52
  • 12346
    #52
    Nem unod még az "integrálni" szót? Rongyosra használod. Hogy kellenek őket integrálni szerinted? Az 5-10%-os sulis izén kívül. Próbáltam elfogadni, vagy inkább csak megérteni az álláspontod, de úgy tűnik, tökéletesen megalapozatlan, felszínes, divathippi véleményed van. Az elmúlt több mint fél évszázad alatt miért nem sikerült integrálódniuk Európában? A többi népcsoport hogy integrálódott? Nekik se volt külön állatkert. Idejöttek, vagy odamentünk, alkalmazkodtak, és heló.
  • uniu
    #51
    Szó nincs 1 millióról, szerencsére.
    Pontosabb információk az érvelésed újragondolásához:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_nemzetis%C3%A9gei

    A fenti videóa jéghegy csúcsa. Az integrálódni kívánt emberek már ezt rég megtették. Volt olyan aki a nevét is megváltoztatta, csak hogy ne keverjék őket a többséget alkotó bűnözőkhöz.

    Ez nem csak Magyarországon probléma hanem a világ más országaiban is.
    Nézd meg hogy pl. Svájcban, Finnországban hogyan integrálják őket! Vagy pl. Kanada miért mondta hogy elég a bevándorló cigányokból ? A franciák szintén próbálják hazaküldeni őket. Mindenki ennyire rosszul csinálja az integrálást ? Ugyan már...
  • morden
    #50
    Erre a videóra 1 millió roma embert húzol rá :( a többi nemzetiség akiket említettél számban elenyésző és integrálva vannak, ha integrálnánk a roma lakosságot, akkor odakerülhetnének ők is a sor végére.
  • morden
    #49
    Az a baj, hogy olvasa a kommenteket én látom a közös nevezőt, mégpedig az erőszak sajnos ez a legnagyobb baj :(
  • uniu
    #48
    "( ha sikerül áttörni az ő fruszráltásgukat is )"
    Már ne haragudj, de ki fogja megvereti magát a Te kedvedért ? Vagy mocsokban dagonyászni ? Soha nincsenek egyedül és kés az mindig akad náluk. És mint az állatoknál a szembe nézést agressziónak veszik.

    A fenti videó látható megnyilvánulást nem lehet frusztráltsággal elkenni, mert nem az hanem szervezett bűnözés. Nem több, de nem is kevesebb.
    Alig láttam még olyan cigányt akinek ne lógott volna ki cigi a szájából (beleértve a terhes/kisgyermekes anyákat is).
    Próbáld elmagyarázni, hogy mennyi pénzébe kerül és az egészségébe...
    Nincs mit még jobban integrálni mert nincs közös nevező.

    Az egész integrálás egy nagy átverés. Pl. a magyarokat miért nem kell integrálni, Kanadában, USA-ban, Angliában, No.-ban stb ? Ugyan olyan kisebbség azokban az országokban is.

    Vagy a kínaiakat/svábokat/szlovéneket/szlovákokat/románokat/horvátokat/lengyeleket/ruszinokat/görögöket/örmény/szerbeket miért nem kell még jobban integráli idehaza ?

