95
Olyan játékokról vélemények amikkel most játszottunk.
  • Calver
    #95
    és akkor még egy, bár lassan már úgy érzem magamban beszélek

    Giana Sisters: Twisted Dreams - ???/10
    nem én vagyok a célközönség attól tartok. a célközönség szereti a platformereket, kontrollere van, és szopni akar. igazából első kettő opcionális, utolsó nem. és nem kicsit akar szopni, hanem úgy, mint az a bizonyos vadász, a játék szerint csak ezért jön. de tényleg. kezd egy sima egyszerű kis platformerként, aztán pár pálya alatt kb eléri a nehézség a "fejjel a kőfalnak, amiből tüskés műpéniszek állnak ki" szintet, és amikor a kétlábú már lassan egy órája szenved a második bossal (eddigre már a "mű" rész kiveszik, és mind egy igen kanos Ron Jeremy-hez tartozik, arccal együtt), miközben századmásodperces időzítésen áll vagy bukik a dolog... na maradjunk annyiban, h itt hagytam inkább rá.

    viszont, h pozitívumot is említsek: ki-bebaszottul gyönyörű, elképesztően jól néz ki a két világ közötti váltogatás, kifejezetten vicces a lebegés/pattogás, és a zenétől miniorgazmusai leszek a kétlábú fülének, ráadásul ahogy váltogatsz világok között, az is vált veled, de csak a hangszerelése, és... kurvajó. tényleg.

    ha ehhez játszható is lenne, és nem azt tették volna meg a kedves alkotók célnak, h vért hugyozzon a játékos, még kifejezetten jó is lehetne.
  • Calver
    #94
    gah, FTL alá ezt be akartam lőni:
  • Calver
    #93
    up, mert ez biza egy jó topic

    Far Cry 3 - 7.5/10
    a felfedezgetés és a harcrendszer/fejlődés nagyon rendben van, fegyverek szintúgy (bár annyira kiegyensúlyozott mint egy nyeletlen balta), a sziget szép de üres, Jészon a lehető legantipatikusabb köcsög videojátékok történetében akit valaha láttam, visszasírja tőle a kétlábú a mélykussban lévő főhősöket. ó, és a történet egy szörnyűséges nagy rakás fos, szinte minden mellékszereplővel együtt - akik meg szórakoztatóak, azokat a kis buzeráns főhősünk szép sorban kinyírja... ettől függetlenül remek szórakozás elején említett okokból, de azért elég sok lóláb kilóg elég sok helyen.

    FTL - 9.5/10
    űrszimulátor, nem a "tyú-tyú-tyú" kategóriából, hanem inkább az "óbazdmegóbazdmegóbazdmeg szétlőtték az létfenntartó rendszereket, minden ég, mindjárt megfulladunk mindannyian!" utat követi, elképesztően addiktív, ki-be-baszottul kurvajó. eléggé alapszintű grafika, de tökéletesen megfelel, jópofa zene, felfedezés öröme a köbön, és rengeteg variáció játékstílusra.
    egyetlen bajom a hosszával, és az elképesztő véletlenszerűségével van. (kellett volna opció ami lazán megduplázza a játékidőt és kevésbé kell tőle a kétlábúnak a random number god kegyeire támaszkodnia)

    Baldur's Gate Enhanced Edition - 7/10 mint újrakiadás, 9.5/10 mint játék
    az alap BG1 egyik favorit crpg-m, zseniális karakterekkel, vérpisálósan nehéz harccal, alacsony szinten mókázással, ahol a limitált eszköztár miatt minden apróság baromi sokat számít. ez meg is maradt - csak az "enhanced" rész bukott meg, de istenesen. bedobtak pár új karaktert, akik többé-kevésbé jók, bár jóval "mélyebbek" mint a meglévőek, sokkal több szövegük van és saját küldetésük - ez nem feltétlenül baj, de kicsit kilógnak. viszont...
    a UI-n semmit nem változtattak, és biza még mindig förtelmes. megmaradt az esetlen varázslás, a nevetségesen limitált inventory, a retardált és nem állítható csapatkiválasztó gyorsgombok... megközelítőleg minden, ami szar volt eredeti BG1-ben.

    summázva: nem sok extra van benne egy BGT/tutu modhoz képest, de ami van (Neera!) az jó, és biza a BG1 alapból is kurvajó. de mint "továbbfejlesztett újrakiadás"? na, úgy nem sokat ér.

