37
  • Sliderx
    #37
    Nem lehetnek... :) 1 mondattal semmit.
  • Zombee
    #36
    A fos AvsP filmek nem lehetnek hivatkozási alapok, de igazából maga a crossover univerzum sem.
  • Sliderx
    #35
    Részletek...

    Alienek már jóval a 2000-es évek elején léteztek. Ezt rögtön két dologgal is alá lehet támasztani.

    Az egyik az, hogy az AvP film eleve úgy kezdődik, hogy 1904-ben az Antarktiszi bálnavadász telepre megérkeznek a Predátorok, a 100 évenként megtartott beavatási szertartásra. A telep pechjére pont alattuk van a bejárat, ennek romjaihoz érkeznek 2004-ben Alexa Woods-ék.
    Viszont ez csak egy kis visszaugrás az időben, a film közben megmagyarázzák, sőt be is mutatják, hogy az ősi civilizációk miként imádták őket és, hogy mi vezetett a hirtelen pusztulásukhoz. Nem kevés Alient lehet itt is látni. Egyébként aki olvasta a film könyv verzióját, az emlékezhet rá, hogy egy ősi civilizáció (ha jól emlékszem maya) idejében kezdődik, ahol a dzsungelben megy a vadászat.
    Hol van ettől még 2093...

    A másik bizonyíték, hogy nem a Prometheus 2093-as LV-223-ra történő leszállása után alakultak ki az Alienek, a főcsarnokban található falba vésett szobor.
    Segítek:


    A leleteket megérkezésük után kb.2000 évesnek becsülik, így ez a szobor, ami igencsak hasonlít egy Alien szerű lényhez legalább ennyi idős. Szobrot meg nem szoktak olyan dolgokról készíteni ami nincs.

    Az LV-223-on (ami nem egyenlő az Alien 1-ben szereplő LV-426-al) kialakult lények pusztán mutációk.

    Egy csomó nyitott kérdés van még, amiket Ridley Scott szépen elrejtett a filmben. Remélem a folytatásban választ kapunk ezekre is.

  • Chris05
    #34
    És ha 2080 után keletkeznek az Alienek mit kerestek a 2000-es évek elején az Antarktiszon?
  • Sliderx
    #33
    "Itt egy ellentmondás: az AVP és a Prometheus filmekben két különböző ember Mr. Weyland, nem is egy időben élnek."

    És ez mitől ellentmondás?

    Az AvP1-ben 2004-ben Charles Bishop Weyland szerepel. Ő Alapította a Weyland Iparvállalatot 1973-ban. Egyébként többek között dolgozott a Borgia Industries-nél is , akik az idegen technológiák begyűjtésével foglalkoztak, ebből később kivált és összeolvadt a Yutani Corporation-el, így jött létre a a Weyland-Yutani...

    A Prometheusban szereplő Peter Wayland pedig az AvP-ben szereplő Bishop fia.
  • god25
    #32
    Hatalmasat csalódtam. Olyan érzésem volt, mint a búcsúban. Mindenhol csillogó-villogó 6 x 3000W-os Hightech hifit lehet nyerni. Csak amikor meghallgatod jössz rá, h ez sokol-rádió. Felvonultatták a legújabb 3D hiper-szuper technikát, de a film 1 Ft-ot nem ért. Emlékszem a Nyolcadik utast vagy 100x néztük meg VHS-en és a 100.ra is élmény volt. Ez a mostani vicc.
  • morden
    #31
    ej de gáz volt a film, mintha egy csillag kapu epizódot láttam volna, bár még az is viccesebb és jobbak a színészek ( és a története is jobb).
  • Katalizátor
    #30
    Spielberg megcsinálta a maga alien moziját: E.T. :)
  • Ragnar360
    #29
    Azért az első rész elég érdekes stb. volt - annyira nem volt ökörség azért :) ellenben a 2.kkal bár ha szigoruan vesszük talán az is elmegy

    De persze igy a jó, hogy semmi köze hozzá és nem is kell h ez bárkit is zavarjon - szal nem ők tenyésztették ki őket :) vagy :DDDD
  • Yutani
    #28
    Konkrétan zseniális volt, amikor összehozták az alien és predator történeteket (lásd képregény és könyvek), viszont az okádék filmekkel hazavágták az egészet. Tehát el kéne felejteni a két gagyi AVP filmet, és készíteni egy IGAZI Alien Vs Predator filmet, amivel rebootolni lehet a keresztezett sztorivonalat.

