Szekeres Viktor

A Prometheus premierje még a The Avengerst is leverte

Ki hitte volna, hogy a Prometheust váró rajongók még A bosszúállókra kíváncsiaknál is többen vannak. Előbbi film ugyanis a nyitónapi teljesítményével leverte a képregényfilmet.

Itthon A bosszúállók minden előzetes várakozást felülmúlva szerepel a mozikban, s annak ellenére, hogy a képregényfilm nem az év legerősebb kezdését produkálta, szép lassan minden korábbi, 2012-es, nagyot szakító bemutatót (Sherlock Holmes 2, Amerikai pite 4) megelőzött mind bevételben, mind pedig nézőszámban. Szerdával bezárólag a filmet 275 115-en látták itthon és 393 381 355 forint bevételt hozott a moziknak.


Viszont most, szigorúan az első napi eredmények alapján vetélytársat kapott Joss Whedon filmje, hiszen a Ridley Scott-féle Prometheus mozgósította a hazai scifi-rajongókat, minek eredményeképp a film az első nap után már 14 és fél ezer nézővel büszkélkedik, ami még az első napos The Avengers-rajongók számánál is magasabb - pár hete 13 ezren érezték, hogy már éjszaka vagy a nyitónapon meg kell nézniük a képregénymozit. A folytatás persze nagy kérdés, hiszen ahogy nemzetközileg, úgy a hazai véleményeket olvasva itthon is igencsak megosztja a film a közönséget. Van, aki minden idők egyik legjobbját látta benne, míg más hatalmasat csalódott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sliderx #37
    Nem lehetnek... :) 1 mondattal semmit.
  • Zombee #36
    A fos AvsP filmek nem lehetnek hivatkozási alapok, de igazából maga a crossover univerzum sem.
  • Sliderx #35
    Részletek...

    Alienek már jóval a 2000-es évek elején léteztek. Ezt rögtön két dologgal is alá lehet támasztani.

    Az egyik az, hogy az AvP film eleve úgy kezdődik, hogy 1904-ben az Antarktiszi bálnavadász telepre megérkeznek a Predátorok, a 100 évenként megtartott beavatási szertartásra. A telep pechjére pont alattuk van a bejárat, ennek romjaihoz érkeznek 2004-ben Alexa Woods-ék.
    Viszont ez csak egy kis visszaugrás az időben, a film közben megmagyarázzák, sőt be is mutatják, hogy az ősi civilizációk miként imádták őket és, hogy mi vezetett a hirtelen pusztulásukhoz. Nem kevés Alient lehet itt is látni. Egyébként aki olvasta a film könyv verzióját, az emlékezhet rá, hogy egy ősi civilizáció (ha jól emlékszem maya) idejében kezdődik, ahol a dzsungelben megy a vadászat.
    Hol van ettől még 2093...

    A másik bizonyíték, hogy nem a Prometheus 2093-as LV-223-ra történő leszállása után alakultak ki az Alienek, a főcsarnokban található falba vésett szobor.
    Segítek:


    A leleteket megérkezésük után kb.2000 évesnek becsülik, így ez a szobor, ami igencsak hasonlít egy Alien szerű lényhez legalább ennyi idős. Szobrot meg nem szoktak olyan dolgokról készíteni ami nincs.

    Az LV-223-on (ami nem egyenlő az Alien 1-ben szereplő LV-426-al) kialakult lények pusztán mutációk.

    Egy csomó nyitott kérdés van még, amiket Ridley Scott szépen elrejtett a filmben. Remélem a folytatásban választ kapunk ezekre is.

  • Chris05 #34
    És ha 2080 után keletkeznek az Alienek mit kerestek a 2000-es évek elején az Antarktiszon?
  • Sliderx #33
    "Itt egy ellentmondás: az AVP és a Prometheus filmekben két különböző ember Mr. Weyland, nem is egy időben élnek."

    És ez mitől ellentmondás?

    Az AvP1-ben 2004-ben Charles Bishop Weyland szerepel. Ő Alapította a Weyland Iparvállalatot 1973-ban. Egyébként többek között dolgozott a Borgia Industries-nél is , akik az idegen technológiák begyűjtésével foglalkoztak, ebből később kivált és összeolvadt a Yutani Corporation-el, így jött létre a a Weyland-Yutani...

    A Prometheusban szereplő Peter Wayland pedig az AvP-ben szereplő Bishop fia.
  • god25 #32
    Hatalmasat csalódtam. Olyan érzésem volt, mint a búcsúban. Mindenhol csillogó-villogó 6 x 3000W-os Hightech hifit lehet nyerni. Csak amikor meghallgatod jössz rá, h ez sokol-rádió. Felvonultatták a legújabb 3D hiper-szuper technikát, de a film 1 Ft-ot nem ért. Emlékszem a Nyolcadik utast vagy 100x néztük meg VHS-en és a 100.ra is élmény volt. Ez a mostani vicc.
  • morden #31
    ej de gáz volt a film, mintha egy csillag kapu epizódot láttam volna, bár még az is viccesebb és jobbak a színészek ( és a története is jobb).
  • Katalizátor #30
    Spielberg megcsinálta a maga alien moziját: E.T. :)
  • Ragnar360 #29
    Azért az első rész elég érdekes stb. volt - annyira nem volt ökörség azért :) ellenben a 2.kkal bár ha szigoruan vesszük talán az is elmegy

    De persze igy a jó, hogy semmi köze hozzá és nem is kell h ez bárkit is zavarjon - szal nem ők tenyésztették ki őket :) vagy :DDDD
  • Yutani #28
    Konkrétan zseniális volt, amikor összehozták az alien és predator történeteket (lásd képregény és könyvek), viszont az okádék filmekkel hazavágták az egészet. Tehát el kéne felejteni a két gagyi AVP filmet, és készíteni egy IGAZI Alien Vs Predator filmet, amivel rebootolni lehet a keresztezett sztorivonalat.

    Az volt a baj, hogy fogyatékos emberek alacsony költségvetésből készítettek valami szart (AVP-AVP2), és most a kevésbé műveltek azt hiszik, ennyiről szólt az AVP univerzum.