44
  • SzGabor89
    #44
    De nemtudom mit kell ezen vitatkozni olyan bénák vagytok faszfejek! Sanycicka meg buta vagy bazdmeg egy uninteligens balfasz vagy. Küldj magadról egy képet tuti ocsmány vagy!. Az a lényeg ti verjétek a faszotokat magatokra én meg verem az iphonomra meg az új RETINA kijelzős apple macpromra xD ez a neve nem ips legalább értenek a marketinghoz baszod! na csá
  • SzGabor89
    #43
    De mekkora balfaszok vagytok baszki!
    Gondolom valami loser kis csóró gecik vagytok aztán nincs pánzetek appléra, ne itt sírj sírj anyádnak vagy ha már meghalt akkor szopkodd le a szar geci ips kijelződet te kocka!!!!!!!!!!! :P
  • SzGabor89
    #42
    De mekkora balfaszok vagytok baszki!
    Gondolom valami loser kis csóró gecik vagytok aztán nincs pánzetek appléra, ne itt sírj sírj anyádnak vagy ha már meghalt akkor szopkodd le a szar geci ips kijelződet te kocka!!!!!!!!!!! :P
  • TARTYOM
    #41
    DE NEM LENNE MERT AZ APPLE TALÁLTA FEL TECCIK ÉRTENI?
  • sanyicks
    #40
    "de a nagy pixelsűrűség(nem a pixelek száma hanem sűrűsége miatt) miatt a régebbi jelátviteli rendszer nem tudta volna szépen kezelni , ehhez kellett egy új kialakítás."

    Ez a másodlagos bullshit amit az apple kitalált a retina név után.
    Az igazság viszont az, hogy professzionális monitorok már régen kaphatók 38xx*2000valamennyis felbontással, ami nem kicsit nagyobb mint a "retina" kijelző...

    Egyszerűen csak nem találkozol ilyennel nem professzionális szegmensben, mert oda értelmetlen. Mint hogy a 25xx x 1500-as "retina" kijelző is értelmetlen egy tizencolos notiba... 25"+-on már talán lenne értelme.
  • TARTYOM
    #39
    Jobb vagy mint egy politikus baszdmegmagad.

    Képes vagy úgy hazudni, hogy itt van az összes tetves hsz-ed visszamenőleg.
  • blasko1990
    #38
    De azt értsétek meg kérlek szépen , én egyetlen egy helyen sem azt mondtam hogy az éple egyetlen különleges , de pont erre mondtam "külön gyártanak saját megrendelésre" ezt az új típusú ips kijelzőt. Melyet a samsung tényleg külön gyárt , maga az ips alapvető tulajdonsága ugyanaz de a nagy pixelsűrűség(nem a pixelek száma hanem sűrűsége miatt) miatt a régebbi jelátviteli rendszer nem tudta volna szépen kezelni , ehhez kellett egy új kialakítás. Nem vagyunk egymás ellenségei , beszélhetünk normálisan is mint az utolsó kommented. De inkáb hagyjuk az egészet.
  • sanyicks
    #37
    sok !tabletgyártó, mobilgyártó !persze a megoldások hasonlóak, ezek inkább testreszabásoknak számítanak. Egyik rak a SOC-ba 3g rádiót, másik nem valamelyik 1 usb-t rak bele, van amelyik 4-et, mert annyi kell neki. Van aki rak rá hdmi-t van aki nem. Ennyi.
    Olyan mint amikor az autókereskedésbe megmondod hogy milyen színű kocsi kell, kell-e klíma vagy nem. De attól még nem sok a különbség. Az alap ugyan az.