    Az volt a baj, hogy fogyatékos emberek alacsony költségvetésből készítettek valami szart (AVP-AVP2), és most a kevésbé műveltek azt hiszik, ennyiről szólt az AVP univerzum.
  • GaborT28
    #27
    Egyébként én kíváncsi lennék, hogy pl Spielberg milyen Alien filmet tudott volna csinálni. Gyakorlatilag a legnagyobb rendezők kivették a részüket az első két résszel. R.S. lefektette az alapot, Cameron megcsinálta a maga Terminátoros, akciós módján (sikeresen!) a folytatást. Spielbergnek is megvannak a maga rendezői védjegyei .... horrorban is otthon van(lásd Cápa; szerintem elérte ugyanazt a borzongást a filmel mint Scott a Nyolcadik utassal).
  • morden
    #26
    Ez elmondható az avangers filmre is, mégis kajálják az emberek
  • GaborT28
    #25
    Jól mondod.... a filmtörténelem egyik legnagyobb bakija volt szerintem a 2 szörnyet társítani. Könyvekben, képregényekben még érdekes volt, de a vásznon nincs helyük együtt.(szerintem)
  • Achatius
    #24
    Mondjuk nekem az sem tetszett a filmben, hogy most ugye voltak az AVP filmek, olyanok voltak amilyenek, de most jön ez a prometheus és az egész sztoriban teljesen kizárják azt, hogy ezek a filmek léteztek. Ergo az AVP-knek köze sincs az egész alien történethez.
  • Ragnar360
    #23
    ok-okozat :) az nem is egy "igazi" alien volt, - ami rátekeredett a két faszira az se arc "izé" volt - az egész egy folyamat, fejlődés eredménye lesz majd valahogy, valamilyen módon :) Szal amit mondassz abba baki nem igazán volt (ráadásul a főmomentum, hogy rátapadt a "polip" a tagra, az is megvolt...)
  • mesor
    #22
    Lehet valakinek !SPOILER! lesz az ne olvassa el! :)


    Számomra ott kúrta seggbe az egész alien mitológiát RS amikor a végén egy kifejlett alien jött ki a földönkívüli csókából... Ott kedvem lett volna köpni egyet. Persze lehet én vagyok csökkent és leugatnak majd páran, hogy azért mert nem értem a filmet stb de kérdem én, nem egy mellkasrobbantónak kellet volna előbújnia? :)
  • Yutani
    #21
    Nem volt rossz a Prometheus. (Igyekszem nem spoilerezni.) Végre tudjuk, kik vagy mik a space jockey-k (én azért olcsó húzásnak találom ezt a megoldást, de végül is így van benne egy csavar), így egy mítosznak vége ezzel. Azt is tudjuk már, hogy mi is az alien igazából (a Scott által tálalt verzió tulképpen hosszú évek óta mint lehetséges magyarázat terjed a rajongók között), de még itt nincs vége a sztorinak.

    Nagyon fontos észben tartani a film végén, amikor nem látjuk viszont a nyolcadik utasból ismerős képeket (csak hasonlókat), hogy ebben a filmben az LV-223 planétán járunk, míg az Alien az LV-426-on játszódik. Így nagyon örülök, hogy van folytatásra lehetőség, mert végre van valami új az alien univerzumban, amit értelmesen lehet folytatni, ha már elk*rták az AVP filmeket. (Itt egy ellentmondás: az AVP és a Prometheus filmekben két különböző ember Mr. Weyland, nem is egy időben élnek. És én inkább Scott verzióját fogadom el, mint az összecsapott AVP-s megoldást.) Szóval hajrá Mr. Scott, várjuk a folytatást!

