57
  • Papichulo
    #57
    Mint korabban irtam, nem kell ujra leirnod, amit en is mondtam mar korabban... jelen esetben is tisztaban vagyok en a rendszer helyszineivel, tortenetevel, stb...

    En azt kertem, hogy ezt a kijelentesedet fejtsd ki bovebben:
    "nalunk is kellene pár elem a rakétavédelmi rendszerükhöz"

    Milyen elem kell? Hova? Miert nalunk? Stb...

    "azonban a fejlesztés folyamán annak igen fontos elemévé vált."

    Miben lenyeges ez? Gondolom azt azert tudod, hogy egy Iranban fellott ICBM-et ez a szerencsetlen medinai radar nem tud sem erzekelni, sem kovetni. Szoval milyen szempontbol is fontos ez a radar a raketvedelmi rendszer szempontjabol?

    "A felsorolásból hiányzik a nagy mumus: Oroszország."

    Nem komplett kepet akartam festeni, csak kontextusba helyezni MO helyzetet.

    Termeszetesen minden orszag jelenthet problemat mas orszagok szamara. A problema merteke szamit. A UK is okoz problemakat neha az USA-re nezve, holott a legkomolyabb szovetsegesuk. Ezek a problemak azonban kozel sem olyanok, mint amit Chavez szokott eloadni. MO tenyleges szovetsegese az USA-nek es a kereszteny/nyugati ertekrend is kozos. A problema skalan mi valahol nagyon alul vagyunk. Vannak nalunk problemasabb EU/NATO tagok... Mivel azonban a problema merteket nem definialtuk, ezert ebbe ne is menjunk bele, mert ezek eleg szubjektiv dolgok, azokrol meg nem lehet vitatkozni - foleg nem linkeket kerni roluk :)

    ps: Nagyon dicseretes, hogy most tudtal linkeket mutatni, Orulok, hogy legalabb valamit tanultal ;) Ezert is erteheted meg, hogy miert frusztralt az, amikor abban a ket bizonyos regebbi thread-ben SEMMIT sem tudtal linkekkel alatamasztani az altalam megkerdojelezett temakban.

    pps: Komolyan fel sem tunt, hogy az oldal, amit linkeltem az nem magyarul van. Neked amugy ekkora gondot okoz a nyelv? Nem beszelsz meg ilyen szinten sem angolul?
  • lordsithlord
    #56
    Tipikusan az a helyzet, amit egy korábbi cikknél leírtam neked: nem nézel utána a dolgoknak, de kötözködsz...

    A végül Medinánál megvalósuló radar egy 3 tagú 3D-s RADARRENDSZER része. A 3 tag: Medina, Békéscsaba, Bánkút. Utóbbi kettő 2011 december óta már próbaüzemben van, Medina pedig 2013 szeptemberére lesz kész a tervek szerint és az év végére már túl lesz a tesztüzemen és élesben fog működni.

    Valóban, ez a rendszer a korai előrejelző rendszer (jé, csak nem van magyar megfelelője annak a szép early warning kifejezésnek?) részeként épül, ami ugyan valóban korábbi, mint a rakétapajzs, azonban a fejlesztés folyamán annak igen fontos elemévé vált.

    Azt azért kicsit komikusnak tartom, hogy még egy magyar helyzetről is csak angol linket tudsz adni, miközben ezzel a témával tele van az egész internet magyarul is.

    Egyébként ha utánanézel, még nem biztos, hogy szükségesek a réskitöltő századok, egy, a HM-től származó nyilatkozat szerint lehetséges, hogy szükségtelenek lesznek, ezt még vizsgálják. Mielőtt itt is forrást követelnél, tessék, itt az eredeti cikk: http://nol.hu/belfold/20110310-tul_alacsony_a_medina_

    "A USA szamara Eszak-Korea, meg Iran, meg Kina okoz komoly(!) problemakat, nem MO :)"

    A felsorolásból hiányzik a nagy mumus: Oroszország.
    Egyébként ezek az országok már nem a probléma kategóriába esnek, hanem a nemzetbiztonsági fenyegetés kategóriába. Az már egy másik liga. Mi csak probléma vagyunk, ők már kockázat.