    Viszont te azt állítottad hogy az apple-nek külön gyártanak saját megrendelésre.
    Nem gyártanak, csak mobil szegmensben. A mac-ek ugyan azokból az alkatrészekből épülnek fel, mint egy dell, hp, sony, vagy akár az otthon összeszerelt gép... Csak más a háza.
  • TARTYOM
    #36
    Sosem fogod felfogni hogy az xyzzs 62.53.12 alkatrész az pontosan ugyan azt takarja mint a xyzzs 62.53.12 csak éppen apple ház alatt?? :D:D:D:D
  • blasko1990
    #35
    Nagyon nagy arcok vagytok b+ , egy helyen sem istenítettem vagy valami , de ti ha már olvassátok valahol ezt a szót egy pozitív mondatba foglalva , ugrotok. Sanyicks ennyi volt a lényeg te is megválaszoltad amikor kérdezted a többi gyártót a hozzászólásodban amiket felsorakoztattál az majdnem mind használ klönböző technológiai megoldásokat , de mint ahogy a tv azért tv mert filmet nézhetsz rajta a részletei változnak ez volt a lényeg ez az amire ki akartam térni de nem lehet mert ha almát mond az hlye bzi. De miután az almát hoztam fel példának egyből ugrottatok. Tökmindegy az élet bizonyít.
  • TARTYOM
    #34
    sanyicks hagyjad a picsába, sötét buta barom de én ezt már 20hsz el korábban megmondtam :D
  • sanyicks
    #33
    Ne terelj, azt mondtad hogy az apple gépek másak. Most miután rájöttél mekkora baromságot mondtál belőtted az egyetlen szegmenst(mobil) ahol különböző procit gyártatnak (ami szintén meglévő alapokon fekszik és vannak nála sokkal jobbak), de az írás megmarad.

    És akkor mi van a többi gyártóval? Ők is válogatnak Allwinner, meg rockchip meg tegra stb. meg és ezeknek az megoldásoknak ezernyi változata közül. Sok kínai gyártó nem a piacról szerez SOC-ot (system on chip) ugyanis ez a neve mert nem csak prociból áll, hanem sajátot gyárt(! ő maga), vagy gyártat (mint az apple).
  • blasko1990
    #32
    Félreértettük egymást , ne nézz már olyan hülyének hogy egy Intel line cpu-t asusnak vagy akármilyennek mondanék.A saját sorozató CPU-król beszélek , A4 , A5 , A5X , ezt a Samu gyártja le.
  • sanyicks
    #31
    Ugyan már, fogd már fel, hogy az apple nem fejleszt semmit. Megbíz más gyártókat hogy gyártsanak le valamit. Ezt azért tudják legyártani mert már kifejlesztették, gyártottak már ilyet. Ez hozzád nem jut el, mert mondjuk professzionális monitorokba rakták addig.
    Ugyanis normál gépnél ilyen mekbúkos retina felbontás tök értelmetlen(marketing az egész), ezért nem követik az applet a "retina" felbontású kijelzők gépekbe rakásában.
    És azelőtt hogy a macbookokba berakták ezt a fölösleges kijelzőt miben is volt más a többi gépnél? 1 dolgot találtál amiben vehetjük úgy hogy más (nem biztos hogy jobb). De te azt állítottad mindenben más :)

    És pl mondd már el hogy az első retina kijelző, az iphone 4 960x600-as kijelzője miben más a nagyobb, 1280*800-as felbontású okostlefonokéhoz képest? Ja igen, kisebb a felbontása :D

    Egyébként megjegyzem, a kijelzőméreteket más gyártók is testreszabhatják, mert erősen korlátozott a gép mérete által.
    Viszont a többi dolog, úgy mint proci, gpu, memória stb ugyan az. Van x darab típus amiből válogatni lehet. Mindenki azt kéri a gyártótól ami neki tetszik.
  • blasko1990
    #30
    A-d az istenbarma , arra nem vagy képes hogy nyugodtan végiggondolj valamit. A technológiát hívják amúgy IPS kijelzővel , azért mondtam h retinakijelző mert mert akkor vágod a specifikációját nagyokos. Ennél a kijelzőnél pl első dolog teljesen máshogy van megoldva a pixelek aktiválása a pixelsűrűség miatt http://www.usatoday.com/tech/products/story/2012-03-09/tnw-apple-ipad-retina-display/53443218/1 , azt ne mondd hogy ugyanaz.
  • sanyicks
    #29
    Egyébként a legsötétebb apple fanok is bevallják hogy ugyan az a cucc van a gépükben... téged kivéve.
  • sanyicks
    #28
    tessék te istenbarma

    ott az első 2.5 GHz (3210M) Intel Core i5 with 3 MB on-chip L3 cache or 2.9 GHz

    ott a típusnév is: Intel core i5 3210M felmehetsz, és rákereshetsz a intel honlapján is.

    és itt van a proci értékelése, és ott van pár gép amiben ugyan ez van...
  • sanyicks
    #27
    Te idióta vagy. Ennyi.

    "Nagyon is fontos az áramellátás is , mert a cput nem önmagában kell vizsgálni , hanem a termék teljes aspektusában , mert ha nem desktop cuccról van szó akkor fontos hogy mennyit bír a termék akksija , s minden gyártó igyekszik minden mm-t és lehetőséget kihasználni hogy az összteljesítménye jó legyen a terméknek , mert abba a készenléti idő is beleszámít."

