132
Helyek, árak, technikák, egyszerű megoldások topikja
  • Magnumrolcsi
    Sedanod volt korábban?
  • Animefox
    Várom a tavaszt én is, sajna túl sokáig halasztottam a festést :( motorháztetőn is lesz majd mit javítani...
  • Willi Betz
    Tavasszal itt a következő elem amit festhetek(spoiler). :)
  • Pistike 007
    Várjuk :)
  • Animefox
    Találtam ajtót, csak piros... olvasd el a topik címét :) le fogom festeni fizu után és felrakom a képeket ;)
  • Pistike 007
    Előbb utób csak találsz.. max marad a javítás :)
  • Animefox
    2 ajtós Daihatsu Charade... utakon csak 5 ajtósat látni... pedig pesten dolgozok a BKK-nál és az utcákat járom nap mint nap, de így se láttam eddig még egy 2 ajtósat se... :D
  • Pistike 007
    Jóh, de egy Astra jóval gyakoribb modell, legalábbis ha a Daihatsuról van szó :)
  • Animefox
    hát te szerencsés vagy... de én örültem hogy egyáltalán kaptam ajtót!!! bizony...
  • Pistike 007
    Nekem dettó ajtócsere lesz, bekóstolta a sarkokon a rozsda. Csak egészet fújni.. már kamrás mutatvány lenne, ezért inkább bevadászok egy fehéret :)

Várom majd a géped szeretettel! :D
  • Animefox
    Egyébként a jövőhéten neki kezdek az ajtófestéshez, majd rakok fel fotókat ide... van egy rozsdamentes épp ajtóm, lecserélem a régi rozsdásat, pluuuusz nem is záródik jól a mostani...
  • Animefox
    Oksa akkor majd hozzád megyek ha bedöglik a kocsim :)
  • Pistike 007
    Jah most ott vadászok
  • Willi Betz
    Várjál vele egy kicsit,annyi F Astrat bontanak mint a szemét. Vagy nézzél szét vaterán,racing bazáron...
  • Pistike 007
    :D Jah..

Amúgy "off", de most jelentkeztem autószerelőire, utána meg autótechnikus jön :)

Bódog a lelkem, tökre szeretném csinálni. :) Szóval nem fényezek :D
  • Animefox
    Pedig jobb ha barátkozol a gondolattal... :D
  • Pistike 007
    Opel F Astrához nem találok FEHÉR (!!) bal első ajtót bontóban.. Nem szeretnék fényezni.

Ilyet! :D
  • Pistike 007
    Zsír :)
  • Animefox
    Alakul :)
  • Willi Betz
    Ma is festegettem egy kicsit,ezüstről kékre. Mindkét külső tükröt.

• Animefox
    Egy 92-es Daihatsu charade és a hátsó sárvédő ívnél lévő hegesztési csíkot szeretném eltüntetni... mindkét oldalon teljes küszöb és sárvédő ív csere volt...
  • ladarevolution
    rozsdás felületre olyan festékeket ami gátolja a korróziót hiába raksz.

a már meglévő korrózió dolgozni fog alatta. Márpedig pl egy sárvédő javítóív széle és az eredeti sárvédő találkozásánál és az ott lévő ponthegesztések tövéből 100%-ra semmivel sem tudod eltávolítani a rozsdát. akkor sem jó ha ránézésre ledrótkorongoztad.

mindenképp rozsdamaróval kell kezelni a felületet, vagy olyan különleges festékkel ami helyettesíti a rozsdamoaró funkciót és átalakítja a már meglévő rozsdát.

ezek a festékek általában qrva drágák, de ha azt vesszük hogy helyettesíti a rozdamarót és jó alapot ad az alapozónak, akkor egész jól járunk vele.

