6338
-
Sunrider924 #6138 Last es Main. Ha meg atfesteni is lehetne....
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2023.10.09. 02:49:08 -
Orbancapitan #6137 Ez az első rpg-d? -
Ki, hogy néz ki amúgy V-ként? :)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2023.10.09. 00:58:08 -
SPOILEREK részben lesznek
Az eddigiek alapján az alapjátékra is jellemző óriási kidolgozottságbeli különbségek a 2.0 és a PL esetén is fennállnak. Ez tulajdonképpen minden szinten jelen van, legalábbis az én meglátásom szerint.
- Reed alapvetően jó (eddig), a többi új karakter viszont nekem kissé jellegtelennek tűnik, főleg küllemre, de majd még meglátjuk mi van még hátra, mert hangsúlyozom, hogy (remélhetőleg) még nagyon az elején vagyok a PL résznek (is).
- A plusz járművek / rádióadók egyelőre nekem csak felesleges plusz tartalmat eredményeznek, bár az adók szövegeléseibe nem mélyedtem még el. A zenei tételek egylőre nem kápráztattak el. Nekem továbbra is a Morro Rock ami viszonylag egységesen magas színvonalat nyújt, de ez 400+ óra után már elég uncsi. (Ahogy láttam a rakéta kilövő terület neve is UE vagy mi fene van? :D) (A Refused-Silverhand zenéket és Heave Ho-t már Duke Nukemmel és Cseh Katkával újraénekeltettem a mesterséges intelligencia segítségével - akit érdekel, a Youtube csatornámon tud nevetgélni rajtuk :D)
ERŐSEBB SZPOJLER VESZÉLY
- Az eddig általam elvégzett kb. 3 mellékküldetés amúgy egyáltalán nem volt sablonos, mint ahogy ezt már a W3-ban és az alapjátékban is megszokhattuk. Kellően egyediek, sőt meglepő mélységekkel még talán némi meglepetést is okoztak. Ezek némelyike akár egy külön játékot, vagy filmet is megérne. (Nem vagyok benne biztos, hogy némelyik nem valami filmből vagy játékból lett adaptálva valamilyen szinten)
A kocsiban fekvős csajos - rendőr kimenekítősön pl. szarrá röhögtem magam (...és nem csak én...), mintha egy Tarantino filmet játszottam volna. :D Ebben pl. a gyilok vs nem gyilok játékmód talán egy új ítélet rostát is kapott, nem csak a fizetség és a dícséret/lebaszás mértéke és aránya változik...
Viszont az eddigi 3 alapján talán túl elborultak és véresek. Ami hosszú távon, vagy bizonyos embereknek azért eléggé zavaró is lehet.
A kölyök lefejezése és fellógatása kicsit talán túlzás, azt hitem, hogy lesz lehetőség bemártani Hansen jobbkezét...de lehet, hogy csak én néztem be valami lehetőséget. (Annak viszont örülnék, ha így lenne), ha pl. ha nem szívunk abból a szarból megmenthető a kölyök, de nem bújhatunk Hansen bőrébe, az érdekes lenne, de nem tudom egáltalán a sívás/nem szívás van-e egyáltalán valóban hatással, mert nem volt kedvem visszatölteni és kipróbálni ismát nem szívással.