    Érted ugye ?
  • 12346
    #47
    No ja. Amúgy én is ha eltekintek az adott iskolától, nem beszélgetek/nék nagyon velük. A frusztráltságot meg nem is értem. Az kultúrált megnyilvánulás hiányát nem nevezném annak. Ha nincs ész, marad az erő, agresszió. Aztán erre rá lehet húzni a "frusztráltság" pizsit is^^
  • Merces
    #46
    ..ha odamegyek egy khm...szóval roma kisgyerekhez rögtön három „ bátyja ” fog rám nagyon csunyán nézni, nyilván mert nincs bennük előitélet a fehérekkel szemben
    Az az igazság hogy azt a szellemi posványt amiben a ci....romaság*(milyen hülyén hangzik)leledzik csak radikális eszközökkel lehetne megszüntetni..
  • 12346
    #45
    Azzal még esetleg egyet is értenék, hogy meglepődnék, ha egyenként beszélgetnék velük. Megesik az ilyen. Nem túl mélyenszántó többnyire, de lehet velük beszélgetni, ez természetes. Amíg egyedül vannak. Aztán a hozzájuk csapódó arcokkal általában hatványozódik a raj életérzés.
    A zárójeles rész viszont nem kellett volna már a frusztráltságról. Nekem ezekből az jön le, hogy talán azért te is kicsit érdekesen kezeled őket;) Mint a zöldek a megvédeni kívánt, fogságba esett, saját sorsáról dönteni képtelen állatot.
  • morden
    #44
    Az előítélet az egyfajta golkodási lustaság, elzárkózni az új tapasztalatok elől és bezárni a világot magad körül, inkább keress pozitív példákat. Az elfogadás az kétirányú dolog, ha a tanárniéni a rendőr az egyszeri fóruózú azt gondolja hogy barbárok és úgy is viselkednek velük akkor barábor is lesznek, ez egy tapasztalat, viszont menj oda egy ilyen barbár cigánygerekhez és kezeld őt úgy mint egy okos fehér aranyos gyermek szerintem meglepődnél ( ha sikerül áttörni az ő fruszráltásgukat is )
  • 12346
    #43
    Vagy jó lenne az arányosítás, vagy nem. Emlékeim szerint ilyen arányok mellett sem lettek jobbak. A szemléletváltásnak megint csak nem egyoldalúnak kéne lenni. Azon kívül, hogy megpróbálják annyira egyformán kezelni őket, amennyire csak hajlandóak együttműködni, nem tudom mit kéne még tenni. De te sem tudod, ismételgeted az integrálás szót, ami jelen formájában tökéletesen üres frázisnak hat.
    Nekik kéne a legtöbbet tenni azért, hogy elfogadják őket. Az előítélet meg egy tanulási folyamat eredménye, ami a tapasztalatokon alapul. Az említett suliba is jár olyan srác, akinek a színén kívül semmi köze nincs a digókhoz. Nem keveset dolgozik, és jól tanul. Nem is értem, hogy bírja. Vele szívesen beszélek, szimpatikus figura. Érdekesmód neki nem kellett külön állatkertet létrehozni, hogy integrálódni tudjon?
    És igen, van egy kialakult képem a cigány gyerekekről (is), ami az említett tapasztalatok alapján alakult ki bennem, és sokakban. Azt várnám el, hogy ha elvileg valóban nem különböznek másoktól, akkor viselkedjenek is hasonlóan. Nem kívánok önigazolni.
    A kiemelt, kirakat példákkal meg nem tudok mit kezdeni. Gratula nekik, hajrá, meg ilyenek, de akárhogy is nézzük, általában eddig sem az volt a jellemző, hogy ki akarnának törni az ösztönlény mivoltukból.
  • duke
    #42
    Szerintem nem az legnagyobb baj, hogy ilyen buncselekmenyek tortennek, hanem hogy nincs semmi kovetkezmenyuk az ilyen teteknek. Ezek is, biztos kapnak majd kb fel evet felfuggesztve, mert ha ennel sulyosabb itelet szuletik, akkor az mszp, korbe uvolti a vilagot, hogy itt tombol a fasizmus, es artatlan kisgyermekeket zarnak bortonbe. Mert ha egy ilyenert, mind az 5 elkoveto kapna 10-12 evet, akkor az rendben volna, de hat ennyit meg gyilkosag eseten sem kapnanak, nem hogy sima banditizmusert.