    Megjegyzem, elég érdekes dolog, hogy anno volt 5 lehetséges helyszín, ami közül mit ad isten csak a 2 elutasított merül fel mindenhol, a többiről nem nagyon hangzik el semmi. És ismét megelőzendő a linkkövetelésedet: http://jno.hu/hu/?&doc=tubes_b3

    Mint ahogy az is érdekes, hogy mind a Zengő, mind pedig a Tubes fokozottan védett területté lett anno nyilvánítva. Gondolom nem ok nélkül. Namármost, ha akkor olyan fontos volt a politikusoknak a terület, hogy védetté nyilvánították, mert valamilyen ritka növényfaj ott él, akkor vajon most miért szidják a környezetvédőket, mikor emlékeztetik őket arra, hogy mi volt az oka a korábbi lépésüknek?
  • Tetsuo
    #55
    Ez is egy osszeeskuves-elmelet.
  • uniu
    #54
    A jelek szerint olyan szintű problémát okozó országokkal kapunk egyező besorolást mint a Palesztin Bank, Líbia és Irán.
    Azt, hogy sok a kérdőjel most a fejekben, hogy miért, az nem azt jelenti hogy ez egy félreértés, vagy el kell bagatellizálni. Én is attól tartok, hogy a sajtóból erre nem fogunk rájönni. Jó példa erre a fenti MTI-s cikk is, ami teljesen elhallgatja ezt a tényt.
  • TARTYOM
    #53
    Hidd el meg lehetne oldani, mindent meg lehet venni mint ahogyan mindenkit.

    Az biztos, hogy kölcsönös lenne, csak éppen Kína tizede akkorát esne mint az USA. Usa fejlettebb mint kína ezért törvényszerű hogy sokkal de sokkal nagyobb lenne a bukása is. Kína simán kibírná a dolgot, míg az usa visszaesne egy 100x akkora válságba mint ami 1920-ban volt.

    Hidd el az USA jobban fél ez miatt Kínától mint bármelyik más országtól a világon. Én így látom
  • lordsithlord
    #52
    Azért azt ne felejtsük el, hogy elég érdekes lenne, ha csak úgy simán beleszólnának egy szuverén állam belügyeibe... Nem nagyon van olyan indok, amivel ezt leplezni lehetne. Ha csak polgári tiltakozásról lenne szó, valóban, katonai területté nyilvánítás és csönd legyen. Csakhogy a kijelölt területek egyben védett területek is, szóval nem olyan egyszerű a helyzet.
    Másik szempont már évek óta a közmegítélés. Ha erőszakkal érnek el valamit, az a későbbiekben elellenségeskedés tárgya lehet. Márpedig az nem igazán lehet cél, hogy állandó ellentétek legyenek egy szövetségesnél, hiszen ez sértené az USA érdekeit is.

    A kínai helyzettel egy dologban vagy komoly tévedésben: ugyan valóban elég komoly hiteleket nyújtanak Kínának, ugyanakkor azonban az amerikai cégek körülbelül 90%-a ott gyártat. Elég, ha megnézzük, hány cég rendeli onnan az elektronikai elemeket és máris kijön, hogy ha az USA nekiállna keménykedni, akkor az vissza is ütne, mert ha a kínaiak fogják magukat és cserébe keresztbe tesznek az amcsi cégeknek, akkor az bizony mindkét országnak keményen fog fájni.
    Szóval valóban, az USA tudna nyomást gyakorolni a kínai kormányra, de ne felejtsük el, hogy ez kölcsönös!
  • TARTYOM
    #51
    Érdekes világban élhetsz...
    Ha annyira le akarná telepíteni azokat akkor le is telepítené. Katonai területnek lenne nyilvánítva az a rész, és aki bemegy lelövik pont. Szerinted mennyibe tellene ezt elintéznie egy USA szintű hatalomnak? 15 perc? Szerintem ennyi sem.


    Papichulo: Kína nem okoz nekik gondot, mivel ő hitelez nekik. Usa kína nélkül sehol sem lenne már kb mert elképzelhetetlenül el van adósodva.
  • Papichulo
    #50
    "Az USA-nak elég komoly problémákat okoz Magyarország"

    A USA szamara Eszak-Korea, meg Iran, meg Kina okoz komoly(!) problemakat, nem MO :)

    "nalunk is kellene pár elem a rakétavédelmi rendszerükhöz (lsd. pl. a Tubes radart), amik rendre akadályokba ütköznek. "

    Mi az a "par elem"? Sorold fel oket legyszives!