Ha valaki nem szívott, és úgy más, az meséljen már erről légyszi. :)
ERŐSEBB SZPOJLER VESZÉLY VÉGE (talán)
- A ki-be járkálás hosszú távon elég idegesítő. Az átvizsgáló rendszer sok értelemmel nem bír, inkább idegesítő egy idő után, lévén ha "gáz" van, már a közeledéskor kiderül, nem bent az átvizsgálásnál... Viszont gyalog a kapu nekem nem nyílt, a gyalogos "No Entry" résszel nem volt kedvem kísérletezni, bár a felirat alapján nem arra van, hogy arra sétálgassak, és amúgy sem Londonban vagyunk Idris Elba ellenére sem. :D
A jármű ha kint hagytuk, vagy csak fene tudja merre van, nem mindig jön értünk, de olyan is volt, hogy jármű esetén sem nyílt a kapu, pedig nem volt "gáz" se "harc" se feladat közepén nem voltam vagy ilyesmi... Kénytelen voltam az elég illúzióromboló "tömegközlekedéssel" próbálkozni. :D
- A kapuk környéki "őrzés" egy bizonyos fejlettségi szint felett amúgy önmagában inkább vicces amatőr színtársulat díszlet hangulatot idéző. :D
A "távolságok" szintén. A szövegek és a történetvezetés alapján Mad-Max szerű távolságok helyett a valóság pár utcára korlátozódik, ami néha már már megmosolyogtató. :D
Az elnökkel éjszakára alukálunk egyet - Reed kimenekíti szín (főként ha életben hagyjuk a 2 komát, akkor 3-ad magunkkal) elképesztő amatőr színtársulat szakasz benyomsását kelti, főleg hogy előtte egy kisebb "Gépek lázadása" szerű (Na és persze Menekülés New Yorkból szerű) robotos harcos eseménysoron és hangulatú részen bukdácsoltuk át magunkat. :D Bár egy demens Biden szerű karakterrel ez nagyon mókás játékélmény lenne. :D
- Az animációk, de még a környezet is néha a 90-es éveket idézi, ami értem, hogy a mai retro imádó világba belefér, de nahh... :D Néha viszont épp az ellentétje, egészen meglepően kidolgozott, még akár művészinek is mondhatnám. :D Kijárási tilalom, oké, de a sok csöves (akik a kijárási tailalommal egycsapásra othonra leltek :D), jármű stb. nélküli utcák a 90-es évek Terminator játékait idézték fel bennem, csak azokban a tecnika fejletlensége okán volt sivár a hangulat (túl a Terminator fílingen)
- A fordítás alapvetően jó minőségű, de vannak nagyon zavaró dolgok (A Kutyaverem szón képtelen vagyok túllendülni). A választható válasz lehetőségek néha teljesen más értelmet nyernek kiválasztva, és elhangozva, mint amire gondolna az ember...(szerencsére nagyon nagy mellényúlásokat talán nem lehet csinálni ezekkel)
Így hirtelen ennyi egyelőre, de ezeket kb már az alapjáték esetében is kifejtettem. Azért elvagyok vele, de engem zavarnak a sztori butáskodások meg ilyesmik. Tudom, hogy manapság nem ez a fő irányvonal, és ahhoz képest ez a játék még mindig egészen mély és tagolt tud lenni, de talán épp ezért zavaróbb, amikor jön egy olyan karakter/sztori szál/vagy animáció, amin már a 90-es években is röhögött az ember. :D
Azt is át tudom érezni vagy felfogni, hogy ekkora projekt esetén már nagyon nehéz összehangolni a munkát minden szinten minőségben stb., főleg az idő, a körülmények stb függvényében. Remélem azért nem lesz túl sok gagyi réteg, illetve lesz bőven ami kompenzálja a későbbiekben is, mint eddig.
Másféle pl. hentelősebb játékmóddal lehet ezek a dolgok amúgy kevésbé szembeötlőek.
Van bunyós rész a PL-ben is, úgyhogy egyelőre jónak tűnik ehhez a kézi erő / netrunner fejlesztési vonalam. Így a 6. "érzék" új részt már ki is maxoltam 2 relikvia fejlesztési lehetőséggel, hisz a többi mind erőszakos/fegyveres fejlesztés kivéve az álcát, de az most nem passzol a bunyós/netrunner játékmódomhoz. A püföléssel amúgy túl azon, hogy életben marad mindenki, az utcai hírnév is pikk-pakk 50-re maxolható (vagy már 60 újabban?)
Eddig a kiemelt NPC-k közül még csak elpüfölni sem kellett senkit. Egyedül a nagy robotos résznél kellett egyáltalán fegyvert társítanom a kezeimhez. :D (Ennek ellenére a LELTÁR nézetnél egy bazi nagy mordállyal állok, ami elég mókás amúgy)
A 2 szerencsétlen flótást Reedék (gondolom) kinyírák a kocsi ajándékozás helyett? :D
Utoljára szerkesztette: hykao, 2023.10.09. 00:24:50 -
kis SPOILER
PL - csak az egyik mellék feladatban irányíítjuk ideiglenesen Dogtown urát? -
uwu2020 #6133 A kisebb hibákon túl csak az zavar, hogy V nem feltétlenü úgy beszél, ahogy vâlasztok. Pár szó írja le mit fog mondani, de választás után V kifejti, és úgy néha eléggé más lesz. Angolul is ilyen? Nem csak fordítási hiba? -
uwu2020 #6132 Mitől van az, hogy változik a cyberwere helyigénye? A kézbe épített fegvert folyton ledobja, mert néha túllépi a terhelés a teherbírást. Ilyenkor jön a matekozás, valamit kicserélek aztán ok, egy darabig. Sokazor volt ilyen. Gondolom bug. -
Elméletileg meg kell ölnöd őket, namost ha nem halálos a fegyvered akkor nem biztos hogy meghalnak. -
Orbancapitan #6130 a cp szemszögéből inkább a jó kérdés h honnan tudod h nem az MI-k irányitják az életed? -
Jaja, meg a föld is lapos. -
Sziasztok!
