21
 • a_n_d_r_e_w
  #21
  Javits ki ha tevedek, de az ARMon futo rendszereken csak a metro framework lesz elerheto, csak a metros alkalmazasok fognak ugyanugy futni, es az ablakoknak csak ket allapota van, a fullscreen es a semmilyen. Ha nem igy van, akkor elnezest, de igy csak egyszeru parasztvakitas a kozos platform...
 • kakamatyi123
  #20
  Minden arm-ra forditott program ugyanugy fut mint az x86-os megfeleloje... Sot, ha nem C++-ba irod, hanem Managelt kodban vagy JS+Html5-ben, akkor ujra sem kell forditani...

  RT-n is tudsz ablakkezelest csinalni, nem tart vissza senki, tied a FULLSCREEN:)

  Jahogy nem a jo oreg Win32 API-val tudsz ablakkezelest csinalni, hanem meg kell tanulni a WinRT API-t, ez a bajod...

  Hat az innovacionak ara van, baratom, haladni kell a korral:)
 • a_n_d_r_e_w
  #19
  Lesz ket hasonlo rendszer, hasonlo funkcionalitassal es nehany kozos appal. Messze nem egyazon rendszer. Ha RT-n tudok majd rendes ablakkezelest csinalni es minden arm-ra forditott program ugyanugy fut mint az x86-os megfeleloje, akkor beszelhetunk egyazon rendszerrol. Addig csak marketing bullshit.
 • lordsithlord
  #18
  Pont az a MS politika, hogy egyazon rendszer fog minden eszközön futni, így könnyű lesz átfedéseket csinálni a programok és appok között. Pont ez a lényege a közös platformnak, hogy az MS a gyakran használt programok mobil verzióit is elkészítené, így ugyanazokkal az adatokkal, amikkel otthon dolgozik a felhasználó, a tabletjén vagy a mobilján is fog majd tudni mindenféle konvertálás és egyéb macerás művelet nélkül dolgozni. A bemutatók is pontosan erre épülnek, igaz, jelenleg még elég korlátozott azon appok listája, amiknek van PC-s és hordozható készülékre szánt verziója, de ezt folyamatosan bővítik. Már most közel 5ezer ilyen alkalmazás létezik és a tervek szerint mire kijön a Win8 (október környéke) ezt a számot a többszörösére akarják növelni (lényegében egy ugyanolyan marketet akarnak csinálni, mint a vetélytársaik tették).

  Szóval tévedés, hogy köze nem lesz a különböző Win8 kiadásoknak, mivel pont arról szól a dolog, hogy egységes rendszer legyen minden eszközön.
 • BlackVoid
  #17
  Az Apple nem is drága, a prémium gépek között még olcsó is.
  Minőségi 10 inch körüli táblák között az iPad nem drága. (Most a 3-as kicsit igen, de az annyival veri is a konkurrenciát).
 • mortep
  #16
  @J666: Az egere és a billentyűzete... ha az M$ csak hardvereket gyártana, akkor lehet hogy akár kedvelném is őket
 • Namelesske
  #15
  Szar is drága is. Jó kis kombó.
 • sola
  #14
  A $85 csak a WinRT licencdíjért tényleg elég húzós és még ráadásul a WinRT-s gépek, amúgy is sokkal drágábbak lesznek, mert az MS nagyon kemény minimum hw követelményeket támasztott (Mondjuk ezek kellenek is majd ahhoz, hogy az Office legalább elvánszorogjon az ARM-os gépeken).

  Az MS ezzel kizárólag a high-end szegmensbe tudja pozícionálni magát, ezek a gépek bajosan lesznek 4-500 dolcsi alatt (csak tablet, dokkoló még 150). Itt viszont már uralja a piacot az iPad és nehéz lesz kitúrni. Ráadásul itt versenyeznek még a Transformer Prime kategóriájú high-end Android tabletek is, amik azért bőven versenyképesek lesznek ezzel az árral.