    Omerta - City of Gangsters - 7.5/10
    Tropico 3-4 alkotóinak új elmebaja, 1920-as évek amerikája, szesztilalom, gengszterkedés. jópofa alapfelállás, kellően addiktív, nagyjából szórakoztató harcrendszer itt-ott elszúrt fegyverekkel, és vicces szépen lassan átvenni az uralmat a város felett... DE! tele van a lelkem iszonyatosan amatőr hibákkal: az UI egy fos, ha meg akarsz valamilyen épületet találni a városban, végig kell keresned az egész helyet, a látótér limitált, egymásra durrogtatásnál nem lehet állítani a karakterek sorrendjét (à la ToEE), az egész rövid, nevetségesen könnyű nagyrészt (végső harc meg olyan, mintha fejjel rohannál egy kőfalba), és... üres. annyi mindent ki lehetett volna ebből a témából hozni, h az ijesztő.

    felsorolt negatívumok ellenére viszont bőségesen megér egy nekiugrást, veszettül szórakoztató kis játék, csak... lehetne jobb. sokkal, sokkal jobb.
  • Maxtreme
    #92
    hopp 1 valamit kihagytam, a történet. De sajna a fejlesztők is, mert olyan szinten semmitmondó hogy hihetetlen :)
  • Maxtreme
    #91


    Ghost Recon Future Soldier
    Megjelenés: 2012
    Fejlesztő: Ubisoft Paris
    Platform: PC
    Stílus: Taktikai/Akció

    A megjelenést követően kb 20-30 percet játszottam a cuccal. Ennek oka hogy baromi sz*rul ment a régi kártyámmal, illetve nem is tetszett igazán, (lehet pont a szaggatás volt az oka, nem tudom) valahogy számomra egy tök átlag cod szerű shooternek tűnt.
    Ám a napokban elhatároztam hogy némi hw és játékfrissítés után, adok neki még egy esélyt, és hát nem csalódtam, sőőőt.

    Játékmenet röviden:
    Az eddigi PC-re megjelent részekkel ellentétben, itt már nem fps, hanem tps nézetben kell osztani az észt, ami először szintén nem igazán tetszett, de később beláttam hogy jó ez így, nagyon is.
    Az első 1-2 pálya után kiderül hogy itt szó sincs menjél előre és rambózzál stílusról. (sőőt ha rusholni akarunk, nagyon hamar otthagyjuk a fogunkat) Még ha nem is szimulátor szinten, de bőven lehet/kell taktikázni.
    A játék során egy 4 fős csapat áll rendelkezésünkre (ebből az egyik mi vagyunk) akiket utasíthatunk az adott célpontok likvidálására.
    A csapaton kívül segítségünkre van még egy kis drone is, ami a pályák felderítésénél lesz hasznukra.
    A fejlesztők nem spóroltak a fegyverekkel se, egészen bő a repertoár.
    A küldetések során lehetőségünk lesz lopakodni (lesz is olyan bőven ahol mást nem is tehetünk, mert ha megszólal a riadó [megtalálnak egy hullát, vagy épp egy ellenség látja hogy a társát épp hidegre tetted] akkor mission over) helikopterről osztani a fejeseket, fegyveres állások segítségével védeni magunkat. Ez így annyira nem hangzik izginek, de higgyétek el, az. A játéknak valami fantasztikus hangulata van, nem is tudom mikor került a kezeim közé utoljára ilyen jó kis taktikai tps :)