    Azt sem tudod miről beszélsz, fingod sincs.

    "Minek hívjam ha nem retina kijelzőnek ha ez a neve? Ha azt mondom kuglóf , egyből arra fogsz gondolni???"

    Hívjad IPS kijelzőnek, mert az a neve.

    "Amikor kidobták ez első ilyen panellel felszerelt terméket , akkor volt már szerinted ilyen a piacon? NEM."

    Volt. Megkérték a gyártót hogy gyártsanak neki egy x*y felbontású kijelzőt. A gyártó meg azt mondta oké. Ennyi. Nem kellett fejleszteni, mert a technológia nem új.

    Aztán az apple elnevezte a kijelzőt (amiből egyébként egy rakás volt már előtte is más termékekben) retina kijelzőnek, hogy az ilyen hiszékeny buta emberek mint te azt higgyék hogy az valami új.

    Mondd te még a télapóban is hiszel?
  • blasko1990
    #26
    Ezt pont hogy te nyelted be. Ha ennyire mindent "tudsz" akkor mondj ugyanazon terméktípuson belül (tablet , notebook..) pl. Samunál és Almánál 2 100%-n megeggyező cput (órajeltől kezved az an***m kínjáig megeggyezzen minden) és emelem kalapom elötted.
  • blasko1990
    #25
    Most nagyon nem az épl ván szó nagyokos. Mik azok a jellemzők melyek meghatároznak egy ilyen terméket szerinted? Nagyon is fontos az áramellátás is , mert a cput nem önmagában kell vizsgálni , hanem a termék teljes aspektusában , mert ha nem desktop cuccról van szó akkor fontos hogy mennyit bír a termék akksija , s minden gyártó igyekszik minden mm-t és lehetőséget kihasználni hogy az összteljesítménye jó legyen a terméknek , mert abba a készenléti idő is beleszámít. Mert gyártóként arra törekedsz hogy minnél magasabb fogyasztói elégedettséget érj el egyra magasabb vásárlási hajlandóság mellett.
    Minek hívjam ha nem retina kijelzőnek ha ez a neve? Ha azt mondom kuglóf , egyből arra fogsz gondolni??? Dehogynem legyártja a terméket s fog fejleszteni ha tudja hogy ő is jó profitot fog szakítani. Gondolkozál. Amikor kidobták ez első ilyen panellel felszerelt terméket , akkor volt már szerinted ilyen a piacon? NEM. Azért van központi fejlesztőlabor mert a legtöbb alkatrész megtervezik vagy adott specifikációra kérnek egy árajánlatot s utána gyártatják le vele.
  • sanyicks
    #24
    Nagyon benyelted tényleg.

    "csak más specifikációra vannak beállítva termelő berendezések , s azt más eszközbe nem helyezheti mert a licensz a megrendelő vállalaté."

    baromság. Egyrészt azt sem tudod milyen specifikációról beszélsz.

    "Pl. ezeknek a retina kijelzőknek a gyártása is kilett outsourcingolva a Samsungnak és az LG-nek mert olcsóbb velük legyártatni s nekik is megéri , mégsem használja/használhatja egyik gyártó sem ezt a technológiát."

    Kár hogy a retina kijelző egy marketing bullshit elnevezés a (szerintük) nagy felbontású kijelzőre...
    Te tényleg ennyire buta vagy hogy benyeled ilyen komolyan ezt a gagyi marketinget?
    A technológia neve pedig SIMA ips panel ami bármiben megtalálható.
    A samsung meg a többi a marketingbullshit nevet nem használhatja csak. A technológiának egyáltalán köze sincs az apple-hez.

    "mások azok a termékek amit saját célra gyártanak s azok melyeket beszállítói megbízás által legyártanak , mert azokhoz más specifikációs követelményeket kapnak szerződésbe foglalva."

    Nem mások. Nem fognak külön terméket fejleszteni egy cégnek, mert kurva sokba kerül, főleg olyan dolgoknál mint a cpu gpu, memória, adattárolók.
    Az epl szétnéz a piacon, és megállapodást köt hogy ebből és ebből x darabra igényt tart a legyártottak közül.
  • sanyicks
    #23
    hallottad azt hogy gyártástechnológia és benyögted?

    fogd fel, hogy ugyan az a cpu kerül bele amit a sarki számtech boltban is megvehetsz (na jó notinál nem veszed meg a bótban, mert a mobilprocikat kész gépekben adják csak). Ugyan az a vinyó, ugyan az a memória, minden ugyan az.