  Azaz az olcsóbb szegmens mindenestül megmarad az Android-nak. És idén már nagyon profi kis cuccokat lehet majd venni a kínaiaktól. Nyár vége felé már 150-200 dolcsiért megveszed tőlük a kétmagos Cortex-A9-es tabletet 1GB RAM-al és 10"-os IPS képernyővel. Ezek a konfigok pedig nagyon fognak menni, mert ezek már tényleg gyors gépek lesznek Android ICS-el.

  Összességében gőzöm sincs, hogyan akar a Microsoft ezzel a stratégiával sok gépet eladni.
 • sola
  #13
  @Karesz
  A WinRT az ARM-os gépekre való, semmilyen hagyományos Windows programot nem fog tudni futtatni. Ez alól az egyetlen kivétel az Office, aminek valamilyen verziója jön majd ezeken a gépeken alapból (én azt gyanítom, hogy valami nagyon keményen lebutított verzió lesz).

  A WinRT és a Win8 között csak a Metro-s alkalmazások lesznek közösek, ebből van vagy 3 darab jelenleg. (ezeket hívják lenézően csempéseknek, tényleg baromi rondák) Később valószínűleg lesz több is de ehhez azért kell majd 1-2 év hogy az Android-hoz legalább látótávolságban felzárkózzon.
 • Pharaoh
  #12
  Sok közük nem lesz egymáshoz, de lesznek x86-os tabletek is, amin nem RT, hanem rendes Win8 fog futni
 • karesz6
  #11
  Arról hogy mi a különbség a pc és a tábla windows között nem sokat tudok az való igaz. De az csúnya lenne ha semmi közük sem lenne egymáshoz. Ha mégis akkor számomra az egyetlen vonzerejét is elvesztené.
 • sanyicks
  #10
  Felejtsétek már el hogy mert mind2-t win8-nak hívják attól ugyan az. Egyáltalán nem ugyan az, közük nincs egymáshoz, csak a csempék közösek.
 • karesz6
  #9
  Ez lesz a veszte a windowsnak. Nagyon nagy ötletnek tartom hogy a pc és a tablet ugyanazt az os t futtassa de ha nem lesz korszakalkotó újdonság a win8 (win8 fut a gépemen nem rossz de nem esek hasra tőle) akkor ez az üzletpolitika vesztes. Az apple megteheti mert iszonyatosan jó a termékük. Ugyan úgy áll az 50 es üzletember kezében mint a 20 éves diszkópicsáéban a microsoft pc-n azért teheti meg mert totális monopóliuma van. Tableten nincs innentől bukó pedig az ötlet nem rossz. Sőtt 30$ körül még azt mondanám hogy ki is próbálom de ne legyen már 100$... Azért már kapsz egy egész korrekt tabletet androiddal....
 • sanyicks
  #8
  mondjuk az m$ egy játékot nem csinált, csak a nevükön adták ki :)
 • lordsithlord
  #7
  Hogyne lett volna, az Office például piacvezető az irodai szoftverekben.

  Emellett a játékaik sem voltak utolsóak, attól elteki9ntve persze, hogy a Microsoft jelentősen nagyobb bevételeket remélt ez irányban, így bukásnak élték meg, hogy a tervezett bevételeket nem hozta ez a szegmens.
 • a_n_d_r_e_w
  #6
  Igen, a low-endre jellemző a négy mag, hogyne. De akkor célozza csak be az iPadot, hiszen az iPhone ellen is milyen jól bejött a WP :D
 • JL666
  #5
  volt valami, ami sikeres volt az M$ életében a vindózon kívül?!
 • hurkaur
  #4
  Tekintve, hogy nem a low end szegmenst celozza az ms, nem hiszem.
 • a_n_d_r_e_w
  #3
  Ha a gugli valoban azon serenykedik, hogy JB-es tableteket lehessen tegra 3-al kapni 200 USD kornyeken, akkor a MS baxhatja ezzel az uzletpolitikaval.
 • Armagedown
  #2
  a licenszdij áráért az ebayen adroidos tabletet lehet kapni
 • Laza
  #1
  Na, ilyenünk sem lesz :)