    Még annyit, hogy én igyekszem megmagyarázni, miért tetszett a film, míg bnőm kijelentette, hogy neki óriási csalódás. Szóval tényleg megosztó a film, nem kétséges!
  • NEXUS6
    #20
    Nekem nem a rejtélyekkel, a kérdésekkel van a gondom, hanem, hogy hangulat, reális karakterek olyan nagyon nyomokban van csak benne. Ott van az a robotcsákó, aki egy poén, de a legénység úgy ahogy van úgy pusztul el, hogy bennem egy extra szívdobbanást nem okozott az egész.

    Ja nem, volt valami ijesztés, ami bejött. De már nem emléxem, hogy mi is volt az.

    A zene meg egy fos volt.
    Potenciál tényleg van a sorozatban, valszeg lesz is egy köv rész, mert a céget megtéveszti a viszonylag jó fogadtatás. De a 3. rész szerintem csak DVD/BD only lesz.
  • sandor8206
    #19
    ez a semmilyen, de van potenciál a sorozatban, remélem sikeres lesz és jön a folytatás és ott sok mindent remélem helyretesznek, együtt a részek talán még lehet klasszikus
    de addig is magában a promi közepes film
  • sandor8206
    #18
    hát ennyi hülyeséget végül is csak direkt lehet csinálni
  • Csaba007
    #17
    Nem is tudom mikor láttam ilyen minőségi és látványos sci-fit,hatalmas élmény moziban. A 3d nem tett hozzá semmit sem,hozta a szokásos színvonalat. Azoknak akik azért rinyálnak,mert nincs minden megmagyarázva...komolyan tanuljanak meg gondolkodni,direkt van az egész...:/
  • Ragnar360
    #16
    és tényleg:)
    egyébként: building better worlds SINCE(!) 10. 11. 2012. itt -> whatis101112.com - már megy atalalgatas, dvd/bluray megjelenes, esetleg ujabb viral, vagy a folytatas bejelentése ?:) Jólenne...
  • endrev
    #15
    Ridley Scott hozta a szokásos Alien-feelinget, de a dramaturgia olcsó volt. A fordulatok 80%-a emberi hülyeségen, korlátoltságon, felkészületlenségen és véletlenen alapult. Ez kb. egy magyar film színvonalát értinti. Csalódtam RS-ben.
  • coolbboy83
    #14
    Tuti lesz valami folytatás... mert:
    Ez az LV224-en játszódott.... és nem úgy lett vége ahogy az Alien első része kezdődik... azaz nem abban a vacakban fekve jött ki a szörny a Space Jockey-ból..
    Nem is beszélve arról, hogy az az LV426- bolygón van !!! :-D
    Tehát sanszos, hogy valami történni fog - hogy ez a dolog az LV426-ra kerüljön...
  • NEXUS6
    #13
    Most nézem meg a Promit.
    Az túlzás, hogy kegyetlen xar lett. De nem jó.
    Csak azért több mint mondjuk az AvP első része, mert jobb színészek vannak benne. De abból is másolnak rendesen. Zéró eredetiség.

    Logikai bukfencek tömkelege. A film a feléig nem akar beindulni, az ember csak néz, hogy akkor most mi van? Néhány motívum felbukkan az előző részből, de semmi konkrétum. Aztán egyszercsak bejön a hajó nagyszájú néger kapitánya és elmondja a frankót, amit a tudósok (és a nézők) nem tudnak kitalálni. Attól kezdve a film átmegy egy nem túl erős akciófilmbe, megsemmisítő robbanással miegymással.

    Áááá...


    Filozófiai kérdések? Vicelnek ezek? A Kapcsolat c. filmben voltak, itt tök homályos az egész.
    15 évvel ezelött ez egy jó film lett volna, most csak ciki.
    Sokat szoktam szidni az Avatart, pl a sablonossága miatt, de abban legalább vannak sablonok, ha más nem is. Ebben, csak az űr nagy zéró üressége.
  • Ragnar360
    #12
    Noomi Rapace, Micheal F. mellett nagyon ott volt a szeren...