    "ha csak más anyagokat használok ( elektródák stb..) az összteljesítmény változik "

    Azt sem tudod miről beszélsz... elektróda... az... Az áramellátásban lévő alkatrészek rohadtul nem befolyásolják a teljesítményt. Max az élettartamot. A teljesítményt csak a számolást végző, vagy tároló egységek befolyásolják, ami pontosan ugyan az mint bármelyik gépben...
    intel cpu, foxconn alaplap, csx memória (legalább is pár éve ez volt a beszállítójuk), esetleg egy nvidia gpu.

    Nagyon benyelted a bullshitmarketinget hogy az epl más...
    ja más volt jó pár éve amikor powerpc alapokon készültek az epl gépek. De amióta x86, csak egy pc a sok közűl.
  • blasko1990
    #22
    Nem hihetetlen , ugyanazon futószalagon gyárthatja az adott beszállító , csak más specifikációra vannak beállítva termelő berendezések , s azt más eszközbe nem helyezheti mert a licensz a megrendelő vállalaté. Pl. ezeknek a retina kijelzőknek a gyártása is kilett outsourcingolva a Samsungnak és az LG-nek mert olcsóbb velük legyártatni s nekik is megéri , mégsem használja/használhatja egyik gyártó sem ezt a technológiát. Próbáld higgadtan átgondolni , mások azok a termékek amit saját célra gyártanak s azok melyeket beszállítói megbízás által legyártanak , mert azokhoz más specifikációs követelményeket kapnak szerződésbe foglalva. Egy cég sem gyárt mindent a maga számára mert becsődölne , mert vannak adott területre specifikus , adott fejlettségű gyártósorral rendelkező cégek akik jobban és olcsóbban legyártják az általad tevezett alkatrészt , régen lehett hogy úgy volt ahogy mondod , de már nagyon kicsik a termékek . A működési elgondolásuk lehet hogy ugyanaz de pl ha csak vesszük a processzorokat az android tabletek piacán , van rengeteg kijelző méret, termék méret és kialakítás , memóriaigény , fogyásztás ; mindezen tényezők figyelembevételével alakítják ki a processzorok méretét , teljesítményt , s épp ezért van sok eltérő darab.
  • TARTYOM
    #21
    Értsed már meg hogy egy és ugyanazon futószalagról jönnek le a cuccok hozzá 100%-san ugyan azon paraméterekkel.

    Mondjuk nem fogod mert ez neked hihetetlen.
  • blasko1990
    #20
    Tegyük fel , ugyanazon technológia és gyártmányterv esetében is , ha csak más anyagokat használok ( elektródák stb..) az összteljesítmény változik , még ha mm pontosan követi az egyik termék gyártási terve a másikat.
  • blasko1990
    #19
    Te vagy max 16 éves ha ne mondd már h nem tudom mi a különbség a sofware és a hardware között , ahogy írtam azt csak arra a felettéb moderált "apple bzi" kifejezésedre hoztam hogy nem egy berögződött XY vagyok , de te úgylátszik igen , mert nagyon nem akarod felfogni amit írok csak püfölöd a keyboard-t.
  • blasko1990
    #18
    ugyan mért , mert azt hiszed hogy csak alma alma almát látok. A HW-hoz írtam lentebb. Túl sok ezeknél az eszközöknél a változó összetevő hogy ugyanannak kijelentsd valamelyiket , az se mindegy hogy hány nanométeres gyártásnál érnek el adott teljesítményt.
  • TARTYOM
    #17
    De te agyhalott értsed már meg, hogy a hw nem szoftver.

    Mi arról beszéltünk hogy egy apple gépben pontosan ugyan azok az alkatrészek vannak mint egy Hp-ban vagy akármiben.

    Csak te egy 15 éves nagyotmondó applebuzi vagy, aki próbál feszíteni képtelen állításokkal de agyilag azon a szinten van, hogy nem tudja mi a különbség a hw és a sw között.
  • blasko1990
    #16
    Szeretem a márkát mert megbízható az interface-e , s akkor dumálj ha letettél már valamit az asztalra. Használom napi szinten mind két típusú rendszert , úgyhogy van összevetési alapom s nem Istenlem egyiket se, pl a windows pnone 8 rendszere is jobban bejön , de neked úgy látszik eddig terjed a felfogásod , ha egy objektív összeszedett hozzászólást tudnál írni össze tenném a két kezem.
  • TARTYOM
    #15
    Te amúgy miért vagy olyan segg sötét, hogy mi a hw ról beszéltünk erre te elkezdesz jönni a winnel ?

