68
  • birdo #68
    Lassan második éve van symbian nokiám.... ezt mailos- képküldésest nem használtam eddig...most kipróbáltam.... szinte semmi idő alatt küldte a megadott mailcímre a csatolt képet.
    Az a dropbox gondolom nálam nincs...de van hasonló lehetőségem ??
  • narumon
    #67
    Nem tudom mit bénázott barátod, mert fénykép elkészítése, majd tap a kép alján a küldés gombra, tap az emailre, email cim beírása, küldés gomb megnyomása, kész. Szerintem egy ötévesnek is menne.
    Dropboxnál kb annyi változok, hogy dropbox alkalmazásból kell indulni. Gyanítom egy újabb mesét hallottunk vagy egy olyan szerencsétlen usert aki a tévét is a használati utasítás elolvasása után tudja csak bekapcsolni. Csak hát ez nem telefon függő....
  • GerY5
    #66
    Sajnos nagyon is valós volt, ráadásul ismerősöm "született" mac-júzer. Legfeljebb a "tap"-ok száma nem stimmel, vonj ki fejben tetszőleges számút...
  • M2 #65
    "Lefotózta, tap-tap-tap, imél, címzett, tap-tap, hoppá, nem tudja csatolni a képet."

    Ez jó nagy baromság, már a második tapnál csatolva van a kép emailben. :-)
    Nekem amúgy pont ez a bajom, ha egy Androidos készüléket kell használni iOS után: mindenhez több 'tap-tap' kell, úgy érzem hátráltat.
  • GerY5
    #64
    Múltkorában ismerősömnél voltam segíteni egy céges projekt kapcsán.

    Le kellett fotózni a munkához egy képet. Ó, majd ő mindjárt az ájfónjával lefotózza, és akkor imélben elküldi... Lefotózta, tap-tap-tap, imél, címzett, tap-tap, hoppá, nem tudja csatolni a képet. Mondom neki, dobd fel dropboxba. Az nem megy, mert az ájfón olyan szuperbiztonságos, hogy a szoftverek közötti átjárás......

    Ok, akkor mondom megoldjuk így, várj. Elővettem a kis "gagyi" WP7-es HTC 7 Mozartomat, lefotóztam a képet, share on skydrive, és 5 mp múlva már a monitoron láttuk, amit kell. A munka ment tovább...

    Egyébként általános észrevétel, nem tudom más is tapasztalta-e, de akinek ájfónja van, mindenáron próbálja az arcodba tolni, hogy majd ő azzal megoldja, meg az milyen jól tudja, aztán az esetek egy jó részében az illető besül.
  • kakamatyi123
    #63
    >Az MS az IBM hülyeségének köszönhette a sikerét

    Valoban, csak es kizarolag:)
    Az Apple meg a Nokia-enak:)
  • asgh
    #62
    "komolyabb alkalmazásokkal már gond van akár csak a linux esetén. (pl. SolidWorks2012, 3DMaya, 3DStudioMAX2011/12 MolFlow, stb...)"

    Szerintem szólj a Pixarnak, a Weta Digitalnak meg az ILM-nek, hogy a Maya-val gondok vannak, mert a szerencsétlen noobok ezrével használják linux alatt.

    "Tehát összegezve: egy piaci verseny keretén belűl az MS olyat tudott mutatni amit senki nem (még az Apple sem hibáa ővé volt az első komolyabb ablakos rendszer). Ezért kerűlt oda az MS ahhol most van."

    Az MS bőven a konkurencia után kullogva mutatta be a windowst. Az MS az IBM hülyeségének köszönhette a sikerét, nem pedig a windows minőségének. Az IBM nem értette meg, hogy az IBM PC valójában Intel-Microsoft PC (amit nem az MS, hanem az IBM hozott össze), ami a klónok elterjedésével új fejlesztési paradigmát indított el az iparágban. Kialakult egy szoftver-hardver ökoszisztéma, ami felett az IBM elvesztette az ellenőrzést és mire észbe kaptak, az MS már exkluziv szerződéseket tudott ráerőltetni a PC gyártókra. Innentől pedig bezárult a kör: a piaci erőfölénnyel az MS megoldásokat minőségi verseny nélkül lehetett bevezetni, amik tovább növelték az MS piaci erőfölényét és így tovább. Ehhez a minőségnek semmi köze.
    Ezért mondtam, hogy az MS azokon a területeken, ahol nincs zsaroló pozícióban, az esetek nagy részében pofára esik (a kis részt hívják XBoxnak), mert egyszerűen nem szokták meg, hogyan kell minőségi termékekkel versenyezni.
    Az okostelefon piac pedig bizony elhúzott az MS mellett és most megy a görcsölés, hogy utolérjék. Ehhez viszont eredeti, vonzó termékeket kellene felmutatni. Na ez az, ami ilyen vezetéssel igen nehéz lesz: http://www.youtube.com/watch?v=eywi0h_Y5_U
  • Papichulo
    #61
    "Az Apple egy jól eladható név lett és ha szart gyártana Apple logóval azt is el lehetne adni."