  • morden
    #41
    Minimálisan azt jelentené, hogy néhány 5-10% os arány legyen nem 50-60% os azt már gettósodó iskolának hívják. Meg teljes személetváltás szükséges, pl neked is van egy képed a cigány gyerekeről és elvárod hogy úgy viselkednejek , amint úgy viselkednek máris igazoltad magad és kész, de mondjuk nem mész el a ghandiba vagy a roma ösztöndíj programot megnézni ahol szegény sorsú kitűnő eredményű cigány gyermekek tanulnak integráltan
  • 12346
    #40
    Mit takar az integrált oktatás? Itt is pl együtt járnak a fehér emberekkel. Ugyanazt az oktatást kapják mindketten. Sőt, bizonyos mexikóiakkal külön szoktak foglalkozni, hátha lesz belőle valami... Mi a tökömet kéne még velük csinálni? A cigány mondja nyíltan, hogy csak a segély miatt jár suliba, és nem is töri magát, hogy előrébb jusson. Képes négyszer ugyanazt az osztályt járni, míg tart a segélyre való jogosultság. Ha kirakják, máshol fölveszik. Az meg csak a helyrajzból adódik, hogy az adott suliba sok kokeró jár. Akad nem kevés börtönös, meg 15 éves anyuka. A fehérek rendesen végigjárják, végeznek. Sőt, vannak kitűnő tanulók is.
  • morden
    #39
    Amiről te beszélsz az pont az integrált oktatás ellenéte, a szegregált oktatás és pontosan azok a következményei amit leírtál, éppen ezért kellene inegráltan oktatni!
  • 12346
    #38
    Te tényleg valami elcseszett ideologizált világban élsz. Vagy nyomott bölcsész vagy. Integráció, oktatás??:D Ronggyá használt, de ez tényleg csak demagóg szar. Ezek is két emberen múlnak. Hiába akarsz integrálni, oktatni, ha a célközönség nem együttműködő.
    Elég sok közöm van egy érintett szakképző sulihoz, egy erősen barna kerületben. Konkrétan azért járnak ezek suliba, hogy meglegyen a pótlék, és az egyéb segélyek. Bár amúgy sem esik nehezükre, DIREKT megbuknak, hogy minél tovább "részt vegyenek" az oktatásban, és kapják az említett javakat. És mivel az iskoláknak is kell a fejpénz, általában akkor repül valaki, ha komoly gond van vele. De meglepő módon sok ilyen van. Nem ritkák a verekedések, és egyebek.
    Ez is elcsépelt, de ha így véled, vegyél egy párat magadhoz, és integráld.
    Amúgy érdekes, hogy országtól függetlenül, legalább a középkortól kezdve probléma volt ezekkel. Ha több száz év alatt nem tudtak integrálódni, maximum több-kevesebb sikerrel x ideig sikerült őket kordában tartani, akkor miről beszélünk?
  • morden
    #37
    Szerintem gondold át mégegyszer, a wikipédián kívül még azt is használják a nirvana érvelésnél , hogy az az igazi nirvana érvelés, amikor magára a nirvana érvelésre hivatkozunk :D
  • morden
    #36
    Szerintem a társadalom és mindenki érdeke az, hogy megelőzzük a bűnözést, aminek a legjobb eszköze az integráció és az oktatás. Lehet karhatalmi eszközökkel is fellépni és akkor a börtönt fizetjük, majd nagy valószínűséggel visszaeső is lesz az egyén így még több pénzbekerül, sajnos ezt a magyar társadalom nagyrészt nem látja be, hogy a prevenció sokkal olcsóbb és hasznosabb és kielégító, mint a gumibotozás és a halálbüntetés
  • Tetsuo
    #35
    A "liberalis", demokrata, "felvilagosult" demagog valasz erre az lenne, hogy csak abban az esetben lehet hatasa a genetikanak, ha az nem negativ az adott csoportra nezve.
    Pl. a feketeknek jobb a ritmuserzekuk vagy a spanyolok hevesebb vermersekletuek, mint az eszakiak.




