31
  • Zombee
    #31
    "Az véletlenül nem újdonság,hogy megtudtuk mi a faszom aza 3 méteres fasz a kibaszott geci kurva Alien egyből a székben?? NEm.. nem elég mindent tudni kell minden szinten újítani kell, minden szinten le kell söpörni az elődöt."

    Konkrétan talán a 79-es Alien legjelentéktelenebb eleme :).
  • TreDoR
    #30
    A "a kibaszott geci kurva Alien"-ben nem egy "3 méteres fasz" van a székben, hanem egy 6 méter koruli.
  • Stranger666
    #29
    tényleg sokkal jobb lett volna ha pl vírussal csinálják.. vagy jönnek és jól szétlőnek minket.. vagy biotermikus asszimilátorral, vagy terpisztikus herecsiklátorral.
    Az véletlenül nem újdonság,hogy megtudtuk mi a faszom aza 3 méteres fasz a kibaszott geci kurva Alien egyből a székben?? NEm.. nem elég mindent tudni kell minden szinten újítani kell, minden szinten le kell söpörni az elődöt.
    Kibaszott irreális elvárásaitok vannak. Nem vagytok képesek élvezni egy filmet.
  • NEXUS6
    #28
    De hogy akkor megvitassuk a film mondanivalóját.
    Valóban az egy nagyon jó módszernek tűnik, hogy egy másik civilizáció úgy akar kipusztítani minket, hogy a saját erőforrásainkat, saját magunkat, a saját civilizációnkat fordítja ellenünk. Ez a film ennek a gondolatnak a kifejtése, ebben a saját testünket fordítják benne ellenünk.

    Csak ennek az Alien sorozaton belül sincs semmi újdonság értéke. Globális szinten ezt a gondolatot értelmezi sokkal finomabban a The Arrival/Galaktikus támadás c. film, ami meg a 50-es/60-as évekbeli UFO-s filmekre emlékeztet, aminek egy biotikusa formája a Testrablók támadása c. film.
    Konkrétan ezt az utóbbi filmet olyan 10 évente újra feldolgozzák és mindig az aktuális amcsi ellenségképhez igazítják, ezzel kicsit mindíg máshogy alakítva a sztorit.

    A gond az, hogy ennek a filmnek így ebben a formában újdonságértéke zéró. Feldolgozza a régi 1000X lerágott témát és nem igazán ad hozzá új nézőpontot.
  • NEXUS6
    #27
    Ez az egész értelmezés sajna jellemző lenne a filmre.
    10 perceket tölt el tök lényegtelen dolgokkal, mint pl azzal, hogy a háztartási robot emberszerűségét ecsetelje az elején, miközben a többi ember űrhajóra kerülése nagyjából homályba vész, mondjuk aztán a rendező egyszerűsíti is velük a képletet rendesen. Aztán a film lassú és ilyen figyelemelterelő motívumokkal tele levő első fele után a feka kapitány egyszercsak benyit és elmondja, hogy mi a rejtélyeknek a megoldása.
    Na bameg!?
    Ő meg honnan tudja? Ja benne volt a forgatókönyvben!
    Azért ha találunk az űrben egy elhagyatott bázist, ahol valami gáz történt, arra nem csak olyan magyarázat lehet, hogy a W-Y cég "külsős" megfelelője akart természetesen bájófegyvert csinálni.
    Ha valaki beesik Kolontárra és látja a tragédiát az nem a Mal Zrt titkos fegyverkísérleteinek a következménye. Szal a világ azért bonyisabb az ilyen nézőpontnál hogy :Csaknehogy a t...-ák kezébe kerüljön/ .....(valahol) meg éheznek!


    Kár, hogy a rendező belement ebbe az utcába, a többségében mások által megteremtett klisék riszájklingját láthattuk hatalmas költségvetéssel.
    A CSK, vagy a Sliders sorozatban viszont, mivel kevés volt a pénz ezért ott néha az ötletekből csináltak filmet, ami viszont nem kerül semmibe.
    Sajna viszont ez a film egy ugyan olyan Alien képre történő onanizálás, mint az AvP sorozat, ugyan az amit Lucas is csinált a SW-vel, az új trilógiával.

