Szekeres Viktor

A Prometheus annyira érdekelte a közönséget, mint az Alien vs. Predator

Erősek korhatáros filmhez képest kifejezetten jól kezdett a Prometheus, nagyjából annyian látták, mint az Alien vs. Predatort az első hétvégén. Kérdés, hogy a vegyes kritikák hatására hogy alakul a folytatás.

Ahogy várható volt, Amerikában jó teljesítménnyel mutatkozott be Ridley Scott Prometheus című látványfilmje. Igaz a Madagaszkár harmadik részének köszönhetően csak a második hely jutott a scifinek az amerikai toplistán, de az ezüstérmes pozíciót 50 millió dollárral szerezte meg a film, amivel minden idők negyedik legjobban debütáló, nem első helyezett filmje lett. Az 50 milliós nyitó bevétel azért is figyelemreméltó, mert a Prometheus R-es korhatár besorolást kapott, s ezen filmek közül a nyitánya minden idők 12. legjobb eredménye. (A Prometheus előtt olyan korhatáros filmek vannak, mint a Jackass 3D, a Wanted, a 8 mérföld, a Paranormal Activity 3, a Watchmen - Az őrzők, a Szex és New York, a Hannibál, a 300, a Passió, a Másnaposok 2 és a Mátrix: Újratöltve.)

Az 50 milliós nyitányt persze 3D-s jegyárak mellett érte el a Prometheus, a kimutatások szerint ezek 54%-át tették ki az összbevételnek. Ha csak a beszédesebbnek tűnő adatot, a nézőszámot vizsgáljuk, akkor megállapítható, hogy nyitóhétvégén Alien-filmet ennél többen még nem láttak, a Prometheus kezdő nézettsége szinte teljesen megegyezik az Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen számaival. (Bevételben természetesen a Prometheus erősebb a 3D és a jegyárak növekedése miatt.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #31
    "Az véletlenül nem újdonság,hogy megtudtuk mi a faszom aza 3 méteres fasz a kibaszott geci kurva Alien egyből a székben?? NEm.. nem elég mindent tudni kell minden szinten újítani kell, minden szinten le kell söpörni az elődöt."

    Konkrétan talán a 79-es Alien legjelentéktelenebb eleme :).
  • TreDoR #30
    A "a kibaszott geci kurva Alien"-ben nem egy "3 méteres fasz" van a székben, hanem egy 6 méter koruli.
  • Stranger666 #29
    tényleg sokkal jobb lett volna ha pl vírussal csinálják.. vagy jönnek és jól szétlőnek minket.. vagy biotermikus asszimilátorral, vagy terpisztikus herecsiklátorral.
    Az véletlenül nem újdonság,hogy megtudtuk mi a faszom aza 3 méteres fasz a kibaszott geci kurva Alien egyből a székben?? NEm.. nem elég mindent tudni kell minden szinten újítani kell, minden szinten le kell söpörni az elődöt.
    Kibaszott irreális elvárásaitok vannak. Nem vagytok képesek élvezni egy filmet.
  • NEXUS6 #28
    De hogy akkor megvitassuk a film mondanivalóját.
    Valóban az egy nagyon jó módszernek tűnik, hogy egy másik civilizáció úgy akar kipusztítani minket, hogy a saját erőforrásainkat, saját magunkat, a saját civilizációnkat fordítja ellenünk. Ez a film ennek a gondolatnak a kifejtése, ebben a saját testünket fordítják benne ellenünk.

    Csak ennek az Alien sorozaton belül sincs semmi újdonság értéke. Globális szinten ezt a gondolatot értelmezi sokkal finomabban a The Arrival/Galaktikus támadás c. film, ami meg a 50-es/60-as évekbeli UFO-s filmekre emlékeztet, aminek egy biotikusa formája a Testrablók támadása c. film.
    Konkrétan ezt az utóbbi filmet olyan 10 évente újra feldolgozzák és mindig az aktuális amcsi ellenségképhez igazítják, ezzel kicsit mindíg máshogy alakítva a sztorit.

    A gond az, hogy ennek a filmnek így ebben a formában újdonságértéke zéró. Feldolgozza a régi 1000X lerágott témát és nem igazán ad hozzá új nézőpontot.
  • NEXUS6 #27
    Ez az egész értelmezés sajna jellemző lenne a filmre.
    10 perceket tölt el tök lényegtelen dolgokkal, mint pl azzal, hogy a háztartási robot emberszerűségét ecsetelje az elején, miközben a többi ember űrhajóra kerülése nagyjából homályba vész, mondjuk aztán a rendező egyszerűsíti is velük a képletet rendesen. Aztán a film lassú és ilyen figyelemelterelő motívumokkal tele levő első fele után a feka kapitány egyszercsak benyit és elmondja, hogy mi a rejtélyeknek a megoldása.
    Na bameg!?
    Ő meg honnan tudja? Ja benne volt a forgatókönyvben!
    Azért ha találunk az űrben egy elhagyatott bázist, ahol valami gáz történt, arra nem csak olyan magyarázat lehet, hogy a W-Y cég "külsős" megfelelője akart természetesen bájófegyvert csinálni.
    Ha valaki beesik Kolontárra és látja a tragédiát az nem a Mal Zrt titkos fegyverkísérleteinek a következménye. Szal a világ azért bonyisabb az ilyen nézőpontnál hogy :Csaknehogy a t...-ák kezébe kerüljön/ .....(valahol) meg éheznek!


    Kár, hogy a rendező belement ebbe az utcába, a többségében mások által megteremtett klisék riszájklingját láthattuk hatalmas költségvetéssel.
    A CSK, vagy a Sliders sorozatban viszont, mivel kevés volt a pénz ezért ott néha az ötletekből csináltak filmet, ami viszont nem kerül semmibe.
    Sajna viszont ez a film egy ugyan olyan Alien képre történő onanizálás, mint az AvP sorozat, ugyan az amit Lucas is csinált a SW-vel, az új trilógiával.

    A maszti viszont az a műfaj, ami csak az elkövetőre tartozik.
    Az, hogy Scott mire élvez és mire nem a saját és mások korábbi munkáiból arra én nem vagyok kíváncsi, én újdonságokra vágyok.
  • NEXUS6 #26
    Ja, szerintem is elég birka volt ez a Scott, hogy erre a szintre hozta le a saját gyerekét, hogy abszolút képszerűek legyünk.
  • Zero 7th #25
    A Prometheusban lévő holdon is, meg az Alienben lévő holdon is kb ugyanúgy kétezer éve pihennek a hajók. Tehát nyilván a Prometheus történéseinek semmi köze közvetlenül az Alienhez.
  • uniu #24
    Valószínű az orális erőszak után keres magának egy másik hajót, hogy léceljen. Az android mondta is a csajnak, hogy sok hajó van. Lécelés közben, szabadulhat ki belőle az alien, aki tojásokkal rakja meg a hajót és azt találják meg az első részben.
  • Stranger666 #23
    az a rész hibás gondolatmenet.
  • Zero 7th #22
    "szerintem van egy magyarázat, amiről senki nem beszélt, vagy nem gondolt rá"

    Annyira nem, hogy az IMDB FAQ oldalán is le van ez írva...