  • aaaaa
    #34
    Ahogy két kutya sem azonos genetikailag és viselkedésmódra, úgy az emberek sem. Persze van kedves és nem harapós pitbull, és agresszív bernáthegyi is, de alapvetően a genetika legtöbbször meghatároz egy ösztönös viselkedésmódot.
    (benne van a vérében...)
    Amikor némelyik féléves cigánygyerek arcán lehet látni a szüleitől örökölt gyilkos tekintetet, azt nem lehet a szegénységgel megmagyarázni.
    Ha nem számítanának a genetikai adottságok, akkor az intézetbe adott gyerekek közül kb. ugyanannyi cigány és nem cigány bűnöző nőne fel. Érdemes lenne azért megnézni a statisztikákat (ha volnának), mert itt is érdekes eredményeket találnánk.
    Persze ha valaki efféle kutatásokat kezd végezni, azt elhallgattatják, és rögtön előhozakodnak az ellenpéldákkal.
    De a tapasztalt ember tudja, hogy a cigánytelepre nem megyünk kitömött pénztárcával, mert megjárjuk. Akinek van normális önvédelmi ösztöne nem keveredik ilyen környékre , ha teheti. Néhány hülye, aki burokban nőtt fel talán elhiszi, hogy minden OK, amíg egyszer csúnyán pórul nem jár, bár kétségei biztos nekik is vannak.
  • uniu
    #33
    A gyógyszergyártó cégek nem ilyen szemérmesek (gondolom a profit szent érdekében). Komoly nyilvántartásuk van a rasszok és a hatóanyagok közti összefüggésekkel kapcsolatban. Pl. hatóanyag másként hat egy afroamerikaira és másként egy európaira. Az sem titok, hogy az afrók immunrendszere nem olyan erős mint az fehér embereké, tekintettel arra, hogy a középkori nagy járványokat ők megúszták.

