" :) -
#35 Matricázást elkúrtam de a nyomda 8-ért megcsinálja a szegélyt... ehhez nem értek frankón... lehet veszek talán több matricát és jobb ha megpróbálom újból? végülis a próba megvolt... -
#34 Kérünk képeket:)
Én is feltolom a lökösön való munkát. -
#33 oksa -
#32 Csiszoláshoz nem kell gép,csak a polírozáshoz ajánlott. Az hatékonyabb mint a kézzel való simogatás. -
#31 jahhh de ha jót veszek az jó ugye? nem kell feltétlenül gép? -
#30 Hát ne olyan smirglit vegyél ami grand canyon-okat csiszol a felületbe :D -
#29 smirgli papírra gondoltam.... :S -
#28 Milyen papír? A kitakaráshoz? Végülis jó a sima papír is,csak vegyél egy tekercs maszkoló szalagot.
-
#27 Nekem az a bajom hogy nincs gépem meg semmi felszerelés, papír jó meg valami teszkós gitt? :D -
#26 Lakkbenzin is jó,csak nehogy megmarja a műanyagot. -
#25 Annak is igazából annyi a titka,hogy nem szabad túl sokat felkenni,mert csomó időt elvesz a lecsiszolása. De a leglényegesebb,hogy legyen teljesen sima a felület,ne legyen nyoma a gittelésnek. Mocskos meló a csiszolgatás de ha jól csinálod akkor a végeredmény kárpótol. :) -
#24 Lakbenzin folttisztító nem jó? :D -
#23 Tükörborítást csináltam nem régen,azt kellett gittelni is,mivel kráteres volt.
Fényezés után:
-
#22 Lehet kapni festékesnél zsírtalanító folyadékot. De seb benzin is megteszi. -
#21 A gittelés érdekelne engem nagyon... ha leírnád minden apró mozdulatát meghálálnám... cserébe a matricázásról én is rakok be képet... :) -
#20 A zsírtalanítás miből áll? Mivel végzed? -
#19 De ha minden jól megy,pár héten belül fogom csinálni az új autóm lökhárítóját,ha igényeltek akkor rakok képeket a folyamatról. Sarkán látszik is a meghúzás és festék lepattogzás. Erre valószínűleg kell majd kenni egy kevés műanyag gittet is,hogy a kráterek eltűnjenek. De majd meglátom...
-
#18 Nos,én tavaly fújtam újra az előző autóm hátsó lökhárítóját. Csak ezt az egy képet csináltam,itt kb fél úton járt a dolog. Lényeget már igazából leírták,csiszolás,zsírtalanítás stb...Amit lehet még csinálni,hogy mikor kész van teljesen,akkor átpolírozni valami erős polír pasztával és géppel és végeredménybe kaptok egy szép csillogó tükrös felületet. Ha esetleg por száll a még száradó festékbe,vagy lakkba,NEHOGY HOZZÁNYÚLJATOK! Várjátok meg míg megszárad,aztán lehet rajta segíteni bő vizes 2000-es csiszolópapírral.
-
#17 Majdan veszek föl maszktot. -
#16 Ja csak én elsőre szeretném jól csinálni... utána már nem akarok többet foglalkozni a dologgal, most itt Érden egy matricázós műhelyet keresek fel a mai nap, meglássuk milyen árat mondanak... -
#15 hajrá fényezzetek csak otthon :D remélem nem csodálkoztok majd, ha a tüdőtök nem bírja sokáig :DDDD -
#14 Még sosem próbáltam, de érdekelne miként működik a dolog. Gondolom ezt is valaki megmutatja hogy kell, aztán tapasztalat útján belejössz :) -
#13 Jó nem azért mondom az enyém is jó lett csak ahogy esik úgy puffan nálam a festés téma, gittelni tudsz? karosszéria elemet :)