Nemrég kezdtem a játékot és van 1 dol9g, ami nem tudom, hogy bug, vagy feature. Szoval a szkennerrel látom, hogy kit köröznek ilyen olyan ügy miatt. A neten azt olvastam, hogy ha lerendezem őket élva vagy halva, akkor automatikusan kapom a fejpénzt. 10+ ilyen csoportot kaptam el, de pénz meg sosem jött érte, pedig direkt nézem, hogy változik-e a nálam lévő összeg :( -
Pl te honnan tudod, hogy nem egy MI vagy egy szimulációban? (a'la matrix?) -
uwu2020 #6126 Azért ez nem ilyen faék szerū, csak ha figyelmen kívül hagyod a kérdést mitől ember egy ember. Mivel ez filozófiai kérdés nimcs rá egyértelmū válasz, és csak egy nézőpomtb9l igaz amit írsz. Ha az embert az implantok alapvetően képeaek befolyásolni és megatározni, rőgtön értelmet nyer Misty szövege, meg az hogy ez egy rossz befejezés. De evyébként hozzám is a te nézőppntod áll kőzelebb, csak tudd, hogy ez nem egyértelmū!
-
uwu2020 #6125 Ezért lett zseniális, legjobb és legrosszabb végkifejlet egyben. Tőbbek között ez is +1 pont a minden idők legjobb játéka cím felé. -
uwu2020 #6124 Az lehetséges, hogy a kiegészítővel, újabb titkos befejezést kapunk, csak nem árulták el és nem hozta még elő senki? Esetleg van is csak nem tudok róla?
Az alapjárékban sem egyszerū előhozni. -
Orbancapitan #6123 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!én inkább hogy vettem ki ha pl panamnek irunk a végén már ha meg románc van vele h csak érte teszük h több időnk legyen együtt csak nem akarjuk elmondani neki mert mi van ha... panam elvisziti a lazaságát ha vele vagyunk mert igazából nagyon lelkis és rosszul viselné ha meghalunk csak hát balul sül el a dolog.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az MI kérdésedre a ghost in the shell válaszolja meg nem az élős szereplős film hanem az anime a 90-es -
caps lock #6122 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az új ending a lehető legrosszabb választás, de egyben a legjobb is. Nehéz eldönteni, mert hiszen az egész történet a gyógymód megtalálásáról szól, az életben maradásról. Csak hát közben sok minden történik, találunk és elveszítünk barátokat, Johnny-val is a kapcsolatunk szinte meghitté válik. Rohadt önzőnek kell lenni hogy mindent és mindenkit feladj, és csak magadra gondolj. Végül megkapod amit akarsz, de nem marad melletted senki, és te magad is egy senkivé válsz. Szóval a kérdés az hogy megéri-e élni bármi áron? Szerintem nincs jó befejezés, valaki mindig a rövidebbet húzza, mindegyik keserédes.