    Szerinted egy hw-t winre csinálnak vagy mi a geci? :D:D:D
  • TARTYOM
    #14
    Te amúgy valami elborult balfasz alma buzivagy igaz?

    A kávébabból több fajta van.
    A CPU nem az órajel miatt lesz olyan amilyen.
    Többire nem is reagálok majd buta vagy barátom, nem is buta, barom.
  • blasko1990
    #13
    Persze , azért IT terén nem Magyarországot kellene példaként venni , az az 1 év alatt amikor NY-ban tanultam , kint pont a fordítottját tapasztaltam. Még gyűröm a 2008-s alu MacBook-m ami nem egy mai darab , jó nem hyperjátékokra használom hanem munkára plusz videó/fotó szerkesztések de még egyszer sem fagyott le s 2GB rammal is tökéletesen konvertál(video editor progikból) 1080p-be. Félre ne értsetek , én nem win ellen tüntetek stb.. csak azt akartam sugallni reply-ként hogy azért az az ár amiért passzolják ezeket a cuccokat nemcsak marketing ktg-ből tevődik össze , meg ezeket a gépeket nem gamelésre veszi meg az ember.
  • kicsibicska
    #12
    A vesszőket random módon használni nem menő.
  • mad mind
    #11
    Fura jártam híres mérnökségeken és stúdióban is, és windowsos gépek voltak. Az egész arról szól, hogy aki ott a főnök, az mondja meg mivel szerelkezzenek fel.
    Nincs már jelentős különbség a kettő között. Semmivel sem megbízhatóbb/megbízhatatlanabb egy alma, mint mondjuk egy hp. Mindkettőt láttam már elszállni dobozból kivéve és hiba nélkül futni évekig.
  • blasko1990
    #10
    Te beszélsz sötétségről? Ennyi erővel mindenhol ugyanazt a kávét kapod mert az alapja a kávébab , végülis ennyi erővel bármilyen ugyanolyan órajelű processzor ugyanaz , mert az élettartam se számít s semmi más csak az , egy telefon képminőségét is a megapixel határozza csak meg , a blende a fókusztáv az ISO tartomány és a csip valamint az optikai rendszer lényegtelen szintúgy. Egyrészt lényeges az élettartam is , egy usb3-s vezeték az ugyanaz is lesz max más kábelek kel , ne várd hogy egy kávéfőző legyen a helyén , s amit kifizetsz pl egy Apple MacBook eseteben az nemcsak a hardver hanem a szoftver rész plusz a folyamatos fejlesztés nem is ez a lényeg , mindenki olyat vesz amire van igénye s pénztárcája , ha úgy lenne ahogy mondod , akkor a stúdiókban (nem mezei KKV) és mérnökségeken nem ilyeneket használnának pl.
  • TARTYOM
    #9
    Ugyan ez igaz a DELL-re is. Az olcsó 150.000 ft ig kategória a legtöbbször olyan szutyok hogy a tulajoknak néha bőgni támad kedvük. Mondjuk ennek főként a szánalmas garanciáztatásuk az oka
  • TARTYOM
    #8
    Az megvan hogy az Apple gépekben pontosan ugyan azok vannak mint mondjuk egy Hp-ban, vagy ASUS ban vagy akármiben csak más a külső?


    Imádom a buta, barom, sötét apple fanokat
  • TomecK
    #7
    Kis keresgéléssel találsz 10 notebookot amibe az van mint a Macbook Pro-ba. Mindenki ugyanazokból az alkatrészekből építkezik. Nme tudom ez miért olyan meglepő. Az apple gépnek csak a külseje más, ennyi.
  • intrex
    #6
    kvp: Ha ilyen rendkívül tapasztalt vagy, kérlek meséld el hogy például a Macbook Pro melyik alkatrésze azonos a HP hasonló gépében lévővel? Természetesen a csatlakozók, LCD panel, HDD, memória és hasonló cserélhető cuccokat kivéve.
  • shenmuedc #5
    Az asus a saját termékeit tesztelhetné mert mostanában nagyon sok szemetet gyárt. Mondom ezt régi megrögzött asus hívőként, de mostanában mindent vennék (erős túlzással persze ) csak asust nem. Persze nem értve a prémium cuccokra, de az átlagos cuccuk fele elég gyakran meghibásodik.