    A Tubes-re tervezett 3D radar, az a NATO early warning rendszerenek resze, mar a raketavedelmi terv elott is szo volt rola. Raadasul meg fog epulni 2013-ra. Egyetlen gond, hogy a "szuklatokoru" (banati bazsarozsa > MO biztonsaga+anyagi raforditas) kornyezetvedok miatt nem tudtak sem a Tubesre, sem a Zengore telepiteni es a tenyleges helyszine (Medina) nem nyujt megfelelo ralatast a szukseges iranyba, igy a HM kenytelen lesz reskitolto radarokat is uzemeltetni, nem kis anyagi raforditas aran. A radar megvalositasa sohasem volt vitak targya, egyedul a helyszine volt kerdeses.
  • lordsithlord
    #49
    Az USA-nak elég komoly problémákat okoz Magyarország, tekintve hogy nálunk is kellene pár elem a rakétavédelmi rendszerükhöz (lsd. pl. a Tubes radart), amik rendre akadályokba ütköznek.
  • lordsithlord
    #48
    A bankok, ha jól emlékszem, csak kiemelt biztonságú hálózatnak számítanak.

    Elvileg az erőművek (azok közül is kifejezetten a nukleáris erőművek) és a katonai illetve állami hálózatok számítanak maximális védelmű hálózatoknak.

    Ha jól rémlik, a maximális biztonságú hálózatoknál szigorúbbak az előírások. Az persze más dolog, hogy az állami hálózatoknál elég gyakori, hogy egy légtérben ott a netes dugó is, a kedves kolléga fogja magát és mindenféle ügyeskedéssel rádugja a netet az egyébként szeparált gépre (személyes kedvencem, mikor lazán kihúzza a belső hál kábelét és átdugja a netes kábelt ). Ez sajnos igen gyakori, ugyanis hiába kellene az állami hálózatoknak maximális biztonsági szintűeknek lenniük elvileg, gyakorlatban azt tapasztaltam, hogy sok informatikus nem ismeri a besorolásokat, így az állami hálózatok is legfeljebb ha a kiemelt biztonsági szintet érik el.

    Informatikai cégnél is volt szerencsém ilyet látni, volt emelt biztonsági szintet kellett teljesítenünk, így külön netes hálózat és belső háló lett kiépítve, egymástól szépen elszeparálva mind logikailag, mind pedig fizikailag. Találékony munkatársak megoldották a problémát: fogták, egy 25 méteres kábellal összekötötték a két hálót, mi meg csak pislogtunk, hogy vajon hol sikerült eltolnunk a kötést

    Szóval itt is igaz, az emberi tényező nem egy könnyen kiküszöbölhető dolog.
  • Papichulo
    #47
    "Ha megnézzük a szerző országokat akkor pedig már nagyon közel kerül néhány összeesküvés elmélet."

    Ha jol tudom a pillanatnyi konszenzus alapjan, a "szerzo" orszagok a USA es Izrael. Utobbinak inkabb regionalis problemai vannak, ketlem, hogy szamara lenyeges lenne MO. Az USA meg globalis jatekos, akinek MO az kb. egy legypiszok fontossagaval bir.

    Persze tudom, hogy mindenre lehet - es mostanaban meglehetosen divatos is - nagyon frappans osszeeskuves-elmeletet rittyenteni, de ezek altalaban szaz sebbol szoktak verezni :)

    En meg mindig azon az allasponton vagyok, hogy ezt a kovetkeztetest rosszul vonta le a Symantec - ami egyebkent az altaluk is hivatkozott magyar anyagban sem szerepel. Valoszinusitem, hogy az igazsagot sohasem tudjuk meg...
  • uniu
    #46
    Sokakban felmerült, ugyan ez a kérdés. Hogy MO. miért is ? Bizonyára nem titkos uráncentrifugákról van szó...
    Leglogikusabb érvem szerint politikai hasznot reméltek ebből. Ha megnézzük a szerző országokat akkor pedig már nagyon közel kerül néhány összeesküvés elmélet.
    Amely így már a szinte hihetetlen valóságba esik.
  • Papichulo
    #45
    Koszonom, igy mar megtalaltam a hivatkozott sort: "Based on the number of compromised computers, the primary targets of this threat are located in the Palestinian West Bank, Hungary, Iran, and Lebanon."