Ugyanakkor azért lehet mégis a legjobb az új ending szerintem, mert bár lehet hogy elárulunk mindenkit, de legalább senki nem hal meg. So Mi talán fogoly lesz, de él, és így lehet esélye újra megszökni, Reed se hal meg és mi is megkapjuk a megváltást, csak Johnnyt kell hozzá feláldozni. Viszont egy személyiségminta olyan mint egy MI, élőnek tekinthető egyáltalán? Az igazi Silverhand már rég halott, ez csak egy visszhang a fejünkben, tényleg árulás megszabadulni tőle..? Nem tudom.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2023.10.07. 21:25:57 -
A készítő úgy véli, hogy a Bethesda játékok esetében túl sok a töltési idő? :D
Más: 2.01 patch jött ki: KATT -
e! -
Na akkor ezért nem volt ismerős. PL-en nem 100%-oltam még ki a játékot, mert pár napig hibás PSU miatt nem volt gépem konkrétan ... -
Ez Phantom Liberty-s mellékküldetés. Közben megtaláltam. Bár küzdöttem pár kérdezz-felelekkel a Binggel, mire megtaláltuk. :D A csaj neve Stella, a küldetésé pedig angolul Waiting for Dodger. -
Egy véres ruhás csajszi ül egy kocsiban, az egyik rendőr a párja, akit meg kell menteni. Beülsz a csaj mellé, aki már hátradöntött ülésben fekszik, és téged is erre kér, hogy ne lássanak meg. :D Valamelyik videóban is benne van, ahogy beülünk mellé. :)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2023.10.04. 12:20:35 -
Huh, nem is rémlik ilyen quest, pedig PL előtt 100%-os végigjátszásom van, minden giget és side questet megcsináltam. -
köszi. arra a küldetésre esetleg emlékszel, amiben 2 rendőrt kell kihúzni a csávából, és egy csajjal fekszünk egy kocsiban? az az autó valahol a templom közelében van? nem találom. :D -
El Capitan autós küldetéseit a PL tette bele, nem volt előtte. -
Jól beleintegrálták az alapjátékba amúgy a DLC-t. Ha nem végigjátszás mentés után kezdi el az ember, embertpróbáló feladat nem elkalandozni. A menüben persze a küldetések között viszonylag jól látható, mi a PL vonal, bár mellékszálaknál már nehezebb lehet különválasztani. Főleg, ha az ember évekkel ezelőtt tolta inkább a játékot, illetve 2.0-val került elő ismét. Judy kétségbeesett hívására nem volt szívem nem elmenni hozzá, miközben épp Reedhez igyekeztem. Aztán már küldött volna tovább a játék Goróhoz:D
kis SPOILER
A "százados" vagy "kapitány" jármű lopási munkái 2.0 / PL / vagy korábbi patch folyománya? Vagy eredetileg is voltak? :D
Azért a telefonkagyló használatának nem ismerete kicsit túlzás talán. :D Johnny kell megmutassa a használatát. :D
SPOILER OFF
Johnny alternatív kinézete se a kedvencem, de legalább nem 60-as évekbeli Jim Morrison szerű (1960-as...)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2023.10.03. 14:31:07 -
koszi -
Orbancapitan #6111 A PL végén lesz ugyanúgy a tetőn vagyunk csak a pl szálatt követtük -
Engem csak az érdekelne, hogy az új befejezés hogyan viszonyul a Phantom Liberty-hez? Pontosabban ugyanúgy végig kell vinni a játékot, és akkor ott lesz egy új lehetőség, vagy a Phantom Liberty végén ugrunk oda, vagy, hogy kell ezt elképzelni? -
Végülis kémfélék, épp be voltak épülve. :D -
Orbancapitan #6108 EZ IGAZ a reddit is írt róla -
Állítólag Songbird és Reed is megtalálható az alapjátékban is civil munkakörben. :D Különböző szórakozóhelyeken. :D Reed kidobó. :D -
Ez nem spoiler:
Gibson vs Pondsmith. Én játszottam az alap CP2020 asztali játékkal. Nem az jött le se az alapkönyvből, se a chromebookokból, hogy itt akkora nagy tragédia lenne minden történet vége. Sőt, Pondsmith fő karaktere, Mary Sue-ja, Morgan Blackhand pl. ma is él. Egyébként ő pont arról híres, hogy kevés krómja van, mégis a legjobb solo. Azért a CP nem Ravenloft vagy Lovecraft. A játékosokra van bízva, hogy milyen kampányokat csinálnak.
De mondom: nekem nem volt bajom az alap befejezésekkel és ezzel az iránnyal sem, amibe a CDPR elvitte a játékot. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mármint a traingin tutorial chipet, ami opcionális? Annak szerintem semmi köze ahhoz, hogy mit csinálunk, az csak egy virtuális gyakorlópálya, főleg hogy a legelső végigjátszást leszámítva soha nem fogadom el, nem is használom.