    Grafika:
    A látványvilág nagyon felemás. Az erdős, hegyes-dombos részek kifejezetten ocsmányak, és ez főleg a rettentően kis felbontású texturáknak köszönhetjük.
    Ellenben az északi sarki, a belső teres, esős pályák nagyon jól néznek ki, megkockáztatom hogy sokszor alulról súrolják a bf3 szintjét

    Hangok:
    Nincs velük baj, mint a szinkron, mint pedig a fegyverhangok jól sikerültek.

    ...és akkor ami nem tetszett:
    - Kezdeném mindjárt a legszörnyűbbel, az átvezetőkkel. Nem a játék közbeni, hanem a prerenderelt átvezetőkkel. Ezek valami iszonyatosra sikeredetek. Komolyan mondom nem is értem hogy hogy adhattak ki ilyen munkát a kezükből.
    - Pár túlságosan elnyújtott időhúzó rész. (védjük az adott pontot x percig, miközben 720 helyről szarrá lőnek minket)

    Nálam ez 85%
  • plevii
    #90
    Én most a Facebook-on találtam rá a kedvencemre, katt ide, ha te is kanapé-pilóta lennél :D https://www.facebook.com/budapestbank/app_440526835982678
  • Myselor
    #89
    köszönöm szépen megnézem ezeket:)
  • Calver
    #88
    +1, Pirates kurvajó
  • Fresh Duke
    #87
    "Sid Meier's Pirates!" a kedvenc kalózos játékom.
    Amit még ismerek az az "Age Of Pirates" (1-2), de biztos van még pár. :)
  • Myselor
    #86
    utána nézek.esetleg ha tudtok még jókat köszi:)
  • Shep
    #85
    Risen 2?
  • Myselor
    #84
    valaki nem tud valami jó kalózos játékot?:) olyan rpgre gondolok.
  • IMYke2.0.0.0
    #83
    Vigyázz, PC-re csak most jelent meg - a játék valójában 2008-ban jelent meg, konzol exkluzív játékként.
    Csak, manapság, az aktuális konzol generáció kihalása felé vezető út végén, már kiadnak PC-re is játékokat a régiek, exkluzívok közül.
  • GameOne
    #82
    Hát nem egy nagy durranás 6 éves fejlesztéshez képest...

    Viking Battle For Asgard
  • GameOne
    #81
    Gyerekek ez mi? :D Autós játék oké és amúgy nagy ívben leszarom a grafikát, mert nem érdekel mekkora hype grafikája van egy játéknak. De ez miiii? Lényegében az irányításon vagyok kiakadva, mert vezetem az autót, az meg magától fordulgat...na nem olyan durván de érzem hogy húz a másik irányba miközben én nem arra szeretnék menni :D Na most amúgy jó még ez is belefér...de ezért a játékért 10 euro? Na megszoptam..

    Crazy Cars
  • GameOne
    #80
    Zombie Driver HD
  • GameOne
    #79
    Régi kedvenc. Hát így felvétel közben sajnos beakadt.

  • Calver
    #78
    Torchlight II - 7.5/10
    szórakoztató kis hack'n'slash móka, vicces képességekkel, jópofa harcrendszerrel, és szerintem kurvaszép grafikával... viszont a balansz a karakterek között csöppet kiegyenlítetlen (távolsági > közelharcos, mert módszeresen egy ütés = halál), de sajnos a képességek között is, kismágusnál végképp. viszont egynek jó, megéri nekiugrani.