    Valoban tett a Symantec ilyen kijelentest, bar ahogy latom azt csak a fertozott szamitogepek szamaval tudja alatamasztani. Ettol fuggetlenul en nagyon illogikusnak tartanam ha itt tenyleg specifikusan tamadott celpont lenne MO. Nem igazan latok ra okot... az osszeeskuves-elmeleteket felreteve.
  • uniu
    #44
    Ez nem az eredeti cikk volt. A kedvedért megkerestem azt amit olvastam akkor:
    http://www.hwsw.hu/hirek/48475/crysys-skywiper-duqu-stuxnet-kartevo-kemprogram-spyware.html
    A cikk utolsó sora.
    Biztos vagyok benne, hogy lokalizáltak voltak a célpontok, így kisebb a lebukás veszélye is. Hangsúlyozom speciális kémprogramról van szó, nem egy mezei kártevőről.
  • Papichulo
    #43
    http://arstechnica.com/tech-policy/2011/07/how-digital-detectives-deciphered-stuxnet-the-most-menacing-malware-in-history/
  • Papichulo
    #42
    Olvastam a cikket, de ezt a kijelentest: "Magyarország is a célpontja volt a vírusnak", nem latom igazoltnak. Az, hogy mar MO-on vagy Ausztriaban is felbukkant, nem azt jelenti, hogy ezen orszagok megfigyelesenek celjaval irtak, ahogy peldaul a Stuxnet-et Natanz ellen. De mindegy...
  • uniu
    #41
    Elmélet. Dolgoztam olyan magyar (3 betűs) bankban ahol a belső hálózat valóban izolálva volt az internettől, viszont egy légtérben volt olyan gép amely látta a kinti hálózatot, igaz a belsőt nem. Természetesen USB portok nem voltak letiltva, pendrive-ja mindenkinek volt és mindeni szeretett netezni, amivel ha végzett visszaült a saját gépe elé ami a belső hálózaton volt.
  • Csatti
    #40
    Elég trükkösek voltak. Irán rengeteg Siemens-es rendszert használ. A stuxnet engem is érintő része a PLC programozó számítógépeket támadta meg (a PLC a programozható logikai vezérlő rövidítése, az iparban nagyon gyakori eszközök, a legtöbb automatizálási feladatot ilyenekkel oldják meg). Azt csinálta, hogy a fertőzött számítógépeken írt PLC programokba beszúrt további program elemeket és azokat elrejtette a programozó elöl (egyszerűen nem látszottak a képernyőn). Amikor pedig rákapcsolódtak a PLC-re egy ilyen fertőzött számítógéppel akkor a hasznos kóddal egyetemben feltöltötték a fertőzött kódot is. Ilyen jellegű támadás előtte még nem volt és senki nem is számított rá. Így kerülhetett egy a PC-vel egyáltalán nem kompatibilis eszközre (amelyek ráadásul nincsenek is nyílt hálózatra kötve) kártékony kód.
  • uniu
    #39
    Olvasd el jobban a cikket és utána gondolkozz. + A többi cikkben benne volt, hogy teljes hozzáférést adott a fertőzött gépekhez.
  • uniu
    #38
    http://www.bitport.hu/biztonsag/magyarorszagot-is-fenyegeti-a-koezel-keleti-kiberhaborus-virus
  • Papichulo
    #37
    Ha ez nekem szolt, akkor itt sehol sem latom, hogy "Magyarország is a célpontja volt a vírusnak"

    Ebbol inkabb az derult ki, hogy MO - ahogy talan a vilag osszes orszaga - erintett lehet. Viszont az nem, hogy ez az orszag tudatosan resze volt egy celzott tamadasnak. Hatalmas kulonbseg!
  • Sippie
    #36
    hát igen, mivel itthon szépen lekapcsolták őket, és hát a tudjukkik mindenhol megpróbálják elintézni. Ugye szólásszabadság megvan :D
  • pasi29uk
    #35
    Letölthető pdf állomány a CrySyS oldaláról.
  • pasi29uk
    #34
    Ebben a cikkben írnak a Magyar érintettségről.
  • lordsithlord
    #33
    Érdekes, egyszerűen nem látom át, hogy hogy a fenébe tud vajon egy zárt rendszerbe bekerülni egy ilyen vírus? Már csak azért sem, mert az emelt biztonsági szintű hálózatoknál alap, hogy az USB le van tiltva, külső elérhetőségek nincsenek, szóval egy teljesen zárt rendszerről beszélünk.