    10 Apple Products That Failed

    "Az ára túl van értékelve, ui. a benne lévő vas ára nem ér többet a felénél."

    Ez nem a legtobb brand gepnel igy van? Peldaul egy Sony/HP/IBM desktop/notebook eseteben milyen ugyanez az arany?

    "de komolyabb alkalmazásokkal már gond van akár csak a linux esetén. (pl. SolidWorks2012, 3DMaya, 3DStudioMAX2011/12 MolFlow, stb...)"

    Ezek mondjuk eleg specialis programok, de meg itt sem annyira szornyu a helyzet: http://usa.autodesk.com/products/mac-compatible-products

    "akkor a linux egy igazán frankó stabil, és jól működő rendszer lenne"

    Szerintem mar ma is az.

    "ennek ellenére a közeledben 100%-k, hogy hamarább lesz linux cucc mint Apple... v. Windows"

    Mivel mar a router-ektol kezdve, a TV-kig szinte mindenben "linux" van, ez nem tul rizikos kijelentes... :)
  • kakamatyi123
    #60
    Az .doc is egy szabvany volt, csak nem publikus:)
  • Major
    #59
    Szabványosítást monopólium letöréséhez szoktak használni. Sokan használják a doc-ot? Jó, akkor legyen a szabvány egy tök más dolog pl. odf.
  • MacropusRufus
    #58
    "Tudod miért vesznek sokan Apple terméket? Mert messze a leghasználhatóbb, legegyszerűbben kezelhetőbb, legtöbb programmal megtámogatottabb, veszettül dekoratív kütyüket gyárt. Persze van aki a hype miatt veszi, de gondolom ő is meg van vele elégedve."
    amiért veszik az a neve. És nem a minősége. Az ára túl van értékelve, ui. a benne lévő vas ára nem ér többet a felénél. (nézz utánna a neten)
    Az Apple egy jól eladható név lett és ha szart gyártana Apple logóval azt is el lehetne adni. Megbízhatónak sem nagyon mondanám ui. akkor a komoly megbízható rendszereket igénylő munkaállomások Apple OS-t futatnának és nem Unix/Linux rendszereket. (még az MS termékeiből is több fut szervereken mint Apple termékekből... azért ez elárúl valamit a megbízhatóságról és stabilitásról)
    Az Apple egy jó név. A hardware jó minőségő, de nem éri meg az árát. A rendszerhez az alkalmazások túlnyomó többsége az Apple boltból letőlthető, de komolyabb alkalmazásokkal már gond van akár csak a linux esetén. (pl. SolidWorks2012, 3DMaya, 3DStudioMAX2011/12 MolFlow, stb...)

    Ha pl. Torval bácsi azt mondaná, hogy a linuxot saját distro név alat (Pl. TorvalLinux :)) ) kiadná + ő gyártaná hozzá a hardware-t is, akkor a linux egy igazán frankó stabil, és jól működő rendszer lenne (ja: és csicsában odabaszna az Apple rendszerének :p )De ez még nem jelenti azt, hogy jól is használható, hiszen rengeteg alkamazás nincs hozzá, vagy csak kezdetlegesek. Hiszen a piacvezető a Windows, erre fejleszt mindenki. Az Apple és a Linux is csak egy subkúltúra. Csak míg az Apple egy jól hangzó márkanév ami mögé egy birodalmaz húztak fel, ami birodalom arra épéít, hogy aki valaki az Apple cuccot használ, addíg a linuxot nem ilyen inditatás vezérli, ennek ellenére a közeledben 100%-k, hogy hamarább lesz linux cucc mint Apple... v. Windows :)

  • MacropusRufus
    #57
    "Mondjal mar olyan irodai programcsomagot, ami SZERINTED minosegibb...
    A szabvany alatt pl. az office fileformatumra gondolsz?"

    bocsi, hogy belekoty, de tudok: Open/Lybre Office.
    Az MS Office dok. formátumai meg soha nem voltak szabványok. Az első dok. szabvány az *.odf volt. Ez az Open Document Format és az OpenOffice xml állományaira épít.