    Hell Yeah Wrath of the Dead Rabbit - 3/10
    platformer, és fos. unalmas, minimális a puffogtatás, semmi izgalmas fegyver, dögunalom harc, túlérzékeny irányítás és minden azonnal öl, aztán vissza messzi checkpointra. egyszerűen... fos. két pályát bírtam, aztán shiftdel.
  • GameOne
    #77
    Off: Hm de jó h a spoiler sem működk -.-

    Bocsi az offért de tökre szétvan esve az sg :S
  • GameOne
    #76
    Erről a játékról sokmindent nem lehet mondani. Brutális elmebeteg játék :D
    Linkleni még mindig ne tudok, addig spoilerbe rajtem a videót. De már hamarosan lejár az 1 hónap :D

    [spoiler
    [/spoiler]
  • morzsi555
    #75
    Galaxy On Fire 2

    Eredetileg tabletekre és mobiltelefonokra jelent meg a játék, de szerencsére kiadták PC-re is. Árkádosabb sandbox űrszimulátor, lehet kereskedni, bányászni, meg persze harcolni. Jó sokáig le tudja kötni az embert. Csak sajnos a főstory rövid, a mellékküldetések meg egy idő után unalmasak lesznek.



  • CamelX
    #74
    Kicsit illumináltan, napközben nemráérősen, de annál érzelmesebben Darksiders II-t ajánlom mindenkinek akinek kimaradt. Ez egy olyan akciószimfónia amiben egy jól megkomponánált többórás szetthez hasonlóan mozgatja az elmét a játék. Próbára teszi a reflexeket, a logikát, a találékonyságot, az ügyességi megoldásokat, opcionálisan pedig akár rengeteg extra kiaknázható, mindezt úgy hogy egyikbe se fáradjon bele az ember. Egy kis gondolkodás után jön egy kis akció, vagy leleményes ügyességi szakasz, mindez úgy, hogy ha épp nincs valamihez kedve a játékosnak, megközelítheti később más nézőpontból is a dolgokat. Egyetlen játék, aminél a néha agyzsibbasztó részeknél is inkább minden eshetőséget kihasználtam, de sose néztem walkthrough-t, vagy bármilyen guide-ot. Egy laza regény, egy méltó folytatás, egy igazi "Game"

    9/10
  • GameOne
    #73
    Star Wars Episode 1 Playstation 1-re.

    http://www.youtube.com/watch?v=Ph4PkbGLrWE

    És a régmúlt időkből a Dark Forces, ami nagy kedvencem volt és még most is az.

    http://www.youtube.com/watch?v=SkBrkFN6QqU
  • GameOne
    #72
    Mai napra befejezőleg:

    Két vadászos játék. Az egyik inkább arcade szerű viszont nekem jobban bejön az. A másik viszont grafikailag gyönyörű.

    Cabela's Big Game Hunter 2009

    http://www.youtube.com/watch?v=cer7mXa61iQ

    The Hunter 2012

    http://www.youtube.com/watch?v=Ik4tAdWnzsQ

    Végül pedig egy aniációs film játék adaptációja. Nem más mint a Kung Fu Panda. Szerintem aki látta filmet és tetszett neki az próbálja ki, vagy gyerekkel egy kis délutáni játékra le lehet ülni elé.

    Kung Fu Panda

    http://www.youtube.com/watch?v=dIqiSIqHf7s
  • GameOne
    #71
    Persze értettem én, nincs semmi baj :) Linkelni még nem tudok, mert friss a regem, ugyhogy hiperlink nélkül lesznek egyenlőre a linkek :)

    Szuper jó, igaz régi, western játék. Nekem mai napig kedvencem, főleg hogy kevés ilyen született az évek folyamán.

    http://www.youtube.com/watch?v=fzyIX72D4mw

    Majd pedig amásik ilyen örök kedvenc az Indiana Jones és a Császár sírja. Tomb Raider beütésű játék, tömény kaland.