    A maszti viszont az a műfaj, ami csak az elkövetőre tartozik.
    Az, hogy Scott mire élvez és mire nem a saját és mások korábbi munkáiból arra én nem vagyok kíváncsi, én újdonságokra vágyok.
  • NEXUS6
    #26
    Ja, szerintem is elég birka volt ez a Scott, hogy erre a szintre hozta le a saját gyerekét, hogy abszolút képszerűek legyünk.
  • Zero 7th
    #25
    A Prometheusban lévő holdon is, meg az Alienben lévő holdon is kb ugyanúgy kétezer éve pihennek a hajók. Tehát nyilván a Prometheus történéseinek semmi köze közvetlenül az Alienhez.
  • uniu
    #24
    Valószínű az orális erőszak után keres magának egy másik hajót, hogy léceljen. Az android mondta is a csajnak, hogy sok hajó van. Lécelés közben, szabadulhat ki belőle az alien, aki tojásokkal rakja meg a hajót és azt találják meg az első részben.
  • Stranger666
    #23
    az a rész hibás gondolatmenet.
  • Zero 7th
    #22
    "szerintem van egy magyarázat, amiről senki nem beszélt, vagy nem gondolt rá"

    Annyira nem, hogy az IMDB FAQ oldalán is le van ez írva...
  • TreDoR
    #21
    Ehh, ki karcolta a barlangfalra a jeleket, ha nem tudták, hogy a Foldon tortént az eset?
  • Dynamic
    #20
    Ugyanis a sok ökör azt csinálja, hogy befoglalják interneten a helyeket, mert miért ne, utána meg szarnak rá, hogy el is menjenek. Minden filmnél ezt csinálják, ez nem a filmet minősíti.
  • morden
    #19
    Jah, alúra szélre foglaltunk jegyet csütörtökön mert már csak ott volt, vasárnap meg közép középre lehetett simán kapni 7 jegyet egymás mellé mert nagyon sokan visszamondták a rendelést, szóval azért a kritikával és a beszélnek róla dologgal óvatosan kell bánni :D
  • morden
    #18
    Ezzel nem lehet vitatkozni egy ilyen érvrendszer előtt leborulok:D
    Még mindig tartom, hogy egy érdekesebb csillagkapu story szintjén áll a prométheus, semmi új semmi érdekes mintha egy erick von deniken könyvet filmesítettek volna meg, örülök, hogy ezen sokan jót szórakoztak, sajnos nekem nem ütötte meg az ingerküszöböm és a pénzemért jobb filmet vártam volna. letöltésre ajánlom az ismerősöknek moziba felesleges elmenni.
  • GaborT28
    #17
    Az biztos, hogy a Prometheus alkotói sikert könyvelhetnek el. Lehet szeretni vagy nem szeretni a filmet, de az emberek beszélnek róla; megosztja a véleményeket, eljut a híre mindenkihez és ennél jobb marketing nincs! (még a negatív kritikák is érdeklődésre késztetik az embereket)
  • Stranger666
    #16
    *leminősíteni... pont az ellenkezőjét írtam:/
  • Stranger666
    #15
    avp szintre avanzsálni apró bírkaság.
  • Stranger666
    #14
    Hány cuccot tolt be magának a csaj?? milyen modern gépben volt? összeforrasztott mindent, nem maradt trauma helye
    Linkelek egy jó észrevételeket megláttó embertől


    dimitrij 2012. 06. 10. 15:01

    olvasgatom a hozzászólásokat, és néhe nem vagyok biztos benne, hogy ugyanazt a filmet láttuk. :)

    tegnap este néztük 3d imax-ben, szinkronosan, és egyáltalán nem volt zavaró a magyar beszéd, sőt... :) a látvány az cefet, ez talán a legfőbb erőssége az egésznek.

    SPOILER lesz:

    nekem a történet úgy rakódott le egy megnézés után, hogy Shaw meg a bikája kutat, felfedeznek egy összefüggést, amit értelmeznek valahogy (a jelek egy meghívó, oda kell menni és akkor minden jó lesz az emberiségnek, miénk lehet a mérnökök technológiája). ezzel a magyarázattal megtalálják Weylandet, aki szintén értelmezi az eseményeket, és azt látja bele, hogy neki jó lehet (találkozhat egy teremtővel, ettől azt remélei haladékot kaphat a halál elől, vagy esetleg mentességet is), ezért támogatja azt minden eszközével. ez a két motiváció jelenik meg a történetben, ezek drive-olják a főbb szereplőket, meg az alájuk rendelt egyedeket (pl. Davidet). a többieket meg se ismerjük igazán, de a történet szempontjából nincs is jelentőségük. a párocska felfedezne, alapból békés hozzáállással szervezik az egész akciót, annyi fegyverrel ami természetes velejárója egy alapvetően békés célú utazásnak. fegyverek hiányában van sok kütyü, de mivel Weyland fő motivációja nem a sikeres oda és visszaút minden induló számára, így a személyzet kiválasztása másodlagos, számára. az se baj, ha egyedül tér vissza a menekülő kabinban, sőt...