    **SPOILER

    A film egyik legjobb része, s mekkora jelenet, scifi, hangulat, operatőri munka stb alapján, mikor Shaw lecsapja a két orvost és rohan a műtő kabinba vagy mi is a neve, kegyetlen jó és érdekes volt ;)

    Na meg persze akadtak még jó jelenetek :) a gyengécskébb párbeszédek mellett is olykor (h öszinték legyünk ;d)

    Riddley bácsinak szólni kell, hogy sürgösen erősitse meg a folytatást :) jövőre pedig kezdődhet a forgatás :)
  • Ragnar360
    #11
    na persze nem azt mondom, hogy a LOST rossz vagy ez, csak azért nah, sok negtaiv panaszra adhat némi magyarázatot ez, hogy ketten irták a filmet és az egyik Damon Lindelof

    érdemes utánajárni, olvasgatni dolgoknak, spec. én lekaptam a camos rlst és teljesen jó volt ujranézni részeket, amin könnyen átsikolhatott az ember...

    megnézném újra moziban, de kétlem, hogy összejön (mert mégha kint lesz DVD-n Blurayen akkor is más lesz, mert azt a 3D-s feelinget nem adja vissza otthon, csak megkéne még nézni :)
  • Ragnar360
    #10
    a filmnek van foruma, irjatok oda
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1322577354

    összességében szerintem nagyonjó, ha nem a LOST egyik főírója van a film alatt, akkor másabb, de az ÖSSZKÉP zseniális és a részletekben rejlik az élmény stb.

    A 3D is nagyon jó volt, FOLYTATÁST AKARUNK!!!!!
  • GaborT28
    #9
    Jobb:) Most már tiszta a terep az Alien vs Predator vs Space Jockey film elött:D
  • debut12
    #8
    Srácok, gondolom azért az AvP2-nél jobb lett? Ugye? Nyugtassatok meg! :D
    Azt a gagyi filmet. :)
  • GaborT28
    #7
    Nem is a filmek miatt lett nagy a Marvel rajongótábora.... Főleg nem itthon.... ugyanmár. A karaktereket a többség filmből ismeri. (Megjegyzem, nekem egyik filmje sem jött be a Marvelnek)
    Azt pedig már tudjuk, hogy a hazai mozinézők elöbb beülnek egy Pitére, mint egy tartalmasabb filmre(nem a Prometheusra gondolok). A lényeg, hogy emészthető, szájbarágós, kommersz cucc legyen tele poénokkal, szexel, vérrel, látványelemekkel.
  • Hedgehunter #6
    Nem igazan jott be a mozi nekem sem.. Unatkoztam a moziban...
  • Achatius
    #5
    Már csak az a baj hogy a Prometheus ilyen kegyetlen rossz lett.
  • dresden1
    #4
    Az Avengers az itthon összevissza bukott Marvel-kéregényfilmekkel nem hiszem, hogy rendelkezne nagy rajongótáborral.

    Nem véletlen, hogy az Amerikai pite: A találkozó és a Sherlock Holmes: Árnyjáték is több nézőt érdekelt, mint A bosszúállók vagy a Prometheus. Az első napon is, a hétvégén is nyilván többet fog.
  • dresden1
    #3
    Ez hatalmas tévedés. Vagy nem jársz elég gyakran az utcán, vagy nem követed a tévés reklámokat, de közelében sem jársz az igazságnak. Vagy úgy érzed, hogy a Prometheusnak kellett a kampány? Mit reklámozzanak rajta? A színészeket? Az, hogy egy R-es high scifi? Baromira nem érdekelné az átlagembert.
  • GaborT28
    #2
    És talán mert ezek a filmek rendelkeznek akkora múltal, hogy van már egy kiépült rajongótáboruk. Idén szinte még nem is volt "várva-várt" film moziban ezt a kettőt leszámítva.
  • Trevize1987
    #1
    Ez azért van mert ennek a két filmnek volt az utóbbi 3-4 évben a legnagyobb marketingkampánya. Úgy látszik még a gazdasági válság közepén is lehet hatni az emberek agyára reklámokkal, meg plakátokkal. Félreértés ne essék, egyik filmre sem mondtam, hogy rossz lenne.