    http://www.youtube.com/watch?v=c6OrHmEfZP0
  • IMYke2.0.0.0
    #70
    Nem megsérteni akartalak, és örülök, hogy ez át is ment - kényelmesebb a linkekre kattintva közvetlenül Youtube-on nézni, mint az amúgy is betegeskedő SG.hu fórum motor által bezárt közegben :)
  • GameOne
    #69
    Okés bocsi, meglesz. Ezt is azért raktam spoilerba h ne fogja meg az oldalt meg ne foglaljon nagy területet a két videó. Na de oksa máskor linkbe teszem :)
  • IMYke2.0.0.0
    #68
    Legközelebb inkább linket szúrj be, ha szabad kérni...
  • GameOne
    #67
    Én amivel játszok, általában fel is veszem. Ha linkelek ide játékot az elkövetkezendőkben, akkor az úgymond kedvcsináló videóként fog ide bekerülni, hogy meghozzam a kedveteket ahhoz amivel játszok :)

    Mostani játékom amit elővettem:

    The House Of The Dead 1-2

  • IMYke2.0.0.0
    #66
    "Binary Domain - (2012)" - 6/10

    A filmet megszakította egy kis akció.
    Középső nehézségi fokozaton játszottam végig.
    A "film" maga is középszerű volt, a fordulataival. S egyértelműen a Binary Domain 2-re gyúrtak [mondjuk, a Credist utáni jelenetsor meg mást sugall].
    Utáltam a Quick Time Eventeket (még úgy is, hogy a második próbálkozásra szinte azonnal megvolt, ha az emberke rögvest megnyomta a gombot).
    Buta A.I.
    Kíváncsiságból a Chapter Select feloldódása után kipróbáltam, hogy mi történne, ha nem a kínai, hanem a brit csajszit viszem magammal amikor dönteni kell - semmi. Ugyanis, a drótkábeles résznél mindenképp a kínai csaj és a robot marad velünk.

    Pedig, az hatalmas dobás lett volna, hogy a döntésünk ilyen szinten befolyásolta volna a sztorit...
  • Calver
    #65
    na erre majd lehet h ránézek én is, még mikor kijött pislogtam felé, de akkor volt jobb dolgom... viszont így ajánlásod alapján "felkerült a listára"
  • Maxtreme
    #64
    jah a legfontosabb lemaradt, a pontozás :D
    8.5/10
  • Maxtreme
    #63
    én nem bírtam végigvinni annyira eluntam közben az agyam :)

    Amivel viszont tegnap végeztem:



    Developer(s):Unigine Corp
    Publisher(s):Unigine Corp
    Release Date(s): January 25, 2012
    Platform(s): PC, Linux, Mac, PlayStation 3
    Genre(s): Strategy

    Szinte egy seggel végigvittem annyira lekötött, és mondom ezt úgy hogy soha nem vonzottak a stratégiai játékok, sőőt.
    Az irányítás és a kezelés először kicsit kaotikusnak tűnhet, de ha belejön az ember (max 20 perc) akkor rádöbben hogy igencsak egyszerű és jó.
    Maga a játékmenet igazából (ground control szerű) területfoglalós móka, nagyrészt vízi járművekkel..
    Lényeg hogy kell kell foglalni az ellenség gyárait (hajó, helikopter, olajfinomító) majd ezeket meg is tartani.
    Egyszerűen hangzik? Annyira azért nem az. :D A játék kb a felétől iszonyat szemét lesz, és igencsak meg kell izzadni 1-1 győzelemért.
    A harci járműveket csak bázistól bázisig lehet irányítani (tehát nem a hasonszőrű játékokban megszokott katt ide katt oda módszer)
    A fentebb említett missziókon kívül kapunk majdm ég klasszikus tower deffense szerű pályákat is, amik szintén nagyon jól sikerültek.
    A látványvilágért a Dx11-es unigine motor felel, szal a látványra panasz nem lehet.