    Egy ezzel ezzel foglalkozó ismerősöm mesélte, hogy pl. a közel keleti embertípusok szervezete egész másként bontja le a morfinszármazékokat mint az európai.
  • uniu
    #32
    Az az érdekes, hogy még fű sem nő ahol cigányok laknak :)
    Amúgy megfigyeltétek, hogy a kutyák mennyire agresszívvé válnak a cigány etnikum közelében ?
  • Tetsuo
    #31
    A buntetesnek egyertelmuen van visszatarto ereje, mint ahogy alabb irtam is.
    Az pedig egy demagog hazugsag hogy az emberek habitusa es intelligenciaja nem fugg ossze a borszinnel. Csak ez pl. szamodra olyan tabu, hogy ha sajat magad tapasztalod sem hiszed el, mert sablonokban, virtualis, idealizalt vilagban gondolkodsz, tavol a valosagtol.
    Itt raadasul nem is a borszinek hanem a kulturak kozotti kulonbsegrol van szo.
    Ami ugyancsak hatalmas lehet, akar bunozesi hajlam tekinteteben is.

  • Gauge
    #30
    LÓGJANAK MAGASRÓL!!!!
  • JL666
    #29
    vannak máshol is szegény emberek nem csak a cigányok. Mégis ahogyan a cigány putrik kinéznek az nem semmi. És hogy rendet rakj magad után az kurvára nem szegény vagy gazdasági kérdés.
  • aaaaa
    #28
    Na ne hozd elő maszlagot, hogy ezek a sittes gyerekek azért mennek rabolni, mert szegények ! Mindegyik jól öltözött és náluk ezerszer szegényebb becsületes csóró gyerekeknek eszébe nem jut nyereségvágyból rátámadni egy vadidegenre. Ezen nincs mit védeni ! Aki ezt teszi, annak börtönben a helye ! Ezek akkor sem mennének el dolgozni, ha lenne számukra jól fizető munka. Nem 2 liter tejet loptak, mert éhesek voltak.
    Mi köze ennek ahhoz, hogy vannak csalók is ? Semmi !
    Hogy akarod megszüntetni az okokat ? Ingyen segélyt adsz havi 1 millió értékben, hogy ne kelljen rabolnia ?
    Nem igaz az, ahogy próbálsz csúsztatni. Ha valami ellen valóban keményen fel akarnak lépni, fellépnek, és csökken is az adott területen a bűnözés.
    Rászálltak a piás sofőrökre és a gyorshajtókra ? Rá, és elég keményen (más kérdés hogy a bevételek matt), de valóban javult is a helyzet mindkét területen.
    Nincs bőrszíne, persze... Nem véletlenül TILOS statisztikákat készíteni erről, mert más derülne ki. Menj el egy cigánysorra falura, és végezz felméréseket ! Ha saját bőrödön megtapasztalod, hogy hogyan működik ez, utána oktasd ki itt az embereket. A nem cigány, hasonlóan szegény rétegek, bármilyen furcsa, egyértelműen tisztességesebben élnek, és kisebb arányban követnek el ilyen bűncselekményeket.

  • Archenemy
    #27
    "Egyébként több ezer éves tapasztalat azt mutatja, hogy a börtönbüntetésnek és a halálbüntetésnek nincs igazán visszatartó ereje, az alap okot kellene megszüntetni ( szegénység, frusztráltság) és nagyban visszaesne a bűnözés)."

    Nirvána Érv

    Nirvána-érv az a logikai hiba, amikor valós eseményeket vagy lehetőségeket egy irreális, idealizált alternatívával vetünk össze. Ugyancsak Nirvána-érvként tartjuk számon az utópisztikus feltételezést, miszerint az aktuális problémára létezik tökéletes megoldás.

    A Nirvána-érv használója hamis analógiát állít fel, amikor a valós megoldási lehetőséget egy nyilvánvalóan előnyös végkimenetellel kecsegtető, ugyanakkor teljesen valószínűtlen eseménnyel állítja párhuzamba.

    A torz hasonlat alkalmas rá, hogy használója bármilyen felvetést arra hivatkozva ellenezzen, hogy az az adott problémára nem jelent tökéletes megoldást.

  • morden
    #26
    Szerintem a bűnözésnek nincs bőrszíne. Vannak akik tyúkot meg ipod nanot lopnak úgy hogy odamennek a másik emberhez és erőszakkal elveszik azt a néhány 10 ezer forintos értéket, vannak akik papírokkal bűvészkedve csalnak néhány milliót az új autóra. Egyébként több ezer éves tapasztalat azt mutatja, hogy a börtönbüntetésnek és a halálbüntetésnek nincs igazán visszatartó ereje, az alap okot kellene megszüntetni ( szegénység, frusztráltság) és nagyban visszaesne a bűnözés). ( nyilván lennének így bűnözők, de nem akkora mértékben mint jelenleg). +1 ( nyilván könyebb lesittelni az embereket 2 liter tejért, mint munkaalkalmakat termeteni a számukra.)
  • Tetsuo
    #25
    http://www.youtube.com/watch?v=2J7PSybrYes

    http://www.youtube.com/watch?v=MavfagEUi-U&list=UUWZuneTkdQfNzhYUMnd76wg&index=7&feature=plcp

    http://www.youtube.com/watch?v=7sbp32YnHH4&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=OJT-NegixBI&feature=g-all-c

    A rendorseg le sem sz@rja az ilyen jellegu eseteket, csak vegzalja az egyszeru munkas embereket (a magyart), korrupt meg a belugyminiszter is, rohadt az egesz rendszer.
    Ha valaki megemliti, hogy valami nincs itt rendben, kerem szepen! Akkor O mar neonaci es nemzetbiztonsagi kockazatot jelent...