    ODF szabvány

    ettől függetlenűl egyetértek veled ;)
  • MacropusRufus
    #56
    "Sorold már fel az MS azon termékeit, amik valódi versenyhelyzetben értek el sikereket úgy, hogy jobb minőséget nyújtottak, mint a konkurencia?
    Mert ebbe a kategóriába még a legjobb szándékkal sem sorolnám a "windowsba beépítették, ezért mindenki alapból azt használja", vagy a "csak ezt lehet rendesen windows alól elérni" és hasonló megoldásokat."

    sorolnám, de kihúzod a lehetősgéeket. A piac így műkdödik. Amúgy az erősebb kutya baszik csak akkor megy, ha a vásárlónak van igénye arra amit az MS nyújt. Ha nincs akkor nincs. De amíg olyan agyatlan emberek vannak, akik csak azért haaználják az MS termékeket mert van alatta photoshop akkor addíg ők lesznek a piac úralkodói, és így a piaci verseny győztesei.
    Az érőfölénnyel való visszaélés meg teljesen standart a kapitalizmusban.
    De a inálat kereslet működteti akkor is a rendszert. Élhetek én vissza az erőfölényemmel, ha nem veszi meg inkább senki. Továbbá: a nagy Win fanok egy jó része is lopja az op.rendszerét, tehát az, hogy a gépek 90% a Winvalamilyen verziója fut, nem erőfölénnyel való visszaélés. Hanem a piac önszabályzása: azért van windows a gépemen mert a pistikének is az van és ő tud segíteni ha gond van. Nem kell a windowst szeretni, de jelneleg ő a piacon felelhető legjobb olyan rendszer ami egy átlag Gipsz Jakabnak is teljesen használható. És igen a linux sajnos még nincs azon a szinten, hogy egy átlag user használja csupán csak azért mert gyökeresen új világot mutat neki és ettől dokan "félnek" maradnak a jól beváltnál -> windows.

    Tehát összegezve: egy piaci verseny keretén belűl az MS olyat tudott mutatni amit senki nem (még az Apple sem hibáa ővé volt az első komolyabb ablakos rendszer). Ezért kerűlt oda az MS ahhol most van. A többiek meg kullognak utánna. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minőségben/megbízhatóságban jó, hanem azt, hogy erre van kereslet/igény. És igen, ez egy verseny eredménye. Az MS nem tegnap jelent meg a piacon, a 70-es évek óta ott van. Ez egy majd 40 éves verseny vége. A többiek lemaradtak, most meg kellenek a magyarázatok, hogy miért.
  • MacropusRufus
    #55
    Az apple most sincs a topon a mobil rendszerek terén. 2011-ben még a Symbian is megelőzte őt... A Google meg valószínűleg úgy is a topon marad.