    a megérkezésük egyébként szerintem beindít egy folyamatot a komplexumban: a fejszobor körüli edényekből az emberek megjelenésének hatására kezd szivárogni a trutyi, tehát olyan, mintha védekező mechanizmus része lenne, mint a vihar is (egyébként egy ilyen vihart egy légkörbe belépő űrhajó szerintem meg kell bírjon). hogy az SJ-k által telepített csapda volt, vagy ellenük is telepítették és ők csak belesétáltak, az számomra kérdéses. valószínűbbnek tűnik, hogy ők telepítették mindenki más ellen.

    szerintem van egy magyarázat, amiről senki nem beszélt, vagy nem gondolt rá. mi van, ha a nyitójelenet Prometheus-ról szól? ő az, aki ellopja a "tüzet" (fekete vegyület), és létrehozza a földön az emberi életet. tehát nem a SJ nép akarata ez, hanem egy egyedé, vagy egy szűkebb csoporté. ez magyarázná a nyitójelenetet, valaki idehozza, belövi magát kvázi elveti a fejlődés új fejezetének egy magját, a hajó meg távozik, ami inkább csészelj, vagy zeppelin alakú, nem patkó forma. az emberi faj tehát egy szabotázs eredménye, egy nem várt mellékhatás, aminek megszüntetésére időt szánnak, de valami balul sül el, az emberi faj marad, de az el sem induló csapat elpusztul. a pusztításra szolgáló vegyületet nem otthon tárolják, hanem egy félreeső bolygón, amivel csak akkor foglalkoznak, ha elő kell egy bolygót készíteni nullázásra, vagy be kell indítani a folyamatot, vagy egy beindított folyamat nem a várt eredményt hozza, és takarítani kell. szerintem a xenomorf megjelenése a falakon éppen azt mutatja, ha ők a "domestos", ők fogják a piszkos munkát elvégezni, erre lettek kitalálva... és éppen ezért van rájuk hatással a dns, mert annál hatékonyabb, minél több van benne a kiktatásra rendelt fajból.

    a pusztítás tehát elmarad, lehet, hogy nem tudta a központ, hogy hová is ment a szakadár, mely bolygón indította be a folyamatot. viszont az, hogy az elhintett jeleket azonosítani képes faj jött létre, így nagyon erőltetni se kell a dolgot, majd eljönnek ők maguk, mert keresik az eredetüket... David meg is mutatta a mechanizmusnak, hogy honnan érkeztünk, szépen kiválasztotta a lehetőségek közül azt. így nem volt más hátra, mint nyomni egy tőgázt és bekapcsolni a takarítást. itt azonban galiba támadt, az akció újfent megakadt, bár a küldöttség nagy része eddigra már megcsúszott.

    Weyland elég nagy bakot lőtt, hitt a párosnak, akik egy elég alapvető hibát vétettek, rosszuk dekódolták a nyomokat, baráti meghívónak hitték a halálos ítélet végrehajtására vonatkozó idézést. rá is ment elég hamar, ő is arra brazírozott, hogy az SJ-k, vagy mérnökök komálni fogják a kedves vidéki unokaöccsikét, számára véget is ért a vetélkedő, de azért a legénységet még sikerült meglepnie. ennek a feladatnak volt alárendelve David is, kérdés, hogy írtak-e neki B tervet, vagy innentől Shaw sofőrjévé avanzsál? valszeg az is a feladata volt, hogy kiismerje a teljes legénységet, míg a kriptoban vannak, erre utaló két jel is volt, az elején nézi az egyik utas álmait, a végefelé pedig meg is kérdezi Shaw-t, hogy az apja ugye ebolában halt-e meg?

    a folytatás szerintem garantált, ennyire egyértelmű befejezést nem is álmodhattunk volna. Shaw megindul bosszút állni, hogy az LV-426-ra-e vagy máshová, az majd kiderül. nemtom lesz-e rendezői változat, én mindenesetre bízom benne, várom... még párszor meg kell nézni, meg ülepíteni kell, így most pontot sem adnék még rá, de nekem kellemes élmény volt, sokat jár azóta is az agyam a történeten. :)
  • NEXUS6
    #13
    Szerintem sem sikerült jól a film. Nem találta el, hogy ez egy filozofikus sci-fi, vagy akció-horror akar lenni. Nagy hiba volt, hogy megpróbált mindkettő lenni egyszerre.

    A filozófikusra, ott a Kapcsolat c. film, majdnem hasonló sztorival, eksönnek, meg az Aliens. A filóshoz több kidolgozott, hitelesnek tűnő karakter kell. Itt volt 1 az az 1, a robi. Mindenki más felejthető volt. Ja meg egy tényleg jó, némi meglepetést tartalmazó, lehetőleg tudományos hátterű sztori sem árt.