    Márpedig egy erőmű hálózata maximális biztonságú hálózat, azaz nuku rendszergazdai jog a felhasználóknál (sőt, gyakran senkinek nincs, ha probléma van, akkor külön lemez szükséges ahhoz, hogy megkapja a adminisztrátor a rendszergazdai jogokat, ez a lemez pedig páncélszekrényben van megőrizve, tehát illetéktelen nem juthat hozzá), teljes szeparálás mindenféle külső eléréstől, bemenetek le vannak tiltva, szóval lényegében nem lehet sehogy elérni sem a hálózat tagjait, sem pedig a szervereket.

    Namármost, ha az iráni atomprogram hálózatát sikeresen támadták, akkor ott bizony komoly hibának kellett lennie, hiszen ha mindezen biztonsági intézkedéseket foganatosítják, akkor egyszerűen egy fal áll az elé, aki be akar jutni a hálózatba. Ergo az iráni programban valahol kellett, hogy legyen egy hatalmas rés, máskülönben külső támadás nem érhette volna.
  • gergely1991
    #32
    "A vírus USB kulcson át két módon juthat be, utána helyi hálózaton nyomtatókon át terjed, illetve rendszergazdai jogosultsággal futtatva hátsó ajtókat hoz létre minden gépen."
    Nézzük ezt szakmai szempontból:Szóval a kis drágánk úgy hatol/aktiválódik hogy a windowsban alapból bekapcsolt állapotban lévő "automatikus indítás" levetővé teszi hogy az alkalmazás elinduljon(a gyökérkönyvtárban lévő autorun.inf fájl ezen besegít),majd ha ez megtörténik akkor gondolom ezt a két fájlt(autorun.inf és a kártevőt) még a helyi illetve a hálózati meghajtókra is átmásolja magát.Elég lesz a regisztrációs adatbázisban átállítani (egy számot) és nem lesz ebből gond a továbbiakban......
    Ebben mi a nagy segítség?:DDDDD
  • Papichulo
    #31
    "A CrySyS cikkjében benne volt, hogy Magyarország is a célpontja volt a vírusnak..."

    Hol lehet ezt a cikket olvasni?
  • TARTYOM
    #30
    Nálunk aztán brutálisan nagy kárt tud tenni
  • uniu
    #29
    A CrySyS cikkjében benne volt, hogy Magyarország is a célpontja volt a vírusnak...
  • TARTYOM
    #28
    Egy szóval sem mondtam hogy bármit is számít az hogy ki melyik népcsoportból kerül ki (de azért valljuk be a cigányoknál a beltenyészet megmutatta mire képes. lsd mai cigányság 90%-a, ezt kár tagadni. Vajon Kanada miért lépte azt amit?)

    COOLancs: Annyira, hogy süvöltözik, hogy terrorista irán meg mocskos arabok.. ja várjá' Iránban nem is arabok élnek, de ezt ők ott nem tudják..
    Egyébként biztosan lesz válasz csapád mivel Kína nyíltan megmondta, hogy Irán mellé fog állni bármilyen konfliktusban mivel rajta áll a gazdasága. Ráadásul Kína 1 hét alatt be tudná dönteni az egész USA gazdaságot mivel kilóra megvette.
  • COOLancs
    #27
    És vajon mennyire fognak virnyogni ezek az országok, ha megérkezik az iráni verziója? Mert idő kérdése a válaszcsapás... illetve elég nehéz Kínát elítélni ha közben az USA ugyanígy kalózkodik.
  • mousee
    #26
    Igazából nem teljesen mindegy hogy melyik népből származik valaki? Baromira nem attól függ, hogy ki vagy, hogy milyen a bőrszíned, vagy épp az, hogy ki(k)ben hiszel, vagy épp tagadod a létét.

    Az ha valaki egy mocskos szemétláda dög, az nem a fentiektől függ, hanem attól, ahogy viselkedik. Nekem is van cigány -mert így hívják őket, miért gáz ezt kimondani?- barátom, aki iszonyatosan okos, főiskolát végzett, és becsületesen él, és sajnos találkoztam olyan cigánnyal, aki anno betörte az orromat, csak mert hosszú a hajam. Ettől függetlenül nem az összes lesz szemét, meg elítélendő, hanem az az egy. Ugyanez vonatkozik minden más népre. Legyen zsidó, magyar, cigány, örmény, néger, kínai, japán... kit érdekel? Nem az határoz meg ahonnan jöttél, hanem az, ahogyan élsz.

    A fő genyóládák a vezetők, akiknek a kezében összpontosul a hatalom, és ezáltal irányítják a sok birkát, azok meg mennek hogy szemét ez meg az, és törnek zúznak. A mentelmi jogokat, és a rangbéli megkülönböztetéseket kéne eltörölni a törvénykezéskor, igenis ha valaki bűnt követ el, az kapja meg a büntetését, akár celeb, akár elnök, akár átlagpolgár.