  • sanyicks
    #54
    Hát nem a legyek... csak a dos kizárólagos forgalmazása az ibm pc-vel, amit mellesleg billgecc egy blöffel ért el(dost nem ő csinálta nem is volt meg akkor, kamuzott az ibm-nek hogy van egy megfelelő os-e, megkapta a megbízást, majd megvette a dos-t a készítőjétől). És mivel a vindóz visszafelé kompatibilis volt a dos-al, egyenes út volt a népszerűség felé, holott a windows akkoriban egy rakás szar, iszonyatosan gagyi és elavult volt más osekhez képest, főleg hogy eleinte csak egy gui volt dosra, néhány kiegészítéssel. Ma is elavult de már nem annyira. Akkoriban viszont a windows olyan volt a többihez képest, mint egy szekér egy F1-es autóhoz képest...
  • woar
    #53
    @tomboy013: ha van WP7-es telód, akkor miért fárasztod magad ezzel a meddő "kinek a nagyobb" vitával. Mi már tudjuk azt, amit az android és iphone tulajok még csak nem is sejthetnek :P
  • tomboy013
    #52
    1 éve van WP-s telóm és valahogy jó érzés hogy még egyszer se fagyott meg, nem laggol, nem kellett újratelepíteni. Ugyanolyan királyul működik mint az első napon. Volt symbiános meg adnroidos telóm de köszönöm szépen elég is volt annyi belőlük. Nem azt mondom hogy rosszak mert akkor még azok is jók voltak mikor azt használtam, de mióta ez van nem cserélném vissza egyikre se. Kíváncsi vagyok a fikázók közül hány embernek volt 2 percnél tovább WP-s teló a kezében. Nyilván látatlanba lehet fikázni ha MS ellenes az ember, de az csak őt minősíti... Biztos vagyok benne hogy van akinek nem jön be mert ő szét akarja cincálni a rendszert amit itt nem nagyon lehet még megtenni, de a többség csak buta MS fikázó, aki még csak képen látta a rendszert
  • kakamatyi123
    #51
    >Akkor meg megis milyen pofa kell ahhoz, hogy 4 evre elore josolgasson?

    :) hogyhogy milyen pofa? A polikusok is pont ezt csinaljak, csak ok sokkal tobbet kaszalnak vele:) Es abbol viszont 100% hogy soha semmi nem kovetkezik be, a sok birka megis elhiszi:)
  • M2 #50
    Köszönjük, ennyit ért ez a cikk. Aki meg telefonon is MS szoftverrel akarja büntetni magát, ám tegye.
  • a_n_d_r_e_w
    #49
    Ertem en mit akarsz mondani, hogy a nokia lecserelte, es csak a neveket kellene felcserelni.

    Sajnos azert bukik a dolog, mert mar 2011Q1-re 27%-ra esett a symbian, szoval ennyit er az IDC, nem hogy 2 ev alatt, hanem mar kevesebb mint egy ev alatt is bukik az osszes elorejelzese. Akkor meg megis milyen pofa kell ahhoz, hogy 4 evre elore josolgasson?

    forras
  • TomecK
    #48
    iOS PC-re engem igenis érdekelne. Apple PC nem kell mert ugyanaz van benne mint a saját magam által összerakott pécémbe, de a OPrendszer ha hivatalosan is kijönne engem érdekelne. Tudom, hogy most is lehet rá telepiteni iOS-t PC-re de az érdekel amit apple csinál kifejezetten PC-re. Szerintem lenne rá érdeklődés.
  • lamer the true
    #47
    Hjaj szegény sg is pénzből él :)
  • kakamatyi123
    #46
    A symbianbol kozben WP8 lett:) Es meg nincs 2014, szoval meg be is johet:)

    Ebbol a joslatbol jol latszik, hogy durvan valtozhatnak az eroviszonyok akar 2 ev alatt is...
  • a_n_d_r_e_w
    #45
    Nah pont erre utaltam, csak nem talaltam regi IDC-t. Azert szep ahogy megjosoltak a symbian piacvezeteset es az iOS bukasat :D:D
  • FtranX
    #44
    Ez az IDC nevu ceg nevettseges. Egy ilyen gyorsan porgo iparagban fel-egy evnel elore szinte lehetetlen barmit josolni.

    Eleg visszanezni hogy mit mondtak korabban:
    2010:


  • Grandpenge
    #43
    Na de azt a piaci erőfölényt el kellett érni. Azt nem a legyek hordták össze.
    Gondolom az apple is tudna pc-re os-t írni.
    Mégsem árul olyat. Mert tisztában van vele, hogy nem venné meg a kutya se.
  • Narxis
    #42
    ne legyel ilyen szereny, magadat se felejtsd ki hurkaur -> főmegmondoember
  • hurkaur
    #41
    Te egy hos vagy.
  • intrex
    #40
    Számomra a "windows" mint termékvonal már önmagában komolytalan, bizalmatlan vagyok vele szemben, bármi amit ezzel próbál a Microsoft eladni, zsigerből kinevetem, és csak utána nézem hogy mit nevettem ki. Eddig egyszer sem kellett megkövetnem magam.
  • figure85
    #39
    Kb.