    Ha akció akart lenni, akkor az viszont volt a végén dögivel, de ott is hiányzott a koherencia. De addig meg nem sok minden volt, néha unatkoztam. A végén egy nagy kapkodós katyvasz lett, még kevesebb élethúséggel, mint addig pl. egy császározás után nem rohangál az ember, pláne ha nő, szerintem, bár nekem még nem volt ilyen műtétem.

    Szal a film az AvP filmek-képregények szintjén maradt, még ha látványilag persze szépen magasabb szinten is hozott egy ilyen szintű sztorit. De összességében olyan mint a villanymozdony a rozsmezőben, félresiklott.
  • Stranger666
    #12
    A te állításaidra nem kellenek ellenérvek, mivel a hülye is láthatja, hogy csakis azért vagy itt,hogy megint lefikázz valamit. Gondolom ez a hobbid. De csak, hogy boldog légy... a film történetét egy x. csillagkapuhoz hasonlítani elég ramaty dolog. Az, hogy a látvánnyal mi bajod volt szerintem ember nem értheti és itt ne a 3dről beszéljünk, mert azt már minden értelmes ember leszűrhette magának, hogy csak egy kibaszott pénzlehúzás...
    A film nem volt tökéletes, voltak benne idióta húzások, meg felesleges dolgok, de miután haza értem is még a filmen agyaltam, szóval reménykedek egy folytatásban.
  • morden
    #11
    Érvelj, hogy pontosan mik azok a "faszságok", vagy csak +1 kommentet generáltál ?
  • Katalizátor
    #10
    Az alieneknek (talán a második részt leszámítva) mindig más a küllemük a filmekben. Elég könnyen mutálódnak, gazdatestől függően.
  • Stranger666
    #9
    Te ember akkora faszságokat vagy képes beszélni, hogy az bődület...
  • Zero 7th
    #8
    Én meg a fekete-fehér filmeket szeretem, úgyhogy elvenném tőled is a színeket. Mert egy köcsög paraszt vagyok, és nem érdekel, hogy neked mi tetszik.
  • Zero 7th
    #7
    Ja, "szomszédos". Végülis ugyanaz a galaxis, úgyhogy igaz.
  • Bulics
    #6
    2 órája néztem meg. Most értem haza.. A film maga nem volt rossz, csupán az hogy ez egy történet 2/3-ad része volt csak, de legalábbis kell hozzá még egy rész hogy kerek egész legyen. Az alienes utalás tényleg fölösleges volt ráadásul értelmetlen, de hátha a következő részt vetíti elő hogy meg lesz magyarázva.
    Én úgy összegezném hogy a kérdés nagyobb volt mint a válasz...
  • GaborT28
    #5
    Valóban, mivel ez a szomszédos hold és nem az ami a nyolcadik utasban volt.
    Az új szörny illetve az/azok fejlődési szakaszai nekem nem igazán jöttek be. Maradtak volna a jól bevált alienhez.(A végén az a bazinagy arctámadó és a kalapácsfejű alien rémesen gyagyi volt) A Prometheus lényeit inkább egy Resident Evil féle filmben tudtam volna elképzelni...
  • BaLeeX
    #4
    Ebből következik, hogy az Alien 1-ben nem ezt a hajót találják meg...
  • morden
    #3
    Tuti , hogy ezt a filmet láttad, a végén a szánkba rágták mi lesz a folytatás

    spoiler (elindul a tudős nőci megnézni a teremtőket) ennél spolieresebb várható 2. részt nem nagyon produkált a filmtörténelem :D

    Egyébként egy közepes csillagkapu részneka színvonalát ütötte meg a történet és a szereplők, a látvány meg egyszerű átcseszés 0át aditt hozzá a 3D, nem is értem miért nem csak max 2Dben vetítik
  • emp
    #2
    Én személy szerint nagyot csalódtam. Ahhoz képest, hogy egy sokmilliárdos expedícióra ment egy válogatott tudósokból álló csoport, olyan dolgokat műveltek, hogy az elképesztő. Sajnos a sok blődség engem folyamatosan kizökkentett, pedig a látvány pazar volt. Egyébként meg ugye most a végén az idegen hajó az amit az Alien 1 csapata megtalált. De ott tojások voltak, nem "vázák". Ja és az idegen szétszakított mellkassal az irányítószékben ült, nem pedig egy mentőfülkében brutálisan megerőszakolva egy csernobili tintahal által...
  • ntom
    #1
    baromira tetszett a film, de el nem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne érdemben folytatni.

    SPOILER!

    kb. azt tudom elképzelni, hogy "mentőcsapatot" indítanak a nőért, és csak a végére kerül elő, azaz a jockey-k világából semmit nem mutatnak. Valahogy nehezemre esik elhinni, hogy fullcgi környezetben legyen végig egyedüli emberként.