    Az egész politika is ezért hülyeség úgy ahogy van. Aki oda eljut, hogy hatalom kerül a kezébe, az már bele fog olvadni a fenti kis elitbe, és pontosan ugyanazt fogja csinálni mint a másik (lopni), csak épp más elveket hangoztatva. Csak arra jó az egész, hogy az embereket, akiknek alapvetően semmi bajuk nem lenne egymással, egymás ellen uszítsa. Undorító.

    És csak hogy ontopik is legyek:
    Amerika bekaphatja. Mi az, hogy neki szabad, másnak meg nem? Amit ők művelnek, az a terrorizmus, pusztítanak, üzletelek, ártatlanok ezreit mészárolják le csak azért, mert ebben van a pénz...
  • sanyicks
    #25
    A mostani magukat zsidóknak nevezők SEMENNYIRE sem zsidók. A mai magyaroknak magyarok az ősei, keveredve. Viszont a mai zsidók a kazár népből valók, akinek annyi közük volt a zsidókhoz, hogy felvették a vallásukat, semmi más.
    Az ókorban elvándorolt zsidók (ha egyáltalán megtörtént, és nem csak mese) valószínűleg a kaukázus alatt már teljesen asszimilálódtak, a mai irak irán, törökország területén.

    És az a gáz hogy a "zsidó" nép nagy része támogatja a vezetőiket, ők is holokausztoznak, náczyznak, kettős mércéznek, kiválasztottnak érzik magukat, szóval azok a vezetők nem véletlenül vezetők, és benyelik azt a bugyuta mesekönyvet ami szerint nekik izrael a hazájuk :)

    Értelmes ember kiröhögi a holokausztozást, de sajnos az emberiség nagy része agyhalott zombi, akik a tv-ből és rádióból tájékozódnak, amiből meg folyik a holokausztozás, és hogy x megteheti ezt mert ő a "jó", y meg rohadt náczytenorista és meg kell ölni őket/ el kell hallgattatni.
  • TARTYOM
    #24
    Ki a lófaszt érdekel, hogy mit mondanak? Értelmes ember nem törődik velük.. az a holokauszt (csak durvábban) amit ők tesznek a Palesztinokkal...
  • harmi2009
    #23
    Nem jó ötlet. Mert utána azt mondanák, hogy megint holokauszt volt és ezt megbosszulandó minden kezdődne előröl.
  • TARTYOM
    #22
    Jó ebbe most ne menjünk bele, mert egyik nép sem az ami. A honfoglaló magyarokhoz annyi közünk van már mint a japánokhoz.. Mindenki keveredett mindenkivel.
    Az oké, hogy egy mese szerint palesztinában vannak, meg ugye oda is akartak kimenekülni sokan a II, vh-ban de itt most nem ez volt a lényeg.

    Nema zsidó nép a gusztustalan hanem a zsidó vezetők. Az összes vezetőjüket nyílvánosan fel kellene akasztani nagyon sok nyugati és keletivel karöltve.
  • sanyicks
    #21
    Kazár a nép. Az igazi zsidók most palesztinoknak hívják magukat (ők azok akik ott maradtak), és iszlám vallásúak már. És őket irtják az izraelita, vagy örökség alapján izraelita kazárok(keveredve egy rakás európai néppel), akik úgy hiszik ők a zsidók, a kiválasztott nép, és joguk van bármit megtenni.
  • TARTYOM
    #20
    A zsidó nem vallás, a zsidó egy nép.

    Sosem értettem hogy valakit azért büntetnek bárhogyan hogy azt mondja Mer a zsidók.. Akkor mer a magyarok, mer a kínaiak, mer a perzsák, mer az arabok stb is ugyan úgy kellene mivel a zsidó csak egy népcsoport pontosan úgy mint a többi...

    Szánalmas. A legtöbben azt sem tudják (se a fikázó fél se a húde nagy zsidó védők) hogy a zsidó nem egy vallás.. az izraelita a vallás
  • Tetsuo
    #19
    Nah, ezzel en is igy lennek, (hogy nem erdekelne) ha nem a cionizus uralna a vilagot.
    Az antiszemitizmus miertjet ugye nem szoktak firtatni..
  • Cefet
    #18
    Hát én teszek. Szabad vélemény nyilvánítás...