Az elsorvadt izomzatot elfogadom, de azt meg a normális úton vissza lehet szerezni. Teljesen felesleges ez a fatalista duma Mistytől, hogy most már te is egy vagy közülünk, iszkolsz, ha lőnek meg ilyenek. V fizikailag teljesen felépült. Semmi akadálya annak, hogy a képességeit is visszaszerezze. Oké, implantok nem lesznek, csak az alap jack, de ez nem olyan nagy baj. Nem lesz A-listás merc soha, de azért nem is egy pushover, akibe minden jöttment beletörli a lábát.
Nekem ez a befejezés kicsit erőltetettnek tűnt. Na mindegy. A kieg azért jó volt.
-
Orbancapitan #6104 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!illetve nem kell króm ahhoz h vkit elintézz elég a eszed és fegyver nem hiába ajánlott reed állást v-nek kóma után -
Sunrider924 #6102 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nezd en mostmar nem mondom meg de mintha remlene egy cikk valamerre ahol szembeallitottak a Pondsmith fele cyberpunk vilagot a William Gibsonos Neuromancal meg a Philip K Dick fele Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? es a vegkovetkeztetes ez volt hogy a CP az noir distopia es nincs good ending csak a rossz endingek kozul kevesbe rosz. Ha vegigveszed az Evelyn Parker vonalat a Scavengerekkel meg a gerinctelen takony Voodoo Boys-al nekem ez mar azt jelzi hogy ebbol a szennybol nincs felemelkedes. En ezt elfogadtam es mint irtam az uj endingen csak rohogtem egyet mert nekem nem az volt a valasztasom csak megneztem hogy ez mit adott volna. Ha meg spekulalunk akkor nem tudhatod egeszen pontosan miert is huzta meg ezt a CDPR, mi van akkor ha V elokerul a folytatasban majd? Az eddigi endingek szerint erre semmi eselye nem volt csak a valasztott feltetelek kozotti megdicsoules. Nekem ez igy kerek de ha neked nem akkor sajnalom, ismerem az elmenyt amikor nem izlik amit felszolgalnak. -
Daermon #6102 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A játék elején kapunk militec chipet. De, ha ezt levesszük akkor sem 2 év kóma után, lesorvadt izomzattal indulunk, mint most ebben az endingben -
Nekem nem volt bajom a Johnny-féle secret endinggel. Mostanában csak úgy viszem végig. Ez itt alkalom lett volna valami másra, még jobbra, csak szerintem elbaltázták.
De az óriási tévedés, hogy CP-ban csak szomorú befejezés lehet. Ha megnézed a vonatkozó irodalmat, Gibsont pl, akkor látod, hogy simán van happy end. Sőt.
-
Sunrider924 #6100 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Semmitol sem benabb mint a Blaze of Glory-n kivul akarmelyik masik, marmint szerintem, de akkor neked ez a hozzaadott befejezes most nagyon ovon aluli utes volt. Gondolom amikor a vegen a tomegben majdnem fellokik es V par masodpercig gondolkodik majd vigyorogva nekifordul es elsetal a tomegbe az nem mondott semmit. Nekem azt, hogy elfogadta ez is elet ha mar annyira futott a dicso halal elol. Amugy meg ez meg mindig kibaszott cyberpunk univerzum, csak nem rozsaszin szirupos happy endet akarnal? -
A cyberdecked ajtónyitásra jó kb, harcban teljesen használhatatlan az első küldetésnél, nincs is még normális quickhacked hozzá. Semmi köze a harci képességeinkhez.
A scaveket meg puszta kézzel is el lehet intézni: én is csináltam olyan végigjátszást, ahol fegyver nélkül toltam le a tutorial pályát ... Nincs itt semmi sarkítás. Egyszerűen faék egyszerű lett a vége: nincs krómod, nulla vagy.
Ja és ne feledd, hogy Misty mit mond: nem azt, hogy sebaj, fogsz egy fegyvert és minden oké, hanem innentől futnod kell, ha lövöldözést hallasz meg ilyenek. Ami nettó faszság, mivel legfeljebb V oda került vissza, ahol a játék elején indult.
A csávó meg egy szimpla adatjackes útszéli senki volt, szintén fegyvertelenül ... Nyilván izzadva meg tudom én is magyarázni, hogy az ott valójában álruhában Morgan Blackhand volt, csak nem mondták, meg ilyenek. Ettől még az a szomorú igazság, hogy béna lett a vége.