ezek még megfizethetők:
    - Supralux Konvert: ez jó, de mostanában sehol nem tudok ilyet kapni, még rendelésre sem
    - FerrOKÉmia Korrant: ezt tudtam beszerezni helyette, csomagolásától eltekintve full ugyan az mint a Supralux, hatásosságában is, csak még annál is olcsóbb :)

utóbbi mondjuk kicsit szarbbul csiszolható, de ha alapozó meg kitt megy rá akkor ez mindegy.
  • Willi Betz
    Fémig lecsiszolt felületre lehet akár cink spray-t is használni,az is megakadályozza a tovább rozsdásodást és egyben alapozó ként is funkcionál.
  • ladarevolution
    milyen autód van amúgy? :)

szerelő által alapozóval lekent és azóta rozsdásodni és leperegni kezdett küszöb azért nem műanyag lökös kategória :D

de amúgy javítható.
    én mondjuk úgy csinálnám, fognék egy flexet, csavart drótkoronggal, aztán fémig letolnék róla mindent ahol nem gyári a fényezés.
    Majd mivel tökéletesen nem tudod fémtisztára lecsiszolni ha már rozsdásodni kezdett, ezért vagy rozsdaoldó és átalakító folyadék, vagy eleve rozsda átalakító festéket használnék első körben.
    Itt megjegyezném hogy a rozsdaátalakító festék és a rozsdagátló alapozó az nem egy kategória.
    Utóbbi fémtiszta felületen megakadályozza a rozsda kialakulását, míg előbbi a már rozsdás felületen lévő rozsdát kémiailag megköti.

Ezután kittelés 2 komponensű kittel. Ha mélyebb horpadások, vagy hegesztés mentén lévő lemezfelületek érintkeznek akkor üvegszál tartalmút első körben.
    második, harmadik körben lehet sima 2K-s.
    csiszolni lehet 100-as papírtól kezdve egyre nagyobbakkal. lehetőleg a papír érdessége kb duplázódjon, hogy eltűnjenek az előző papír karcai.
    sima alapozó spré előttig olyan 1500-as papírig nem árt elmenni.
    100-180-360-600-800-1200-1500 kb. utolsókat vizesen...
    ha töltőalapozós sprével fúj az ember akkor nem kell annyira tökéletesre csiszolni fújás előtt mert az is kitölt valamennyit. akkor 800-1000 körülig elég.
    alapozó után még egy finom csiszolás mondjuk 1500 körülivel vizesen, aztán mehet rá a fény.
    utána 2000 körülivel vizesen, és mehet rá a lakk.

minden fázis között zsírtalanítás, tiszta ronggyal, vagy papírtörlő még jobb mert nem szöszöl. lakbenzinnel, vagy valami lájtosabb higítóval.
    Festés előtt lehet simán ultradermes vízzel, majd tiszta vízzel.
    mattítja a felületet és tökéletesen zsírtalanít.

nem ez a szakmám, de én így csinálnám, ha normálisat akarsz :)
  • Willi Betz
    Nekem még hátra van a hátsó lökhárító rendbe rakása. Csak most rossz időt mondanak hét közepétől.
  • Animefox
    A francba csinálni kéne már nekem is.... :(
  • Pistike 007
    Szép munka :)
  • Willi Betz
    Gépet is használtam kicsit,de leginkább kézzel csináltam.
  • Animefox
    Várj gépet használtál? Vagy csak kézzel csiszoltál?
  • Animefox
    Elképesztő vagy... én még mindig nem csináltam semmit, bár most már van pénzem erre... szóval míg még meleg van neki látok... köszi szépen, fasza munka!!!
  • Willi Betz
    No,itt vannak a pár hónapja ígért képek.

• Animefox
    de az még semmi kezdett sárgulni a rozsdától még jó hogy 120 ezerbe került kilakatoltatni....
  • Animefox
    Alapozóval most kentem végig a küszöböt mert amit a lakatos kent rá az a festék lepergett.... szép...
  • Pistike 007
    Az bármikor belemehetett :D
    A szegek már csak ilyenek.
  • Animefox
    namost szeget találtam az egyik gumiban és kihúztam, elkezdett sziszegni... kezdek pipa lenni arra akitől vettem :(
  • Pistike 007
    Hát úgy nehéz lesz szépen leszedni, persze attól is függ milyen minőségű eredményt vársz el.
  • Willi Betz
    Kiragasztod aztán annyi. Nem egy bonyolult dolog ez :) Nem is kell elméletben túl bonyolítani,különben ez lesz a vége,hogy nem mered csinálni.
  • Animefox
    Mondjuk nem tervezem a gumit leszedni a felniről, olyan megoldást keresek...
  • Animefox
    Aluminiumot nem marja szét nagyon a kromofág?
  • Pistike 007
    Homokfújás vagy kromofág, pucold le hogy szép fémtiszta legyen meg zsírtalan, aztán alapozó, és lehet kapni felnifestéket, ami elvileg időtállóbb..