    A végére itt 1 video a produktumból :)





    A második a tower deffense szerű missziók egyikét hivatott bemutatni :)
  • IMYke2.0.0.0
    #62
    Inversion - (2012) - 6/10

    Alapvetően olyan érzésem volt végig, mintha kihagyott ziccerek gyűjteményét nézném.
    Ezt a futás animációt már a Gears of War (1, PC) sem szerettem - szinte hányingerkeltő az imbolygás.
    A gravitációval játszadozás és öldöklés jópofább is lehetett volna. Cserébe, itt-ott látványos volt, a Saber Engine és a Havok tette a dolgát, ahogy azt kell.
    A sztori kezdetben - a majdnem "in medias res" érzéssel nyakonöntve - sablonos volt, hogy azt legyen egy "whaddafakk" a közepén, és elkezdj azon gondolkodni, hogy basszus, ebből milyen remek egész estés filmet, vagy sorozatot lehetne csinálni!
    Az egészet a linearitás és a mesterséges intelligencia nem létezése ölte meg. Kipróbáltam nehezebb fokozaton is a kábé 3-4 órás (semmi statisztika***) első játékmenetet követően. Az AI ekkor már pofátlanul jól "céloz".

    *** = ez nem kicsit hiányzik a Darksiders 1-2 után.
  • Fresh Duke
    #61
    Végigvittem anno az összes szintet, Nightmaren. :) (Vagy mi volt a nehezített fokozat.)
  • Calver
    #60
    Sleeping Dogs - 8.5/10
    sandbox, Hong Kong, mókás pofozkodás és harcrendszer, jó történet, számomra szimpatikus arcade vezetés, és gyönyörű színes, nem tipikus szürkés-barna fos. baromi szórakoztató, remek élmény volt, még ha itt-ott ki is lóg a lóláb.

    Icewind Dale 2 - 7.5/10
    nem egy mai gyerek, de az Infinity Engine még mindig gyönyörű dolgokra képes, főleg úgy h az UI sokat javult Baldur's Gate 2 óta. mókás kis taktikai RPG, főleg ha az ember "minimalista" csapattal tolja, elődjével ellentétben nagyon mágiacentrikus, és a leghatékonyabb harcstílus... nos, mindent felrobbantani. csöppet rosszul idomul modern idők rendszereihez, szerencsére vannak hozzá bőségesen bugfixek, de sajnos még így sem tökéletes. a történet, bár másodlagos, hajlamos idővel csöppet katyvasz lenni, ahol a kedves karaktereink értelmetlenül mennek egyik helyről a másikra - mentségére szóljon, h harcra van kihegyezve. egy-két helyen kurvára és fájdalmasan leül - főleg mikor egy karakterrel kell harcolgatni, azok a részek egy foghúzáshoz hasonlítanak. sokat dobott rajta, h megtaláltam a számomra kézreálló és szórakoztató csapatot.
    summázva: akiknek bejött első része és BG2, valószínűleg ez is be fog. nem rossz, de nekem az első része jobban tetszett.
  • Hunor1
    #59
    kár hogy ennek a játéknak nincs külön topicja, tegnap kezdtem, jó lenne pár tipp.
  • Calver
    #58
    Kingdoms of Amalur: Reckoning
    én is végigzúztam itteni ajánlás alapján, 7.5/10-et megér, nagyon vicces harcrendszer, okés világ, rettenetesen könnyű, legalábbis mágussal. RPG elemek nagyon gyengén vannak jelen (annyira gyengén, h inkább hack'n'slash-nek nevezném - de jónak), gyakorlatilag teljesen mindegy hogy döntesz, semmi nem fog változni. alap FOV fos, widescreen fixer helyrerúgja. látványos, szórakoztató, és egynek jó, bár kétlem h még egyszer valaha is elő fogom venni.
  • ntex
    #57
    Vélemény?

    Teljesen átalakítja a játékmenetet, kibővíti, nehezíti, mondjuk ezen van grafikai addon is de ha már unod az alapot mindenképp érdemes kipróbálni.
  • ntex
    #56
    S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat - Sigerous Mod 2.2 ENOT Edition