    Felhaborito, ami a magyarsaggal tortenik! Es mi tehetetlenek vagyunk! Vegig kell neznunk, ahogy vege lesz nagymultu es sokat-megelt nemzetunknek...
  • Tetsuo
    #24
    Az nem igaz, hogy nincs visszatarto ero. Csak azt nem lehet alkalmazni.
    Ezt Barandy Gergely (ugyved/mszp kepviselo) is nagyon jol tudja, de a demagogia fontosabb.

    Ha a rendorok a bunozokkel foglalkoznanak, torvenybe iktatnank a karoba huzast es a tv kozvetitene a 3-4 napos szenvedest, raadasul a ciganyokra is ervenyes lenne a torveny (nem ugy mint most), akkor bizony erosen csokkene a rablasok szama.

  • Bcsaba21
    #23
    Elnézést kérek esetleg olyanoktól,akik szintén cigányok,de a normálisak közé tartoznak.De azt szeretném mondani,hogy ennek a népnek a söpredék részét kikéne kergetni.Lassan már sehol sem lehet az ember biztonságban.Magyar ember is csinál szemét dolgokat,de 10ből 7 esetben a szíííp ember teszi.!!
  • pamparampa
    #22
    sehogyan sem jó ez így.ha kiengedik élősködik, ha bezárják akkor is te fizeted a kajáját a szemét retkes cigánynak.egy megoldás van: egy golyó a szívbe, egy golyó a fejbe.ennyi.
  • sanyicks
    #21
    úgy is kiengedik őket néhány nap múlva...
  • Gerygrey
    #20
    A videó nem elérhető. Egyébként nem elavult megoldás így 2012-ben ez a jobbklikkezés egy hírportálon?

    Az MP3 lejátszó márkája meg miért releváns?
  • M2 #19
    Már régóta mondom: le kellene zárni európát, az ide nem valókat meg száműzni Indiába, ott kaparjanak maguknak kutat ha itt nem tudják megbecsülni magukat. A bűnözőket nem eltartani kellene, hanem közölni velük, hogy sajnos kiírták magukat a jóléti társadalomból.
  • JL666
    #18
    Az ilyen bandábaverődő c kategóriásokat eleve le kéne ültetni, persze önfentartó börtönökben. Vagy menjenek kanadába, állampolgárságukat adják vissza, csá!
  • uniu
    #17
    Már 4-et le is sitteltek: http://kuruc.info/r/35/97186/

    A cigány "bátorságra" jellemzően, az egyiküket az ágyneműtartóból húzták elő.
  • GyaxyBoy
    #16
    Cat! Én azt mondom, hogy ez ránk vonatkozik, magyar állampolgárokra! Cigányokra már nem ugyan az vonatkozik. Szerintem nem lesz belőle semmi SAJNOS!
  • aaaaa
    #15
    OK, de nem így, ahogy teszik. Sokszor nincs más lehetőség és kénytelen vagy 5-10 percre megállni, hogy kipakold, azt amit szállítasz. Más megoldás nincs, ha elhiszed, ha nem.
  • Narxis
    #14
    Azért a tilosban parkolás se szép dolog, lehet mindkettő ellen harcolni.
  • Cat #13
    Rablás

    321. § (1) Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    (2) Rablás az is, ha a tetten ért tolvaj a dolog megtartása végett erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz.

    (3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a rablást

    a)977 felfegyverkezve,

    b) jelentős értékre,

    c) bűnszövetségben vagy csoportosan,

    d)978 hivatalos személy, külföldi hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt, vagy közfeladatot ellátó személy ellen, e feladatának teljesítése során

    követik el.

    -----------------------------------

    Alapeset a középérték, tehát hét és fél év. A büntetett előélet felfelé viszi, szintén minősítő körülmény, ha fiatalkorúak, az lefelé viszi, visszaesők esetén felfelé viszi (tehát ha ugyanazt a büncselekményt követték el). Akarategység nyilvánvaló, csoportosan elkövetett szintén áll.

    Elég ha egy ember üt és a többi jelen van. Jópár évig böriben fognak ülni.