    Azt nem értem, hogy egyeseknek, miért probléma az, hogy egy adott piacon több szereplő osztozik. Eggyetlen területnek se tesz jót a monopóliumok kialakulása, viszont vannak egyes egyének akik szerint ha ez a monopólium nyílt, és szabadon terjeszthető formátumban érhető el (pl. Linux disztribúciók, Android), akkor azzal semmilyen probléma nincs.

    Attol, hogy belépett egy új platformon a mobilpiacra amit az Microsoft készített attól Android, iOS, Symbian, Bada ugyan úgy elérhető, senki nem kényszerít a váltásra. Azt a termékeket használód amelyiket szeretnéd, amelyik a személyes igényeidnek megfelel.

  • hurkaur
    #38
    Csak a tisztanlatas/osszefoglalas vegett: google -> joceg. ms -> rosszceg. nokia -> symbianfos!!!!. apple -> sznobgecik. android -> jo, mert foss es mert google tehat jo. windows phone -> fos, mert m$ es kulonben is internet explorer! ios -> sznobgecike, nincsen rajta bluetooth es nem jatssza le a zempeharmat. magyarorszag -> 7 millio Nobel-dijas mernok/csillagasz/matematikus/chucknoriss orszaga. sg -> ahol ebbol a 90%-a megtalalhato.
  • kakamatyi123
    #37
    Amikor a windowst/officet bevezettek a piacra, milyen erofolenye volt az MS-nek?)
  • asgh
    #36
    A kérdés az volt, hogy piaci erőfölény kihasználása nélkül, valódi versenyhelyzetben hány MS termék lett sikeres csak a minősége miatt?
    A windows és az office nehezen tartozik ebbe a csoportba.
  • kakamatyi123
    #35
    >Csak erőlködik, csak erőlködik.
    Ne trollkodj, ervelj:)
  • Grandpenge
    #34
    Bocs, hogy beledumálok, de van még microsoft-os cucc pár.
    pl. valami windows, meg office vagy mifene.
    hallottál már ezekről is?
  • Narxis
    #33
    Te be vagy rúgva?
  • asgh
    #32
    Csak erőlködik, csak erőlködik.
  • sanyicks
    #31
    apple cuccra akármit rakhatsz vinni fogják. Ha ráraknál egy win CE-t iphone-ra hasonlító gui-val, észre sem venné a használók 90%-a.

    A gugli nem annyira az arcbatolásból él. A kereső egyértelműen a legjobb, a térképszolgáltatásuk is, és a levelezés is, android is annak aki szabadon szeretné a telefonját használni, és nem csak arra amire szabad ;) Ezek arcbatolás nélkül is nagyon gyorsan népszerűsödtek.
    chrome böngésző már tényleg hypeos.
  • kakamatyi123
    #30
    >Köztudott hogy eddig a microsoft csak mutyival, lefizetésekkel, óriási >reklámhadjárattal (az előző kettő mellé) tudta bármilyen termékét népszerűvé >tenni, mert soha nem voltak elég jók.

    Szerinted az emberek azt veszik ami jo?:)
    Azt veszik, amit az arcukba tolnak, hogy az jo:)
    Errol szol a fogyasztoi tarsadalom... Es nem mellesleg ebbol el a Google is:)

    De erdekes amit mondasz, mivel ravilagit arra, hogy a tomegek nem oprendszer alapjan vesznek telefont, hanem BRAND alapjan...

    Allitom, hogy ha holnap lecserelnek az Iphone-on az Ios-t WP7-re, akkor sem valtozna jelentosen a reszesedese, mert es forditva, ha Ios-t raknanak a Nokiakra, azokat se vinnek jobban:)








  • sanyicks
    #29
    Gyakorlatilag 3 éve csak azt hallani, hogy "ez a windows phone éve" Na majd jön az x frissítés és akkor már terjedni fog. Majd jön a tango és akkor már terjedni fog. Jön a nokia, és akkor terjedni fog :DD

    Xbox azért lett siker, mert ott meg lehetett lépni azt hogy megvesznek (képletesen is értelmezve) jópár kiadót, xbox exkluzivitásért.
    Mobilnál kit tudnak megvenni? Max egy két mobilgyártót, pl a nokiát, de nagy hatása nem lesz.
    Köztudott hogy eddig a microsoft csak mutyival, lefizetésekkel, óriási reklámhadjárattal (az előző kettő mellé) tudta bármilyen termékét népszerűvé tenni, mert soha nem voltak elég jók.